- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
Foobar
tag
Hi!
A memóriákat akkor lehet Dual DDR módban futtatni, ha az órajelük azonos a processzor FSB-jével?? Erre valaki válaszoljon plz, mert mintha olvastam volna ezt valahol, de már nem tudom. Nálam pl az a helyzet, hogy van egy Athlon XP 2000-es procim (még régi szar palomino magos, úgyhogy nem húzom), ennek tehát 266 Mhz az FSB-je, memóriám pedig van 2x512 MB DDR 400 Infineon. Az alaplapom Abit NF7. A memóriát én visszavettem BIOSban 400-ról 266-ra, és bizony gyorsabb így a gépem, mint DDR 400-as módban, tesztprogramok szerint. De nem hiszem, hogy Dual-channel módban megy, mert azt kiírná, nem? Majd átteszem őket másik slotba, ha azon múlik (most nemtom már, melyikben vannak), de a kérdés az, hogy hány Mhz-en menjenek, ha Dual módot akarok? 266? Netán 133, mert ketten vannak? (ja, és ha valaki hülyének nézne: azért vettem DDR 400-ast 266FSB-s procimhoz kábé egy hónapja, mert akkor minden memória nagyon olcsó volt, a 400-as se került sokkal többe, mint 266-os vagy 333-as. Aztán meg majd úgyis veszek jobb procit valamikor). -
peace&love
aktív tag
Helló mindenki!
Nekem annó azt mondták, hogy az a legbiztosabb ha mind egyforma, és a legtutibb az egyoldalas.
Ezt a tanácsot megfogadtam (4 db Nanya egyoldalas) és szerintem megérte, mert stabil mint az mount everest, és gyors is.
Egyebet nem tudok elmondani... kérem kapcsolja ki. -
DrSoul
őstag
Bocsi, már régvolt, de most látom, hogy nem kaptam választ... :))
-
arusz
csendes tag
HI!
Nem akartam új topicot nyitni.Volna egy kérdésem,kicsit akadoznak egyes játékok nálam (p42.4b,rad 9000pro,512 ddr 333 ram)elhatároztam,hogy ujjitanék és max 25e ft-om van.
Mitől lehet jobb a hejzetem vga csere(használt ti 4200),vagy 2x256 ddr 400?
Tudom újonc vagyok.
kössz. -
Hun'reeth
őstag
Nálam az alaplapleírás szerint akkor megy a dual, ha
1. mindkettő egyoldalas ill. mindkettő kétoldalas
2. mindkettő 64 bites vagy 128
3. mindkettő azonos frekin megy (333 v. 400) -
Vanos
aktív tag
Hali!
A vasam kapott a meglévő 256 M DDR 400 mellé egy másik modult (NF7-S alaplap).
166x11 az fsb-szorzó beállításom. (200x10-el is lazán megy, de nem vettem észre, hogy gyorsabb lenne(játékban), szóval visszaraktam).
Az új modul betétele előtt futtattam egy mérést (Sandra).
Int ALU 931MB/s
Float FPU 1248
Beraktam az új modul (1-es 3-as memóriahely), a gép induláskor kiírja, hogy Dual chanel enabled. Méréskor:
Int ALU 1161
Float FPU 1248
Az Aidával is megmértem:
1049 olvasási
862 írási
Szerintetek ilyen beállításnál ez korrekt? -
rudi
nagyúr
válasz
divergens #34 üzenetére
Elvileg csak a méret a lényeg hogy a két modult szinkronban tudja címezni, de gyakorlatban fontos lehet a sebesség/időzítés is. Nagy a gyanúm hogy ez is olyan lefelé kompatibilisek vagyunk dolog, ergo egy 333as és egy 400as 512es is tud dual channelt 333on. Még nem próbáltam de amint lesz rá alkalmam (vagy bárki megcsinálja aki kedvet érez rá, semmi kárt nem tesz a gépben) megcsinálom a tesztet különböző méretű és sebességű modulokkal.
-
divergens
tag
Hali!Nekem most van a gépemben 512mb 333 ramok szeretnék venni még 512. Ekkor tehát nem elég 512 333 ram, egyeznie kell gyártonak és a sorozatnak is.Kérdés: mi van ha nem kapok ugyanilyet?Tehendö azonkívül hogy veszek két újjat.
Köszi -
Sefter
veterán
Ha 4 db ramot szeretnék így használni, fontos, hogy azonos legyen mind a 4 vagy elég ha 2-2 azonos.
(persze mind 333-as csak páronként más márka...) -
G@ben
addikt
Akkor ezt is megerősítésnek veszem. :) Eddig 2:0 a menne javára.
-
iwu
addikt
Vacak! nekem sima mezei ramokkal (400mhz samsung chip) 228 az fsb, epox 8rda+ 2100+athlon...
pápá -
G@ben
addikt
Köszönöm LukE! Én is azért gondoltam, hogy menne, mert mégiscsak Kingston, de ki tudja ugyebár. Ha valakinek lenne ellenvetése, egyetértése, kérem ossza meg velem. Ugye több szem többet lát. :)
-
G@ben
addikt
Hali!
Neke csak egy kérdésem lenne. Vennék egy Epox 8RDA deszkát, 2100+ T-bred B-t és 2 db 400-as 256 MB-os Kingston ramot. Ha az fsb-t 200 MHz-fölé tolom, mondjuk úgy 210-215 MHz-ig, akkor ezek a ramok elvileg bírják, vagy valami tuningram kell oda, mint HyperX vagy ilyesmi? Szóval elég-e a mezei Kingston 400-as? Köszi! -
Turmoil
senior tag
Különböző gyártók ''azonos'' sebességű ramjai. Egy modulnak nem csak a MHz adja meg a tulajdonságait, hanem az is, hogy milyen időzítésekkel működik ekkora frekvencián. Nem egyforma modulok esetén minden egyes időzítést a gyengébbhez kell állítani, mert így előfordulhat, hogy ránézésre jól működik, de amikor a túleröltetett ram-ot próbálja írni/olvasni, akkor borul a rendszer.
Szimplán ezért célszerű egy gyártó, azonos sorozatú ramjait rakni egy gépbe. -
iwu
addikt
hi!
nekem is ez volt a gond...aztán jött a moddolás...
ha kezeli, akkor kiir valami olyant hogy ''dual memory chanel enabled'' valahol a ramszámlálás alatt...
pápá -
iwu
addikt
hali!
a különálló slotba, ill a mellette lévőb kell tenni, úgy kezeli a dual ch-t...dimm3-2-ben...
Üdw:iwu
(nem készpénz, (nekem epox nforce2 van) de a neten utánaolvastam meg az epoxon is igy van...) -
rudi
nagyúr
Az NF7en szemmel láthatóan a DIMM3 áll külön (egyik csatorna) és a DIMM2, DIMM1 van egymáshoz közel (másik csatorna).
User's manualban:
- We sugest you installing DDR SDRAM modules from DIMM3 to DIMM1 sockets in order.
- When installing two PC3200 DDT SDRAM modules, we sugest you install the two DDRSDRAM modules into DIMM3 and DIMM2 sockets. -
Proyekt
csendes tag
Sziasztok !
Ha dual channelben akarom hasznmálni a ramokat, akkor melyik két slotba kell beletenni őket ? Az az érzésem, hogy kicsit ellentések az információk a neten.
Ja ! Az alaplap ABIT NF7.
Előre is köszönöm
Proyekt -
klepto
addikt
Akkor nekem is lenne kérdésem ;]
Ha ma megveszek 2db 256megás 2oldalas DDR400-as memót, és belepakolom a lapba, marad 2 memóalj szabadon. Ha fél év múlva veszek ismét 2db 256mb-s 400-asDDR-t ami 1 oldalas, akkor hogy fogja kezelni a lap? Eddig az eslő foglalatokba volt, ment a duál. Most a második foglalatokban is azonos ramok vannak, de az első foglalatokhoz képest más. Így is duálba kezeli mindkét foglalatban lévő ramot? Esetleg csak az első foglalatok vannak duálba kötve? -
hobizoli
nagyúr
Mukodhet is jol...de jobb a ket tok egyforma, meg single channel DDR eseten is, sot, ez igaz meg a regi SDR rendszerekre is, azok is kohogosebbe valtak altalaban a 2 kulonbozo modulra (fagyas hegyek, kek halalok, win vedelemi hiba, szabalytalan muvelette hajtott vegre...stbstb)
hobizoli -
warmaster
aktív tag
Csak annyit tennék hozzá adalékként, hogy csak akkor lehet igazán kihasználni a Dual-channelt, ha a memória frekvenciája, és a processzor FSB-je megegyezik. Nekem 333MHz-RAM+266FSB-s proci nem gyorsabb dualba, mint nem-dualba...legalábbis a Sisoft Sandra szerint.
-
gesuz
senior tag
Úgy képzeld el hogy van két memóriád amiknek 10ns tart eltárolnia a bejövő adatokat. ha azegyiket 10ns irod az egyiket majd 5ns mulva elkezded írni a másikat, akkor 5ns véges az első és megint lehet bele írni majd megint 5ns múlva megint tud írni úgy tünik mintha meg kétszereznéd a frekit hisz az eddigi 10ns helyet 5ns-enként tudsz irogatni
-
vtihi
csendes tag
???
-
vtihi
csendes tag
Jo, eddig ertheto es nagyon koszonom, de mintha olvastam volna valami olyat is hogy ha berakok ket sima 266Mhz-es memoriat dualban akkor a Mhzek is megduplazodnak... Ez igaz, vagy sem?
-
L3zl13
nagyúr
Kapacitás a két memória összege lesz. Azaz 2db 256MB-s esetén 512MB.
Dual Chanel azt jelenti, hogy a 2 memóriát nem folyamatosan egymás után használja fel a gép, hanem párhuzamosan. Így ( mivel a korlátozó tényező az egy memóriába írás/abból olvasás sebessége) kétszeres sebességet lehet elérni.
Azaz duplázódik az egységnyi idő alatt írható/olvasható adatok mennyisége. -
vtihi
csendes tag
Valaki lenne szives elmagyarazni nekem hogy pontosan hogy is mukodik a Dual-Channel DDR a valosagban?
Marmint annyit tudok hogy ha ketto megegyezo ddr memoriat behelyezek egymas melle egy olyan alaplapba amelyik kezeli, akkor dupla lesz a savszelesseg, 64 helyett 128, a memoriak orajele is elvileg lehet dupla? Es a kapacitasuk? Ha ket 256MB-ost pakolok be akkor az 256 vagy 512 lesz?
Elore is koszonom a segitsegeteket!!!
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest