- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Chapel
addikt
válasz
mustad1 #18065 üzenetére
olyan szépek azok a vízcseppek a pitypangon,egy makró abszolut kivánkozott volna,esetleg szerezz/vegyél egy dcr-250-et...lesd meg flickr-em...ha jól használod atom kis cucc
esetleg állványról v. megtámasztva ha az nincs min. fókusztávval valami hátteres fotós előtérben pitypang.nem vagy kinézve, mostanában nagyon pörög a topic és ált az emberek csak arra írnak ami kiemelkedő és bejövős..ez van...
nyugi,türelem
-
Chapel
addikt
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakat,tud ez a kitobi ha akarom
Ropi:nem is tudtam h guiness rekordok között van legtöbb hsz. egy óra alatt
"nem kell neked canon".....hát az biztos
(nem fikázás csak szívemhez nőtt a pentax) ja a poén h ált Tv-ben lövök viszont ezeket manuálban spec
Cassy: Köszönöm ANDI
-
Chapel
addikt
válasz
pinkypinky #17827 üzenetére
Kb egyetértek runner-el,sztem abszolút jó úton jársz, nagy baj nincs egyikkel sem,szal hajrá
-
Chapel
addikt
válasz
máyköl #17725 üzenetére
Egy kis Baja még
Máyköl: Az első tetszik,kapásból nyomtam is rá h nézzem nagyban de ugye az nincs
Sajnos ekkora méretben nehéz véleményt mondani, de kb az ami szvsz egyedi,a többi tucat virág fotó. (ezt nem leszólás
, gond nincs velük,csak tudod a szokásos milliószor látott perspektívák)
Most Fejó
mutatot jó példákat a tulipánnal az egyedi látószögre,persze azért a keze alá dolgozott egy 10-22,de látod mennyit számít a jó nézőpont!
ui.:aki ma reggel 8 körül a gellér téren fotózott egy bicegős bácsit,mutassa már meg mi lett a képből,kiváncsi vok....ha PH-s persze
-
Chapel
addikt
Köszönöm mindenkinek az eddigieket, úgy nézki katica győzött
máyköl: lehet elfogult vok pók ügyben
, bár flickr-en érdekes módon pont katicára semmi és pókra írtak szal ilyen ez.
Katica meg a dcr 250 pici dof-jának esett áldozatúl
-
Chapel
addikt
válasz
tete007 #17576 üzenetére
Mindenek előtt méretezzd le, mert vagy torzan látjuk vagy pedig 4 monitornyi...sajnos minőséggel vannak gondok,az élességet sehol sem látok igazán
a zaj és a gyenge minőséget betudom annak h vagy kompakt-al vagy telefonnal fényképezted őket
A második nem is lenne rossz ötlet,csak sajna kevés volt a fény így alulexponált lett. Próbálj úgy témát keresni, h a fény megfelelően érje,esetleg vakuzz vagy használj derítőlapot!Milyen géppel lőtted? Mert iszonyat durva CA-t csinál...
Az első képen a szirom szélein láthatod azokat a masszív kék csíkokat,amit az optikád "gyárt rá",ez a CA vagyis kromatikus aberráció,csak h értsd -
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
Remélhetőleg a holnap fotózáson lesznek jobbak,ez csak megtetszett a tekintet miatt
Mivel óriási a thumb
így Mit Mondtál??
-
Chapel
addikt
Szép,kifejezetten tetszik a pasztelos hangulata a színeknek
Ami engem zavar, a baloldali levél...bejön-ki megy....nincs keresni valója ott sztem,persze utólag lehetek okos
Term szvsz.
Most már nagyon tavaszváróban vok, szal remélhetőleg nekem is lesz szerencsém ilyen szépekhez!
-
Chapel
addikt
válasz
runner 125 #17273 üzenetére
jaja nagyon kúúúúlll
-
Chapel
addikt
válasz
philoxenia #17261 üzenetére
Thx mindenkinek,nem gondoltam h ilyen off kavalkádot okozom,de legalább tetszett nektek szal már megérte
philoxenia:Se tiszta nem volt igazán,sem utómunka nincs rajta, szerencsésen esett a fény
Zozzant:csak is ésszel,nem vok az a körúton gyorsulgató tipus
-
Chapel
addikt
válasz
runner 125 #17247 üzenetére
thx meg ropi és Kazimírnek is
A cél olyan filmplakátos volt,sztem sikerült...felülre kéne valami ütös duma,akartam is írni...de nem tudom hogy kell ps-ben
Gudella: nem rossz,talán egy kis zajszűrés és élesítés ráférne
-
Chapel
addikt
Mindenféle érték nélkül,az új verda
2000cc 16V Gyári sport Full extra...tudom h nem egy vadállat, de nekem ez a 140 lóerő meg sport verzió is álom voltha nagyon off akkor sorry
-
Chapel
addikt
válasz
mustad1 #17227 üzenetére
gondolom a lánc hídas képről.
mert erősen kiégtek a híd két felső része,illetve a kolosszeum (?) jobb oldala.
lehet h ez volt a cél,vannak témák ahol kifejezetten jó,pluszt ad a képnél,itt ez nem volt egyértelmű.
Jól mondja Kazmír ezek olyan képek amit mindemi meglő, keress érdekes, egyedi nézőpontokat!A kolosszeum szép
-
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
Runner125,Jorden06,Ropi Máyköl
Sima,hagyományos,unalmas,fehér A4-es lap....
Timmyy:Hm?
-
Chapel
addikt
Ha valakinek lenne egy dcr-250-ese kölcsönbe pár napra azért nagggyon hálás lennék!! Pestiek term!
Sőt akár vennék is normális áron használtat!!!
Előre is köszi!
S.O.S lenne
-
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
Oliverda: a pókos kép nagyon frankó
Nekem is volt de már elpusztult...7 éves volt
Ma Visegrádra mentünk fotózni kis "PH csapat volt"
Egyik mai képem.
-
Chapel
addikt
válasz
Oracle #16930 üzenetére
A virágnál lehetne látványosabb helyen a fókusz,a madár viszont...vazze ez aztán metál éles
Most nem tudok exif-et nézni, milyen obi ez? Illetve meg lett már a makró?Amúgy meg gyanús vagy te nekem....te vagy a kulcskészítő, h minden nyitás-záráskor máshova nyílik az ablak?
-
Chapel
addikt
Természetesen nem egy színvonal K.T.-vel, de íme a pozitív példa, h egy híres zenész is lehet jó fotós. Bryan Adams képei (alul vannak halványan a nevek)
Ő szvsz tud és szeret is fotózni -
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
Köszi BEE, vágni én is akartam de végül lebeszéltek róla,utálom h az ember nem tud objektív lenni a saját képeivel
Az elsőn nekem lehetne a fokuszpont a virágon, a második viszont szép! -
Chapel
addikt
köszönöm rarri, zozzant (nem az én szemem,a kolegám másnapos volt
)
-
Chapel
addikt
Még anno a Minoltával készült, első makróm,most kicsit utómunkáztam, vélemény?
Fejó:ha kézből akkor pláne grat az élességhez,ez a 70-200 L már sokadszor bizonyít számomra,minden canon-os imádja,nem véletlen ahogy látom
-
Chapel
addikt
miért kell panoráma funkció? jó fényben állvány sem kell,simán lövöd a képeket (persze nem mondom,biztos kéz kell hozzá,de sztem nem vészes)aztán a program (pl. Panorama maker) meg összerakja. a lényeg h 20-30% átfedés legyen a képek között.
-
Chapel
addikt
válasz
Motion_Blur #16594 üzenetére
a második jó! tetszik a póz,kár h a hasára esett az AF
hol laksz h van nálatok hó
-
Chapel
addikt
Kollegák!
Mivel a fotóstali topic halott,így ide írom szombaton egy kis fotózás?
Ötletek is jöhetnek és akkor átmegyünk persze a Ptali topicba.
A képemre vélemény? A szaturűcióból húztam le, jó,rossz? más vágás? színek?
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #16467 üzenetére
Igen, sajna az olyan de majd dolgozom rajta,addig nem is rakom flickr-re
Köszönöm, örülök h megláttam valamit amit a többiek nem -
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
Még a macsekos sorozatból,300mm-en erősen vágva (kb az eredeti kép 20%-a)
Viszlát:Sztem sem rossz,érdekes nekem valahogy olyan hatást kelt, mintha nem is tetkó lenne, hanem mintha egy árnyék. Az utómunkát tekintve, esetleg egy olyan verzió ahol a bőr selymesebb hatást kelt? Az karcsúsítaná is.
-
Chapel
addikt
Just for fun
Hogyan fényképezzünk kiskutyát?
1. Vegyük ki a filmet a dobozból, és próbáljuk meg betölteni a fénykepezõgépbe
2. Vegyük ki az üres dobozt a kiskutya szájából, és dobjuk a kukába.
3. Emeljük ki a kölyköt a kukából, és poroljuk le róla a kávézaccot.
4. Válasszunk megfelelõ hátteret a fényképhez.
5. Tegyük a kamerát az állványra, és állitsuk be.
6. Keressük meg a kiskutyát, és vegyük ki a szájából a szennyes zoknit.
7. Tegyük a kölyköt a kiszemelt háttér elé, és térjünk vissza a fényképezõgéphez.
8. Hagyjuk a hátteret, és másszunk gyorsan a kiskutya után.
9. Próbáljuk meg egy kézzel beállítani a gépet, a másikkal fogjuk le a kiskutyát.
10. Fogjunk egy zsebkendõt, és töröljük le a nyálat a lencsérõl.
11. Vegyük ki a külyök szájából az összerágott vakut, és dobjuk a szemétbe.
12. Dobjuk ki a szobából a macskát, és fertõtlenítsük le a kiskutya orrát.
13. Az újságokat rakjuk vissza a dohányzóasztalra.
14. Keltsük fel a kölyök figyelmét egy fejünk felett csipogtatott játékkal.
15. Tegyük vissza a szemüvegünket, és ellenõrizzük a gépet, az esetleges meghibásodásokat illetõen.
16. Igyekezzünk idõben megfogni a kiskutya grabancát, és kiabáljunk: Kint a kertben!
17. Hívjunk valakit, hogy segítsen rendberakni a lakást.
18. Keverjünk egy italt.
19. Üljünk le és italunk társaságában határozzuk el, holnap elsõ dolgunk lesz megtanítani a kiskutyának az ÜL és a MARAD vezényszavakat, és azok jelentését. -
Chapel
addikt
válasz
gansgterdany #16317 üzenetére
Az előtte képeket ezentúl nem kell linkelni, az "utánna" képek mind jobbak, nagyon helyes tessék gyakorolni az utómunkát. Mindazonáltal próbálj arra törekedni h ne igazán keljen utómunka
A béka feje sajna beégett,esetleg próbálj csalni a fényekkel kicsit (de a békát nem bántjuk!
) Viszont jó az alap amin van,mi ez amúgy?
A virágnak kéne egy kis élesség. Próbálj ne fentről lőni,mert tudod mindig mindenki így látja ezáltal tucat kép lesz. (egyébként is valszeg mert nehéz egyedit alkotni így)
Szokatlan szögekA téma amúgy jó, hogy fagyos virágok
A pipacsnál elvész a lényeg. Azt írod pipacs de a képen nagyon hangsúlyos a háttér,elvész a lényeg,továbbá itt látod a "szokásos" felülről szög.
Szal megy ez, sok tanulás és még több kattogtatás!
-
Chapel
addikt
válasz
philoxenia #16287 üzenetére
Átalakított egyértelműen
, a másikon sok a kék nekem
De jól mondja Viszlát, valahol a kettő között egy finoman retusos.
szerk:kisebb átalakítás: na ez eddig a legjobb
Aktív témák
- Új FULL HD webkamera + Számla
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest