- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
Aktív témák
-
máyköl
veterán
Köszönöm mindenkinek az értékelést!
Szten Márs: Köszi! Én is erősen gondolkoztam, hogy felrakjam-e a negyediket, végül úgy döntöttem igen. Hiba volt. Lehet, hogy le is törlöm a flickr-ről. Köszönöm az értékelésed! Igen, JPG-be fotózok.
Kazimír: Igen, gondolkoztam a képnél, hogy mekkora rekeszt használjak. Direkt emeltem is az 1,8-on, úgy látszik, nem eleget. Na, majd még próbálkozom. Ha minden igaz, a közeljövőben több idő jut a fotózásra, megpróbálom minden időmet kihasználni, hogy fejlődjek. Köszönöm az értékelésed!
BEE: Nekem is az első a favorit. A másodiknál igazából a levél meg a dér is egyben megfogott. Direkt csináltam többféle rekesszel is, majd még átnézem, hátha vannak közülük olyanok, amiknél nagyobb az éles rész. Köszönöm az értékelésed!
(mostanában egyre többet leszólítanak az utcán, hogy mit fotózok, stb. Néha segítenek is, hol találok több virágot )
Máyköl
-
Slowman
aktív tag
válasz máyköl #25797 üzenetére
Ahogy a többiek is mondták, határozottan fejlődtél. Az 1. kép tényleg frankó, a 3 közül fav, de nekem is ez volt az első gondolatom amit Szten mondott, illetve mutatott. Adja magát a kép, hogy a növény szára a kép sarkából fusson átlósan. Nekem a 2.al nincs nagy bajom, bár kicsit vehetted volna tágabbra a rekeszt, hogy még a középső 2 levél benne legyen az élességi tartományba. A 3.nál már valami témai is van nem csak növények és ágak, és valami fantáziát visz bele ez a kék kerítés, jó meglátás. Ami viszont biztos, hogy nagyobb rekeszérték kellet volna és akkor talán bele is férne teljesen a témába a levél, és ezt is úgy vágtam volna, hogy a kerítést tartó kampós akármi a sarokból induljon, szinte felesleges az alsó homályos rész. Egy kicsit mintha alexpós volna, de egyáltalán nem vészes kb +0.3-0,5 kéne. Amúgy most már a színeket sikerült eltalálni , szép lett mindegyiken.
-
Ybron
senior tag
Hello,
Mos vettem kb egy hete DRLS gépet.
Most kezdem tanulgatni a dolgokat,bújom a könyvet,olvasgatom az erről szóló dolgokat. Jó rájönni, megtanulni "normálisan" fényképezni nem csak az automatikát használni(jobban is élvezhető így). Remélem eljutok arra szintre, vagy legalább a közelébe ahol ti jártok
Sokat kell még tanulnom, olvasgatnom és kérdezni is fogok majd, remélem majd fel is tudom tenni
Ezt most készítettem:
[link]
Hát ez csak olyan bemutatkozó féleség(nem kell vélemény, tudom nem egy keratív dolog, meg a beállítások is olyanok amilyenek)
De rájöttem hogy nem ártana egy állvány is a gépnek. -
pisti
őstag
Ezek szerintem is jobbak mint amiket ez előtt tettél fel.
Végre van élesség a képeken, és szép élénk színek.
Az első leveles ami tényleg egész jó, meg szerintem még ami pofás a 3., "beszorulva" című.
Pont jó, hogy a kerítés kék a levél pedig narancsos színű, a kettő komplementer szín, ami feszültséget visz a képbe, úgyhogy a színek szépen harmonizálnak a kép mondanivalójával, mert itt talán már az is van, a címe is paszol hozzá. -
eastsider
nagyúr
na ezek már jók
főleg az első, de a vágás nem az igazi. szép a háttérmosás és a színek!
illetve a 3. tetszik még nagyon! szépek a színek, jól megfogtad! de szerintem itt lehetett volna nyugodtam picit nagyobb a rekesz, bár nem oszt nem szoroz, meg én ezt a képet is picit statikusabban fogtam volna fel, értsd full merőlegesen a kerítésre, de ez már egyéni kérdés szerintem...
ezt meg nem tudom eldönteni, hogy annyira szar, vagy csak nem vettétek észre, hogy nem írtatok rá, mert spec nekem ez a kedvencem!mi a véleményetek róluk?
-
forceberg
veterán
válasz eastsider #25808 üzenetére
Jó ez a félig elmosódó felirat. A kor múlását is előhozza szerintem ezen. A kicsinyedő bokeh buborékok is jók. Két dolgot néznék meg másképp: Talán felülről azt a fényfoltot tüntetném el és úgy állítanám be, hogy a felirat a legelejétől legyen éles.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
máyköl
veterán
Húha, mennyi kommentet kapok. Persze ez nem baj.
Slowman: Köszi, igyekszem!
Saint_: Portrét nem hiszem, hogy fogok felrakni. Akit eddig fotóztam, az azt mondta mind, hogy inkább ne rakjam fel a netre az arcát, én meg inkább nem ellenkezem. Köszi!
pisti: Köszi! Úgy néz ki mindenkinek az 1., meg a 3. a favorit.
eastsider: Direkt így vágtam, valahogy így jobban bejött nekem. Köszi az értékelésed!
Máyköl
-
máyköl
veterán
válasz Magnum_ #25812 üzenetére
Majd próbálok mást is rakni... Asszem most majd jön egy tele, és utána egy macro obi, mert egyre jobban meg vagy róla győződve, hogy nekem makróznom kell! Tényleg, makrózni szeretek a legjobban...
Zozzant: Köszi! Érdekes, a másodikat még nem is mondták, hogy a legjobb. De nem vagyunk egyformák. Köszi a kommented!
-
eastsider
nagyúr
válasz forceberg #25810 üzenetére
köszi a véleményt!
nekem a fényfolt direkt tetszik! bár itt még nem lágyítottam a lámpa fényén.. a bokeh nekem is nagyon bejön, ahogy kicsinyedik.. majd megpróbálom előrébb helyezni a fókuszt (balrább), de szerintem így sem oylan vészes, mert az afféle megnyújtása az Y-nak, vagy milyen betű az és, ha ott lenne a DOF, akkor már az "Y" sem lenne éles -
-
sztyui2
őstag
válasz máyköl #25819 üzenetére
Semmi érdekes, mondom, hogy csak unalomból lőttem, nem nagyon kezdtem neki szarakodni, kb 5 perc volt az egész.
Így néz ki a szobámban az asztalom. A laptop épp az ágyban volt(mostmár nincs, mer ki kellett dolgozni a képet ), kb csak az egérpadot kellett ledobni az asztalról és kaptam egy minimal-design-os, majdnem tök üres asztalt
Ennek a végére odatettem a telefont és lefotóztam A háttér a radiátor volt, csak az 50-es szépen elmosta(szerencsére) a redőket rajta
Látjátok, hogy az asztalom kék és talán az is látszik, hogy tükröződik. Na ezért van a kékes tükröződés a képenNéha nem kell semmi bonyolultra gondolni, ilyen egyszerű dolgokból is kijöhetnek ilyen "látványos" dolgok
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
igazából tényleg nem tudok mit irni, ha feltöltöd valahová nagyban,én szeretném őket háttérképnek ugyanis sokáig ez volt a hátterem. milyen beállitások mellett lőtted?
azt látom,hogy irta eastsider, hogy 20sec, de a többi mi volt?[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
eastsider
nagyúr
válasz D4rkm4n #25829 üzenetére
20s-es expo a vizet jéggé változtatja
fejó ölég jó képek
engem kicsit zavarnak a beégések, de ugye nem lehet velük mit csinálni... nem is tudom a "nagyok" mit művelnek ilyenkor ezért is az első az utolsó a nyerő! csak tot meg a kompozíció nem tetszik annyira (túl sok a vízfelület) bár nem nagyon tudtál volna mit csinálni, kihoztad a maxot -
Fejo
őstag
válasz eastsider #25833 üzenetére
A 3.-on szándékosan van túlsúlyban a víz, hisz az aranyhídon van a hangsúly...
Meg lehetett volna próbálkozni több expot lőnni és utólag PS-ban összerakni, de hihetetlen erős, jéghideg szél volt. Fotóskesztyűben is szétfagytak az ujjaim. Nem nagyon volt hangulatom sokat vacakolni.
[ Szerkesztve ]
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
-
cirmiiii
tag
sziasztok!
csak ámulokbámulok, milyen szép képeket készítettetek!
nyáááúúú
-
jorden06
senior tag
Az ujjaidat nem zavarja, a rajta lévő textil, tudod vele nyomkodni a gombokat? Ez szvsz egy random kertész kesztyű, csak bélelt a belseje..
Én ezért is használok ehhez hasonlót, nem fázik a kezem, az ujjaim szabadon vannak, ha véletlen fázik, ráhúzom a cuccot. Vadász boltba, óccsóé, 3-4e-ért lehet venni jó thinsulate-ot -
Exfury
tag
én meg vagyok annyira elvetemült, hogy kesztyű nélkül fotózzak
-
jorden06
senior tag
válasz eastsider #25842 üzenetére
Én nem szeretem, ha van valami textil/bőr a kezemen, nem érzem a gombokat, hiába tudom, hogy mit hova kell tekerni, nyomni. Ezért sem tudnék se vékonyított fotóskesztyűbe, sem jó minőségű (vagy rossz) bőrkesztyűben ellenni. De persze ezek ízlések és pofonok.
Most már annyira nem, de decemberben voltak igen hidegek, és tartósan nem kellemes csupasz kézzel szabadban lenni -
máyköl
veterán
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest