- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Magisk
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
labuwx
tag
Azt akarom, hogy ne csak annak fordíttódjon IP-re a domainom, aki a moniker dns szervereit használja. Az A rekord be van állítva, működik is ha a moniker szervereitől kéri a géped/gépem a fordítást. Ez nekem nagyon nem felel meg mert az emberek nem használják a moniker szervereit resolvra, hanem azt amit az ISP ad nekik, esetleg a googleét vagy OpenDNS-t + bármelyik dns szervernek ki kellene keresnie a megfelelő rekordot.
-
labuwx
tag
Úgy látszik, hogy a moniker dns szerveriben benne van az én domainem rekordja. A többiben természetesen még nincs. A gond ott van, hogy a többi dns szerver nem kéri el a monikertől a rekordot. A windowsban a hálózati adapter beállításainal át kell írnom az elsődleges dns szervert a monikerére, különben nem fordíttódik le a domainem.
-
futár
senior tag
Ez nekem magas! Ha ott a domain név, beírod a böngészőbe és megnyitja az oldalt. Ennyi. Bocs, de ha leírod, hogy mit szeretnél elérni, akkor esetleg megpróbálok segíteni, de így ez nagyon ködös nekem. A regisztrált domainnel akarod elérni a saját géped egy tartományát? Vagy mi a célod?
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
-
futár
senior tag
Akkor sem értem, hogy a DNS szervert miért akarod átírni.
Ha egy máshol tárolt weboldalt akarsz megnyitni, ahhoz a DNS szervereket nem kell módosítani. Sok helyen ez + költségért elérhető, de van ahol nincs is ilyen szolgáltatás. Neked a DNS beállításoknál a szervered IP-jét kell megadni "A" rekordnak. És voila, már el is érhető a weboldalad, ha ez a problémád.Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
-
labuwx
tag
Azt szeretném, ha nem csak közvetlen a moniker dns szervereiről lenne elérhető, hanem bármelyikről a világon. Hiába kerestetem a felsorolt dns szerverekkel nem tudják lefordítani. Azt tudom, hogy egy adott dns szerver csak az első lekérdezés után tárolja el, de azt nem értem, hogy ha saját maga nem tárolja, akkor miért nem kéri le a moniker szervereiről az IP címet és az egyéb adatokat?
[ Szerkesztve ]
-
labuwx
tag
Sziasztok!
Még ősszel regisztráltam egy domaint a moniker.com-nál. Az a gondom, hogy még mindig csak akkar tudom elérni, ha a moniker dns szervereit állítom be a kliens gépen. Se a T-Home, OpendDNS, Google dns szerverei nem ismerik. Mit tudok tenni, hogy jobban elterjedjen?
-
Rikarda
csendes tag
Sziasztok.
A .hu névnél is lehet kérni, hogy ne látszódjon whois-nál a lakcím, és egyéb adatok? Mint a .com neveknél? Előre is köszönöm.
-
prebuds
aktív tag
Üdv! A kérdésem, hogy létezik-e ingyenes tárhely meglévő doméncím statikus tartalmához (max. 50 MB), anélkül, hogy a doméncím fenntartását hozzájuk kéne-e vinni? Honlaptárhely kéne...
köszi
-
bpmcwap
senior tag
A levél:
Tisztelt xxxxx Krisztián,A kovetkezo domain regisztracio LEJART:
tozsdecapak.hu
A domain(ek) meghosszabbitasahoz kerjuk lepjen be az adminisztracios
feluletre a http://hostit.hu cimen a "Belepes" menuponton
keresztul. A
domain meghosszabbitasat a dijbekero szamla letrehozasaval indithatja
el. Ezt belepes utan az "Ugyfel fiok" / "Domainok" menupontban a
meghosszabbitani kivant domain melletti R gombra kattintva teheti
meg.
Amennyiben nem tudja a jelszavat, kerjen jelszoemlekeztetot a
"Belepes" / "Elfelejtette jelszavat? Kattintson ide" menupontnal. Az
on felhasznaloi neve:tozsdecapak
FIGYELEM: A domain meghosszabbitasa minden esetben csak a
hosszabbitas
dijanak kiegyenlitese utan tortenik meg! Kesedelmes fizetes a domain
elveszteset vonhatja maga utan.
A lejarat napjan vagy azutan torteno meghosszabbitas, domain
vegzodestol fuggoen kulonbozo kuloneljarasi koltsegert tortenik.
Ennek
idoben torteno kifizetese szinten feltetele a domain
visszallitasanak.
Reszletes informaciok:
http://hostit.hu/kb.php?cat=1&action=article&id=29Amennyiben tovabbi kerdese, kerese, problemaja merulne fel, kerjuk,
vegye fel velunk a kapcsolatot vagy tekintse meg Tudasbazisunkban a
mar felmerult kerdeseket!
http://hostit.hu/kb.phpKoszonjuk, hogy minket valasztott!
Udvozlettel,
23VNet KFT. - Technikai csoportErre én beléptem és a tozsdecapak.hu-t ugyan megkésve de paypallal fizettem :
Forrásszámla: xxx-xxx-xxx
Típus: Kártyatranzakció
Könyvelés napja: 2012.09.24, Hétfő
Értéknap: 2012.09.24, Hétfő
Azonosító: xxxxx
Összeg: -1 270,00 HUF
Tranzakciós partner:
PAYPAL 23VNET LTD 35314369001
xxxx
Közlemény:
1.270,00 HUF
5,88 USD[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Igen és ki is fizettem, nagyon elrontani se lehetett mert más domain nem is volt náluk csak a tozsdecapak.hu. A befizetés után több felszólítást nem kaptam hogy fizessem be, már pedig ha nem azt fizettem akkor azért gondolom kellett volna kapnom, ha előtte kaptam nem???EL se hiszem komolyan mondom....
Túrista vagyok
-
futár
senior tag
Nagyon semmit nem tudsz tenni! Max. polgári per, vagy panasz az ISZT-nél. Semmi egyéb. A törlés alatt lévő domainok egy listában elérhetők és vannak, akik itt mazsolázgatnak. Sajnos nem voltál eléggé körültekintő. Így jártál, szerintem kevés az esélyed, hogy visszaszerezd.
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok
először is ha rossz témánál érdeklődnék akkor elnézést a módoktól és kérném az átirányitást. Köszönöm
Szóval az a gondom hogy volt nekem egy domainom a tozsdecapak.hu 2005óta, melyet utóbb a 23VNet KFT-nél tartottam. Tavaly szeptemberben értesítettek hogy a domain lejár- maga az oldal egyébként már egy ideje szüntelt mert nem tudtam vele foglalkozni, de terveztem hogy majd újra indítom valamikor, plusz azért ennyi év után meg amennyi munka benne volt nem is akartam tőle megválni. Szóval a levél olvasása után természetesen felmentem a hostra és paypallal kifizettem a számlát, utánna már levelet nem kaptam. Azóta se néztem a domainra minek is tettem volna, erre minap rámcserren egy régi felhasználóm hogy a domain él és hogy újra indítom az oldalt de jó és miben tudna segíteni... Ránéztem az oldalra és tényleg él, ráadásul az én tartalmam van fent részben illetve összekutyulva. A domain.hu-n megnéztem és a domain tulajdonosa tényleg nem én vagyok, egy hónapja!!! Írtam a 23VNet KFT-nek hogy ez most hogy is van mire ők azt írták hogy amit én befizettem azt ők a tárhely szolgáltatásra könyvelték sajnálják de a domaint már más bejegyezte és vele vegyem fel a kapcsolatot....
Most ez tényleg előfordulhat????? Mit lehet ilyen esetekben tenni???
KöszönömTúrista vagyok
-
L!NK->Q3
senior tag
-
L!NK->Q3
senior tag
futár -> köszönöm
HisHis -> rákérdezek holnap hogy pontosan hogy gondolják és folyt köv ( jah és persze köszi neked is!)- Mi ez, hagymás bab? - Nem, krumplis hal. - Szeretem a hagymás babot. Sorsoljunk, fej vagy írás, ha fej enyém, ha írás megfelezzük.
-
-
futár
senior tag
-
HisHis
csendes tag
válasz L!NK->Q3 #220 üzenetére
Szerintem ez a szabályzat vonatkozik rá.
12.4 pont tényleg ír olyat, hogy a kapcsolat tartónak magyar postai címmel kell rendelkeznie. (de ugye ezzel bárkit meg lehet bízni)
-
futár
senior tag
válasz L!NK->Q3 #220 üzenetére
mire gondolsz konkrétan? Melyik szolgáltatót? Pontosan miért kell ez neked? A külföldi szolgáltatónál kéred a domain transzfert. Ezt ők elindítják a transzfert. Szerintem, ha a www.domain.hu-t olvasgatod sok érdekes dolgot megtalálsz.
[ Szerkesztve ]
-
L!NK->Q3
senior tag
Szia!
Köszi a választ. Sokkal előrébb is vagyok, lehet támadom majd egy kicsit a szolgáltatót
Jogszabály nem tudod merre található?
A szolgáltató azt mondta kell Magyarországon bejegyzett telephelynek lennie, de hogy őszinte legyek, nem hiszek nekik...- Mi ez, hagymás bab? - Nem, krumplis hal. - Szeretem a hagymás babot. Sorsoljunk, fej vagy írás, ha fej enyém, ha írás megfelezzük.
-
futár
senior tag
válasz L!NK->Q3 #218 üzenetére
Nekem már volt szerencsém Svájcba áttenni domaint. Kell egy tárhely szolgáltató, aki a transzfert megcsinálja. Kikéri az ISZT-től és átírják a névszervereket, nem csak lokálisan. Ami fontos, és kizárólag a magyar domaineknél követelmény, hogy a fogadó helyen nem elég létrehozni a domaint, de létre kell hozni egy postmaster@"domainnév".hu email címet. E nélkül nem transzferálják.
[ Szerkesztve ]
-
L!NK->Q3
senior tag
Sziasztok!
magyar Domaint szeretnénk áthelyezni más EUs országba.
Tudja vki milyen feltételei vannak?
Esetleg vmi jogszabály?Köszi előre is!
- Mi ez, hagymás bab? - Nem, krumplis hal. - Szeretem a hagymás babot. Sorsoljunk, fej vagy írás, ha fej enyém, ha írás megfelezzük.
-
bambano
titán
válasz funkygee #212 üzenetére
domain igénylésben a kapcsolattartókkal szemben nincsenek különösebb, teljesíthetetlen elvárások, gyakorlatilag annyi, hogy elérhetőnek kell lenniük. bárki lehet bármelyik és szerintem jobban teszi, ha nem hagyja másra ezt.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
funkygee
aktív tag
Pontosabban leírom: XYZ Kft. igényelt egy domaint online felületen. Igénylőként szerepel: XYZ Kft. Adminisztratív kapcsolattartóként szerepel: a regisztrátor cég domain admin, Zonafelelősként szerepel: XYZ Kft. Tehát az igénylő! (Mi) A kérdés az, hogy lehet-e a zonafelelős az XYZ Kft. (Mi) aki ugye az igénylő. (Tehát, pontosan mit jelent, hogy zónafelelős...)
Köszi -
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok. Az volna a kérdésem, hogy igényeltünk egy ismerősnek egy domaint (illetve a vállalkozásnak) , és zónafelelősnek most a letölthető pdf doksiban az igénylő cég van megadva(a saját vállakozása). Ez jó így, vagy valami beállítást az online igénylőben nem jól csináltunk. Illetve pontosan ki a zónafelelős? Most a domain igénylő és a zónafelelős ugyanaz.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz funkygee #208 üzenetére
Arra rengeteg oldal van. Pl. http://www.whois.net
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok. Honnan tudom azt meg, ki tart fenn egy domaint. Módosítanom kéne ezt azt, de a tulaj nem tudja, ki tartrja fenn.
-
Psytróger
tag
Sziasztok!
Abszolút laikus vagyok a témában, előre is bocsi ha hülyeséget kérdezek, igazából abban sem vagyok biztos hogy jó helyen járok
Szóval az egyik amerikai focis csapat magyar blogját ( philly.blog.hu ) szeretnénk saját .hu-s domain-név alá költöztetni, ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim.
Mely szolgáltatókat tudnátok javasolni az oldal költöztetéséhez? Itt elsősorban az ár lenne a priorítás, szeretnénk a lehető legkisebb összegből kijönni... Van esetleg ingyenes lehetőség, vagy nagyon naív a kérdés?
A saját domainnéven történő weboldal-készítéshez mekkora "programozói" gyakorlat szükséges? Adnak esetleg ilyen oldalakon is adminfelületet a felhasználó segge alá? Csak mert a blog.hu-s adminnak köszönhetően nulla webes programozói hozzáértéssel is sikerült pár hónap alatt több lépésben egy viszonylag vállalható dizájnt összehozni (igaz a CSS-kódokat sokat kellett böngészgetni/értelmezni hozzá ), azonban ha az egész "forráskódot" nekünk kellene megírni abba valószínű beletörne a bicskánk
Bocs az esetleges szakszerűtlen megfogalmazásért!
Előre is köszi a segítséget%[ Szerkesztve ]
>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<
-
H4CKmyM1ND
tag
Sziasztok,
következő kérdésem lenne
van egy itthon regelt domain cimem és külföldön hostolt weboldalam.
Sajnos egy gagyi itthoni hosting szolgáltatónál vettem anno tárhelyet és regeltem domaint, a dns name szerver beállításokhoz értelemszerűen hozzáfértem de azóta már nem és a régi szolgáltatót mondja név szervernek ha online lkérdezem nem az ujat. Miután átvittem máshova külföldre a weboldalt ezért a dns beállítást az ottani új külföldi dns címekre kellene beállítani. Egyes korábbi domaineknél amit szintén ide külföldre vittem, ha online dns lekérdezővel megnézem a name szervert akkor rendben be van állítva.
Ha a gagyiéknál regisztrált domainemet megnézem akkor a régi gagyiék name szerver címe van beállítva. Ez a látogatóknak akik külföldiek lassítja az oldalam betöltését?
Vagy nem mert mindenkinek a root szervere és a szolgáltatója dns szervere egyszer lekérdezi mi hol van és onnantól már tudni fogja hogy az oldal már nem gagyiéknál van hanem uj IP cimen. Akik új látogatók és mondjuk külföldiek pl indiai kínai amerikai brazil stb. és a szolgáltatójánál még nincs meg a domain nevem akkor el kell kiabálni a root szerverig aki lehet hogy a magyartól kéri le és ezért lassú?Lehet hogy gagyiéknak ez plusz látogatás és ezért nem írja át az uj DNS rekordokat?
valaki plz segítsen! Köszi
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám egy friss domain regisztrációval kapcsolatban.
Nem vagyok nagyon járatos domain kezelésben, lehet ez a probléma okozójanewhosting-nál lett regisztrálva a domain, nem tudom ez számít-e egyébként.
Beszéljünk mondjuk valami.hu domain-ről.
A probléma az lenne, hogy a www.valami.hu címre ispCP beléptető oldalt kapok, míg a valami.hu címre rendben bejön a már feltöltött weboldal. Bár ez még csak egy szimpla index.html fájl, ami tájékoztatja az ide látogatókat, hogy él az oldal, de még fejlesztés alatt van
ispCP felületen nem lehet www aldomaint létrehozni, mivel kiírja, hogy: "A www előtagú aldomaint az isPC már automatikusan hozzáadta"
próbálkozásra hibaüzi: "Label not allowed"
Mit tudok ilyenkor tenni, használni kívánnám a www.valami.hu címet?
read-only mode on the forum
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bittorrent topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Háború Izraelben
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest