- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Chapel
addikt
válasz
*Ropi* #16281 üzenetére
Sztem ő nem arra írta, hanem egy korábbi hsz-re (ott a szám fent)
Amúgy pedig nem feltétlenül szól bele a geometriába csak ha akarod, ez erős de azért már jobb....persze még csak 1 órája használom a progit szal csak lassacskán,de menni fog
A szemeket majd javítomIme egy Before-After
-
Chapel
addikt
válasz
Timyyy #16254 üzenetére
Nem akarok vitatkozni,nyilván semmi értelme, csupán arról van szó h én itt tanultam amit tudok, engem is leszóltak anno,én magamba néztem és azóta nagyon megválogatom a képeim,figyelek h tényleg csak a legjobb jöjjön ide. Egyszerüen az által ahogy írtál a topicról mintha aki itt van az mind ilyen......van pár igen tehetséges/nagy szakmaitudással rendelkező ember itt és neked is próbáltak segíteni,azért nem mindenki bánott.
Legalább egy "tisztelet a kivételnek" vagy valami,de így egyszerüen én is sértőnek éreztem amit kiírtál.
Sztem ez érthető és érteni is fogod,nem vagy buta,tudod miről beszélek. -
Chapel
addikt
Raktam fel pár új képet (még a tűzraktáros fotózásból)
http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/?saved=1
-
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
Cassidey aktív közreműködésével
, létrehoztam Flickr oldalam.
Még csak pár kép,sok innen ismerős lehet.http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Chapel
addikt
hogy még ON-abb legyen a topic
A hétvégéről 2 kép.
Ez tucat,de tetszik. Kézből 225mm-en a 300-as tele. Semmiféle utómunka nincs,csak méretezés.
-
Chapel
addikt
válasz
Cassidey #16066 üzenetére
nem olvastam utánna csak csorgattam a nyálam a "cseppes" képekre itt.
a sólet-es doboz ideiglenes hamutartó voltakár ide, akár privátban ha eltudod küldeni a cikk linkjét, megköszönöm!
szerk:egy kis werk: kis ollóval pici lyuk az üveg alján és a kupak tekergetésével tudom szabályozni a csepegés sebességét
-
Chapel
addikt
válasz
Motion_Blur #16060 üzenetére
Hát ime, ezt dobtam össze sebtében, ez a "csepegtetőkészülékem"
Kb. 40-50 expót lőttem, kicsit kapkodva raktam fel,ezért is írtam lesz ez még jobb is
Nagyon köszönöm,ezért Te is belerázódtál már a dslr-be, a "fagyos" képek is rendben voltakFejó: mindenféle szmájlik helyett: megtisztelsz, köszönöm!
-
Chapel
addikt
Első csepp-em
(majd lesz jobb is)
-
Chapel
addikt
Nagyon örülök h felpörgött a topic, de annak mégjobban h végre a minőség dominál
-
Chapel
addikt
Akkor a lényeget látod Te is.
Alulexponált valóban (ha szándékos akkor is), méretezés,+kontraszt és kis élesítés ráférne,de nem rossz, első képeknek, teljesen ok.Ismerem az "új" gép érzést,anno én is kb azzal aludtam
Több fény vagy hosszabb záridő, próbáld ki
Kitobi?
szerk: Motion Blur, nekem nem mükszik a link
-
Chapel
addikt
Az ember a saját keze munkáját szereti,de sztem dobd be valamelyik topicba
(raw war,kreatívkodjunk,egy fotóból bármit
)
Viszlát: ha amiatt írod h "nem sikerült" mert nem volt reakció akkor sztem,rosszul látod lehet nem extrák,de semmi gond nincs a képekkel
Az ff nekem túl éles (az egész hatása) a lámpa meg sztem arra vár h kicsit elhúzd PS-sel valamilyen irányba (tipp nincs,de alapnak nem rossz sztem) -
Chapel
addikt
Kicsúsztam az időből.
Parci: Tokyo,USA,Skócia....meló? vagy egyénileg? nem mintha a számítana....így is- úgy is csorgatom a nyálam
Skócia tájait fotózni,nagy álmom -
Chapel
addikt
válasz
*Ropi* #15832 üzenetére
Olvasom, visszanéz kép,olvasom visszanéz kép.......
Grat,minden benne ami kell, maximálisan informatív
Nekem anno Szten Márs írt egy ilyet a hasonló képeimre,rem Jani00 is sokat tanul belőle
szerk: Fejó :a víztükör egyértelműen nagyon szép, viszont engem spec zavar a kocsik fényszórója,kiüt a kellemes harmónikus képből. mondjuk valszeg vágással sem lehet jól belenyúlni,mert így teljes a kép.
-
Chapel
addikt
Amennyiben még nem vok sok
, még egy kép a napokból, tesóm ajudija.
Xantomas: részemről tuti nincs gond, nem kértem ugyan Ropi verzióját,de nem zavart,hiszen így tudta bemutatni pontosan mire is gondolt. Igen beszéltük priviben, nem minden tartozik a fórumra, nyilván. Szal ha már meg lettem szólítva,jelzem, részemről no problem!
-
Chapel
addikt
válasz
gardener #15777 üzenetére
Sajnos a hullámplát kikerülni esélyem sem volt,ez egy kis udvarról készült,macskosz meg átkommandózott mellettem és irány a tető (kb. 4-5méter magas),kicsit vágtam is a képből h kevesebb pala legyen. Hiába magyaráztam volna a macseknak h figyi,maradj már úgy légyszi, míg kompoziciót állítok,a kis dög meg 3mp-ig nem maradt egy helyen
Jó,tudom kifogások...Élethű? Még jó,a kitömött legalább nem mászkálna össze-visza
-
Chapel
addikt
Cassidey: köszi,jól esik
Mark II-es képeket mikor kapunk?
-
Chapel
addikt
Aki még nem látta,egy 100% elhivatott fényképész reakciója
Mindenkinek aki tudni akarja h reagál egy profiSorry az off-ért,de sztem megéri.
-
Chapel
addikt
Szentimentális hangulatomra való tekintettel.Szokták mondani, h ha valamit elérsz az életben,szokás visszatekinteni az elejére...hát mint érdekesség ime a világ (amennyire tudjuk) első fényképe 8 órás expó idővel 1828-ból,lássuk hova fejlődtünk.Joseph Nicéphore Niépce képe (tehát nem az enyém,kiskornél
)
Középen egy Star wars-os csillagromboló látható sztem
-
Chapel
addikt
válasz
stefanitsr #15544 üzenetére
Nekem az első a nyerő
Jól lakott kis madárka
Este felé jönnek a mai Velencés képek,inkább werk, meg 1-2 jobban sikerült egyéb.
-
Chapel
addikt
Ha otthon vagy PS-ben (vagy valaki ismerős) lehetne kicsit játszani a képpel h a szemek tűélesek a többi egyre homályosabb...persze csak kicsit.
Hogy érsd mire gondolok (jó ezen a képen sztem minden létező effekt rajta van de ez is.
(nem tudom mi a neve az effektnek,mert nem értek hozzá)
szvsz persze,csak ha már ilyen szép hangsúlyos szemei vannak a hölgynek
és persze grat,majd dobhatsz esküvős képeket -
Chapel
addikt
válasz
flegos #15520 üzenetére
Az árnyék PS vagy pedig az utómunka miatt ilyen? Nem rossz, félre ne érts, csak olyan nem természetes nekem.
Egyébként meg én spec nem szeretem/eszem csokit,de ez jól néz ki, esetleg kicsi fényt még kaphatott volna,nekem alexpós kicsit,de ez lehet a kalibrálatlan (Ropi) monitorom miatt
-
Chapel
addikt
Nem,nem baj ha már nálunk nincs hó (meg hegyek,meg kb semmi ilyesmi) akkor legalább itt legyen nézni való.
Nálam a tájképek az abszolút nyerők, bedolgozhatnál nyugodt szívvel az ausztriai képeslap-üzembeAz 5. számú a top (szó szerint
...fáradt vok bocs) döbbenetes a látvány,esküszöm éveket tudnék eltölteni abban a kis házban.......fantasztikus,ez eddigi kedvenc képem tőled
-
Chapel
addikt
Ropi, lassan már az egy nap velencei tónál fotozás,borozás,korizásból egy komplett észak-magyarországi táj és kocsma felmérés lesz
Jut eszembe: igen,én korizni is szeretnék/fogok,minthogy szépen befagyott a tó szal azt is nyugodtan tessék hozni
(Aki nem, az majd jókedvében lődözhet minket,hasraesést,nem vállalok)
ui.:ennél szebben én sem fogalmaztam volna,szép kultuláris programot vázoltál fel
-
Chapel
addikt
válasz
#75912448 #15463 üzenetére
Nos a képek maguktól nem készülnek el (ezt itt hallottam tökre okosoktól
) és ha tényleg nem volt semmi utómunka, akkor ezek kifejezetten jó képek ,szal nem kell itt a duma,tudsz te fotózni
runner 125: "elsőn jelentősen dől a horizont" 2°
ez az a fajta maximalizmus amit szem előtt kell tartani
Viccel csak persze, köszi a dőlésszögbeállításleírást -
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
válasz
runner 125 #15459 üzenetére
Ezt én is néztem,de szólni nem akartam mert fogalmam sincs h lehet helyre rakni
, én photofiltre-t használok abban lehet vajon?
Illetve te mivel raktad helyre?
-
Chapel
addikt
válasz
#75912448 #15450 üzenetére
szép idő, szép hely
az első egyértelmen jobb,a koris csíkok sokat dobnak rajta!!!a vágás talán nem a legjobb, olyan érzés mintha kivágva lennének egy nagyobb képből,nekem legalábbis ezt az érzetet kelti,de vannak itt okosabbak,majd megmondják h hülye vok-e
a veleneci tó be van fagyva? és ahogy látom koriképes állapotban van...hmmm
-
Chapel
addikt
Megszokott minőség, régebben az Airrace-es képeidnél is látszott h jól svenkelsz,itt is
Moonwalk
ui.: előfordul h barátaimmal nézegetjük a képeket (nem igazán hozzáértők) és többen egymástól függetlenül tették fel a kérdést: miért mindig ugyanolyan fekete keretet használsz? Vidámabb témához,mint ezekis mindig ua. Erre azt mondtam h így egységesek a képeid,ez tetszik....ugye?
Kiváncsiság,nem piszkálódás,rem érted
ui2.: ha nem fórum téma, akkor bocs.
ui3.: Senior tag lettem(jó tudom,senkit nem érint
)
kijavitottam neked
[ Módosította: Cassidey ]
-
Chapel
addikt
válasz
Zozzant #15400 üzenetére
Ez a ff depis téma,nagyon tetszik! A 2.-nál talán lehetett volna közelebbről csak "szőrös" növényt lőni
A 3. egyértelműen nyerő nálam,kár a zaj-ért,bár hozzáértő PS-szakik sztem secc-mecc leszedik...már ha téged zavar persze,nem engemkoxkids:alexpós,a levelek szinte totál feketék,kár mert amúgy nincs gond vele.
-
Chapel
addikt
válasz
Timyyy #15344 üzenetére
Okkal nem írtak rá,ez nem személyes nyugi.
Pl.Túl sok. 4-5 képre le lehetne szűkíteni, mert egy dolog havernak mutatni h nézd hol voltam, illetve megint más a fórumra linkelni.
Nézd meg a többieket. 1-2 kép egyszerrre pedig hidd el valszeg több százat lőtt. Kivétel max egy sorozat.
SZELEKTÁLÁS: Tessék megtenni
A gépedből sokkal többet ki lehet hozni (s5800 ha jól emléxem) mert a képek alapján én bizony egy kompaktra tippelnék és ezt valszeg jogosan zokon venné a géped
Utómunka!!! Photofiltre pl. 1000x lett linkelve, legutóbb én is pár hsz-el korábban, ne kérd/várd el az emberektől h csinálják meg helyettedLátom már vágtál párat,de ez nem utómunka, tessék fehéregyensúlyt,kontrasztot,színeket, élességet(!) is csiszolgatni.
Figyelj oda az élességre,bemozdulás csak direkt legyen a képen,egyébként inkább negatívum ált. Próbálj megfelelő hátteret kereseni,ott a tó és mégis felülről fotózol,ahogy mindenki látja,miért nem került a tó háttere a képekre? Ha rá is került,úgy látom nem szándékosan,max úgy jött ki
Nincs semmi gond, ha alapvető dologkra figyelsz,hidd el meglátod lényegesen jobb képeket fogsz lőni
És a végére,az h nem kommentelik a képed,hát ez van, sok a kép,pörög a topic és én magam is csak az igazán kiemelkedő/nekem tetsző képekre írok ált.
-
Chapel
addikt
válasz
stefanitsr #15387 üzenetére
Én is!
Amatőr csillagász révén kiváncsi vok!
Töröm a fejem hogy lehetne a Pentaxot ráaplikálni a refraktoromra
-
Chapel
addikt
válasz
stefanitsr #15370 üzenetére
Jó kis képregény
A macsek feje mindent visz, az a kis fehér csík a nyaktól lefelé eszméletlen szép kontúrt ad neki,gyárilag
Vidéken laktam összevissza volt vagy 20 macsek a háznál (nem egyszerre
) ismerem ezt a tekintet....azt képzeljétek el, mikor fent a tetőn az ereszcsatornán tobzódnak a verebek,a macska meg lent szépen nyugiba vár az ereszkifolyásnál h mikor bénázza bele magát az egyik....nyugis meló,ingyen száj-hoz szállítással
-
Chapel
addikt
válasz
Palesz191 #15359 üzenetére
egy perc photofiltre-vel az egyik macsekod
-
Chapel
addikt
válasz
Palesz191 #15359 üzenetére
szvsz röviden: méretezd a képeket, mert így vagy 5 monitornyi vagy torz (monitorfüggő). Utómunkát ne tessék lespórolni,sokat dob, én is sokszor "kikaptam" érte
Elsőre talán érdemesebb "látványosabb" dolgokat makrózni, könyebb ráérezni ha sok a részlet,a pénz érme pl. jó téma lehet.
képek: a pillanatok jók a cicáknál,jó fej macs
Egyébként pedig,gyakorolni,olvasni, hidd el sokat számít,még ha hobbi lesz is (vagy az se).Nem mondom h Hydra szint a cél mindenképp,de majd meglátod
Timyyy: hát nem tudom hol olvasgatattatok de s5800....inkább óvnék tőle mindenkit tipikus esetet a "túlnagy MP a kis érzékelőn" vannak nálam sokkal okosabbak a témában,hidd el, de kapásból azt nem venném,sztem mások is mondanak jobbat a kategóriában (megfelelő fórumban)
-
Chapel
addikt
Ha gondolod és érdekel saját kedvedre "szórakozhatsz" képekkel
Ez egy egyszerü,ingyenes magyar nyelvű progi én is ezt használom totál egyszerü -
Chapel
addikt
válasz
Timyyy #15350 üzenetére
az igen...
nekem egy sem jött be pedig hozzá írtam a lemaradt "g"-t is--
persze lehet nálam van a hiba,annyit mindenesetre h linkbe tedd,hidd el ha mindet nem is de úgy biztos megnéznek párat, ez a "macerás" módszer valszeg sok emberkének elveszi a kedvét valszeg...igen lusták az emberek és szeretnek egy linkre kattintani azt passz.
-
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
Nekilátok és készítek egy ID-t a kérdés h mit használjak szerintetek? Filckr, Deviantart?
Ami nekem nem tetszik h a deviantart-on ha valaki belinkel képet akkor rögtön megnézhetem mindenét, simán mászkálni lehet a profile-ban....vagy mindig kijelentkezve kell linket adni? Macerásnak tűnikui.:"nem az a szégyen ha nem tudjuk, hanem ha nem is akarjuk" alapon, miről beszéletek? Mi az az aranymetszés? arra céloztok h a tökéletes vágás?
Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest