Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
victoireB
csendes tag
válasz
Fooler89
üzenetére
Igazad van, véleményt nyilvánítani szabad.
De szerintem ez a topic nem erről szól.
Egészségügyben dolgozom, és szoktam vért is adni, így kicsit mindkét oldalról rálátok a dologra. (Bár a véradásból kimaradt most egy pár év, terhesség, szülés, szoptatás miatt, de amint lehet, ismét el fogok menni.) Azt tudom, hogy a kórházakban időnként egész komoly vérhiány szokott lenni, bár ezt az OVSZ sosem fogja beismerni, pánikkeltést kizárandó. Azt is tapasztaltam, hogy mennyire tudnak örülni a véradó állomásokon annak, aki ténylegesen alkalmas véradásra - az önkéntesek egy része ugyanis ilyen-olyan problémák (vashiányos vérszegénység, krónikus gyógyszerszedés, betegségek) miatt alkalmatlan, hiába szeretne vért adni. Nem sokszor (talán10x) adtam eddig vért, de mindig kaptam szülinapomon egy képeslapot, ami nagyon jólesett... Így hát arra buzdítok mindenkit, hogy adjon vért, egy fél óra az életéből, és 3 emberen segít!
A donorkodáson már én is elgondolkoztam... Ha legközelebb alkalmas leszek véradásra, meg fogom kérdezni ezt is!
Egy-két érdekesség: mi lesz az általad adott vérből: 1egység vörösvértest-koncentrátum; 1 egység vérlemezke- koncentrátum, és 1 egység ún. friss fagyasztott plazma, mely a vérplazma fehérjéit, alvadási faktorait tartalmazza. Tudjátok-e, melyik a legritkább vércsoport: a B Rh negatív, ez a populáció 1 %-a!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman S3 Chieftec 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest