- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Babra megy a játék az iPhone 18 Pro esetében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
metrichye
csendes tag
Szia!
Ne haragudj, de fel szeretnék tenni egy "lámának" tűnő kérdést. 2 éve vettem egy TP-link 1043ND routert, akkor bekonfigoltam, felraktam rá az OpenWrt-t, megy a Samba is, azóta igaz ezt a funkciót nem is használtam, de a napokban kipróbáltam és müxik, Windows alatt el tudom érni a hálózaton a rádugott pendrive-ot.
A minap vettem egy Samsung BD-E5300-as Blu Ray lejátszót nagyon akciósan, örültem, mert volt rajta RJ-45 hálózati csatlakozó, bíztam benne, hogy a router USB-jére dugott pendrive-ról vagy vinyóról le tudok majd játszani vele filmet, de sajnos nem látja a Samba-s megosztást a lejátszó.
Kicsit utánaolvastam, és azt tapasztaltam, hogy a Samsung más szabványt használ, egyedül a PC-m megosztott mappáját látom, ha fel van telepítve és futtatva a Samsung AllShare program. Valahol azt is olvastam, hogy a Samsung a DLNA protokollt használja.
A kérdésem a következő: ha felraknám a routeremre a "vargalex" féle firmware-t (mert benne van a minidlna progi alapból), akkor azzal megoldható lenne, hogy a router USB-re rakott file-okat lássa a Samsung Blu Ray lejátszóm? Sajna nincs nagy TV-m, hanem a monitoromon van 2 HDMI bemenet és úgy használnám, hogy amíg filmet nézek, ne zúgjon a gép, elküldeném sleep üzemmódba és lényegesen kevesebbet is fogyasztana a lejátszó, mint a PC, viszont lehetőség szerint nem akarom a pendrive-ot ki-be húzogatni a gép és a blu-ray között, így kényelmesebb lenne PC-ről rámásolni és használni a lejátszón. Előre is köszönöm a segítséget!üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Hobby elektronika
- Mobilinternet
- Idővel kicsúszik az aljzatból a 12V-2x6 tápkonnektor?
- Futás, futópályák
- Saját fejlesztésű notebookkal jelentkezett a VGA-iról ismert Moore Threads
- Óra topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Forza Horizon 6 - Vár ránk Japán!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4393, 100% Akkumulátor
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest