Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lajesz

csendes tag

Sziasztok,

Sajnos nem vagyok egy IT guru, ezért egítséget kérnék Tőletek.
    Tavaly összerakattam egy jó kis gépet, mert vettem egy HD kamerát és annak a felvételeit szerkeszteni ill. tárolni akármilyen hulladékon nem lehet. A HD TV adásra felkészülendő rakattam bele egy TV tunert, ami mint kiderült csak MPEG2 tud, ezért az MPEG4 átállás óta pont semmit sem ér. Az üzletben semmit sem tudnak - vagy nem akarnak - mondani arra a kérdésemre, hogy: ki tudják-e cserélni egy olyan kártyára, amivel fogni és rögzíteni is tudnám a hazai HD adásokat. Nem tudom miért, lehet, hogy nem akarják elismerni, hogy hibáztak, mert egy olyan ASUS Hybrid kártyát raktak bele (15000-ért adtak el nekem), amiről már akkor tudható volt, hogy 1-2 hónapon belül szart sem ér? Vagy tényleg nincs még olyan kártya, ami képes HD-ban rögzíteni is ezeket az adásokat, nem csak venni? Ahogy nézelődtem a neten, láttam MPEG4-es kártyákat, de "csak" MPEG1 és MPEG2 ben rögzítenek. Ez mit jelent? Azt, hogy a rögzített anyag nem lesz HD minőségű? A kamerámról átjátszott felvételeket a hozzá adott szerkesztő program tökéletesen kezeli, a full HD filmek lejátszáskor is csak 60%-on megy a processzor (asszem AMD 4000+ ?). A vinyó 750-es és 4Gb a ram, a videókártya 9600GT. Ezekre emlékszem, talán fontos lehet, talán nem, biztos ami biztos leírtam. Szóval, milyen kártyát keressek?
    Segytséget előre is köszönöm.

Üdv.: Lajesz

Új hozzászólás Aktív témák