Hirdetés
Aktív témák
-
gyikhus
tag
válasz
Rover623 #240 üzenetére
Jogos, hiszen a régivel nem csúsztak le a beállítások. Viszont akkor a BIOS miért írja ki a memóriabeállításoknál a jobbik értékeket, amikor - és itt jön a képbe a bekapcsolt Dual Channel - a két ram ugye szimultán működik?
Én csak ebből gondoltam, hogy nem kerek vmi... -
gyikhus
tag
Na, az előbb elfelejtettem, hogy felvetődött egy újabb anomália a dual kérdéskörben.
Szóval a rendszer adott, két Hynix (''brand'') 512-es RAM csücsül, proci 200x10-es FSB mellett (DDR400-ként ugye)
Eddig szép is jó is stabil is. DE:
A két ram, bár mindketten Hynix chip-esek, az everes egyikük (a régi) esetében nem tud gyártót mondani, a másik (új) esetében meg valami Jade Star Tech-et emleget. Ez még nem is baj, viszont azt már annál inkább, hogy a BIOS-ban a memória beállítások mindeddig Turbo-n voltak (már elfelejtettem az értékeket, de pl. a CAS Latency 2,5-es. (asszem) Ez klappol is, de mióta bent figyel az új RAM, annak a beállításai teljesen mások (pl. CAS Latency 3) mint az 1-esé. A BIOS-ban meg ugyebár egy helyről állít az ember (eddig azt hittem mind a kettőt).
Ja és hangsúlyoznám, hogy stabilan fut a rendszer.
Ötlet? Vagy ne foglalkozzak vele? -
gyikhus
tag
Bocs a csúszásért, de itt volt a 7vége...
Szóval én a Sony Vegassal ügyködöm, aminél ölég sokat használom a Dynamic RAM preview-et (effektezéshez betölti a kivánt videórészletet a memóriába, hogy gyorsabb preview-et tudjon előállítani) és gyakran (szinte mindig) kicsúszott a keretből, így mostanság már van neki bőven helye...
Amúgy meg A64 szebb lenne a dologhoz, csak hát szegény ember nem gyorsvonat... -
gyikhus
tag
Akkor elvileg menni kellene simán 400-at!
Esetleg a memóriabeállításokat vedd visza kezdetben (BIOS-ban optimal-ra) és úgy próbálkozz. Az én low-cost Hynix-jaim simán bírják az agresszívabbakat, úgyhogy sztem nem lehet gond a PQI-kkal.
A másik, ha a proc Sempron. Azok nem hinném, hogy elketyegnek 400-as FSB-vel. Pláne alap szorzón...
És ha 166-on marad, akkor valszeg nem szereti a rendszer, hogy aszinkronban van hajtva - akkor még ha beindul és megy sem jársz jobban, mint a 333/333-mal! -
gyikhus
tag
Én egyáltalán nem a 200%-ért teperek, fel sem merült bennem, hogy egy termékről elhigyjem, amit ráírnak...
Mindazonáltal én csak egy tesztben olvasott (nem tudom hol, s mikor) 20% körüli telj. növekedés hollétére voltam kíváncsi...
Mondjuk a másik fele, hogy ölég sok RAM-ot igénylő alkalmazást használok, ami alól szemét módon kicsúszott állandóan az 512 RAM, így az 1GB nálam érezhető gyorsulást hozott.
Ugyanakkor az általad/tok említett 5% körüli az úgy nagyjából megvan... -
gyikhus
tag
Úgy látom nem olyan egetverő a különbség...Bár, hogyha azt veszem alapul, hogy mindkettőnk procija 400FSB-vel üzemel, akkor a memóriakezelésben nincs különbség és stimmelnek az eredmények. De ez azt jelentené, hogy 400as FSBvel nincs értelme a Dual Channelnek.
A másik opció meg az, hogy a Dualos Athlon a Single módos A64-gyel egyelő memóriakezelést eredményez?
Húúú, valaki aztán beavathatna, hogy akkor most mi van... -
gyikhus
tag
Szevasztok!
Dual témában nekem is volna egy kérdésem (bocs, ha már lett volna, de én nem találtam)
Szóval adva egy NF7-SL, benne 2x512 Hynix memó, Dual Channelben annak rendje is módja szerint, BIOS és pl. Everest is dualban látja. Alatta egy TbredB 1800+ os ketyeg, jelenleg 200x9,5 -en, úgy 1900 Mhz. tájékán.
Namost előtte 1 db. memó volt benne és a két állapot közt nem tudtam sok különbséget a tesztek alatt kivenni. Volt, de nem nagy.
Szóval a kérdés az volna, hogy a Dual Channel-t hogy tudnám a legjobban kihasználni? Én arrafele hajlok, hogy a kutya az FSB-nél van elásva: Tehát ha 200 fölé tudnám tolni, akkor a +mhz-k a Dual-t erősítik. Mármint a megduplázott teljesítmény itt jön elő, nem?
Vagy rossz irányba tapogatoózom?
Aktív témák
Hirdetés
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest