- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Akkor leírom az utolsó mondatokat még erről:
Balatonföldváron voltam nyaralni, a linkeden utca házszám alapján ott is megvan a tetőantennás vételi lehetőség, de ott ahol analóg tévén kiváló (nem csak úgy, hogy már színes képet látsz, hanem valóban hibátlan minőségben) a vétel, ott a dvb-t meg se nyekken. Se a saját antennájával, se ugyanazzal a tetőantennával amivel a tévé ment. Kab-hegy tőlem akkor 35 km-re volt... 20KW-tal semmi, 90km-re volt Nagykanizsa, 35KW-tal semmi.
Szóval a mindigtv is azt ír ki amit akar, nincsenek konkrét tetőantennás vételre vonatkozó paraméterek, ami ugye nevetségessé teszi a konkrét listát is. Ők így csinálták meg a szükséges országos lefedettséget..
Csak ennyit szerettem volna ehhez még hozzáfűzni, mindenki levonhatja a következtetést belőle, a továbbiakban én ezen túlléptem, előre senkit se visz ha tovább taglaljuk... -
Rick4
félisten
Ezt írtad:
Feltételezve azt hogy az antennanyereség a dvb-t frekijén közel azonos, akkor dvb-t vételre is elegendő jelet szed össze az antenna.Erre írtam, hogy hülyeség úgy ahogy van, csak igyekeztem értetővé tenni számodra is, hogy mit beszélsz, persze mindezt anélkül hogy megsértselek, és hogy a személyed minősítésébe kezdjek.....
Tehát visszatérve a témára:
Mivel az analóg műsorszórás perpill a digitálisnál kb 10x erősebb jelszinttel dolgozik, semmi köze nincs a dolognak az antennanyereséghez, vagy van elég jel, vagy nincs, ha azt mondod hogy az analóg vételnél jó a kép, tizedannyi teljesítménnyel sugárzott digitális vételnél nem fog semmi s e menni.Elkezdheted megint a személyeskedést, ezen nem lepődök meg. Ha nem ismered be, ez attól még így lesz... Neked kellett volna már eljutni oda, hogy nem a személyemről kezdesz el a tényekkel alátámasztott hozzászólásra válaszolni, hanem leírni, hogy igazad van... De hát a tévedés már csak emberi dolog...
Ha azok megfelelő minőségben (már szines képet adva) vehetőek, akkor valószínű a dvb-t vétel is menni fog.
És ez az ami elejétől a végéig egy nagy hülyeség...
-
Rick4
félisten
Az analóg vételnél a tökéletesnek tűnő kép eleve nem feltételezi a közvetlen rálátást, ill. eleve nagyobb távolságról is rendben működik. Adott antennanyereség egy dolog, én az analóg sugárzási teljesítményt hasonlítottam a digitálishoz. Nekem a nagy adó innen Szentes, analógon
a 207.25 MHZ-en 175KW-tal sugároz, (ERP, még mielőtt ebbe kötsz bele)
a 487.25 MHZ-en 480KW-tal,
a 759.25 MHZ-en pedig 427KW-tal.DVB-T-vel pedig:
a 786 MHZ-en 50KW-tal sugároz,
a 826MHZ-en pedig 50.12 KW-tal.Hagyjuk az egyes frekiken történő csillapítást, polarizációt, csak egyet kérnék. Ha megtennéd, hogy arányosítanád egymáshoz a KW előtti számokat? Maradjunk annyiban, hogy ismét leírom, amit már leírtam. Azon kívül, hogy az analóg és a dvb-t adó fizikálisan egy oszlopon van, sok közös nincsen bennük. Se lefedett terület, se terjedési viszonyok tekintetében. És nyilvánvaló, hogy a sokszoros teljesítményű analóg sugárzás ott is fog menni tetőantennával, szép képet produkálva (ezt csináltam jó egy hete a Balatonon) ahol a dvb-t meg se nyikkan....
De lefordítom az infantilis példádra:
Ha a hegytetőn bekapcsolnak neked egy 500W-os izzót, lehet, hogy látod. Ha utána bekapcsolnak egy 50W-ost, látni fogod? Tudom, Te fogod.. -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
nem akarja az igazságot, a Nagykanizsai adó innen kb 90 km, azt se találta, pedig még előkerestem egy nagyméretű lepkeantennát (lehet hogy nem ehhez való, de a 10 centis botantennánál tuti jobb) meg úgy általában véve semmit.... Cserébe a garázsból felhoztam a tévét, összedugtam, és megy..
-
Rick4
félisten
Nem akar ez a dyras cucc menni, a chip benne RTL 2832U, MSI digivox, gigabyte, stb cuccokban is ez van, annyira rossz nem lehet, dvbdreammel, blaze tv-vel próbálkoztam, lepkeantennával, a hozzá adottal, semmi.... Driverek, kodekek is fent vannak... Megállt a tudomány.
-
Rick4
félisten
Na, én vettem egy Dyras DVTU-265-ös nevű ketyerét, majd kiderül, mit tud, most van 3 napom, hogy működésre bírjam... 2év gari, kis távircsi, meg egy normál méretű antennacsati ami elsőre lényeges. A magyar dyras honlap korrekt, telepítési útmutató, driver azonnal ott van a termékinfók között...
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #6119 üzenetére
Az viszont lehet, az HBO több holdon sugároz pl olyan kábelállomások számára is, mint a T-kábel és társai, lehet innen kapják/ veszik ők is. Az HBO-nak is igaza van, ha a minőséget nem bízza a cégekre..
Na, kérdés: Balatonföldváron vagyok, nyaralok két hete. Ma vagy holnap vennék egy DVB-T vevőt a lenovo S10-2-esemhez, mert hét végén nézném a forma1-et, merre találok itt? (talán holnap Székesfehérvár, Veszprém felé is megyünk)
-
Rick4
félisten
válasz
zhagyma #6101 üzenetére
Konkrétan arra gondoltam, hogy a 45-50 csatornálból 4-5 nézhető még, (ezek se a prémium csatik) hetek kérdése az egész, utána sötétség. Szóval ezzel már tbb időt is foglalkoztunk, mint amennyit az egész ér.
N2-nél 1 kódsor van, vagy tudod, vagy nem. Ha tudod nézed, ha nem, nem nézed. Az összes csatinak működnie kell azzal az eggyel. Az rsa és a boxkey a párosításhoz kellett (box és smartcard) ill. ahhoz, hogy az adott kártyával milyen műsorokat lehet nézni.
Ha a kódváltás gyors volna, akkor könnyen meglenne az algoritmus, ergo nem olyan gyors az... N3-nál meg eleve nem sietnek kódot váltani, úgy lehet, hogy 2-3 évig nem lesz meg az algoritmus, tehát szoftot se fognak tudni írni hozzá...
-
Rick4
félisten
Ezt a kódbeütést elfelejtheted, elkéstél a dologgal kb 2.5 évet. A digis kártyák a beltérihez vannak rendelve, ergo a pc-s műholdvevős- kártyaolvasós kiépítésben nagyon körülményesen és sok pénzért lenne megoldható, míg pl egy upc kártya egyszerűbben megy, csak a megfelelő olvasó kell neki. Nem mellesleg a csatornakínálat is jobb, a kép- és hangminőség is lényegesen jobb..
Konkrétan a műholdvevő kártya az egy skystar2-es, pár ezresért meg lehet venni egy régebbit, kb 20 ezres egy HD-s kártya, plusz kb 7-8 ezres egy kártyaolvasó. Gondolom fej, tükör van, de az se sok, újonnan kb 4 ezres a kettő, 20m koax 1500Ft.
-
Rick4
félisten
Még egy dolog eszembe jutott. Mivel a dvbdream-ben a feltelepített kodekek közül kézzel lehet kiválasztani hogy milyen renderelő, video audio kodek legyen, lehet érdemes lett volna még próbálkozni, anno nekem is volt olyan, hogy próbálgattam melyik hogy jó, és volt, hogy összeakadt, nem hinném, hogy ez az AAC gond ennyire dvbdreamspecifikus lenne...
-
Rick4
félisten
válasz
premete #6058 üzenetére
Otthon nem kellene, mivel van egy linuxos, HD-s műholdvevőm, igaz, ha az usb csatijára dugom ezt a stick-et, akkor felismeri, és le is keresi a csatikat, ergo egy gombnyomással váltok a műholdas és a földi csatik között, de ugye ott van műholdon 6000 csatorna, nem sok perspektíva van még a DVB-T-ben számomra. Ennek ott lett volna értelme, hogy most 2 hétig a Balatonon vagyok, és a notival tévéztem volna egyszer- egyszer, meg ha megyek valamerre, akkor a kocsiban néztem volna.. e ezt már kitárgyaltuk, az adó- vevő közötti távolságok miatt sok esetben semmi se történne, azért az egy alkalomért meg most kellene, nem két hét múlva... Szóval úgy néz ki, most is kimarad a móka...
-
-
Rick4
félisten
válasz
z00mhead #6009 üzenetére
Csak tisztázásul: a PAL norma 720X576, tehát még kisebb, mint amit írtál, és az analóg (tehát tömörítetlen földi antennás vétel azért nem olyan rossz, a kábeltévé minőségi mutatói meg úgyse passzolnának egy lcd tévé tulaj igényeivel, tehát mindegy is) elvben nem lenne baj a digitális, műholdon sugárzott mpeg2 multistream-be tömörített csatornákkal se, azok feltétlenül rosszak, holott egyesen 708X756, sőt, 708X480-ban mennek, minden csak akarás kérdése. Sőt, az is előfordul, hogy a digi tv nagyobb bitrátával rosszabb képet produkál, mint pl a upc...
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #5994 üzenetére
Azt én is tudom, hogy nem fix bitsebességgel jön, eleve az egy TP-n sugárzott mpeg2 vagy mpeg4 adatfolyam arról szól, hogy menedzselik az adatfolyamban lévő csatikat, ahova több sávszél kell, oda több megy, akár egyetlen másodperc alatt változtatva az értékeket, meg ugye van mindig valamennyi tartalék. Minden csatornát meg tudok nézni, itt inkább a belső hálóból egy külső ip-re történő streamelés lenne érdekes.
-
Rick4
félisten
Nem mellékesen itt csücsül a Skystar2 HD2 a gépben, tehát probléma nem sok van.....Pl itt van egy 1n taláható upc TP:
De a beltéri a lényeg, mivel webszerver is egyben, csak a webinterface-en kattintok (csatornát váltok, epg-t olvasok, stb) majd a kívánt adást nézem. Ez frankón működik belső hálón, mert ugye itt nincs a feltöltési korláttal probléma. -
Rick4
félisten
Ha a melóhelyre küldted be, akkor az már gondolom nem belső hálón ment. Milyen feltöltés kell egy ilyen adatfolyam feltolásához? Csak azért kérdem, mert nekem egy linuxos műholdvevőm van, aminek a webinterface részén lehetne tévézni egy kattintással, de 1mbps kevés hozzá felfelé. Ha nem sokkal több kell, lehet érdemes lenne felfelé váltanom.
-
Rick4
félisten
válasz
Hunter2 #5858 üzenetére
Ez a revízió egy idő után megadja magát, és kampó, el lehet dobni, valószínű akitől vetted, az is rájött erre, csak eldobás helyett inkább keresett egy "madarat"... Szerintem vidd vissza amíg még megtalálod az embert.
Itt látható a 26-os és a 2.3-as, de vagy 3-4 éve én már boltban is a 2.8-ast vettem, ebből a mai napig ez az utolsó revízió, utána meg már itt a HD-s verzió is, ez nekem lassan 2 éve van meg. A sima újonnan 9K krül van, természetesen fullos távirányítóval, meg mindennel.A 2.3-asnál az elégtelen hűtés miatt a tuner alatti kis tekercs szokott szétégni, ezért nem tud rendesen fejtápot adni (se a fej nem működik jól, se a polárváltás) és ez okozza a problémát. Kérdés, ingyen kaptad-e, mert annyit megért,
-
Rick4
félisten
Mondjuk ehhez képest az én műholdas- linuxos dreambox 800HD-m egyik usb-jébe dugok egy dvb-t sticket, a kártyaolvasójába egy kártyát, és nézem a földi csatikat. De csak ha nagyon akarom, inkább a műholdasakat nézem...
Én egyébként a gépen dvbdream-et használok, ebben alapból benne van a CI/CAM konzol, csak kipipálom, hogy aktív, pár dolgot kell beállítani, és megy is..
-
Rick4
félisten
Az általam linkelt eszközzel lehet kártyát olvastatni a pc-ben, persze van ami skystarhoz való, kapható minden féle.
Nézz utána, a twinhan ki és miket csinál... A noname-től eléggé messze vannak, pont a skála másik végén...
Mivel ezek szoftveresen vezérelt olvasók, tök mindegy, milyen kártyád van, olvassa mindet.... -
Rick4
félisten
Lenne egy nagy sejtésem, inkább megerősítést kérnék.
Szóval gondolkodtam azon, hogy elég sokat utazok, a notihoz (lenovo S10-2, intel Atom procis masina) jó lenne egy DVB-T tuner. Amit sejtek, hogy ha a hardver elég is lenne, ez akárhol a kocsiban nekem nem fog működni csak úgy, hogy bedugok egy usb-s DVB-T sticket a notiba, jön a műsor, és nézem. Olvasgatom itt, hogy közeli torony, meg rálátás ellenére is csak küzdés az egész, tehát jól sejtem, hogy nálam az a 10K-s beruházás is gyakorlatilag értelmetlen lenne? Előfordulási helyeim, pl Baja, Pécs, Székesfehérvár, Veszprém, Győr, BP, Eger, Debrecen, ha itt mondjuk 5-ből csak 2-nél jön, már értelmetlen az egész.... Ahhoz, hogy ez nálam rendesen működjön, szinte mindenhol kellene hogy legyen jelszint, de gondolom ez nagyon nem így van..
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
Mr. Teddy #4490 üzenetére
Szerintem ha újban gondolkodsz, akkor rögtön nézz egy Skystar 2 HD2-es kártyát. Míg a 2.6-2.8-asok 12K körül vannak újonnan, ez 20 ezer, és teljesen stabil. Ha a kettő között kell választani, és árban nincsen különbség, válasz a magasabb verziószámút, ami modifikáció volt rajta, az csak jobbá tette..
-
Rick4
félisten
válasz
Core2duo6600 #4434 üzenetére
Power dvd-t nem használtál? Kodek pakk?
-
Rick4
félisten
Ja, így már más. Tehát a diseqc az egy szabvány, ami leírja, hogy műholdvételnél milyen paraméterekkel tudsz kiegészítő egységeket vezérleni. Ami kompatibilis a rendszerrel, az vezérelhető, ill tud vezérleni. Értelemszerűen így forgatót, fej átkapcsolót is használhatsz vele. Feltehetsz egy másik fejet a meglévő mellé, de mivel nem a fókuszpontban lesz, valamennyivel rosszabb lesz a vétel, mint a másik fejnél, és a fix tükör miatt csak egy másik holdat fog látni, pénzben kb 4-5 ezer ft kiadás. Vegyél egy moteck sg2100-as diseqc forgatót, ha jó a rálátás a Clark övre onnan ahol most fent van a tükör akkor sok sok holdat lehet vele találni, csak a felszerelésre kell odafigyelni, és forgatni a skystar is tud.
-
Rick4
félisten
Látom, vannak itt gyengébb képességűek, akkor nekik leírom lassabban:
kérdés:
milyen magyar adásokat lehet fogni akár FTA akár kulcsos trükközéses módonválasz:
Teljesen őszintén: mindet lehet fogni.Biztos az én életem bonyolult, de nekem ez totál egyértelmű.
nos akinek ez innetől nem érthető, és az első mondatot még magára is veszi, valamint a következő hozzászólása előtt még egy darab szappant is bekap, arra már tényleg nem tudom mit mondjak...
-
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
Alien666 #4006 üzenetére
Én ugyanezt használom, csak a műholdas verziót. Nagyságrendekkel több perspektíva van benne... Mármint ami a nézhető műsorokat illeti. Felvenni nem szoktam vele, de elvileg programfüggő, hogy mi ébreszti fel a gépet, a műsort meg egyébként sem a gyári szofttal kell nézni, van sok sok alternatív szoftver hozzá..
-
Rick4
félisten
válasz
zhagyma #3836 üzenetére
Gondoltam naívan, hogy a 4-10 emeletes házak lapos tetején annyi parabolaantennát teszek fel, amennyit akarok, még talán takarásban se kellene hogy legyen minden, ha a többi ház is ekkora, ráadásul se a ház előtt, se mögött állva nem látszik belőlük egy sem. Errefelé hogyhogy így van? Lehet, nem a ház szélére teszik? Az általad felsoroltak engem sem érdekelnek, nem is nézem őket... Ellenben minden mást igen..
-
Rick4
félisten
válasz
peter.buzas #3831 üzenetére
Nem tudok parabolaantennát felszerelni, nem tudok tévét javítani. Ehelyett írhattad volna, azt, hogy olyan helyen laksz, ahol nem engedik felszerelni. Ennyi. A társasház tetején, vagy az erkélyen miért nem lehet szerelni?
-
Rick4
félisten
válasz
peter.buzas #3824 üzenetére
Gondolom autót, meg tévét, meg mosógépet is tartasz otthon, annak ellenére, hogy nem tudod őket megszerelni. Kifogást gyártasz, vagy tévézel? Rajtad múlik..
-
Rick4
félisten
válasz
peter.buzas #3818 üzenetére
-Neked is azt mondom, mint a többieknek, aki vért izzadva jutnak el 4 csatorna nézéséig, (bár úgy látom, falrahányt borsó) hogy gondolkodj el egy pci-os műholdvevő kártyában. Pl, ilyen a skystar2 hd2, ez kb 20 ezer ft, és nem 4 csatornát fogsz tudni nézni, hanem kb 6ezret... HD is van szép számmal...
-
Rick4
félisten
Olvastátok már? [link], ja és ismételten elmondanám, nem DVB-T-n lesz...
-
Rick4
félisten
válasz
HellGreg #3725 üzenetére
Ja, hát ez ilyen, vagy értesz hozzá, és akkor jó vagy, vagy megszívod. Sajnos minden területén az életnek ez van, vásárolj, és kész. Se a számtech se a műszaki boltokban nincsenek olyan szinten képzett emberek, akik tanácsot, vagy tényekre alapozott véleményt tudnának mondani valamiről, megy a hülyítés ezzel a digitális vétellel is. Valóban tök fölösleges megvenni erre a vételre és ezeknek a műsoroknak a vételére szolgáló eszközt, van jobb, olcsóbban. De mivel kevesen tudnak róla, és nem felkapott dolog, sokan nem is tudnak róla. Pont pár napja csodálkoztam, hogy mi ez a nagy lábrázás a 3 csatiért, sosem tudtam megérteni, de ebből a szemszögből látva valóban eddig senki sem mondta, hogy van jobb....
-
Rick4
félisten
válasz
HellGreg #3723 üzenetére
Szernted egy P1-es gépen 32MB rammal fog menni a Vista? Nem. De egy jobb gépen igen. ez fejlődés. Egy mpreg4-es beltérin fog jönni az mpeg2-es műsor is, de fordítva nem. Ez is feljődés. Régen 3 csatorna volt, most néheztsz 6000-et. Ez is fejlődés.
Vagy eladod a tévédet, veszel egy Color Start-t, és nézed a padlásantennával a két csatit analógon, és elégedett lehetsz mindennel.Elég egyféle dekóder, csak tudd, mit akarsz. Régen a boltban nem volt nehét választani a 3 féle dobozos kakaóból, ma van 50 féle. Ha nem tudod eldönteni, hogy neked mi a jó, az nem ennek a világnak a hibája...
-
Rick4
félisten
válasz
HellGreg #3717 üzenetére
Az egy set top box a legrosszabb fajtából. Csak műholdas (DVB-S) MPEG2-es rendszerrel bír el, és azzal is küzd rendesen. Megy, de semmi olyan, ami elvárható, igaz egyik része a szolgáltató miatt vna. Ilene legalább 720X576 PAL kép (mert ugye HDMI az nincsen, csak scart, meg RCA csati), de 720X 480, meg ilyemsivel próbálkoznak, meg 96kbps-es hang... LCD tévén nem egy álom...
-
Rick4
félisten
Tény, hogy benne van a transzponder multistream-jében, de semmi sem jön... Mivel a stúdión is lakat van...
És egy vélemény az egyik műsorról: [link]
Összetéveszthetetlen volt. Lehettem bármilyen másnapos zombi, rögtön tudtam, ha a gépies kattintgatás közben a Budapest Tv-re tévedtem. Kezdve rögvest a kedvencemmel: ha azt láttam, hogy házilag kivitelezett hamvasítás miatt kékre színeződött, dauerolt ősz frizurák billegnek, felékszerezett nagymamatenyerek legalább hatféle ritmusban csattognak, az asztalokon diszkontáruházak saját márkás szénsavas üdítője trónol kétliteres pillepalackban, mindehhez pedig a színpadon valami műbőr mellényes szúnyogcsődör öli a popzenét, akkor rögtön tudtam, hogy igen, ez a Házibuli Attilával. -
Rick4
félisten
válasz
wassermann #3707 üzenetére
Nem tudom, miért lenne az, szerintem egy DVB-T-s rendszernél semmivel sem nehezebb belőni, és ráadásul a várható eredmény (már ha a DVB-T-nél egyáltalán sikerül) jóval kielégítőbb. Ha meg én is, más is a dvbdream-et használja, nem mindegy, hogy 3 kattintás után neki végetért a csatilista....
-
Rick4
félisten
válasz
wassermann #3702 üzenetére
Konktéran nem egy műholdra gondoltam, hanem a harmincvalahány foghatóra... Mondjuk egész konkrétan nem mennék bele, de upc, digi, helloHD... Gondolom saccra ha nem is az átfedést nézzük, van kb 70 csati.. Mellette meg 5-6000 másik, amit egyébként vagy nézel, vagy nem, de pl sportesemények, meg olyan műsorok is vannak, amit itthon még a hírekben sem említenek. Usa baseball, indycar, golf, F1 szabadedzések, bajnokok ligája, sorolhatnám.
Pl itt van a DVSC idegenbeli meccse. DVB-T-n egyet se fogsz látni.. -
-
-
Rick4
félisten
Ok, és mit fogsz vele? Digikábel?
Simongab: milyen eszközt használsz vele? Ha most indítod először, akkor a menüben beállítások, kártya, és ott valamelyik drivert indítani kellene. Dvbdream-nél ha ugyanolyan dvb eszközt használó elküldi a chlist.chl fájlját, akkor csak bemásolod a dvbdream mappába, és minden klappol. Szerintem érdemes ebbe az irányba elindulni, tehát tudni kellene azokat a körülményeket, ami alapján kiderül, hogy van-e sorstársad....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest