- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
A különc!
Múltkor talán linkeltem már, de nem tudja esetleg valaki, hogy a fehér fonákú az milyen fa levele pontosan?BV92NTZ: A "töréstől" kicsit jobbra sztem jobban mutatna az autó, de amúgy jó lett!
Sada: Szerintem volt már, vagy csak láttam, de jó lett.
Gzola: Jó ez a beállás, talán a nagyon halvány árnyék lehetne egy kicsit erősebb, + a nadrág csak full fényerőn nem látszik bebukottnak, de nekem így is tetszik.
-
válasz
kiskornel #33980 üzenetére
Köszi a kommentet!
Az erdő sötétsége(árnyékossága) miatt hagytam végül is így egy kicsit sötéten a képeket.
Nézegettem a hisztogramot én is
A kis vízeséses bemozdulhatott, a fókusz EXIF szerint 2m-en van. , kézzel tartva, lefogva egy kőhöz "tartottam ki" 1mp-et.
Az adatlapomon lévő gépet használom, egy 22-es TN paneles a monitor.NeSa: Neked is köszi a kommentet!
-
-
Brumi: Az első jó lett! A másodiknál egy kicsit rövidebb záridővel, majd az árnyékos részek kis felhúzásával talán el lehetne érni, hogy ne égjen ki a bal oldal. De lehet, hogy ki sincs égve teljesen.
Játékos: Hát ez nekem semmi extra, volt anno nekem is hasonló képem, csak a korlátnál talán jobban meg volt fűszerezve.[link]
NeSa: Nekem igazából csak a kiégéssel van bajom, valamit kell tenni ellene, mert lehúzza az amúgy jónak ígérkező képeket.
Kiskornel: Némely képekre szerintem egy kis + zöld nem ártana, vagy talán egy kis kontraszt?
Tomate: a Négyszárnyú és a Tamási panoráma képeid jobbak lettek, azok nagyon jók!
Pisti: Kiskornél képeinél FF-ban jobb klikk a képre, majd kép megjelenítése eredeti méretre teszi, így nem kell külön letölteni őket.
Szerk, közben két új versenyző érkezett!
Karima: valami kellene szerintem még bele, mondjuk egy megpihenő levél, hogy kicsit dobjon a témán, szépek a színek, jó a kis DOF is.
Varsam: A gombás képnél egy kicsit elő kellett volna venned a kertgondozási tudásod, és ki kellett volna szedned a "hibás" fűszűlakat. Pontosabban elhajlítani, nem kitépni!
Az őzesnél kár, hogy homályos, az égbe nézős viszont tetszik. -
-
-
-
Ezzel a hozzáállással és szelektálatlan képekkel az oldal nívója egyenlővé válik a 0-val!
Valaki idegen benéz, azt hiszi, hogy valami óvodás kattogtatóshow képeit nézegeti.
Az idejáró többség ezt a hobbit kicsit komolyabban űzi, olyan szinten, hogy minimum időt fektet a képeibe. Meg lehetne érteni, hogy akik időt fordítanak a fotózásra, azok nem kíváncsiak az értéktelen képekre. -
-
-
válasz
runner 125 #33539 üzenetére
-
válasz
runner 125 #33527 üzenetére
Kicsinyítve, el lehet tüntetni a fotók gyengéit. Főleg az élesség hiányát. Flikker van tele digitális szeméttel, amik még 640 szélesben kinéznek valahogy. De már 1024-ben is harmatosak. Ott is all sizesben kell a képeket megnézni, aki nem hajlandó legalább 900 pixel szélesben feltenni, az már gáz. Én, amit feltöltök, az 1024-et célzom meg, mert az ingyenes hozzáférésnél úgyis lekicsinyítené.
-
-
válasz
pontyos #33356 üzenetére
Az első jó kis tájkép, kicsi ég kékítéssel nekem nagyon tetszik.
A másodikon a felhőzet szép selymes, de a padnál egy kicsit érdekesebb sziluett javítana a képen.Nesa, Kiskornel: köszi a kommentet. A leveles képen engem a színek fogtak meg + a csíkozódás a víz felszínén, egyébként nem egy extra.
Aginor, Karima: azt a 90-es megnézném egyszer az 1.7x-ezőmmel, hogy akkor nyújtva milyen eredményt ad? 153mm - F/4,7-es obi jönne ki.
-
-
Bubi:
Jó lett a Martinis, írtam egy kis pluszt flikkeren. A zajosodás az én szememnek nem zavaró ezen a képen. A C 1000-es sajnos nem az igazi.Karima:
jó kis szemjojóztató csíkozás. Egyszerű, de jó! Esetleg, ha mondjuk a poháron lévő középső csíkig lenne benne valami ital? Persze ferdén, mint a csíkozás.Én is teszek be valamit:
X-FactorVélemények?
-
válasz
bubi92 #33284 üzenetére
Pedig ha nincs miről visszaverődjön a fény, akkor fekete lesz, amit annak szánsz...
Teszek én is képet:
Matusalem El Clásicó
(nagy mérethez klikk a képre)
Vélemények?Fejo: szép a színvilág ,de kicsit keszekusza, s akár, hogy a méh nem éles.
Chapel: ez akkor 1:1-es méret pixel szerint? Kicsit természetellenesnek hat, egy DCR-t még lehet, hogy elbírna a 60mm, nem?
-
-
-
-
-
válasz
máyköl #33040 üzenetére
Az a baj, hogy a feje sem éles...
Nem hiszem el, hogy egy év DSLR használat után sem látod, hogy éles-e vagy sem valami...Az elsőnél meg lehetnél kreatívabb, mások is mindennap lefotózhatnának villanypóznákat, mégse teszik, mert semmi látnivaló nincs benne. Önmagában a körök meg csak a bokeh fetisisztáknak érnek valamit.
-
válasz
Peethy #33024 üzenetére
Köszönöm. Jön a hideg, elég nyugodtak már, jól tűrik a modellkedést.
Itt egy másik is, ez felülről:Kiskornel #33003:
Neked is köszi. Jó kis móka lesz ez a 10mm.Chapel:
All sizes / 1024*685-ben is? Igazából bajban voltam, hogy a PS melyik metódusát válasszam kicsinyítésnél... Azt hiszem a kettős köbös, majd egy kis élesítés lett végül is.
A kettős köbös élesebb egyszerűen még ennél is jobban ráhúzott. -
-
-
válasz
pontyos #32970 üzenetére
A landolás színvilága elég jó, bár kicsit beleveszik a gép a szürkében, nem hiába van ilyenre festve
. A részletesség sajnos nem az igazi és kicsit talán maga a gép alexpós és talán a vágás is lehetne szűkebb.
A naplementés képen jó a felhők mintázata, de szerintem kicsit jobbra kellett volna lépned, hogy a nap a fák mellé kerüljön. Bár nem látom, hogy milyen géppel készült, de én jobb szeretem, ha a Nap ki van "csillagosítva". Sőt szerintem a csillaghatás elég sok, a képen kis helyet foglaló túl fényes elemnek jobban áll. Pl. nézd meg Máté képeit, vagy ezen aCsőrike fényszóróját: [link]
-
-
válasz
Peethy #32841 üzenetére
Hát, májjjkölll barátunk megint nem volt hajlandó nagy méretben megnézni a képeid, csak rávágta, hogy jók.
A panoráma az jó is lett!
De nézzük a másik kettőt: Az elsőnél a kompozíció elfogadható, de a fények közel se mideálisak. A fiú válla ki van égve, míg a lány haja bebukva. A szemüveg elég hülye foltot vet a srác halántékán, a csaj arca csupa színzaj. A kiégő bokeh karikákról és a párt kettévágó háttérben lévő oszlopról nem is beszélek!A csendélet sajnos nekem elég semmitmondó, de zavaró pl. az elkezdődő beton a kép tetején, a ferde félbevágott fatörzs, a bebukott fabódé-szerűség és a fű is kezd gazosodni hátrafelé. Szóval ez a kép nyugalmat egyáltalán nem sugároz.
Sorry, ha kicsit kemény voltam, de nem akarom, hogy egy "áljó" komment rossz irányba tereljen...Ráadásul csak a hibák feltárásával tanul az ember.
-
válasz
Sir Riccio #32831 üzenetére
Szia, újra itt!
A sólyomért kár, hogy nem lett éles, mert nagyon jó lenne. Még egy kicsit kicsinyítve a képen már elfogadható lenne az élesség. Az meg nézőpont kérdése, hogy jó-e, hogy végig a talaj a háttér egy repülő valaminek. MF-szal nem próbáltad?
A bagolynál az a baj szerintem, hogy túl zizis a kép, sok minden rá van zsúfolva, de a fő téma sincs igazán kiemelve, még a háttér színeiben is elveszik. Jobb lett volna, ha az épület vonala felett van a képen. Így mondjuk az emberhez való közeliség érzését adja. -
-
-
válasz
Karima #32669 üzenetére
Jó, de ezeket a képeket, pl. 0-ról 1g-vel gyorsuló tárgyat ne hasonlítsuk már egy pisztolygolyóhoz... (Nem bántani akarom a képeid, mert jó képek ám!)
Számoljunk minimum 200m/s-os sebességgel(ami szerintem még több is, pl. P38-as torkolati sebessége 340m/s), ha csak nem valami speckó direkt legyengített, lassított lövedéket használnak.
Azaz 1/20000s alatt 10mm-t tesz meg a lőszer. Tehát még rövidebb villanás kell, vagy más technika.x123456: puskákról ne is beszéljünk, ott min. 7-800m/s a torkolati sebesség.
-
válasz
kiskornel #32614 üzenetére
Köszi!
A többi kommentelőnek is köszi.
Az elsőnél a füstszerű háttér tetszett meg, de sajnos a hátulról belógással nem tudtam mit kezdeni. A másodiknál élfényszerűséget akartam, jobb lett volna, ha valahogy a szárnya közepén sem éles. A harmadiknál meg kicsi a DOF, kilóg belőle a szárnya, nem volt nálam a vaku, hogy jobban rekeszeljek + a bokehben lévő virág mögötti másik virág zavaró...
-
-
válasz
skiny83 #32583 üzenetére
A 2. és a 3. tetszik igazából, de hogy milyen nyugodt vizet fogtál ki...
Pontyos: a szivárványos tetszik, szép lett, talán kevesebbet mutatnék a zöldből.
Nesa: a felhős tetszik, még jó lenne két expóból öszerakva, egy gyors, hogy a felhők ne mosódjanak össze, a vízre meg egy pár mp-es, hogy kisimuljon.
-
-
-
-
-
-
Aktív témák
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest