- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Igen, pár éve csináltam, aztán 1 éve egyszer volt egy kis szabadidőm és kicsit újragondoltam meg utómunkáztam. Itt az eredetije.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz teve08 #26454 üzenetére
Mindenképpen olyan, amin megvan a manuális beállítások lehetősége is, hogy meg tudja tanulni rajta keresztül a fotózás alapjait és ne az automatika készítse helyette örökké a képeket.
Hogy konkrétan milyen, az meg pénztárcától függ...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
forceberg
veterán
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
total90
veterán
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
-
Agent87
aktív tag
válasz total90 #26464 üzenetére
ezt a pc házat inkább hanyagoljad csak viccelt. egy sötét valamiben 2 színű világító valami.
a narancsban sincs sok fantázia. alexpós, a szög sem túl szerencsés olyan puff lefotóztam egy narancsot érzetem van. az élesség is eléggé "random" helyen van.
de megnézhetsz 1-2 képet a témában aztán próbálj meg valami hasonlót csinálni, pl rakd fehér lapra ablak mellé hogy minél több természetes fény érje. próbálkozni kell. -
total90
veterán
válasz Agent87 #26468 üzenetére
Vágom és kösz az instrukciókat... kezdő vagyok még a témában és a másik topicban akartam aktívkodni, de az eléggé kihalt és máyköl is írta, hogy jöjjek csak ide Szóval ide jöttem és jöhet a kritika, tanács ezerrel
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
forceberg
veterán
válasz *Ropi* #26460 üzenetére
A - direkt - csillogó és felfelé álló sziromnak a széle felé, igaz nagyobb DOF kellett volna, majd ma újrapróbálom, hogy az egész "szárny" éles legyen. Mert úgy akartam, hogy a szirom legyen csak éles. De, mikor ezt a képet dolgoztam fel, észrevettem, hogy van pár folt a szenzoron, és így nem lett belőve tökéletesre, mert abbahagytam.
D4rkm4n: ez nincs vágva, ez az eredeti méret.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Dorian
félisten
válasz máyköl #26471 üzenetére
Itt viszont a teljesen "amatőr" képeket nem is véleményezik, pedig mindenkit a saját szintjének megfelelően kell "kezelni". Nagyon sok mindenkinek már az is élmény, ha megfelelően éles lesz a kép, egyenlőre nem feltétlenül igényli a mondanivalót és a hasonlókat.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
máyköl
veterán
válasz Dorian #26475 üzenetére
Szerintem ez az "Amaőr Digitális Fényképeim" topik értelmetlen. Mindig javasolom, hogy inkább ide rakják be a képjüket, mert ott tényleg nem kapnak véleményt, így meg nincs "miből" tanulniuk. Átjönnek ide, azért szokták véleményezni őket, 3-4 véleményt szoktak kapni, megfigyelésem szerint. Ha tudom, én is mindig véleményezem őket. Lehet, hogy nem kapnak itt se elegendő véleményt, de azért biztos többet mint ott. Meg azért 3-4 véeményből azért már lehet tanulni. Még mikor a Fuji-val csináltam a képeket, én is mindig oda raktam a képeimet, de 1-2 véleményt kaptam kindig maximum, bár akkor még jobban pörgött az a topik is, ez tény. Tehát lehet, hogy most már ennyit se kapnának, sokszor nem is kapnak véleményt. Mindegy a lényeg a lényeg, hogy átjöttem ide, bár itt alig értettem amit beszéltek egymással némelyek, de igazából ez volt egy nagy lépés, hogy ide kezdtem el berakni a képeimet, tulajdonképpen akkor kezdtem el "fejlődni". És rengeteget tanultam sokaktól itt, amiért nagyon hálás vagyok. Tényleg, hónapokig csak olvasója voltam a topiknak, és irdatlan mennyiséget megtudtam, megértettem a fotózásról. Pedig csak olvastam, ahogy képekre véleményeket adnak.
Máyköl
-
pisti
őstag
válasz jenei92 #26472 üzenetére
A téma olyan esetlegesnek érződik a 2. képen.
Az elsőn a háttér szépen passzol az előtérhez színében, valamint szép mosott úgyhogy nem tereli el a figyelmet.
A főtéma az új és a széthasznált seprű meg az elrendezésük a képen szépen kitaláltnak érződik, van valami kis mondanivalója is a képnek és még jól is mutat. Ez az ami hiányzik a másodikból.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Marky21 #26480 üzenetére
Próbálj valami témát találni a képeknek, pl. csak így az ágak nem mondanak semmit, le van vágva az aljuk, tetejük. Az esti képet talán más helyről kellett volna fotózni, úgy, hogy ne lógjon bele az elsőbbségadás tábla, és a sín (vonat) vonala a bal alsó sarokból a jobb fölső kétharmadig fusson.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
T-Nagyon
tag
Sziasztok!
Már régen jártam erre. Most visszatérek néhány fotó kíséretében:
A Lánchíd
RedBull AirRace
A Pilis
Egy kalász
Egy tengerisün váza[ Szerkesztve ]
Fotóim: http://flickr.com/skublics_gergely