Új hozzászólás Aktív témák
-
cherockee
aktív tag
válasz
gabcsikovo #227 üzenetére
Megoldás úton, megkaptam a privit és mail-t is, jelentkezem mailben órákon belül.
-
cherockee
aktív tag
válasz
gabcsikovo #219 üzenetére
Lehet, hogy nem csak a dosbox.exe kell majd a mappába, hanem az SDL.dll is...próbáld meg annélkül, ha nem megy, akkor dobd be azt is...
-
cherockee
aktív tag
válasz
gabcsikovo #219 üzenetére
0. Használjuk csak a DKON2001 mappát, az tökéletesen elég, nem kell összerondítani mindent...
1. Csinálj a mappába egy DKON2001.conf file-t, és másold bele az alábbit:
[sdl]
fullscreen=true
fulldouble=true
fullresolution=original
windowresolution=original
output=surface
autolock=true
sensitivity=100
waitonerror=true
priority=higher,pause
[autoexec]
ECHO OFF
MOUNT T C:\DKON2001\
T:
DKON2001.exe
EXIT(bezárás-elmentés, örülés)
2. Fenti rész annyit tesz, hogy a lentebb létrehozott link-el a dosbox szépen teljes képernyőn, duplázott felbontásban fogja elindítani neked a programot, ha alt-enterrel akarod, akár vissza is válthatsz majd ablakosra, elvileg az is duplázva lesz. Ha ez a rész nem jó, akkor majd szólsz, van egy rakás lehetőség felbontás-képarány dolgában.
Ezen felül még annyit tesz, hogy mount-olja az általad megadott mappát T meghajtóként, és elindítja onnan a DKON2001.exe-t (fentebb megtalálod a sorát, ha nem jó, majd átírod, nem tudhatom én mi az exe neve, ha egyáltalán exe van). Majd amikor kiléptél a könyvelő programból, bezárja a dosbox-ot is.
3. Letöltött-telepített dosbox mappából CSAK a dosbox.exe file-t, de azt nagyon, rakd át a DKON2001 mappába.
4. Kényelem mindenek felett. Csinálj egy parancsikont a dosbox.exe-re mutatva, majd annak a tulajdonságainál ezt add meg célnak:
C:\DKON2001\dosbox.exe -exit -c cls -fullscreen -conf DKON2001.conf -noconsole
Ezzel eléred, hogy ne jelenjen meg a konzol, a fenti beállításokat használjuk, teljes képernyőre legyen kényszerítve a program, bezárja magát maradéktalanul amikor kilépsz, ilyesmik. Így nem is fog látszódni semmi különös a dologból, csak indulás után kb. egy másodpercig a dosbox logo, majd a könyvelés teljes képernyőn.
5. Örülj, és add tovább. Valakin segíts, nekem most mennem kell dolgozni.
(mindezt csak azért, mert ellenzője vagyok a programok divatból való cserélésének, visszafelé való kompatibilitás is rákfene, de itt most inkább költséghatékonyság és kényelem...gondolom neked meg nem volt nagy tapasztalatod a dos-os korból, vagy csak nem tudtad a súgót eredményesen használni, mind1 is)6. Ha van valami gond a fentivel (nem lesz, rohadjak meg), akkor írd meg részletesen, és módosítunk.
-
cherockee
aktív tag
válasz
gabcsikovo #217 üzenetére
Amit leírtál, arra tökéletes a dosbox, ha elsőre nem is, akkor a megjelenítési módok változtatásával, de szerintem erre nem lesz szükség. Töltsd le, telepítsd, intro vagy mount intro parancsokkal megkapod az alapvető tudnivalókat, hogy hogyan teheted dosbox alatt láthatóvá a programot, és remélhetőleg hogyan tudod ezt automatizálni később...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest