- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #35112 üzenetére
köszi a véleményt!
a Tiszás bokehnál még értem az élességet (1.8, közelpont nagyon sötét).
a többinél meg valami olyan lehet, hogy valamiért nem végtelenbe fókuszálok, hanem pl a horizonton keresek fókuszt és valahol elölrébb kapja el.... jah meg lehet nem sikerült kitartani az 1/20-ad-ot (nem biztos, hogy annyi..
állvány probléma csak annyi, hogy általában Pécsen lakozik... nem tudom ingáztatni sajnos...utolsó előttihez plusz kettő: [link] [link] egyébként akkor voltam először fenn, de értem mire gondolsz.
emélem ez a kettő jobban fog tetszeni
nyomtatás: Fotoplus, Pécs. 2200ft volt.10000*3000 pixel kb... egyébként gyönyörű lett. éles is,közelről élvezhető
1m^2 8000ft. -
eastsider
nagyúr
köszi a kommented!
az nem belógó ág, az felhő, legalábbis valami olyasmi
engem nem zavar, bár ettől még lehet zavaró (eddig fel sem tűnt)
leeht, hogy igazad van a vágással kapcsolatban.... nem látványosak Tihany felé a hegyek, de szerintem hozzá tartoznak az Északi-parthoz
-
eastsider
nagyúr
válasz
forceberg #32968 üzenetére
azaz
annyit tuti nem bírna a dinamika... ISO800...szerintem amúgy jól áll a kiégés, ha megnézed aképet, kommentben van még egy (silences)
van még ilyen is: [link]
amúgy vannak 35-össel is képek
többek között ez: [link]
de szeretném megtanulni normálisan használni.. máramennyi időm lesz rá
köszönöm a véáleményt
-
eastsider
nagyúr
ez így nem sok... (bocs balatoniként könynen beszélek)
de tényleg hosszabb expo kellett volna, állvány...
látom 6s expo. ez így nagyon kevés neki.. vagy korábban kell kimenni, vagy hoszabb expot... több perces kellett volna ide, de 30s-t biztosan elbírt volna... vagy rekeszelhetted volna 8-ra az is jobb lett volna
én is egy kis balcsit... csak minimalossssssan -
eastsider
nagyúr
igazándiból akkor jössz rá milyen nehéz ilyen fotókat készíteni (erdőben), amikor egyszer már kipróbáltad. elmondom rohadt nagy szívás... erdőben rohadt nehéz átadni a hangulatot, és valljuk be kiskornel képei átadják ezt a különleges feelinget. ezek a képek nem olyanok, hogy ránézel, és le esel a székről, hogy hú azta! de nem is azért vannak...
szóval, lehet, hogy nem látod mennyi munka van benne.. de hidd el van. nagyon-nagyon sok.
egyszer próbálj meg erdőben fotózni.. nagyon nagy szívás. -
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #32419 üzenetére
köszönöm a véleményed!
az ülős kép inkább ilyen merengős akar lenni, nem beállított, és nem is a nagylátóval van lőve, hanem 35mm-en 2.8-on, szerintem azt érzed, hogy üres a kép.. kellett volna oda pár hattyú, miegymás.. valami hamis téma.... egyébként a merengés mellett a természetes fények kihasználása volt az egyik cél...
csak egy nyugis képnek szántamitt a párja: ez nem szobor szerű, s így már felfigyel rá az ember.. szép vízgyűrű kellett volna.. nem az igazi, de megmutatom: [link]
a másik kép: [link]
érdekes, mert ez a kép 12mm-en készült, méghozzá f/8-on (éles is elég jól), de csak poén képnek szántam, mert szegény lányka csúcsfej lett.. és mégis ez jön be a legjobban az embereknek, mert a hajnál pont nem zavaróan jön ki a torzítás, de a fények, az ég GYÖNYÖRŰ volt. nem is értem
talán mert az arca nem torzult... mert tényleg kellemes ránéznihüm. fene érti
nagylátóval csak poénnak szántam a portrézást
-
eastsider
nagyúr
köszi nektek!
Szten: Van dőlésmentes kép is (ú tudod milyen nehéz 12mm-en közelponton fotózni, úgy, hogy közbe tartják remegve a szemüveget,figyelsz, hogy ne lógjon bele a Hölgy ujja, közbe korrigálsz, és fenének nem talál fókuszt
amúgy direkt ilyen POV kép... mintha az ember a fejéből nézne ki (azért jó a két láb ott) és picit ferdén néz..süt a nap. talán szemébe süt.. hátrateszi egyik kezét, és megdől, másik kezébe talán egy pohár merlot (borhét vna vaze).. vagy talán azért ferde
még horizont alá helyezett szemcsis is van (vízszintes), de szerintem ez bohókásabb, jobban áll neki -
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
ejjha a második tényleg nagyon durva!! persze az első sem semmi
johnjohn: gynönyörű helyen jártál! gratulálok!
dying star: szerintem jó lett, tlaán picit lejjebb komponáltam volna a levelet, de egyébként nagyon rendben van, nekem tetszik!(#31993) Chapel: köszönöm
(#31997) kiskornel: Neked is nagyon köszönöm!
(#32001) Olcsi : köszönöm!
azt hittem ez full unalmas klisé shot lett.. ugyanis nem sok technikai ördöngösség van benne. egyedül az expo hosszát kell eltalálni, illetve e vízszintre figyelni... de örülök, hogy bejött -
eastsider
nagyúr
válasz
rumos14 #31879 üzenetére
jó áron volt (135) és új állapot. napellenző, stb... 10-20-nál szerintem jóval komolyabb obi. csak a sarokban (legszélén) van kis lágyulás, de ennyi belefér...amúgy nagyon penge képen van. széleken, mindenhol...nagyon tuti obi. jó az SWM motor is, gyors is
elégedett vagyok vele.
a 300k-s ár egy vicc valóban -
eastsider
nagyúr
rumos14: ajánlották, hasonló áron lett volna, mint ez a nikon (bár ez igencsak jó áron volt), de mire kifogok egyet... még a nyárra szerettem volna obit...
plusz AF-em nem lett volna...(tudom 0.3 és 1 méter között fókuszálni nem nagy munka... de akkor is...)
total90: Köszi
Szten: köszi szépennikkor 12-24/4
szerintem kétszer háromszor földhöz csapja a sigmát, mégha hibátlan példány is. csak a sarkokban van lágyulás, de ennyit elnézünk. ja és felismeri az LR automatikus torzításcsökkentés profilja
t_a_m_a_s: köszitényleg karcolós
Balinov: mind a két képed dől! miért? érdemes rá nagy hangsúlyt fektetni, főként, hogy nagylátószögben nehéz korrigálni ezt...
-
eastsider
nagyúr
köszönöm a véleményeket
egyet is értek velük teljes mértékben. annyi, hogy a kiégés "szándékos" (bár csinálni enm tudtam volna semmit vele) ez a reggeli Balatonhoz hozzá tartozik, akkor ilyen! és nem sokan látják akkor...igen, sokszor tudatosan keresem a teljesen szabályos témákat, amiket 90°-os szögben fotózok
tipikus példa:(torzít az obi sajnos nagyon)
éreztem, hogy valami nem jó, de nem tudtam megfogalmazni, illetve ott nem sikerült megkomponálnom (jó éppen rohannom kellett már, de nem ez a fő ok).. nem volt jó a környezet....
köszönöm a sok véleményt!
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #31598 üzenetére
-
eastsider
nagyúr
lenne egy képem
mégpedig ez:
[link]szerintetek mi nem kerek a kompozícióval? szűk? vagy az, hogy két felé mutat a kép? (bicikli, és Balcsi más irányba mutat..) vagy mi vele a baj?
vagy talán nem jó szögből fotóztam.. de arra meg csak nád volt... -
eastsider
nagyúr
válasz
sanyixXx #31582 üzenetére
nem tudom mi a nagy szám. akármilyen telefonnal fényképezhették volna őket. vagy webcammal, vagy bármivel. itt nem a gép a lényeg, hanem a fények, a modell, a kompozíció... lehetne öddéd, ha nincsen ilyen fényekkel megtámogatva, az ájfónos képek jobban mutatnának (persze sarkítva)
bloodshot: a Louvre csodásan mutat így! jól le kaptad
-
eastsider
nagyúr
válasz
máyköl #31396 üzenetére
mindig ezt mondod, hogy sosincs időd. akkor miért fotózol?
ez kifejezetten olyan dolog ami csak akkor eredményes, ha időt szán a képeire, nem csak point and shoot. így nagyba tényleg nagyon lágy. az meg nem tart túl sokáig, hogy 1.8-ról kattintasz párat a szerencsekeréken és 3.5-ön lősz egy képet -
eastsider
nagyúr
nincs valakinek/nem tud valaki eladó 10-20-as sigmát nikon bajonettel?
-
eastsider
nagyúr
válasz
SpongyaBob #31122 üzenetére
ez 3 képből van illesztve.jó sok "ráhagyással" csináltam a képeket, tudva a torzítást...
PS-el meg simán meg lehet csinálni az illesztést.. -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
Ti milyen programmal szoktatok panorámaképeket összeilleszteni?
vagy maradjak a PS-nél? -
eastsider
nagyúr
Jinxx: köszi! régen is játszottam iylen reklámképek csinálásával, csak akkor nem a saját képeim voltak... ezt viszont már régóta tervezem, hogy megcsinálom ilyennek.. régi kép, csak most vettem elő... készítéskor nem tetszett a színvilág...
nesa: köszi! nem tudom miért mondjátok, hogy szűk alul...
talán nagylátóval lett volna látványosabb... nekem így olyan, mintha körbeölelné a képet
de igazad van.. bal oldalt többet kellett volna hagyni.. de mint mondtam, csak megtetszett a látvány, nem beállított kép
a000: fentebb írtam
teljesen spontán kép
semmi különös. nézd meg az exifet...
f2.8. szép naplemente volt, szóval gyönyörű képek, kis világosítás, sárgítás a motoron. clarity, kontraszt... direkt a régies stílust kerestem...
Sztyui: ez megint nagyon nőies, aranyos kép lett
gratulálok!
sada: én jobb oldalt szűkebbre vágtam volna, bal oldalt meg több helyet hagytam volna, hisz arra néz. illetve szerencsésebb lenne, ha más szögből lőtted volna.. nekem innen annyira nem. illetve kontraszt, kontraszt..
-
eastsider
nagyúr
köszi
ezt olvasd el: [link]egyébként nem értem most én sem.. mondjuk volt tegnap viszonylag sok komment, fav, de csak 70 körül volt a nézettség... fura.. mostmár persze növekszik, de fura
-
eastsider
nagyúr
kikérném a véleményeteket ezekkel a képekkel kapcsolatban (egyet linkelek be, nem akarom teleszemetelni a topikot a képeimmel.
hozzátartozik, hogy első sorból fotóztam a szokásos 35mm-es objektívvel.
mi a véleményetek azon kívül, hogy vegyek egy hosszabb obit?a miniatűrökön belül van több kép is belinkelve egyes képekhez
néhánynál kicsit elment a fókusz, mert eléggé meg votlak őrülve a tinilányok (azóta is fáj mindenem, de nem érdekel...) -
eastsider
nagyúr
kijött a teljes lightroom 3
forceberg: nagyon szép, csak kár a pirosért a hátttérben...
-
eastsider
nagyúr
válasz
raczger #30140 üzenetére
most ebbe nem sok HDR-t látok.. elvileg az a lényege, hogy kiterjeszti a dinamikatartományt.. de itt elég nagy a kontrasztkülönbség az ég (bántja a szemem, olyan színű) és a mező vagy mi az között... ilyet HDR nélkül is lehet... csináld expokorrekció eltolással, exponálj fölé egy fé-vel, alá is egyel, illetve egy rendeset is.. vagy "amennyit érzel"...
-
eastsider
nagyúr
nem tudom ismeritek-e, ma kaptam
The PEN storyszerintem marhajó
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #30060 üzenetére
hát igen.. állvánnyal picit egyszerűbb lenne... de amúgy ilyen célre mi a célobjektív? gondolom egy makró megteszi.. de mégis? ez az optimális?
húú köszi
a képedhez: most, hogy kicsit jobban belekóstoltam ebbe a természetfotózásba, így tudom értékelni a képeidet igazán! nagyon tetszenek a fények... nem tudok mit mondani! úgy jó, ahogy van...
sztyui: jó a póz nagyon, a cigivel. nagyon kozmopolitás
) "lájkolom" (grr) na tetsziK!!
exfury: már beszéltük! én kevesebb zöldet és több eget komponáltam volna a képbe!
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #30056 üzenetére
igaziból nem mondanám, hogy bolondjává váltam, de ez a legjobb minőségű objektívem.. és ugyanilyen tárgytávolsággal tudnék dolgozni a kitobival is, amivel nem tudnék elérni még csak hasonló eredményt sem.. igen. ilyenkor jó lenne valami makró... (igen, felszerelés hiánya..)
a háttércsere nagyon jó ötlet, de ahhoz meg kéne egy jó állvány, amit terpeszteni tudok (najó, talán nem létszükség, de nagy odafigyelést igényel... )
a lenti képek egyébként 2.8 3.5ös rekesz környékén készültek... de hát tudod milyenek a fényviszonyok egy erdő mélyén.. főleg, ha még a nap sem süt...
-
eastsider
nagyúr
válasz
kiskornel #30049 üzenetére
köszönöm a véleményed! kíváncsi voltam mit mondasz!
az elsőnél és másodiknál igazat adok! elsőnél baloldalt a belógó dolgok. mondjuk könnyűszerrel eltüntethetőekszerintem meg is teszem...
viszont a többit azért nem "takarítottam le", mert főként gombászós szemmel készültlek a fotók, és ezeket a gombákat (galambica) így lehet főként megtalálni, így is voltak, csak annyira takarítottam le őket, hogy felismerhetőek legyenek. ezért nem emelkednek ki a környezetükből. nagyon hozzájuk tartozik a környezetük... (egyébként fokozza a dolgokat, hogy egy fix 35mm-es objektívvel dolgoztam, ami nem makro... szóval kellett helyezkedni...)
nagyon köszönöm a véleményedet!!nagyon durván élesek a gyurgyalagok! kár, hogy nincs valami kontrasztosabb, sötétebb háttér mögötte...de így is jó. már csak az lenne a jobb, ha "egy szintból" tudnád őket fotózni, bár gondolom ez nagyon nem egyszerű feladat..
-
eastsider
nagyúr
válasz
total90 #30045 üzenetére
köszi
szerintem az utolsó a leggyengébb minden szempontból
amúgy nem égett be a sárga, még visszább vettem, és igen, ez ennyire sárga volt, épp ez benne a nagy szám
a 4-esen a kalapon van a fókusz, s nem a szárán... jobb lett volna szűkebb rekesz...
a gombás pályázatot köszi, de ismeremazt hiszem van is benn képem
-
eastsider
nagyúr
válasz
sztyui2 #29922 üzenetére
a színek szokás szerint szépek. nekem nem tetszik, hogy a (nem tudom értitek-e) a melle, dekoltázsa uralja a képet. mintha előrenyomnál a mellét. vagy hogy is fogalmazzak, mintha alsó perspektívából fényképezted vola. a melle jóval előrébb van, mint a feje, és behúzná a nyakát.. fur a póz ... vagy csak alulról vágtam volna... de jócskán
-
eastsider
nagyúr
válasz
Chapel #29815 üzenetére
bár nem vagyok májköl így nemtom, folytassam-e a posztomuszomat, de látok benne valamit
pirosat meg kéket
on: amúgy direkt színes a lány is? illetve fura még a napszemüvegen a tükröződés (szőrszál ketté lett vágva...)
amúgy bejövős. jó kontrasztos az alap B&W (nekem jobban tetszene az átmenet nélkül, fehér háttérrel. bár látom picit aurás, de az nem baj
-
eastsider
nagyúr
válasz
Sir Riccio #29554 üzenetére
voltak Magyarországon? és nem tudtam róla?
jó képek+!
Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest