Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
husztiimi
csendes tag
A gyerek pár napja nyaggat, hogy vegyük meg PC-re a „DOOM The Dark Ages” játékot. De mielőtt erre sor kerülne, előtte gondoltam utánajárok annak, hogy működik-e az ő kártyáján. A gépében 6GB-os GTX1660 van. Az általam olvasottak szerint ezzel a kártyával nem fog menni neki a játék. Ámde szerinte fog, mert ő ezt a videót találta: https://www.youtube.com/watch?v=iQ5I7i1kS8g
Kérdés: Fog-e menni a 1660 kártyával, vagy sem? Akinek van személyes tapasztalata, az megírhatná. (Igaz átnéztem ezt a topikot, és láttam, hogy ezt már más is kérdezte, sőt olvastam a választ is, hogy nem megy. Csak azt nem tudom, hogy aki írta, hogy nem megy, az saját tapasztalatból írta-e?!) -
melega
őstag
Na én is vegigjátszottam.
A rejtett helyek több mint fele elmaradt.
Itt legalább normalisan meg tudták csinálni a játék nehézségét.
-
NIceh
junior tag
Èn is kivittem ultra-violencben, időt nem nèztem, de kb. 2 hèt volt, nem minden nap jàtszottam vele, de àtlag kb. 2-3 òra naponta amikor volt game.
Most nightmare-be van mèg 3 pàlya, ès a 3. napnàl vagyok.
Meglepő, hogy sokkal könnyebben megy mint az előző nehèzsègen. Màr az ember tudja mit hogyan, merre, mivel stb.
Aztàn jön majd az UN.
Teljesen màs vilàg mint az előző doomok, de èn èlveztem.
Köszönöm mègegyszer a gamepass javaslatot!
-
heavygrip
senior tag
válasz
WATERDACA
üzenetére
Sajnos megy ki a divatból a single player FPS,
Én is a régiekkel tolom már hosszú idők óta.
Szomorú és egyben lehangoló hogy jelenleg nincs és nem is lesz kilátásban igazi FPS, talán az exekiller vagy a fekete fehér Mickey Mouse (nem tudom a pontos nevét) játék amire azt lehet mondani. -
Eternalba se volt több, csak a fanatikusoknak. Ott a kampány rövidebb volt, van aki 13 órát beletolt és viszlát.
Ehhez is jönnek majd tartalmak, 2 év múlva érdemes erre visszatérni.
Nekem 10 ismerősömből legalább 5-nek ez a rész jobban bejön, de a 80 euro sok érte, GamePasson meg 14 nap alatt 300 forintért ajándék.
Arról meg pláne ne beszéljünk, hogy a 2025-ös év szerintem az elmúlt 20 év abszolút top 3-ba benne van minőségi játékok terén, tehát itt az ember átszámolja azt, hogy mit vesz meg a pénzéből, mert minden hónapra jut 1-2 "must play".
Annyira jó gamek lesznek GamePassba 2 éven belül (Day 1!), felsorolni se tudom, nekem lehet hogy ez volt az utolsó Steam játékom teljes áron. Nem ez a jövő.
-
Segal
veterán
Nem sikerült lefotóznom, mert mire észbekaptam már kanyarodott is el a busz, de tegnap Londonban az emeletes busz oldalán a játék reklámja volt.
Közben eszembe jutott hogy esetleg a neten rá lehetne keresni.
Persze hogy van kép róla...
-
NIceh
junior tag
Sziasztok!
Bocs, ha nem ide illik a kèrdès, de valaki tudja mikor kerül fel a jàtèk (tudjàtok hova), ahonnan le lehet tölteni?
-
$p@rr0w
őstag
Nos tegnap késő délután a végére értem én is, fenntartom hogy nagyon jó játék egy kicsit monotonnak éreztem már a vége felé, de ez nálam gyakori úgyhogy nem feltétlen a játékkal van gond. Továbbra is a 2016 a legjobb a trilógiából szerintem, de erős második. Egyébként már eléggé halványult a 2016-os azt hiszem elő is kéne venni.
Hiányoltam a gyors fegyverváltást, és hogy az ellenfeleket nem lehet egymás ellen kijátszani, nem sebzik egymást, nagy kihagyott ziccer, és a pajzsot is jó lett volna többféle módon kombózni pl. fegyvert ráerősítve dual-wield.
Minden harc egyforma, és az Eternalnak is ez volt a hibája de ott még hangsúlyosabb volt. A régi Doomokban mindig tudtál kimenekülni, visszahátrálni, de ha nem akartál ugyan úgy működött a gyors agresszív támadás is ezt nem tudták visszahozni igazán de jobb mint az Eternalban volt.
A külön "használni" gombnak semmi értelme nem volt, a Doom 3 féle megoldás mennyivel jobb volt.
Illetve nagyon erős a modernizálás-butítás az aréna harcokkal, meg a dróton vezetéssel, de azért nem sírom vissza a TNT: Evilution for Final Doom mapjait amikor többször csak a youtube mentett meg a hajtépéstől... De azért a kettő között lenne kompromisszum.Lehet negatívan hangzom de nem ez a helyzet csak a pozitívumokat nem annyira látom értelmét sorolni mert ott vannak mindenki előtt, ugyanis ez tényleg egy nagyon jó játék.
-
válasz
callmeakos
üzenetére
Abszolút egyetértek. A csapat, amelyik ezekre írta a dalokat, nagyon szimpik, de Mick Gordon egy másik ligában van hozzájuk képest. De továbbmegyek, mert ennél az Eternal DLC zenék is sokkal jobbak voltak nekem.
A zene annyira esszenciális egy hasonló játékban, hogy szerves részét képezi még a gunplaynek is. Két zene fogott meg eddig benne, a Menu Theme, illetve van egy szám, ami visszatérő, és Hans Zimmerhez hasonlít a stílusa nekem, az egy kicsit hidegrázós tud lenni. A többire nem is nagyon emlékszem.
Mick Gordonnál minden pályánál fenntartották a színvonalat, ami egyébként videojáték szinten is elképesztő, ő egy korszakos zseni, nincs más szó rá.Kár hogy eltűnnek ezek a személyek, a másik kedvencem Jeremy Soule az Elder Scrolls szériából, az talán még fájóbb lesz.
-
heavygrip
senior tag
válasz
callmeakos
üzenetére
Jöhet a DLC, tudjuk meg hogy ki tartósította a Slayert
Azt mán tudjuk, a Doom 2016ban elmondták a kövek

Egy dolog viszont ami nagyon nagy csalódás, az a zene.
Hát nem sikerült erősre,de azért gyengének se mondanám.
A fő menü szerintem mindent visz. Imádom a 2016 és Az Eternal Fő menü zenéit, de ez messze a legjobb lett, persze a Doom2 main theme után
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
callmeakos
veterán
válasz
callmeakos
üzenetére
Egy dolog viszont ami nagyon nagy csalódás, az a zene. Tudjuk hogy Mick Gordon egy zseni, de hogy a hiánya ennyire érződjön, az meglepetés. Nem rossz a soundtrack, inkább olyan semmilyen. Nincs egyetlen emlékezetes része, amire így felpörörögne az ember. Tőlem a metál annyira távol van, mint Makó Jeruzsálemtől, és kb az egyetlen környezet ahol hallgatok ilyet, az pont a Doom, de itt ez nagyon hiányzott. Az Eternal [Main Theme]
jét a mai napig előszedem alkalom adtán, és emlékszem hogy amikor elkeztem azt, nem egyszer hagytam végigpörögni a menüben, mielőtt elkezdtem volna játszani. Az a zene istentelen jó. Valami olyasmi kellett volna ide is. -
callmeakos
veterán
Most fejeztem be a sztorit, és bizony nem okozott csalódást. Így összhatásban az Eternal jobb, de játékmenet szempontjából nekem ez jobban tetszett. Egyáltalán nem hiányzott hogy Pókembert csináljanak a Slayerből. És ez annak köszönhető nem volt ugribugri fel és le illetve, hogy a pajzs iszonyatosan jól lett kivitelezve. Egyáltalán nem egy védelmi eszköz itt, szerves része a játékmenetnek, és nem mellesleg kicseszett menő

Nehézségre is pont oké volt, Ultra Violance-en csak az utolsó pálya arénái fogott ki rajtam jobban, de ott is csak azért, mert ereszd el a hajam volt a démonokkal
Ami még nagyon bejött, hogy behozták ezt a Cthulhu vonalat, ezt én mindig is imádtam (WoW lore-ban is az abszolút kedvenc elemem), és ahogy itt behozták wow
Jöhet a DLC, tudjuk meg hogy ki tartósította a Slayert, záródjon le méltón a trilóga, és mehet szépen pihenni a franchise.
-
tiv83us
veterán
válasz
Sunrider987
üzenetére
Nem jonne be neki. Hatalmas hive a szabadsagnak, tuti minden technikai loszart ki lehetne kapcsolni, ha a 90'-es evel id-je irta volna a kodot. De nem az irta...
#302 wjbhbdux: Hat oke, de a Quake 3 totalisan openGL engines technikara epult, ha szoftveresre raktad volna, akkor a jatekbol nem sok maradt volna, ahogyan azt kigondoltak! : ))
-
Segal
veterán
Ez a fajta tageles csak akkor működik, ha az adott fórumtémában engedélyezve van a spoiler.
Én amúgy már nagyjából megnéztem a játékot, szóval számomra nem is lenne több minden spoiler, de gondoljunk a többiekre is.
Tartom annyira Doom rajongónak magam, hogy be van rakva ez a téma is a kedvencek közé, de napról-napra egyre jobban távolodok ettől a résztől.
-
A legszerethetőbb Slayert kaptuk eddig Doom játékban a DA-ban, és nem arra gondolok, hogy itt a legcukibb.
Egy igazi gyilkológép, de vannak olyan pillanatai, amiket eddig soha nem láttunk belőle (nem spoilerezek).
A pajzsnak is van jelentősége, nem kell a DLC-ig várni vele.A narratíva most sem a játék legerősebb része, de a Slayert eddig a legjobban alkották meg, nálam messze a legnagyobb pozitív meglepetés.
-
Segal
veterán
Azért 2 dologgal kapcsolatban kíváncsi leszek a dlc-kre.
Egyrészt hogy ki fog "halkonzervet" csinálni a Slayerből.
Másrészt hogy ki fogják e fejteni hogy hogyan veszti el a "Amerika kapitény" a pajzzsát. Csak mert ez az eldobom és mindenki halott technológia lecserélése a láncfűrészre a késöbbiekben eléggé értelmetlennek tűnik, ha csak nem lesz kifejtve hogy megsemmisül a pajzs vagy elveszti/elveszik. Főleg úgy hogy az összes többi klasszikus fegyvere még fejlődik is a késöbbiekben (előd részekben) a dobozolás ellenére is...
Tényleg kíváncsi leszek egyáltalán foglalkoznak e a dologgal. -
-

Brutális rajt, 7x gyorsabban összejött a 3 milliós játékosszám, mint az Eternalnál. A Bethesda és az MS már nyithatja a pezsgőket.
Erre még én se számítottam játékosszám esetében GamePasson, az Oblivion Remasteredet is legyűrte.Az ID háza tájáról pedig jött az infó, hogy júniustól jön a patch tracing verzió is.
Ezzel kapcsolatban egy nagyon érdekes pletyka: egyre inkább elfolyik a Steam vezérereje a platformok között, ez a játék is ezt bizonyítja. Elvileg a Valve ezzel számolt is, és bár mindenki a 2026-os GTA VI-ot várja már, elvileg a HL3 kész van, már tesztelik, és robbant vele Valve a Steamen - akár már idén.
Azzal is tisztában kell lenni, hogy az olyan játékok mint a Dark Ages, COD-ok stb. nem lennének GamePasson, akkor ezek a játékok szimpla 60 eurosok lennének.
De a Microsoft bankot robbant már 2 éve folyamatosan. És nagyon jól csinálják!
Elvileg jön is a drágítás, becsalták a népet a málnásba. Pletyka off.GG.

-
Azért el ne ájuljunk a Doom 3 enginetől 2004-es szemmel sem, mert akkor jött a Half Life 2, ami konkrétan ajtót mutatott az összes fejlesztőnek motorügyileg.
Apropó, jó hogy felhoztuk, de a HL2 a maga idejében csak internetkapcsolattal indult el (eredeti verzió persze). 2004-ben nem hogy internetkapcsolat, de sok helyen autó sem volt a háztartásoknál.

A játék túlárazott, meg még több sebből vérzik, ez tény. De ezt az RTX és “szar” optimalizációt ideje lenne már megemészteni. Valóban, 2025 egy aranyév videojáték szempontjából. Inkább élvezzétek, minthogy panaszkodtok állandóan.
Ha fél év múlva játszol ezzel 40 euróért, akkor sem veszítesz belőle semmit, mindazonáltal nekem az utolsó forintot megérte a játék, mert ezt legalább élvezem az utolsó másodpercig, és ha fut, egy másodpercre se röccen meg, pedig nekem sincs paksi atomerőművem.
-
shotika
őstag
válasz
WATERDACA
üzenetére
Azért azt se felejtsük, hogy a Doom 3 az a korszak egyik legszebb játéka volt, rengeteg új technikai megoldással, amik közül a legtöbbet a mai napig használják más játékokban.
Jelen esetben pedig az 5 évvel korábbi epizódhoz közeli látványt hoz (persze az árnyékolások és egyebekben az RT miatt az új rész erősebb), viszont fele akkora vagy magasabb a teljesítmény különbség.
Szerintem az igazi probléma talán az, hogy egy olyan erősforrás zabáló technológia gyári implantációját erőltetik a játékosokra egy olyan játékban, ahol eddig a látvány mellett a teljesítmény is ugyanannyira vagy legalább annyira fontos volt.
Itt nem látom akkora hatását a játékra, mint mondjuk az Indiana Jonesnál, inkább tűnik úgy, hogy spórolás miatt nem csinálták meg RT nélkül.
Hozzáteszem, az én konfigommal nem tapasztaltam komolyabb beröccenéseket, tehát nekem nem az optimalizálással van bajom (bár az IJ-ben ügyesebbek voltak a fejlesztők).
Ha nem GP-ben lenne, nekem ez a játék túl drága 32ezer ft-ért, pedig élveztem meg minden, de se látványban, se megoldásait nézve sem egy jelenkori tripla A kategóriás cucc - inkább tűnik valami kiegészítőnek, aminél később döntöttek úgy, hogy teljesárú játékként jelentetik meg.
Talán ez is okozhatja a játék kissé érdektelenre sikerült megjelenését, mintha nem pozícionálták volna megfelelően. -
-
$p@rr0w
őstag
Én szerintem is túlzó a gépigénye a játéknak, de a mostani felhozatalt figyelembe véve, ez egy teljesen átlagos dolog lett mostanára, egyáltálán nem kiemelkedő vagy figyelemre méltó gyakorlatilag minden AAA cím ezen a szinten mozog.
-
válasz
wjbhbdux
üzenetére
Sok embernél megszépíti az idő a dolgokat, ez már csak így van.

Aztán ejtsünk még szót a Doom 3-ról is, ami 2004-ben a mostaninál is nagyobb gépigénnyel jött, az optimalizáltság pedig borzalmas volt. Erről feljebb is írt már egy kolléga.
Szeretünk dobálózni mostanában hasonló címszavakkal, ami mögött ordas nagy baromságok vagy félreinformálások vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Autós topik
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest