Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cs1csó

titán

válasz hockeyapu #28938 üzenetére

Komolyan mondom SZÍVESEN vennék színes e-könyv olvasót (Anno álmodoztam arról, hogy milyen jó lesz az (nálam a kikapcsolt olvasón az épp aktuális könyv borítója látható) hogy ha "kinyitom" az e-könyv olvasómat (mert egy olyan tokban van aminél a kijelzőt is védi a tok) és színes képen ott lesz az aktuális könyv)))
    Sőt még az is eszembe jutott, hogy sok könyv van (főleg fantasy) hogy sok térkép van benne és azok is végre színesben lennének láthatóak. Vagy akár bármilyen kép is lenne azt színesben látnám.
    ERRE A VALÓSÁG:
    1. még mindig nincs valódi színes e-ink panel, hanem egy sima fekete-fehér e-ink panel-re tesznek rá egy vékony "LCD" réteget ami erősen torzítja az alatta lévő fekete-fehér e-ink kijelző olvashatóságát is.
    2. a színek nagyon fakók, ezt alapban gondoltam, hogy így lesz hiszen az a lényege, az e-ink technológiának, hogy nincs szükség megvilágításra mint egy LCD, LED, OLED panelnek.
    DE ez még a várakozásaimat is alul múlta.

Bár a LIDL-ben az árcímkék már E-ink paneles módon vannak megcsinálva és a piros(bordó) szín nagyon jó. Bár azt olvastam róla, hogy ezzel a technológiával csak nagyon lassan lehet egy képet megjeleníteni és egyéb gond is van.

Tehát jelenleg SZINTE értelmetlen színes e-könyv olvasót venni, inkább vegyen az ember egy minőség 7-8"-os olvasót sima fekete-fehéret és egy jó erős nagy 10"-nál nagyobb tabletet.

Új hozzászólás Aktív témák