- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Cruz
aktív tag
válasz
L|zsidoboz #42 üzenetére
Szerintem nem toltál el semmit, csak épp ekkora fsb valszeg sok volt a ramnak és most makacskodik az az ecs.
Szedd ki bátran azt az elemt és meglásd meggyógyul majd.
Üdv
C. -
Cruz
aktív tag
válasz
L|zsidoboz #37 üzenetére
Nem egészen :)
''BIOS ROM checksum error
Detecting floppy drive A media
Insert system disk and press enter.''
Nekem pl akkor írt ki ilyet amikor úgy húztam túl a gépemet, hogy már nem bírta az fsb-t, vagy !!! olyan időzítést állítottam be a memónak amit az szintén nem bírt !!!.
mivel abitom van ezért az insert billentyű segítségével indult újra alapbeállításokkal a bios, de a cmos clear, elem kivétel is ugyanezt eredményezi.
Szóval ne flesselgessétek a biost mert nem tartotok még annál a lépésnél a hibakeresésben.
Egyszerűen nyugodjatok me hagyjátok kiakpcsolva a gépet. És a fent leírt módszereket próbáljátok meg mégegyszer. Ha úgysem jó, akkor lehúzigál minden csati a tápról, kivesz memória, összreak megint és indít újra.
Üdv
C.
Ps: még egy kérdés! Látom az adataidnál, hogy húztad a procit. Akkor is húzva volt amikor a memóidőzítést állítottad?
[Szerkesztve] -
Cruz
aktív tag
Csak nyugalom.
Nem kell azonnal a biost flesselni. Ha a cmos clear nem működik (biztos, hogy visszaraktátok eredeti helyzetbe azt a jumpert indítás előtt?), akkor jön a kikapom az elemet az alaplapból.
Szintén kikapcsolt és konnektorból kihúzott állapotban kveszitek az elemet.
megisztok egy teát, elbeszélgettek Hegel és Kant világszemléletéről, azaz vártok legalább 15 percet. Visszarak elem és indít gép. (de mindenképpen jó helyen a cmos clear jumper különben nem fog elindulni se!)
Üdv
C. -
Cruz
aktív tag
válasz
L|zsidoboz #30 üzenetére
No problem
1. A gép kikapcsolt állapotában kihúzod a konnektorból a csatlakozót
2. Megvárod míg az alaplapon kialszik a led (ha van rajta; ha nincs akkor is vársz vagy 5 másodpercet)
3. A jelenlegi helyzetéből (ha még eddig nem nyúltál hozzá; mert ha igen akkor csak a kézikönyvben lévő ábra nyújt segítséget) átteszed a másik pozícióba a kérdéses jumpert (ezt nem lehet elrontani, mivel összesen 3 darab tű van egymás mellett, amiből a jumpert most kettőt foglal el = tehát úgy kell rárakni, hogy a másik szélsőn és a középsőn legyen)
4. szintén vársz kb 5 másodpercet
5. Visszateszed az eredeti pozícióba a junpert.
6. Áram alá helyez a gép
7. Indít
Üdv
C.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest