Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attici
őstag
De vajon mi alapján válogatják ki a vámolásra kerülő cuccokat?
Eddig mindig megúsztam, pedig nagyobb értékű cuccok és méretesebbek is voltak már. -
-
-
-
Slownz
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Naja...
-
randras
veterán
Meleg van az eBay-nél is... nyitott magától egy case-t, amiről e-mail-t is kaptam, de ha megpróbálom megnyitni nem létezik.

-
siti
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
dettó, majd két hónapot csúszott mindkét kínai cuccom, de beértek múlt héten (amikor meg én nem voltam, posta meg már vitte volna vissza...)
-
batagy
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hát erről nem tudtam.
Én abban a naív hitben éltem, hogy a ráírt összeg szerint járnak el a vámnál.
-
Attici
őstag
Most kaptam én is levelet a postától: "Nemzetközi vámtartalmú postai küldemény vámkezeléséhez szükséges okiratok bekérése"

Számlát kérnek, meg banki átutalásról igazolást.
Honnan szedjem ezeket?
Meg lehet még valahogy úszni?
Pedig az volt rajta, hogy 10$ és ajándék!
-
AssAssynn
addikt
válasz
Melack
üzenetére
Nem lett volna plusz, mert minden terméknél szerepelt külön a postaköltség.
Most már viszont késő, mert már feladta. Pedig egy népszerű eladó, sok termékkel, azt hittem, hogy várni kell majd rá. Ehhez képest tegnap este lett kifizetve, ma pedig már írta, hogy hol követhetem nyomon.
batagy: Jó ötlet, de az a baj, hogy már feladta. Pont ilyenkor fog ki az ember egy gyors feladót.

Amúgy meg ruhák, szóval ha egybe is adja fel, szerintem nem lesz túl nagy a mérete. Hátha békén hagyják. -
batagy
őstag
válasz
AssAssynn
üzenetére
Kérd meg, hogy írjon rá kisebb összeget a valóságosnál, és pipálja be, hogy "Gift". Bár olyan sok és drága cuccnál gyanús lehet, ha 15 USD van ráírva, ennek ellenére a vámosok nemigen tehetnek semmit azzal, nem?
Illetve, valóban jobb ha darabokban adja föl, ha ezt megteszi.
Én a múltkor egy pulzus-oxigénmérőt rendeltem Hong Hongból 71 EUR értékben, az kb 21000 Ft, megkértem, írja rá hogy 15 USD, neki nem kerül ez pénzbe, meg is tette, aztán csá.
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
Az után érdeklődöm, hogy ha Kínából rendelek 250-300 dollár értékben, akkor arra van vám, vagy hasonló?
Ha igen, akkor a kérdésem az, hogy úgy ki lehet küszöbölni ezt, hogy ha megkérem az eladót, hogy külön adja fel a termékeket? Több kisebb dolgot rendeltem, úgy jött össze ez az összeg.
-
somnia
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszönöm.
-
bul07
nagyúr
Szép bevétele van ennek az eladónak már csak ebből az egy termékből is , poton 138.900$ ki se írom magyar pénzben
Nézegetem én is de nem merem megvenni a garancia miatt , de nekem nagyon bejön
Lehet írok a Logitech-nek hogy hogy áll hozzá ennek a garanciáztatásához -
somnia
senior tag
Azt kéri a manusz, hogy töröljem a licitjét.
Légyszi valaki mondja meg hogy kell?! -
batagy
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nálam is késéssel érkezett most egy telefon akksi.
Június 5-én adta föl, és ma azaz július 23-n érkezett meg, ez 48 nap.Szóval türelem, megjönnek a cuccok....
-
Sefter
veterán
Sziasztok!
Ha a termék leírás szerint nem postáz ide az eladó, de én lebeszéltem vele, hogy mégis, akkor hogy tudok licitálni

-
-
Winner_hun
félisten
Valamelyik hajó nagyon eltévedhetett mert mostanság szivárog néhány májusi rendelés..
-
bul07
nagyúr
Vannak érdekes eladók
Rendeltem egy egy dolláros cuccot, majd ugyanazt egy havernak, neki megjött nekem nem
Így gondoltam a biztonsság kedvéért megrendeltem még 1X , telt az idő rendetem még egyett mert kell tartalék is
A második saját rendelés megjött, 40napon írtam neki hogy az elsőt küldje újra mert nem jött meg
Na és ezután vagy három négy levélváltásban azt kérdezgete melyik nem jött meg, már minden adatot bemásoltam , erre írja hogy várjak még, na ekkor írtam neki hogy elég megy a negatív
Erre is írt, még egyszer kérte az vásárlás adatait, leírtam neki meg azt is hogy küldje újra mihamarabb
Ma írja hogy visszatéríti az árát és rendeljem meg újra Pont ezt nem akartam, hogy még egy refund legyen a nevemnél -
Akos2110
tag
Vettem egy ps network feltöltőkártyát ebayen, de van egy problémám. Miután megvettem, paypallel akartam fizetni, rá is mentem pay nowra de ott nem engedi ezzel az indokkal: "One or more of the items below can't be purchased because the seller has not specified postage costs to the location selected."
Mivel emailben kapnám meg a kódot nem is értem ezt a postage costos dolgot. Rámentem "contact the seller to request an exception by requesting total." most a választ várom.Az lenne a kérdésem, hogyha mégse engedné megvásárolni, akkor ez okozhat e bármiféle problémát rám nézve. Úgy értvén, hogy ugye 3-7 napon belül fizetnem kellene, de ezt nem tudom megtenni és már visszavonni sem lehet?
Remélem értitek a problémám. Előre is köszi a válaszokat.
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
A következő lenne a kérdésem:
Összeszedtem néhány dolgot, amit meg akarok rendelni. Az egyik terméknél már korábban észrevettem, hogy telik le egy bizonyos idő, ami gondolom az árverés ideje, jóllehet a termék fix áron van, és több van belőle. A lényeg, hogy most már lejárt az idő, de még mindig ott van a kosaramban, egy "ending" címszóval. Ilyenkor mi van. Ha megrendelem, ugyanúgy megkapom, vagy ez már elúszott és várhatom, amíg újra felrakja az eladó, vagy mit csináljak?
-
utgyuru
aktív tag
válasz
hidroponi
üzenetére
Ezt egyébként mennyire kell komolyan venni? A német felületen nézegettem cuccokat, mindnél az volt, hogy csak Németországba szállít, de mikor üzenetben érdeklődtem, mind azt írták, hogy ide is elküldi. Végül amit megvettem, ott el is felejtettem kérdezni, csak írta, hogy mennyivel lesz több ide a posta. Ez magánembernél volt, aukciós eladásnál. Cégek gondolom kevésbé rugalmasak, de érdemes próbálkozni?
Másik kérdésem: van valakinek tapasztalata növény mag rendelésnél? Csak mert ugye ott a magról nem is derül ki mikor megérkezik, hogy nem az ami, csak mire kikel. Tud esetleg valaki "bejáratott" magos eladót? -
-
Ukraan
aktív tag
Srácok!
Rendeltem már több mint egy hónapja(36 napja) egy vízálló tokot. Egyelőre a cucc nem érkezett meg, írtam az eladónak. Ő felajánlotta, hogy küld egy másikat. Érdemes elfogadni szerintetek az ajánlatot, vagy csak arra játszhat a srác, hogy a 45 napos ügy-nyitási határidő lejárjon? -
Buster17
addikt
ebaynek tényleg ilyen szar a keresője vagy én vagyok a béna?
Valamit keresek és nem találom meg. Beírom és nem dobja ki. Beállítom a legmagasabb árat, mert az a legdrágább de nincs sehol... egyszer véletlen kidobta a főoldalra és nézem, hogy jééé ilyen is van?! Előjött a főoldalas hirdetés és azon belül már volt több hirdetés hirdetése, de most ez sem akar sikerülni.
Amúgy motort keresek és a kereső csak alkatrészeket dobál ki

-
llaszlo
veterán
Régen ha jól emlékszem, akkor volt olyan, hogy lehetett szűrni arra, hogy csak olyan eladókat lássak akik ide is szállítanak. De most nem találom sehol sem. uk oldal.
-
-
-
Buster17
addikt
Hali!
Ma kaptam egy levelet az ebaytol:
Ez mit jelentsen?Here's your order update
Hi ravagyibuster,
To help you keep track of your purchases, we're sending you this order update. You can also view the latest order updates and details in My eBay.
Thanks again for shopping on eBay!
Go to Order Details
Order updatesRecent updates to your order
Your item is marked as shipped.
Seller: e-part2011 ( 6993 )
Item title Price
Shipping price
Qty Item total
USB Cable Power Supply Charger Prestigio Multipad 10.1 Ultimate 3G Tablet PC ( item: 261205010219 transaction: 1242327963016 )Paid on Jul-19-13 $4.20 Free 1 $4.20
Shipped on Jul-20-13
Economy Int'l Shipping
Estimated delivery: You can contact seller for more information. -
RAiN91
őstag
Sziasztok
.com-ra hogyan tudok úgy felrakni fix áras hirdetést, hogy csak EU-n belül, és ott is ki tudjam választani az országokat, ahova postázok? (ill árat is én adom meg). Most ott tartok, hogy csak USA-t hozza fel, oda meg pont nem akarok szállítani. -
burny
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Most már jobban átlátom a dolgokat! -
burny
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
domain végén az .sg honnét jött? Stargate?

De komolyan: .com-os linken nézve profiljában semmi sincs, .com.sg-ben pedig igen... -
burny
aktív tag
Hát....
Ez a termék (is) érdekelne:
de megnézve az oldalát nincs egyáltalán terméke
Végig .com-osat nézek.
WTF?
-
burny
aktív tag
Az miért van hogy nem látom egy eladó összes termékét (egyet sem)?
Nick-jére is rákeresestem, és a store-ját is megnéztem, semmi eredmény. -
5914
csendes tag
Sziasztok .
Ha csak Pay pal-om van , azzal lehetek eladó ? Vagy kell mindenféleképpen bankártya ? -
Kicsit nonszensz-nek érzem, hogy azért ne adjak a sárgának negatívot mert akkor nem engedi ide postázni a 3 centes radírt. Alapból azt mondanám, hogy ne rendelj tele negatívos kínaitól filctollat mert nem biztos, hogy megérkezik. Viszont ha valaki kifizeti akkor nehogy már neki essen rosszul case-t nyitni vagy leértékelni az eladót.
Hozzá teszem nekem csak egyszer késett valami és kaptam a refund-ot és a csalókat elítélem. -
dmenyusd
csendes tag
Sziasztok!
Ha eladni szeretne az ember, akkor ugyebár 2 fajta listázási módot ajánl fel az ebay. "quick listing" és a "more choices". Én eddig az egyszerűbb megoldást használtam, viszont most áttértem a másikra. Abban kéne egy kis segítség, hogy itt hogy tudom beállítani, hogy ne csak USA-ba tudjak postázni, mert bármit állítok a shipping résznél, miután leokézom az egészet akkor azt írja a termék adatlapján, hogy "Shipping to: United States" a Wordwide helyett..
Erre tudna nekem valaki valami tippet adni, hogy mit csináljak?
Előre is köszönöm! -
Ukraan
aktív tag
válasz
andatti
üzenetére
Nálam erről van szó.
erikviking: Ügyet nem akartam belőle "csinálni", csak írni az eladónak, de úgy jártam mint llaszlo.
Van még egy tok, ami már 35 napja nem érkezett meg, annál azt hiszem írok az eladónak és most már tudom, hogy az "Other"-t kell választani az üzenetíráshoz.
-
llaszlo
veterán
-
Huroq
senior tag
Érdekes nekem eddig csak egyszer kellett bármilyen fajta ügyet nyitnom. A többi esetben egy egyszerű üzenetváltás megoldotta a problémát.
-
faresz5
aktív tag
Ezt kaptam egyik kedvenc eladómtól ma
kínai de Svédországban van depója, 1hét alatt megjöttek a megrendelt csomagok)Thanks for your mail.
So sorry to tell you that we can't ship the item to Hungary since last week.As many buyers in your country claim they can't receive the item on time.
Hope we will have chances to serve you in the future.
Best regards
- elec-mall
Szóval nem biztos,hogy érdemes ezzel játszani, illetve 1-2 dolláros cuccok miatt case-t nyitni. (akinek nem inge ne vegye magára, csak a tanúlság miatt írtam, ill a csalásra buzdító honfitársaim miatt-> volt nem egy itt a fórumon is)
-
andatti
senior tag
33221 és 33223, Ilyen esetben jó lenne, ha megosztanátok, hogy hol vettétek, mert, ha ugyan attól az eladótól, akkor másnak talán nem kéne onnan rendelnie... (én is gondolkozom egy 10 ezres akku vételen, ami jó mobilhoz, vagy laptophoz...)

-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Ebay-ről szeretnék rendelni karékpárra lámpát.
Valami jó kellene. Nem csak olyan, ami helyzetjelzőnek jó.
Olyan kell, aminek erős fénye is van. Vásárolt már valaki ilyet?
Kellene egy link ilyen lámpához.
A fényképek és leírások alapján mindegyik megfelel, de inkább egy kipróbált típust vennék. -
Ukraan
aktív tag
Szevasztok srácok!
Ebay-ről rendeltem egy külső akksit mobilhoz. A cucc megérkezett, karcosan, hiányzott néhány tartozék, illetve nem is működött rendesen. Első körben nyitottam egy case-t. Az eladó erre felajánlotta, hogy az akksi visszaküldése nélkül az eredeti, 11,2 dodós árból 7-et visszautal. Szerintetek ezt érdemes elfogadni, vagy erőlködjek tovább a visszapostázás nélküli teljes összegért, vagy többért, mint az ajánlott 7 dollár? -
jjeahh
nagyúr
sziasztok, úgy tűnik ismé késik egy csomagom, és erre még mindíg nem jöttem rá...valaki? félek, hogy korlátozzák a fiókomat, ha túl sok case-t nyitok...már a harmadik lenne 24 vásárlással, kb egy év alatt. ez sok?
-
Huroq
senior tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Hogy a visszatérítés megtörtént-e, azt pontosan a paypal fiókodban nézheted meg a tranzakciós listában. Az a biztos. A visszatérítés minden esetben oda érkezik, ahonnan fizetve lett. Ez esetben a bankkártyádra. Paypal 2-5 munkanapot szokott írni, de ez maximálisan 30 nap lehet.
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Ha egy terméket rendeltem, de hibásan kaptam meg, és az eladóval megbeszéltem hogy visszatéríti a vételárat, amit meg is tett (mivel látom a megrendelt termék mellett a pénz visszatérítésre utaló jelet) akkor ezt mikor kapom vissza? A számlám úgy van beállítva ha veszek valamit a bánkártyámról vegye le az aktuális összeget a PayPal, azaz nem oda utalok először XY összeget majd én onnan a vevőnek hanem így közvetlenül, na most akkor a visszatérítendő pénzt saját bánkártyámra kapom így egyből ebben az esetben is, vagy a PayPal-emen marad? Remélem érthetően fogalmaztam...

Köszönöm előre is az infót!
-
llaszlo
veterán
PayPal-on be lehet állítani, hogyha refundot kapok, akkor ne azonnal utalja vissza a pénzt, hanem maradjon a PP számlán? Ha mégis akarom, akkor majd kiutalom magamnak.
-
Balázs1986
őstag
Megjött a Kingston R3 16Gb pendrive, az itt is ajánlott eladótól. Első cérnázott borítékom

A mérési eredmények érdekesek. Kis fájlok írásánál kb. halott a cucc, az olvasás rendben van. Nagy fájlok írása már teljesen oké, olvasásuk pedig meglepően gyors (a PH teszthez képest főleg).
A profilomban található Toshiba L850 notebook-on (+8Gb RAM + SSD) mértem, USB 3 porton, teljesítménycentrikus energiasémán, frissen NTFS-re formázva a pendrive-ot. Ha tudom, majd megnézem másik USB3-as géppel is, de egyelőre nincs a közelben ilyen, és nem is hinném, hogy ott a baj. Mennyi az esélye, hogy ez úgymond nem teljesen eredeti?
-
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Mák

-
Stanley-B.
őstag
nekem 18kg-os, drága, nehéz csomag is jött meg vám és áfamentesen, mellékelt számlával

-
Huroq
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Azért én bele tudtam futni kivételbe. Hongkongi cégtől rendeltem csomagot 39 $ értékben és senki nem állította meg a csomagot. Cég név nagy betűkkel szerepelt rajta, illetve hogy mekkora összegben lett rendelve és mit tartalmaz a csomag tételesen. Tudom, hogy nem számít, de az sem volt rajta, hogy ajándék.
Mikor rendeltem úgy kalkuláltam, hogy fizetnem kell majd áfát de nagy meglepetésemre simán megjött a csomag. -
törölt tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy eladót aki memória kártyákkal foglalkozik és alapból trackinges registered air mailal postáz? Extremeprocessor jó volt, de már 6 dolcsi nála a a trackinges csomag.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- PlayStation 5
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Witcher topik
- VR topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elden Ring
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

V/