- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Magisk
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
válasz
PetiCalvus #18858 üzenetére
A dvb-t (antenna) és rádió (urh) jelét egy sima 2-es közösítővel összekötheted, mert más frekvencián mennek, nem zavarják egymást.
A diplexernél amit Laca0 küldött, figyelj a bekötésre, a műholdvevő és parabola antenna a "Power pass'" ágra menjen mind a 2 végén, mert azon kersztül küldi a beltéri a dc tápot a vevőfej felé.
A sorrend: tv+rádió antenna 2-es közösítőben -> ennek a kábele + parabola a diplexerbe -> 1 db kábel a fali aljazatba.
A fali tv/radio/sat aljaztokban 99%-ban be van építve a diplexer, oda elég csak az 1 db kábelt bekötni, amin már össze van kötve midnen. -
Laca0
addikt
válasz
Nekem [ilyen] diplexerrel megy a sat és a dvb-t.
Semmi gond sincs vele, még csak minőségi romlást, zavarást sem látok soha. -
Diák66
őstag
válasz
PetiCalvus #18864 üzenetére
Nem kötözködni akarok, de fontos az a diplexer? Szerintem ebbe a fali aljzatba külön megy a SAT ág és külön a TV/Rádió ág (utóbbi közös). Ha jól néztem a rajzokat a katalógusban. Ebben az esetben a falban kellene elrejtened a diplexert is. Vagyis diplexer esetén egy sima F csatlakozós fali aljzat célszerűbb lenne, majd arra csatlakoztatni a diplexert és a TV-be a SAT és TV ág külön-külön.
Én biztosan nem közösítenék, a falba ha elfér a vastagabb csatorna, vagy egymás mellett kettő, inkább duplán húznám a kábelt.
-
dchard
veterán
válasz
PetiCalvus #18864 üzenetére
Kábeltv és SAT ezzel közösíthető (és választható szét), értelem-szerűen kettő kell belőle:
Amint a feliratozásából látható, a SAT ágon átengedi a tápfeladást is.
-
Diák66
őstag
válasz
SAT-TV Diplexer (közösítő) Én mondjuk nem ajánlom, még a SAT+Kábeltévé hagyján, elmegy, de a SAT+Antenna párosnál már lehet problémád az esetleges jelveszteség (csillapítás) miatt, ha gyengén lefedett területen telepíted. A földi antennás vétel közösítése a kábeltévével nem ajánlott. Probléma adódhat, ha ugyanazon a frekvencián két felől is érkezik jel.
Ha ilyenben gondolkodsz, egy központot (tv fejállomás) érdemes kiépítened, de az meg horror áron lesz. Viszont cserébe annyi forrásod lehet rajta, amennyit akarsz. (a rendszer határáig természetesen) Ilyen rendszereket viszont a hotelekbe szokás kialakítani, nem otthoni környezetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gyúrósok ide!
- Asztalos klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- KONZOL beárazás
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Futás, futópályák
- Magisk
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest