- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
...mivel én rem-et ismerek...
Míg azem
a közvetlen, vagy legközelebbi szülő betűméretéhez van viszonyítva, addig arem
a html (gyökér) betűmérethez viszonyított.Sorkizárásra még nem jöttem rá.
text-align: justify;
Csak arra vizsázz, hogy ne a képen látható css részbe írd be, hanem a
<p>
részére kell egy új css bejegyzést készítened, pl:.calibre {
display: block;
text-align: justify;
margin: 0 0;
}
Ennek megfelelően a bekezdés a HTML-ben így kezdődik:
<p class="calibre">
-
snowdog
veterán
Nem erre gondoltam. Arról írtam, hogy a nagybetű talpa és a többi betű talpa egy magasságban van, és a következő sorban található betűk teteje és a nagybetűs sor talpa közötti távolság megfelel a normál sortávolságnak. Általában sorkizárt rendezést szoktam használni, de amiről most írok az jobban látszik balra rendezésnél, azért a bekezdést így formáztam meg.
Az első bekezdésben a nagybetű talpa megegyezik a többi betű talphelyzetével, és a következő sor távolsága normál.
A második bekezdésben a nagybetű eltolási értéke -0.1em. Ez azt eredményezte, hogy a nagybetű talpa a következő sorhoz képest lejjebb került, a többi betű maradt a helyén, a sortávolság nem változott..
A harmadik bekezdésben az érték -0.3em, az eredmény látható. Itt sem változik a sortávolság, de a nagybetű talpa már eléri a következő sor tetejét. Ez a beállítás nyilván nem igazán megfelelő, csak a példa kedvéért készítettem el.Összefoglalva, adott sorhoz képest tudom emelni, vagy csökkenteni a nagybetű függőleges helyzetét úgy, hogy az eredeti sortávolság nem változik.
A bemutatott példában a sormagasság:line-height: 20px;
Megjegyzem a példa szöveget érdemes alaposan elolvasni, mert egy nagyon hasznos funkció megvalósíthatóságáról szól! Hogyan javíthatunk ki egy szkennelt, sok elválasztást tartalmazó szöveget. Ugyanis ha a szkennelt képen a sorvégeken elválasztott szavak találhatók, akkor egy OCR programmal feldolgozva rengeteg hibás szó jön létre. Ilyennel sajnos már én is találkoztam, és a javítása elég macerás, időigényes. Kivéve a példaszövegben írt funkció használatával, ahol egy gombnyomásra automatikusan megtörténik a hibák 99%-nak javítása.
-
snowdog
veterán
A Kindle-n nem próbáltam, sőt egyáltalán nem próbáltam ki, csak a hozzászólásra reagáltam.
Egyébként a cikk elején található trükknek nevezett módszer szerintem mindenhol működik. Bár ezt sem próbáltam ki, csak ránézésre tűnik működőnek.
/* Style that first letter! */
.first-letter {
font-size: 35px;
line-height: 70px;
}
<p><span class="first-letter">O</span>nce upon a time in a faraway land...<p>
Új hozzászólás Aktív témák
- A rend őrei
- Elite: Dangerous
- Path of Exile (ARPG)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Gurulunk, WAZE?!
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bontatlan iPad Pro 13" M4 Chip 256 GB WIFI - WIFI+Cellular Silver
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest