Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Az első sárkánynál elegem lett a játék harcrendszeréből. Nem akarok fél órán át belepumpálni 1000 nyilat miközben 5000x ugrálok a támadások elől.
Levettem a nehézséget minimumra, de azt mondja, hogy a már ledobott karakterek HP-ja megmarad a váltás előttinél, így visszamentem ~10 percnyi mentést, de ugyan úgy alig sebződik. Gondolom az egész mission-t kéne minimum nehézséggel megkezdeni. -
BusinessGuy
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
Pedig még ez is jobb játék mint az outlaws.... Kvázi minden téren.
Az outlaws nemcsak hasonlóan gyermeteg de borzalmasan primitív is. Nem csak"egyszerű" szimplán tipikus primitív ubisoft iparosmunka 0 AI-val 0 kihívással gagyi lopakodásmechanikával 0 fizikával. "Egy" élettelen alibitartalommal töltött világban.... A zenéje az egyetlen ami kicsit jobbra sikerült amúgy az 5/10 is sok lenne rá.
A DA V egy erős 7-es játék. De ezt úgyse érted hisz zsigerből fikázod itt(is) kb megjelenés óta. Ha ennyire nem szívleled tudnám minek vagy itt pláne ha nem is tolod.
-
janeszgol
félisten
Nem. Ebből a játékból sosem lesz jó játék. Ez alapjaiban szar.
Az SW Outlaws már az elején is tetszett. Nem bonyolult játék, de 100% SW hangulata van.Nyilván van valamennyi tévedési lehetőség, de azért az ember tudja, hogy milyen egy játék videóteszt alapján is. Meg ugye az, hogy én mit várok el egy DA játéktól azt én tudom. Nem te. Nem a VR Pesta. Nálam nincs csordaszellem. Ha ismernél, nem mondanád ezt nekem.
De látod igazam van, mert sok játékos hagyja abba ezt a játékot azzal, hogy bugyuta a története, óvodás a szövegezése stb. -
ripla
addikt
válasz
janeszgol
üzenetére
Függetlenül attól, hogy én mit gondolok erről a játékról, de ezeket az állításokat mind abból szűrted le, amit amúgy ki sem próbáltál? Vagy végignézted a komplett végigjátszást Youtube-on, és egyből a játék szakértője lettél? Ez esetben én kérek elnézést.
Az a fő probléma, hogy a csordaösztön nagyon komolyan tudja kontrollálni az egyén gondolkodását és megítélését. Erre amúgy akkor jöttem rá, amikor hosszú idő után egy akcióban behúztam a Star Wars Outlaws-t. Remekül szórakozom vele, jönnek a patchek is hozzá, úgyhogy már rég nem igaz amit megjelenéskor írtak róla és hibaként hoztak fel, és összességében piszok hangulatos az SW univerzum. Szóval az van, hogy ha a nagy egészet nézzük, a negatív vélemények sokkal erősebben tudják befolyásolni az emberek gondolkodását, pedig roppant fontos lenne a saját tapasztalat, mint valós és feddhetetlen véleményfaktor.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
janeszgol
üzenetére
Nekem sem a wokeal van a bajom, hanem a lapos, gyakran lélektelen és buta párbeszédekkel, és a nagyon casualnak tűnő harccal. Be is esett már az aktivitás ahányan játszanak, nem igazán van akkor replay faktor se benne (bg3 65k, ez 23k steamen most) Ez nem igazán AAA szint.
-
janeszgol
félisten
Én ki se próbálom. A játéktesztek alapján, sőt igazából már az előzetesek alapján láttam, hogy az én szememben szar. Ennyi.
A woke-kal önmagában nincs baj, de ha erre épül fel minden, az gond. Régen is megjelent egy férfiasabb nő, vagy mondjuk melegek a játékkarakterek között, amit elnézett az ember. De nem a woke köré épült fel minden.Tehát a játékfejlesztés régen így volt: legyen a játék ilyen, olyan, olyan, így működjön, legyen ez a történt, oda egy karakter, akkor legyenek ezek melegek, ők árvák pont.
Ma meg: legyen benne non binary, meleg, transz, műtéti hegek, meg még ki tudja mi. Ja játék is kell? Legyen valami könnyen leprogramozható, kevés és bugyuta szöveggel. Ez a DA: Veilguard.
-
ripla
addikt
Ez így történik, átlapozom. Engem is zavar, elhiheted, de már megtanultam hogyan lépjek túl rajta, és a puffogásra szánt időt így akár játékkal is tölthetem, sokkal szórakoztatóbb.
Ettől függetlenül kíváncsi lennék, hogy az ide írogató hőbörgők közül titokban hányan húzták le a virágboltból és játszanak vele. Mert hát mint tudjuk, minden szentnek maga felé hajlik a keze. -
-
nubreed
nagyúr
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
Nekem a Narodnaya Solyanka (lehet nem így kell írni, bocsi
) és a Stalker G.A.M.M.A. volt meg az utóbbi pár évben, a GAMMA jobban tetszett, azt tavaly toltam ki. Meglátjuk, azért UE5 -ben szerintem pazarul fog kinézni a Stalker 2. -
-
Plata
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Az előző játékokban pont az apróágok és a rejtélyek adták a legjobb dolgokat.
Jó kivéve kettőt mert az meh.
De ha odafigyeltél originben is az inkvizícióban rengeteg apró marhaságot meg lehetett tudni.
Én mondjuk kíváncsi lettem volna arra is mi lett az originsben született gyerekkel,de arról nem volt infó,csak az szerepelt aki Morigantől született -
-
Valamit tisztáznunk kell, csak a fő és csapat tag küldi szövegeit olvastam végig (de azt is hama gyorsan) minden más párbeszéd csak Space nyomogatás volt szóval ehhez még egy bő 3 órát tegyél hozzá.
Továbbá rengeteg olyan dolog maradt még hátra ami megfejtésre várt a játékban és sokszor egy egy ilyen "fejtörő" szoborforgatós dolognál YouTube-os segítséget is igénybe vettem.
Szóval sok sok órát ehhez hozzá lehetett volna rakni közel sem voltam a 100%-os végig játszáshoz.
Amúgy ennyi a reális:
Ja és azt se felejtsd el, hogy ennek a játékmenete sokkal gyorsabb mint a korábbi Dragon Age-eké, a csapat tagok harc közben is csak pár kattintás és csak másodpercekre kell megállni.
Aki hasonlítgatni akarja a régi részekhez az megteheti de teljesen felesleges ez egy új Dragon Age és remélem a jövőben is ezt a játékmenetet viszik tovább.
Amúgy sem érnék rá vele többet játszani mert sorba jönnek ki a géjmek, LEGO Horizon, Stalker 2... nem érek rá szándékosan 100 órákat beletenni játékokba csak azért hogy aztán a fórumokon menőzhessek a számokkal amik csak azt mutatják hogy mennyire ráérek. -
SpazzMaticus
tag
Tényleg nem "előkárogóként", de ismerve a játék elkészülésének "történetét" a készítő csapat hátterét, meg úgy ezek nélkül is ismerve előző játékaikat, az hogy a Stalker 2-től mi várható, azzal azért mérhetetlenül óvatos lennék.
Jelenleg arra sem mernék fogadni, hogy nemhogy megjelenéskor, akkor biztos hogy nem, de mondjuk 1-2-év múlva lesz azon a szinten amit ma pl. egy Stalker Anomaly, vagy Lost Alpha tud...
Én pl. csak reménykedem egy nagyon jó alapban, amit majd a modderek néhány év alatt megfelelően optimalizálnak, kipofoznak...

-
gejala
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Az idei év őrülten sok kiváló RPG-t hozott, ebbe a mezőnybe beledobni ezt a játékot ennyire volt elég. Januárban kapásból egy Yakuza Infinite Wealth indította az évet és azóta sincs megállás. Baldur's Gate 3 óta életképtelen egy középszerű AAA RPG, nagyon durván kilőttek az elvárások.
-
Király játék volt minden tiszteletem a készítőké.

Ebben a 38 órában benne van minden fő/mellék küldetés amit találtam.Karakterem aki végül Taash-al jött össze aki "non-binary".

Egy nagy negatívum, hogy ha vége a fő küldinek nem lehet tovább játszani holott félig-meddig open world a játék. -
ripla
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
-
ricshard444
veterán
Lenne egy olyan problémám, hogy random kifagy az egész gép a játéktól ezzel a hibával:
DXGI ERROR DEVICE REMOVEDPróbáltam mindent stock bios beállitásokkal, a grafikai opciókkal variálni, limitálni az fps -t, de semmi nem segit. Van mikor jó órákig, van mikor kifagy 1 percen belül.
Nem találtam semmi megoldást, de ez igy játszhatatlan, tud valaki valami plusz tippet adni?
-
Gothmog
senior tag
Én idén januűrban próbáltam ki a stílust, és annyira behúzott, hogy mással nem is játszottam még az idén, csak soulslike-okkal.
Az elején ijesztő, van egy kétségbeesés érzés az emberben (az első pár pofon után), hogy miként fog ez menni, de az igazat megvallva, ha befizeti az ember azt a pár órányi "tanulópénzt", amíg ráérez kicsit az ember, kiderül, hogy közel sem olyan vészes az egész, és 95%-ban abszolút élmény a dolog. (A maradék 5%-ban azért ott van a "szarjon sünt, aki ezt a bosst/pályarészt kitalálta" érzés.
)Az Elden Ring különben jó kapudrog hozzá (én is ezzel kezdtem), mert számos könnyítés van benne (nincs kötött pálya - ha valami nehéz, egyszerűen ott hagyod és később visszamész; számos boss nem is kötelező - sőt a többségük nem az; leidézhető summonok vannak, akik között van egy-kettő olyan, ami felfejlesztve a legtöbb bosst helyetted leszedi, ha nagyon elakadnál valahol.)
Nem téríteni akarok, csak leírtam. (Engem mondjuk már régóta érdekelt a stílus, de csak idén év elején szántam el magam, főleg miután rávettem magam egy kontroller beszerzésére - előtte abszolút egér/billyentyű "elitista" voltam. Totál feleslegesen, mint kiderült, már jó pár játék annyival jobban kézre áll kontrollerrel, hogy az elmondhatatlan.)
-
ripla
addikt
Engem maga a stílus taszít, hogy órákig, napokig, hetekig kell vért izzadva szenvedni egy bossal mire leveri az ember, és elég egyetlen hiba, máris kezdheti elölről az egészet. Engem ezek kiborítanak, sem idegeim, sem időm nincs ilyen marhaságokra. Nyilván én vagyok a lúzer, amiért nincsenek 0,00000000001 ezredmásodperces reflexeim hozzá.
A lényeg, hogy én a játékokat kedvelem és nem azt, hogy a fejlesztők direkt szopatják a játékosokat, akik még élvezik is.
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Ha bejön neked a game, az jó, folytasd és leld örömöd benne, hisz elvileg azért csinálták...DE
Szopatsz minket igaz?"Aki ebbe a játékba politikát vagy gendert meg hasonló sz@rságokat lát annak nem valók játékok."
Aki itt van gamepodon annak valószínűleg nagyon is "valóak" a játékok...és ami ettől is vadabb, hogy nincs olyan hogy mások "látják bele", mint amit a kommented sugallt, szószerint ott van a játékban a beszélgetésekben meg a kötelező fekvőtámaszokban. Erről ennyit.
-
ripla
addikt
Mondjuk a soulslike valóban szemétre való.
-
-
Gothmog
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Azzal semmi gond, ha neked bejön a játék, és jól érzed magad vele. (Végül is, erre lennének valók: kikapcsolódásra.)
Na de egyszerre moralizálni magas lóról mások ízlését bírálva (kinek valók játékok és kinek nem), majd ugyanabban a hozzászólásban ilyeneket puffogtatni, hogy a soulslike "nyavalyás", a BG3 meg "szemét"...
Mit mondhatnék: taníts még, mester, taníts!
-
válasz
pRoject22
üzenetére
Mai napig nem értem mi a bajotok ezzel a játékkal, inkább ez mint egy nyavalyás szoulszlájk vagy egy körökre osztott szemét BG3.
20 órát tettem bele eddig és nem bírok leállni vele. Utoljára ilyen húzóerőt a Immortals: Fenyx Rising-nél éreztem.

Ez egy vérbeli hekk and szless számomra ahol vannak skill-ek és lehet kaszabolni a balegér gomb nyomkodásával. Nekem ez a játék ennyi és szórakoztat, a 3 műszakos munkából hazaérve kiváló kikapcsolódás.
Aki ebbe a játékba politikát vagy gendert meg hasonló sz@rságokat lát annak nem valók játékok. Annak a TV2 bámulása való.
-
janos666
nagyúr
47.2 GB-os patch?
-
janos666
nagyúr
válasz
pRoject22
üzenetére
Rólam amúgy lepereg az LGBTQ+, talán szemény szerint én vagyok a közvetett felelős azért, hogy belekerült a + kategóriába az asexual is, miután ~3 héten át istápoltam egy ikonjukat, aki beleratta az LGBT-be a Q-t (merthügy ő Q-ként azonosult) anélkül, hogy hozzányúltam volna. (A 4. hétben már hozzányúltam Miss Q-hoz, ami évek óta kísért, de az másik mese. A lényeg, hogy 3 héten át tűrtem, mielőtt újra nőt csináltam belőele...)
-
janos666
nagyúr
válasz
pRoject22
üzenetére
Ma is beleraktam egy órát, de egyre kevésbé viselem a harcrendszert is, illetve most már kezd zavarni az, hogy nem mit, de miképp mondanak a cut-scene-ekben (mindenki nagyon lassan, többnyire egyetlen közös tónusban beszél és úgy, mint egy kisgyereknek szólna).
Egyedül a DW társalgásoknak van egy kis látszólagos komolysága, de az is egy kaptafára megy.LGBTsuperQ eddig nekem nem is volt benne (~6 óra). Persze az elején férfinak tituláltam a karaktert, és mikor egyszer felugrott a tárcsázón ez az opció, akkor egyszerűen nem kattintottam rá, és nem is kaptam belőle spontán.
-
Gamepod teszt mikor
-
Nahh háát most töröltem le, most mindenféle gender meg lgbtq cucc nélkül is ez a game annyira lapos bugyuta és unalmas, hogy nem viszi el a hátán a Dragon Age név nálam még annyira sem ,hogy az ingyenes verziót végig játszam
-
hahakocka
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Lehet csak előző srác által említett trollokat törlik akik kiderül lehet nem is tolták a gamet max néztek pár videórészletet róla. Ezeket a youtube is törli az olyan kommenteket a csatornánknál amiről már előre látja ő is hogy troll s 95% ban jól is jelzi amúgy hogy az. Mass Effect Andromedával még nem játszottam, a DA 4 jobb annál? Az nagy bukás volt ha jól emlékszem.
-
hahakocka
őstag
válasz
Hintalow
üzenetére
Pedig az első pár órában a válaszok sokat módosítanak és a karakterek közti kapcsolatok és hatásfok is változik folyamat még ki is írja sokszor háttérbe mi változott. De tény sokkal akciódúsabb de már a DA 2 is akciódúsabb volt s nekem amúgy máig a 2. rész a kedvenc! Az egyedi személyes sztori miatt, a karakterek miatt ugye Varric ott jött be, a grafika designja elsőre ott is fura volt de megszoktam, a harcrendszere jobban tetszett mint az 1. é ami nem tudta eldönteni BG 1-2 vagy TPS akció akar lenni. Én mindkettőt szeretem BG 1-2 t 3 szor toltam ki, s szeretem a jó TPS eket is Max Payne 1-2-3 stb . A 2. és 4. rész legalább mert egy utat választani s nem 2-3 stílus közé esni. A zenét tudjátok hogy Zimmer és Balfe készítette? A lineáris pályák viszont nem tetszettek se a 2 ben se itt. A 2. részben mondjuk 1.5 évük volt rá szóval
de ott legalább volt éjjel is. -
-
válasz
pRoject22
üzenetére
Ez egy fórum.
"Az egyetlen dolog amivel szavazni tudsz, az a pénztárcád."
Agree, ezért is örülök, hogy a Space Marine 2-ért adtam pénzt legutoljára, és jelen állás szerint jövő évig nem fogok semmilyen újonnan megjelent "AAA" játékot venni."Amúgy meg el kell engedni a woke hülyeségeket a füled mellett"
-
ripla
addikt
Miközben itt pöfögtök meg fújjátok a magatokét, addig a többség játszik vele és élvezi. Sosem értettem ezt az oldalakon keresztüli picsogást, amikor ad egy, úgysem tudsz változtatni rajta, ad kettő, ha nem tetszik, akkor nem veszed meg. Az egyetlen dolog amivel szavazni tudsz, az a pénztárcád.
Amúgy meg el kell engedni a woke hülyeségeket a füled mellett, és akkor kapsz egy elég jó kis akciójátékot. -
whitezo88
nagyúr
válasz
pRoject22
üzenetére
ilyenekre gondolsz? Elég messze jutottunk a régebbi BW játékoktól, az pedig hogy Mass Effecttel hozzák párhuzamba, az egyenesen sértő.

#142VágniValó Remélem belebuknak. Miért? Mert ha nem, akkor az EA zöld lámpát adhat nekik egy új Mass Effect-re, és bele se akarok gondolni abba azzal mit fognak művelni.

Tekintve, hogy az Andromeda mekkora zakó volt, előre várom. Azt második nekifutásra vittem végig, mert először pár óra után eluntam, a végigjátszás se volt izgalmasabb, unalmas, vontatott, a karakterekkel nem tudtam úgy azonosulni, szeretni mint a trilógiában, RPG elem kb nem volt, amilyen egy rendes Paragon/Renegade volt. Az is egy szép vagyonba került, és jópár évbe.
-
Hintalow
senior tag
Nekem az a fő bajom a játékkal, hogy már ott hazudnak róla, hogy RPG-nek titulálják
Ebben a cuccban semmilyen szerepet nem tudsz játszani, nem lehetsz fényes páncélos lovag, mások baja iránt indifferens, csak a pénzre menő tolvaj, vagy csak a hatalommal foglalkozó másokat lenéző/felhasználó szemét, akármilyen döntéseket is hozol, semmi lényegük.
Ennyi erővel az eredeti Wolfenstein 3D is szerepjáték volt, ott is eljátszottál egy szerepet, mindig ugyanazt
De itt csak a nebáncsvirág lehetsz, amennyit eddig láttam belőle, itt tuti nem fogod kinyírni az npc-ket, vagy a neked nem tetsző csapattagokat, csak beszélgettek a mindennapok fájdalmáról a helyi safe place-ben
-
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Én továbbra is azt mondom ,hogy kontraproduktív ezt így ebben a formában erőlteni.
-
-
Remélem belebuknak. Miért? Mert ha nem, akkor az EA zöld lámpát adhat nekik egy új Mass Effect-re, és bele se akarok gondolni abba azzal mit fognak művelni.
Ha pedig belebuknak, akkor kb 1 évtizedig (minimum) nem reménykedhetünk egy új Mass Effect játékban és a víz jelenlegi hőmérsékletét elnézve, lehet jobb is így.
Vad metafórát használva: Vagy éhen maradunk, vagy kapunk valamit, amitől 1 hétig hányunk, izzadunk és kontrollálhatatlan reszketés lesz rajtunk urrá. -
AsakuraDave
őstag
válasz
pRoject22
üzenetére
Semmi baj nem lenne ezzel, mert tény, hogy van ez a közönség is akiknek ez kellhet, csak úgy teszik bele, hogy nem a diverzitás céllal hanem a lehető leghüjébb, legoffenzívabb módon(fekvőzik a karakter mert nem azt mondta, hogy she/her, de most komolyan? ez kva szánalmas...) nem reprezentatív hanem tényleg csak megfelelés a DEI szabályoknak, hogy LEGYEN benne meleg-transznemű, de az, hogy minőségi írás, sztori legyen mögötte az 0 és ehhez tapsolni? Én transzként felháborodnék, hogy ÍGY vagyok reprezentálva mint egy nyomorék...
-
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Kb ennyivel össze lehet foglalni a jelenlegi állapotokat

-
BusinessGuy
őstag
Ez tény kifejezetten gyenge csak azt is puffogtatják hogy a játékosok száma rohamosan csökkent megjelenés óta aminek pont az ellenkezője látható.
Ez a 90k ez lóf*sz egy AAA stuffnak pláne bioware szinten. A konzol eladásokról még nem hallani. Csak ez a játék az alapján amit eddig láttam belöle messze nem érdemelne ekkora buktát, sőt. Aztán majd megy a rinya hogy bezár a bioware holott ezt csak maguknak köszönhetik majd a játékosok amiért hallgattak arra a pár megmondó idiótára és trollra akik a netet teleköpködik azzal a pár képpel és 2 perces videóval amiben pont ki van mentve a játék woke része durván azt sugallva hogy ilyen az egész - ami abszolút nem igaz. Van hibája bőven ahogy irtam főleg art és a harcrendszer butitás ami manapság sajnos minden hasonló cimben jelen van nagyjából egyetlen kivétellel, de még igy is élvezhető pláne ha modolod is. Lassan 20 órához közelitek, a DA:I szintje körül áll a dolog amit szintén modok tettek jobbá. Ha a woke annyira túl lenne tolva ahogy a neten sugalják rég lelőttem volna, ehhez képest eddig volt kettő párbeszéd ilyesmi témakörben. Ez a játék még igy is jóval túlmutat ahhoz a középszar cunamihoz képest ami például az ubisoft elmúlt 10-15 évét jellemzi. Az hogy nem tökéletes bioware alkotás azon meglepődve sem vagyok, manapság sajnos ez a trend. Harcrendszerek casualositása, mindenféle eszmék propaganda szintü tolása, szélesebb vásárlókört célzó megoldások. Ha szigorúan dragon age játékként nézi az ember már csak a harcrendszer miatt is valóban inkább 5/10 ez a játék. Viszont mint hack&slash szerü akció rpg inkább 8/10-hez közelit. Ebből alakul ki a nagyjából 7 körüli átlagos netes vélemény a valós játékosok körében. A játékban a legelbaszottabb döntés nem a woke tolás vagy a harcrendszer butitása volt sajnos ez manapság trend... A legelbaszottabb döntés az ART-ot illeti, engem az első perc óta az tartott vissza azért sem rendeltem elő. Modokkal szerencsére jócskán javitható bloom offolva reshade-elve hogy ne mézesmázas mesevilág szerü legyen. De a lények szörnyek dizájnja - amit persze pár netes gamermédia már elkezdett mosdatni - az megmarad idétlennek amit nem tudom hogy modderek kezelésbe fognak-e venni. Az egészben ez zavar leginkább. Néhány ellenség konkrétan annyira családbarát dizájnt kapott mintha valami idióta Szörny RT animációs mesefilmből léptek volna elő... -
AsakuraDave
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
[link] Veilguardba amúgy nincs is blood magic mert "forbidden", Originsbe meg feláldozod a gyerek anyját meg beáldozod a gyerek lelkét, hogy megszerezd a blood magic classt
-
AsakuraDave
őstag
[link] Érdekes, hogy régen valamiért lehetett emberi interakciót és sztorit kitalálni még egy dark fantasy játékba is... egy olyan párbeszéd ahol fuck off-olhatsz npc-t, mert egy alkoholista asszonyverő, de ennél sokkal mélyebb a sztori, tud szimpátiát kelteni iránta de úgy, hogy közben nem felejteti el veled, hogy amúgy egy gazember.
A szinkron színészek meg még tudtak érzelmet vinni bele, nem ez a DA szintű szar, mintha AI-val lenne felolvasva a dialogusok 99%-a....
szerk.: nem csipázom Asmont, mert egy idióta amcsi, de néha vannak elég értelmes meglátásai, pl mint itt, hogy egyszerűen az emberiség egyre hüjjjébb... -
Gothmog
senior tag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Mondjuk a Steam egyidejű játékosszám pont, hogy nem valami übersikerességet sejtet. (90k alatti volt eddig a peak; csak mondom, hogy az ugyanebben a stílusban utazó (AAA kategóriás, nagy cRPG) BG3 pl. ennek a tízszeresét produkálta.)
A ~90k körüli játékosszám egyébként önmagában nem lenne rossz, és nyilván egy játékot nem ez alapján ítél meg az ember, de azért itt a Dragon Age-ről (egy patinás sorozat) van szó, egy Bioware játékról (bár a fejlesztő lejtmenetben van már jó ideje, de még húzónév azért crpg fronton), ráadásul AAA játékról óriási reklámmarketinggel stb.
Ezekhez mérve a 90k már inkább csak mérsékelt siker. Főleg ahhoz képest, hogy a megjelenés előtti review-k többsége szerint ugye minden idők egyik legjobbja a játék...Egyébként pedig az olyan (nem fizetett, baksisért tapsolós) review-k többsége is, amelyekben a woke jellegű dolgok még csak érintőlegesen sem kerülnek szóba, tehát nem azon rugóznak, kiemelik, hogy ilyen gyatra, gyengén megírt párbeszédeket, illetve részben ezek miatt üressé/semmilyenné váló npc-ket nem találni minden nap crpg-ben. És ez különösen sajnálatos annak fényében, hogy amúgy a story arch jól összerakott, izgalmas, a háttérvilág kellően mély, és bőven lenne potenciál a játékban. Csak éppen a "környezetidegen" és Coelho-i sekélységeket árasztó dialógusok elrontják az ember szája ízét.
Illetve sokaknak nem tetszik a harcrendszer, de ez már abszolút szubjektív, így én nem rónám fel hibának.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
pRoject22
üzenetére
Én az artwork miatt képtelen vagyok vele játszani, egyszerűen mintha valami disney fost néznék
A woke/trans faszságokat még megpróbálnám kihagyni(bár nem tudom, hogy kötelező-e pl azt a fejőstehenet felvenni a csapatba vagy RPG-hez hűen meg tudom tenni, hogy valakit nem veszek fel társnak a "partyba", de befizetek hogy valószínűleg nem lehet ilyet egy karakterrel sem, fixen csatlakoznak hozzánk...ez aztán a triplaA erpidzsi
)
Harcrendszerrel nekem akad azért problémám...ha már Dragon Age-ről beszélünk, meg amúgy csak én nem látok vért a játékba?
Az egész körités ilyen disney+ csillámpóni és így semennyire sem érzem DA játéknak, egy átlagos random RPG játéknak OK de DA-nak nagyon vérszegény.
*szerk.: Optimalizáció meg hát nem tudom, de RT-vel kegyetlen fos a frametime.. -
válasz
AsakuraDave
üzenetére
250 millióba került a játék, szerintem ha nem Dragon Age lenne a neve hanem valami más akkor nemhogy 80K de 8K user sem játszott volna vele steamen, gondolom ilyen Concord szerű elhasalás lett volna, vagyis ha a számokat nézzük akkor valszeg így is elfog hasalni.
Nekem van benne már tizen órám és szerintem a graf, harcrendszer és optimalizáció az valóban jó de a dialógusok a karakter art és a többi az egy hulladék ahogy van, a dialogusoknál néha úgy érzem mintha 5 éves gyerekek társalognának egymással az óvodában, borzasztó
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nyilván nem gondolhatja meg magát senki pláne hogy a negativ review-ek jórésze még az 5-10 órát sem érinti ami gyakorlatilag a játék "tutorial" része. Ha tömegesen törölnének annak durva visszhangja lenne ehhez képest semmi sehol. Nem érdekel igazán csak a levegőbe puffogtattok olyan baromságokat amire ezidáig semmilyen bizonyiték nincs, és amire a steamdb számai sem mutatnak rá de még a játék értékelését nézve is marhaság mert látható hogy csökken az értékelése, 86%-on nyitott jelenleg 74%. A user fórumokon is nagyjából ahova nem trollsereg gyülik össze köpködni nagyjából e köré lövik be a játékot olyanok akik játszanak is vele, középszarnál messze jobb ugyanakkor marhára nem kiemelkedő mint amit a review oldalak sugalnak. Ami lehúzza az az artwork és az egyszerüsitett harc leginkább illetve az eddiginél több gyermeteg párbeszéd.
Se bizonyiték se hasonló történet a steam értékeléseknél holott csak az elmúlt 1-2 évben számtalanszor megtehették volna, nem, most itt megtették mert XY user azt állitja még ha semmilyen bizonyiték sincs rá és még ha a számok abszolút nem is igazolják amit állitanak, igazatok van ez egy szar játék amit a földbe kell döngölni és ami miatt a steam is kockáztatja a hitelességét...
-
AsakuraDave
őstag
[link] Majd X idő után a pénzügyi adatokkal úgyis megtudjuk mi az igazság
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én 1 milliót besaccolok, hogy annyi biztos elmegy már csak az usa vásárlók miatt ahol extrém szinteken megy ez a disney stílus meg woke/transrights és társai, de ezek kevés lesz ahhoz hogy nullszaldósra kihozza a költségeket, hát még profitra, hogy esetleg aztán lehessen költeni a következő projektre.
Steam-mel kapcsolatban meg nem tudom, de azért a Suicide Squadnál is elég kemény mi ment a review számokkal, elég sok bot account és társai a mai napig...
-
Bad Pritt
félisten
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Tudod mit? A te kedvedért megkövetem magam, mert ilyen bájos ember vagy. Nem töröltek rengeteget, egyet viszont biztosan, a saját szememmel láttam pénteken és ma reggel már nem volt fent. Innentől kezdve számomra irreleváns, mert nem tudom, mennyi ment még a levesbe mellette. De biztos a review írója vette le, nem a Steam törölte és akkor nyugodt maradhat a lelked, hogy a Steames tömeg szerint egy erős 7 pontos játékra fogod kidobni a pénzed.

-
BusinessGuy
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Számodra nem mert ilyen meséknek felfekszel. Ugyan az mint a mese arról hogy rohamosan zuhan a játékosok száma, ehhez képest tegnap volt a legmagasabb eddig.
A review-ek számán pedig napok óta látható hogy nem volt törlés nem ment lefelé csak felfelé. Tényleg mutassatok levegőbe dobálás helyett bármiféle kézzel fogható bizonyitékot rá, csak mert a steam ezt eddig is megtehette volna például a Concorde esetében is, vagy számtalan más játéknál és nem tette...
Szerk.: Persze ilyenkor meg hagyjuk.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Szerk.: inkább hagyjuk, legyen akkor 75%-os játék.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hát a ha a szarozás meg faszozás egy adott csoport vagy a fejlesztők ellen irányul akkor törlik:
Do not direct abuse or insults at other players, developers, or groups.
Ha hinni lehet a szabályzatuknak nincs automatizmus benne, jelentések alapján egyéni elbírálás szerint dolgoznak.De mondok mást: jelenleg 700-800 értékelést nem vesz figyelembe a rendszer. Vajon ezek merre billentenék a mostani többnyire pozitív mérleget?
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hagyjuk ezt a steam törli az értékeléseket mesét, jókora kamu semmi bizonyiték sincs rá, ez is csak netes kitaláció ami tök véletlenüól ilyenkor repül fel... Érdekes mód annyira törölgettek hogy a játék értékelése steam-en nemhogy javult, csökkent ami bőven rávilágit mekkora bullshit. Van bármiféle kézzel fogható bizonyiték erre bemondás meg reddites vergődésen túl?
Csak mert még steamdb infókat nézegetve sem történt törlés napok óta csekkolom ha bármit nagy mennyiségben töröltek volna az ott kiütközne főleg a review-ek mennyiségében.
Vicces hogy ilyenkor minden irreveláns kivéve a metacritic...
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Miért lenne nehéz elképzelni? Náluk is van guideline erre vonatkozóan, ha offenzívnek ítélik a reviewt simán törlik. Én még azt is el tudnám képzelni a jelenlegi helyzetben, hogy az EA ráállított valakit, hogy monitorozza a negatív értékeléseket és jelentgesse a Steamnek, aztán vagy leszedik vagy nem.
-
-
ripla
addikt
A gond szerintem abban keresendő, hogy a hiperérzékeny hópihék korát éljük, és ilyen beállítottságú fejlesztőből túl sok van a Bioware-nél IS. Pedig az építő jellegű kritika elfogadása, inkább erény lehetne semmint hátrány.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Valszeg kulcsszavakra keresnek és az alapján tömegesen, nem tudom, a Steamnél van-e manuális check. Én is azt néztem, hogy olyan értékelések negatívak, amik annyira nem is tűnnek annak és pozitívak, amiknél több karakter megy el a hibákra, szóval érdekesek az emberek.

-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Steam átlagértékelés jelen esetben irreleváns, rengeteget bedaráltak a hétvégén. Volt egy baromi hosszú, jól összeszedett írás, ami ma reggelre eltűnt, sajnálom az embert, aki írta, mert láthatóan nem két perc volt összeszedni és értelmes formába szerkeszteni a gondolatait, de hát ilyen ez a cenzúra.

Amúgy ami miatt nem érheti szó a ház elejét az az optimalizálás PC-n, a programozók láthatóan beletettek mindent. -
BusinessGuy
őstag
Túlfújt lufi a woke kiabálás, van benne de messze nem olyan szinten ahogyan itt (is) páran előadják sokan már megjelenés elött agyonköpködve és máig kötve az ebet a karóhoz, közben a valóság az hogy a játék 75% körül áll steam-en ami nem kimagasló de nem is középszar és nem is rossz. Hihető pontszám nem úgy mint a metacritic user átlaga amit szokás szerint megszálltak a trollok akiknek van vagy 0 perc játékidejük de minden szart elhisznek ami a neten terjeng a játékról és gyülölik emiatt...
Lehúztam virágboltból mit mutat nagyjából 10 órát dobtam bele ez idő alatt a karaktergeneráláskor és 1 párbeszédet leszámitva semmi olyan nem volt ami miatt okádni kéne a woke dolgot ennél szinte bármelyik ubifost játékban az elmúlt 5-10 évben több volt. De persze ha valaki direkt erre utazik és a karakterét is eszerint alkotja meg az kapni fog belöle csak úgy a rage amit tol nem kicsit hiteltelen.
A játékmenet abszolút nem rossz bár a harc lehetne komplexebb a grafika teljesen korrekt és jól optimalizált, az animációk sem rosszak sőt a rinyáláshoz képest amiket előadtak páran akik ÁLLITÓLAG játszottak vele kifejezetten jó. Egy reshade ráférne a szar bloom-ot már modolták igy komorabb látványt alkotva de azért még kell neki pár mod. A woke dolognál zavaróbb 1-1 karakterdizájn ami félelmetes helyett most inkább meseszerü, valamint egy egy gyermetegebb párbeszéd na nem mintha a DA szériában eddig ne fordult volna elő még az első részben is igaz nem ilyen szinten.
Én megvárok pár modot ami kicsit komplexebbé teszi a harcokat illetve darkosabbá a látványvilágot aztán behúzom eredetiben. Ezeket a "fosozós" és egyéb woke meg franc tudja mimiatt köpködő embereket meg inkább ignorálom, a napnál világosabb hogy a levegőbe fröcsögnek és mindenáron utálni akarják a cuccot. Ugyanakkor az hogy ez lenne a Bioware csúcsjátéka eddig az maximum egy jóizü felröhögést okoz semmi többet. -
janeszgol
félisten
Aki kíváncsi egy rövid véleményre (nem az enyémé), annak időzítettem is a videót.
Az IDIOTIZMUS csúcsa a Dragon Age: The Veilguard | Gémnyúz #15 -
janeszgol
félisten
Erre gondoltam: Divinity II - Wikipedia
Igen, fejlesztés közben elhagyta a Divine címkét. 2009-es játék. Divinity II Developers Cut - Gameplay - Ultra High Settings HD 7870 (HD) -
Gothmog
senior tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Divine Divinity 2? Kijött volna a folytatás valamikor, míg nem figyeltem?
Szerintem másra gondolsz: vagy az Ego Draconisra (az volt csőpályásabb és akciójátékosabb mentalitású, bár tele nagyon kreatív ötletekkel (gondolatolvasás, átváltozás stb.) vagy a Divinity: Origina Sin 2-re, de az meg nem csőjáték (inkább a zónák egymásutánisága kötött, és azokon belül oda mész,
amerre akarsz... izé, ahol nem verik éppen agyon a karaktereidet a magasabb szintű ellenfelek, illetve a harcrendszere körökre osztott, és meglehetősen kreatív - a BG3-éra körökre ver (oké, ott a D&D 5 volt a limitáló tényező).
Esetleg még a Beyond Divinity, de arról nincs sok emlékem azon kívül, hogy a (nagyrészt) nagyszerű Divine Divinity után nekem eléggé csalódás volt, és nem sok maradt meg bennem belőle. -
-
H3XHUN
tag
Talán nem is annyira vacak ez a játék.
Az első 5 óra kegyetlen rossz... full sinen visz a játék előre, 0 szabdság, egyik átveztő a másik után. Miután már végre elengedi a játékost és lehet menni magunktól amerra akarunk, kicsit jobb. De sajnos közelébe sincs az Originsnek, Inquisitionnek. Pláne egy Baldurs Gate 3nak. Olyan DA2-es szint.
Visszatért a játék a csőpályákhoz. Woke bs eddig 1 volt, nem tudom mennyi lesz még.
Levan butítva a harc elég rendesen, 3 skill össz-vissz, nagyon kevés pláne 30 mp CD-vel.
Grafikáról nem tudok mint mondani, 6650 XT mediumra elég, éppen.
A karakter készítő nagyon komoly, de elég sok helyen sántít... Nem részletezem. Viszont az ork lgbt (emberek) az ugyes kreatív játékosokat még sem tudták megállítani. -
-
-
whitezo88
nagyúr
reminder, hogy anno a Baldur's Gate II-t is a BW dobta ki, ekkor még volt ilyen párbeszéd is, ez ma az áthallás miatt (is) elképzelhetetlen lenne itt:
[kép] -
janeszgol
félisten
válasz
pRoject22
üzenetére
Én teljesen elfogadok mindenkit olyannak amilyen. Hozzám egy étteremben bármikor mellém ülhet hetero, meleg, transz, bárki. Nem érdekel. Még beszélgetek is vele.
De ez a csapból is folyó kötött elfogadás vakvágány. Pláne akkor gáz, amikor az érződik egy filmen vagy egy játékon, hogy az lmbtq a legfontosabb elem benne. Hogy ez lehetett az első gondolat. A film/játék meg másodlagos. -
válasz
whitezo88
üzenetére
A Toyota most jelentette be, hogy kiszáll az LMBTQ propaganádból meg a pride szponzorációból, ezzel egy időben sorra bukik meg az összes ilyen tartalom, játékok / filmek stb, mostmár lassan észbe kell kapnia azoknak az embereknek is akik nyereségvágyból bele tetették ezeket a tartalmakat a játékokba meg filmekbe, mondjuk a filmekben még talán ideig óráig elfér de az teljesen egyértelmű, hogy a gamer közösség nem kér ebből, szóval jó eséllyel még pár kalapálás alatt lévő hulladék kijön aztán lehet ( remélem ) ,hogy irányt váltanak, legalábbis ha nem akarnak insta bukásokat
-
whitezo88
nagyúr
részlet a videóból, amiben erről beszél, és 1 percen belül kapja a bant miután posztolna egy teljesen normálisat. [link]
mondjuk rengeteg egyéb Subreddit eleve egy echo chamber, kézivezérelve a modok által.A játék hiába lenne akár jó is, de ezzel nagyon félrelőttek a fejlesztők meg a promósok. A kiválogatott review oldalak és tartalomgyártók, akik még vázlatot is kaptak kb a kulcs mellé, már csak hab a tortán.
Jelenleg 84 critic és 3.6 user score-on áll Metacriticen. (nyilván a review bombing miatt is)
-
válasz
pRoject22
üzenetére
Évről-évre a film/sorozat és a gaming ipar is egyre szánalmasabb lesz. Amikor megvettem idén a GOLD edition-t a Space Marine 2-ből, kicsit sóhajtoztam hogy 'bazzeg 90 euró', de nemcsak hogy beleraktam élményekkel és 2 ragequitel teli 142 órát mostanra, hanem az ilyen Veilguard típusú játékok csak meggyőztek arról, hogy nagyon jól elköltött 90 euró volt az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- AKCIÓ! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) és a Stalker G.A.M.M.A. volt meg az utóbbi pár évben, a GAMMA jobban tetszett, azt tavaly toltam ki. Meglátjuk, azért UE5 -ben szerintem pazarul fog kinézni a Stalker 2.

)

Az egész körités ilyen disney+ csillámpóni és így semennyire sem érzem DA játéknak, egy átlagos random RPG játéknak OK de DA-nak nagyon vérszegény.