Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laci.M
    senior tag

No ez nálam úgy zajlik, hogy ad-hoc, de mégis valahogy hasonlóan néz ki.
    A gépben benne van mindig az akksi, és amikor 95-96 %-ra lemegy a töltöttség ( önkisülése van az akksinak valamennyi ) akkor lehúzom a töltőröl, és kisütöm. Ez kb. az a havi 2-3 alkalom inkább. Lehet hogy heti. A kisülés az véletlenszerű, van amikor 10 % van amikor kevesebb. Nekem gyárilag volt 2 % kopás az akksiban, most másfél éves lesz lassan, és 6-8 % között gondolkodik töltésenként. ( mondjuk ez nem EEE PC hanem egy UL20A ) Azt nem tudom, hogy az EEE PC-k is csinálják-e, hogy 95 % töltöttségi szintig engedig önkisülni az akksit, és csak utána kezdenek tölteni bele.

Az akksinak kb tök mindegy mennyire vigyázol rá, nem fog tovább élni. Attól függ, hogy milyen szériát fogtál ki.
    Az én januári Asus 1215N-em a munbkám miatt naponta van használva akksiról, van hogy naponta többször is. Az egyetemen szintén akksiról használom, amikor otthon vagyok soha nem veszem ki a gépből, mégis az aida szerint még mindig 94%-os az akksi, pedig mint mondom már legalább 150X volt használva, és bizonyos %-ig lemerítve, volt amikor ki is kapcsolt. (ettől amúgy nem lesz baja, mert van egy elektronika az akkukban, ami nem engedi lemerülni a cellákat teljesen.)
    Előző 1005HA-H-m több mint egy évig volt meg, hasonló használat mellett, és 92%-os akksival adtam el.
    Nővérem 4 éves Acer notebookja 15,6"-os, soha nem vette ki az akksit, majdnem mindig hálózatról megy, mégis még mindig elmegy neki 1,5-2 órát.
    Haverom 2 éves Asus-a annyit nem bír ki, hogy az emeletről lemenjen a nappaliba, már ki is kapcsol, pedig vigyázott rá.
    Telefonoknál hasonló tapasztalataim vannak.
    A régi NiMH-s rémhíreket el kéne már felejteni. A múltkori elektronikai technológia órán is pont erről volt szó. (villamosmérnöknek tanulok)
    A bolond T-mobilba is ugyan azt a régi süket szöveget mondják 15 éve, hogy kell neki egy első 16 órás töltés, ami úgy baromság ahogy van. A telefon feltölti, és lekapcsolja a töltésről. (pont ezért kell ROMcserét teljesen feltöltött aksival csinálni, mivel amíg nincs rajta oprendszer nem tudod feltölteni)
    A mai mobilok már vezérlik külön a töltést, meg az akksik is okosak már. Bezzeg azt nem mondják el androidnál, hogy érdemes bekalibrálni külön programmal a telefont, mivel minden akksi más, ez a gyártástechnológiából adódik. (többi oprendszert nem ismerem, androidos vagyok már egy ideje)

Új hozzászólás Aktív témák