Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Macrodroid
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Fotók, videók mobillal
- Már az új Sony mobil színeit is megnézhetjük
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Necro_Ramone
tag
Sziasztok, esetleg tudja valaki mit lehet tenni hogy
1. kikerültjek a permanens romingból
2. országhatár átlépésnél újraindítás nélkül átváltson a telefon egy elérhető hálózatra (a eprmanens romaing előtt ez simán ment).
Esetleg SIM csere Vodásra segíthet? -
törölt tag
válasz
djsunstealer
üzenetére
van ennél jobb is ROMAing
-
hklk
csendes tag
Habár 2G van, és nincs "R" romaing jelzés, mégsem működik a hálózat...
-
K610
csendes tag
Sziasztok!
Eddig Poco X3 készülékkel használtam a DIGI-s SIM-et hibátlanul. Tegnap vettem egy Pixel 7-et, beraktam a fizikai tálcába a simet és semmi. Manuálisan kiválasztottam a Vodafone 4G hálózatot, aktiváltam a romaingot, és a Sim Toolkit appon keresztül kiválasztottam a Normál módot (majd a romaingosat is).
Most hívást tudok indítani/fogadni, de mobilnetem semmi.
Más (dán Lebara) SIMmel működik a net, illetve ha a DIGIs SIMet visszarakom a Poco-ba azon is megy a net.Tudtok javasolni valamit? Hívtam a digit is, azt mondták mindennek működnie kéne, nem tudják mi a baj, esetleg olvassak utána fórumokon..
Teljesen tanácstalan vagyok. Van valami tippetek?
Köszi
Norman -
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nézd június 1-től leállították a DIGI Magyarország mobil-infrastruktúráját, ezt lényegében eladják a tegnapi híradás alapján.
A romaing meg akkor ezek szerint nem azt jelenti mint amit évtizedek óta jelent, ha az R betűt veszed figyelembe.
Országon belül más mobilszolgáltató hálózatának használata saját mobiltornyok nélkül is romaing lenne? -
válasz
rothfb
üzenetére
A kiszolgáló technológia nem DIGI-s akkor szerinted az ügyfélszolgálat mit számít?
Ha nincs mobilhálózatuk mert június 1-től leállították és már el is adták akkor hogy is lenne ez a "romaing"? De ez országon belül nem romaing.
Az hogy január 1-ig működik ez a adminisztrációs rész nem jelenti azt hogy nem Vodafone az egész.
2023. június 1-jétől meglévő előfizetésével és SIM kártyájával már a Vodafone mobilhálózatán élvezheted mobil hang- és adatszolgáltatásainkat.
Lehetne is. -
p.riky22
csendes tag
válasz
p.riky22
üzenetére
Tegnap délután óta nekem sincs 2 előfizetésemen VoWIFI.
Egy pillanatra működött tegnap este megosztott mobilnettel, de a következő wifi ki/bekapcs után szevasz.
Teszteltem már a SIM kártyát 3 másik telefonban is, de semmi.
Ebben a percben (14:54) kaptam az infót, hogy egy másik számon, ami romaingban van, reggel még működött a vowifi, most már ott sem.
Valakinek van esetleg infója, hogy mi lehet az oka?
Köszönöm.
Kiegészítés:
Eszköz: Samsung S21. -
p.riky22
csendes tag
Tegnap délután óta nekem sincs 2 előfizetésemen VoWIFI.
Egy pillanatra működött tegnap este megosztott mobilnettel, de a következő wifi ki/bekapcs után szevasz.
Teszteltem már a SIM kártyát 3 másik telefonban is, de semmi.
Ebben a percben (14:54) kaptam az infót, hogy egy másik számon, ami romaingban van, reggel még működött a vowifi, most már ott sem.
Valakinek van esetleg infója, hogy mi lehet az oka?
Köszönöm.
-
-
4Grider
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Az A1 (Vipnet) hálózata elég jó, nem kell tenned semmit, csak a roamingot aktiváltatnod az előfizetésen. Ha esetleg valami eldugott hegyi faluba mész, ahol véletlenül csak Telekom van, ott meg átkapcsolod a sim-et roaming plusz-ra.
A Telekomnak a Digivel nincs romaing megállapodása, a roaming plusz-os szolgáltatóval viszont van 3G-re, így az van, amit írtál.
Egy hazai Telekomos kártya kint alapból HT-n roamingol.
Ja: Egy darabig még Horvátországból ne gyere haza, csak ha 2 hétre karanténba akarsz kerülni. Remélem ezt hamar elfelejtik, mert három hét múlva ki kell menjek...
A1 lefedettség -
mover
tag
válasz
thomas77
üzenetére
Én roamingoltam DIGI-s sim kártyával már olyan hálózaton, ami romaing+ volt, de simán ment mellette a VoWIFI.
A VoWIFI a WIFI-n keresztül épít fel egy VPN-t a központ felé, ami még akkor is működik, ha az adott országban nincs is romaing partner vagy repülőgépes módba rakod a telefont és csak a WIFI-t kapcsolod vissza.
Ami blokkolhatja, hogy ha az adott WIFI-s végponton blokkolva vannak bizonyos VPN tunneling protokollok. Ha van lehetőség, akkor meg kell nézni a routerbe, hogy van-e benne ilyen szűrés. -
mover
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A pontos válasz az, hogy nemzeti romaingot soha nem használt, szerintem tervben sincs ilyen, azaz más hálózatát nem veszi igénybe.
Viszont a saját építés mellett vannak olyan tornyok, amit más szolgáltató épített, de a DIGI bérel rajta helyet. -
zichie
senior tag
Van itt köztetek, akinek működik vagy működött a roaming?
Visszaolvasva a hozzászólásokat eddig két roaming tapasztalatot olvastam, a szolgáltatás elindulása óta, ebből az egyik olaszországi, a másik romániai. Mindkét esetben nem működött. Tehát kettőből nulla, ami nem jó eredmény, mert ezen mérések, tapasztalatok alapján eddig csak elméletben létezik a romaing, gyakorlatban nem. Elméletben jól ki lett tárgyalva a téma, de eddig senki nem írta, hogy sikerült volna használnia gyakorlatban. -
zichie
senior tag
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Romániában normál roaming van, nem roaming+. Továbbá csak a digi (RCS & RDS) saját hálózata használható, így ott működnie kellett volna.
Kíváncsi leszek jövő héten mi lesz a szlovák mobilhálózattal, vajon működni fog vele a digi? A roamingot 1272-őn beaktiváltam, majd két napra rá bementem egy digi pontba és megérdeklődtem, hogy sikerült-e a roaming aktiváció. A válasz egyértelmű igen volt.
Van egy "másodlagos" Telenoros sim kártyám, de azon már nincs mobilnet hónapok óta. Ha működni fog a digi, akkor nem aktiválok be Telenor mobilnetet, ha nem, akkor alapból nem is tudok majd, mert azt a neten (mytelenor alkalmazás) tudom megtenni, így keresnem kell hozzá wifit.
Aki a 1272-őn beaktiváltatja magának a romaingot az egy-két nappal később újra hívja fel a 1272-őt vagy keressen fel egy digi pontot, és kérdezze meg, hogy aktív-e a roaming. Szerintem mindenképpen célszerű leellenőrizni, hogy sikerült-e beaktiválni. -
m_kovacs
tag
válasz
üzenetére
Nokia 6.1 Android 9
Ezen a telefonon nincs SIM Toolkit nevű alkalmazás. de a javasolt "SIM eszközkezelő" menüpont sincs.
Akkor hogyan is kell a Romaing+ módot beállítanom? Az áruházból két SIM buzerátort már kipróbáltam, nem akarom az összeset végig próbálni, inkább megkérdezem.
Köszönettel m_kovacs -
radio100jozs
őstag
A 2-es az helyes. Mindig az fizet, aki a hívást átirányítja.
Te miért fizetnél amikor te nem is tudod, hogy a hívás hol fog végződni. Ez ugyan az mint a romaingban volna, te sem fizetsz azért, mert Szerbiában van a hívott szám, te csak a normál belföldi hívást fizeted ki. -
-
DonMaster
addikt
válasz
radio100jozs
üzenetére
én nem zárnám ki a telekom-ott sem akár romaingbol, nyilván digi indulással ö veszit a legtöbbet, ahogy kábelesen is emiatt inditot flip-et only digi ellen

csak ugye mobilnál ez bukta, most megy a kivéreztetés Digi felé hogy nem adunk addig is toljuk haza a zseton-t. lásd telenor , majd utána eladták, voda most bevásárolt upc-vel.
telekomnál van pénz szarsás-ig , más kérdés, hogy a legnagyobb konkurenciával képes lenne-e közösködni,
bár anyagi szempontbol ha havi xmilliárd bevétele származna, avvla kis ideig tudná kompenzálni a digihez vándorló efi-ket. nyilván ez üzletileg magad allat vágod a fát de probálod menteni a menthetött megoldás lenne.
de pont emiatt ilyen utolsó utáni lehuzom amit még lehet ebböl cucc-nak simán beleférne .
Ami biztos , hogy Digi indulásával a telekom fog legtöbbet bukni, leeht az elsö évben csak csak 0,5%-ot de amint a Digi frekire lel aukción, onnantól kezdve ez a szám 10%-okra ugrik.ami egy 10+ e ft-os elöfizetéseknél nem kis pénz. persze ez nem az első év hanem már a 3-4. év mikor elindult a Digi, de ezt mind bele kell kalkulálni, viszont ha egy 10éves romaing szerzödést köt akkor nyilván bukni fog x-t ügyfelenként de azt a Digi-töl megkapja más jogcimen igy belenne biztositva a bevétel x évre. hogy ez jo vagy nem jo kérdés, megéri-e pasz, de ez csak spekuláció, de ettöl függetlenül nem zárkoznák el ettöl a lehetöségtöl. -
DonMaster
addikt
válasz
DonMaster
üzenetére
vodafopne 1999-ben indult 2000végére saját hálozati lefedetsége 55-60%-os volt
konkrét példa arra hogy nem a minimum a 95-98%-os lefedetség kell egy szolgáltatás elindulásához.
jo az igaz hogy romaing.ja volt de akkor is saját hálozata 1ével indulása után érte el az 55-60%-os lefedetséget nem pedig induláskor és 2000-ben a 3g még a jövö volt a 4g meg a high tech, az 5g még álmodni sem mertünk . -
DonMaster
addikt
válasz
csucsreg
üzenetére
most megnézve jobban. 2016.9ho 29.napjátol van papiron engedéylük a szorásra, ahoz képest a 2018 6.havi indulás még böven 2éven belül van. nem is értem nem régiben párszor még nekem irtátok hogy 3éve meg 2éve nem indul stb. közben még holtart 1év 3honap a hivatalos engedéylytöl, oké kb 1év 6honapja tudja épiteni, de országos lefedetséget 0-rol 1év 6honap allat nincs és nem is volt aki csinált volna, belföldi romaing nélkül.
és azért 1év 3honap nem sok idö társasházanként ahol antenát telepitenek simán elcsuszik 1honapot is.
ugye engedély nélkül hiába mész házaléni, hogy antennát épitenél, viszont addig az optikát tudták huzni ahova kell -
SzAnnie
csendes tag
Sziasztok!
Jövő héten megyek Horvátországba nyaralni, ahol nem lesz WiFi, ezért arra gondoltam hogy a 2 GB-s netemet két hónapra megemeltetem a 15 GB-osra. De az ügyfélszolgálaton azt a tájékoztatást kaptam hogy a 2 GB-os netem sem fog odakint romainggal működni.
Ez valóban így van? Nem találtam erre utaló leírást sehol.
Üdv
Anikó -
trec12
addikt
Én is - lévén Digikábeles - őszintén szurkolok a Diginek. Azonban nemzeti romaing nélkül jelenleg nem tudom elképzelni, hogy elindulnak. Pontosabban nem látom értelmét. Vajon itthon meghatározott alapokon (pl. önköltség, időtartam) miért nem "kell" roamingot biztosítani a háromnak? Már lenne működő Digi Mobil.
Az, hogy 2,5 évig nem lett semmi eddig az egészből az szerintem viszont hosszú idő. -
radio100jozs
őstag
Érdekes ez a belföldi roaming helyzet. Abban lehet fantázia, hogy esetleg valamelyik hazai céggel köt a Digi egy korlátozott belföldi romaing szerződést, mert anno a Vodának is volt ilyen, amikor pl. Budapesten már kész volt a saját háló (tán 1 évvel az indulás után), és ekkor lekapcsolták a Telekomot, csak a Telenor marad, de Budapesten nem volt roaming, ott csak a Voda saját hálózata működött.
Amúgy az egy dolog, hogy épül 200 vagy ki tudja mennyi Digi bázisállomás, de az elmúlt több mint 20 évet akkor sem lehet behozni csak úgy (Vodának sem sikerült még, pedig csak 5 év késében van a Telekom-Telenor pároshoz), mert a Telekomnak, és a Telenornak 3000 bázisállomása van már, ha nem több, és pont az olyan helyek is számítanak, mint egy összekötő folyosó egy üzletház alagsorában. Észre sem veszi az ember, hogy mennyi helyen van térerő.
Itt meg csak egy kép, hogy milyen sok helyen vannak ilyen rejtet bázisállomások a hegyekben, ez a Szigligeti vár oldalában készült, a kopasz fák miatt láttam meg, és az egyik a Voda tornya, a másik a Telekomé, de itt 4G nincs rajtuk.

-
válasz
H.Istvan25
üzenetére
De itthon életvitelszerűen nem fogod tudni használni felár nélkül a romaing díjak eltörlése után se. Direkt úgy alkották meg a rendeletet, hogy ezt megakadályozhassák a szolgáltatók.
-
trec12
addikt
válasz
radio100jozs
üzenetére
Gabor9991 fórumtárs korábban felvázolt egy lehetséges okot arra miért nem sikerülhetett egy estleges Voda-Digi romaing egyezség.
[link]Valóban minden arra mutatott, hogy adta volna magát egy Voda-Digi egyezség. Mindenki abból indul ki, hogy mivel a vezetékes szegmens árai majdnem egyeznek a romániai árakkal a magyar Digi Mobil is olyan árakkal dolgozott volna mint a Román. Én viszont arra gondoltam első körben, hogy piaci alapon nem tudott volna kedvező egyezséget kötni a Digi és ezáltal oda a kedvező ár. Szerintem a Voda - de más sem - adná oda a hálózatát, hogy azon valaki pl.50%-al olcsóbban szolgáltasson. Aztán lehet odáig sem jutott el a dolog, hogy egyszer is tárgyaltak volna.
Azért az NMHH talán tehetne valamit mert ez a pályázat azon túl, hogy beszedtek egy valag pénzt szerintem nem érte el teljesen a célját. Az igazi versenyélénkítés frankón elmaradt az új induló lassacskán 2 éve nem csinál vagy nem tud csinálni semmit a frekivel.
-
mycso
veterán
Teljesen jól számoltam, hiszen te írtad, hogy telefonnal együtt vetted a kártyát, tehát ennyi a végleges ár....az, hogy van mellé valami telefon is, és hogy mit csinálsz vele az nem az én dolgom.
Akkor neked ennyibe kerül, ezen nincs mit szépíteni...Azért, ha csak a 10 eurót számolom a 30 percért, akkor is majdnem pairban vannak a sima árral: 3005 vs 3498 ft, és ugye te rohangálsz feltöltős mobilért, utána az eladásával kínlódsz, én meg kimegyek, telefonálok, hazajövök...és azért ez nem mind1.
És akkor ha a romaing szolgáltatás percdíjaival számolom a 30 percet....

Tehát felesleges belemenni ebbe a számolgatósdiba, egy a lényeg, neked ez jön be, másnak meg más szolgáltatás/lehetőség. Ezért is írtam már az elején, hogy egy egyéni véleményből azért nem érdemes kiindulni...
-
mycso
veterán
Az előzőt már nem tudtam szerkeszteni...
Ez amit itt írsz le, megint egy speciális, szélsőségesnek nevezhető eset...
De, ha már annyira számolgatni akarsz....
neked a 30 perc hazatelefonálás ennyibe volt kint: 9.9eur + 10eur = 19.9eur ~6070ft
nekem mondjuk:
normál esetben 116.6ft/perc *30 = 3498ft (engem a németországon belüli telefonálás pl. nem érint)
Viszont ha van romaing szolgáltatásom akkor a percdíj ennek a fele is lehet, vagy kevesebb (49ft/perc).Itthon is függetlenítheted a telefonodat a szolgáltatódnál legálisan!
Illetve picit eltértünk a topik eredeti témájától.

mod:
Amúgy azt is fenntartom továbbra is, hogy egy külföldi pár
napos tartózkodásra is bőven megéri kinti feltöltőkártyát venni
mind telefonlásra, mind netezésre a legtöbb országban, mert
az az olcsóbb megoldás.
Ezt a véleményt osztom én is, ezt elfogadom teljes mértékben.a német netes kereskedőcégeknél 15-50%-kal olcsóbban
tudod megvenni a legtöbb telefont,
Na ezt azért hagyjuk...ezzel még mindíg nem értek egyet, vannak szélsőséges esetek, de nem ez a többség, illetve nem biztos, hogy pl. a garanciális ügyintézés miatt érdemes lenne németből telefont rendelni. -
mycso
veterán
Nem azt írtam, hogy minden esetben olcsóbb. A hangsúly a "komolyabb" előfizetésen van.
pl: céges előfizu, az egyik szolgáltatónál, korlátlan mobilnettel + romaing aktivációval kint is nagyon olcsó hidd el. Természetesen mindenre van ellenpélda is....ezt belátom.
Ezért is írtam, hogy éppen lehet ez is a megoldás.
Egy átlag halandó számára valóban nem sok az értelme, DE van ahol a romaing a jobb megoldás.

- A független telefon kérdésre mindig azt szoktam mondani,
hogy aki közép vagy hosszabb távon sok pénzt akar megspórolni,
az nem vesz szolgáltatól függő telefontMondjuk itt abszolút nem látok összefüggést...

- 1. ...
Ez pl. az esetek 90%-ban nem így van. Perstze van 1-2 kivétel, amikor függetlenül meg lehet találni 1-2 készüléket az előfizetéses árnál olcsóbban, de ez nagyon ritka.
- 2. ...
Ez ugye megint nem lehet ok, hiszen ez a te egyéni szokásod/használati módod. Pl. nekem a percdíjaim nagyon jók, és nagyon keveset...évente pár napot tartózkodom külföldön, tehát ez nekem nem alternatíva.
-
mycso
veterán
Bár ez így nem teljesen igaz...ha van egy komolyabb internet előfizetésed valamelyik szolgáltatónál, és külföldre utazásodkor megrendeled az adat-romaing szolgáltatásukat, akkor lehet azzal jobban kijössz. (természetesen ez függ attól is, hogy kint mekkora adatforgalmat akarsz bonyolítani)
Illetve az sem elhanyagolható, hogy a külföldi feltöltőkártyás vagy akármilyen adatkártyákoz, független készülékkel kell rendelkezni.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- GamerPC - R5 5500, RTX 3060ti és 16gb ram
- Apple Macbook Air 2020 i5/8/256GB 687 ciklus, 12 hónap garancia
- Apple Macbook Air 2020 i5/8/256GB 157 ciklus, 12 hónap garancia
- Gamer PC + LED monitor (Intel i5-8500, 16 GB DDR4, SSD: 250GB, NVIDIA 1050 Ti OC 4GB)
- Bezior X500 Pro Összehajtható elektromos összteleszkópos kerékpár
- Bomba ár! Asus BR1100F Convertible - Intel N6000 I 8GB I 128SSD I 11,6" Touch I Cam I W11 I Gari!
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 / GT 1030 - Low profile is (LP)
- 27% - ASUS ROG Strix G6 Gaming Notebook! 16" 165Hz / i5-13450HX / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Majd tegyél be egy fotót, ha megvan.