- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
A dolog úgy néz ki, hogy amikor engedélyezed az ÜK+-t, akkor a felület ad Neked egy kulcsot. Ez első körben egy QR kód formájában érhető el, de van ott egy link is ("Nem tudom olvasni a QR kódot"... vagy valami ilyesmi), amire kattintva szövegként is megjelenik az egyébként 16 karakteres nagybetű-szám kombináció. Ezt kell megőrizned és beállítanod az autentikátor alkalmazásban. Én a TOTP.APP-ot választottam, mert ugyan web alapú (ezáltal mindenhonnan elérhető), de nem online, mindent a böngészőben futó Javascript kód számít a gép rendszerideje alapján, a rögzített kulcsot pedig maga a böngésző alkalmazásod tárolja, az a kiszolgáló szerver felé nem lesz elküldve.
De mivel a TOTP egy szabvány (RFC 6238), ugyanezt az eredményt éred el, ha pl. a Google Hitelesítő alkalmazást használod, amit akár Google fiókhoz kötöttség nélkül is használhatsz. Az imént próbáltam, beállítottam a kulcsot és tök szinkronban mozognak a generált kódok a TOTP.APP-pal.
A kulcs mellé rögzítesz egy (ál)nevet is, mert ha több szolgáltatáshoz is használod a felületet, akkor nem árt, ha tudod, melyik kód, mihez tartozik. Én ezt "ÜK+"-nak neveztem el, de ez tényleg ízlés dolga. Valószínűleg feleségem, anyum és anyósom ügyfélkapus kulcsát is ide fogom majd berögzíteni, csak más-más álnéven az ő kulcsukkal, hogy ők is tudják használni, ha leülnek a gép elé.
Ha tehát ezt a kulcsot akár az asztali gépeden, akár a mobilodon, akár a laptopodon, akár az okostévéden stb. beállítod, az mind az adott eszköz adott böngészőjében lesz eltárolva. Ha pedig minden gépen szinkronban van a rendszeridő (ez manapság gyakorlatilag elkerülhetetlen), akkor mindegyik minden percben ugyanazt a kódot fogja generálni az adott kulcshoz. Ennyi.
A kulcs tehát egy 16 karakteres kriksz-kraksz, ezt oda mented, ahova nem szégyelled. Csak tudd, hova tartozik!
Aktív témák
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Google Pixel topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Autóhifi
- Milyen monitort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5430 - i5-3GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest