Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Két kamerával cserélné az iPhone Air a zakót kapucnis pulcsira
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Nincs több titok a OnePlus 15R-t illetően, megjött Európába
- Yettel topik
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila1978
csendes tag
válasz
VladimirR
üzenetére
Hello!
Van két gondom a Delphiben! Tudtok segíteni?
1. A Help Workshoppal készített HelpContext a HelpWorkshopba működik de a programomban egy Help ablakban hozza elő a szöveget, és nem egy kis úszó táblában ahogyan kell.
2. Van egy kis gondom. Vannak videófájlaim. Egy külön formon van a MediaPlayer lejátszóm. Szóval az lenne a feladat, hogy ha egy videófájlra kattintva bejöjjön a MediaPlayer ablakban. Ha leállítom, és ha kattintok más fájlra akkor ugyanabba az ablakba (MediaPlayer ablakba) szeretném hogy megjelenjen. Az a probléma hogy hogyan adom át a fájl nevét a MediaPlayer ablakba. -
Szalma
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
(Felszabadítani az osztály_referencia.Free;-vel illik. A destroy nem az igazi. Elvileg, ha csak lokális obj. referenciád volt, akkor a függvény végén a szemétgyűjtő felszabadít, de arra kell törekedni, hogy amit saját magunk kreáltunk, azt mi is szüntessük meg (már ha van rá lehetőség az adott ''nyelvben'')...
A constructor jó gondolat, ott viszont az osztály változói már élnek, tehát a data := t_charray.create; is teljesen jó, megúszol egy tdatás varázslatot. (Már ha jól értettem, amit írtál.
) És igen, addig él az adott példány data változója, amíg meg nem szünteted az adott obj. referenciáját Free-vel... A korrekt és tiszta megoldás egy saját destroy lenne, ahol explicit Te szünteted meg...)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
(Nos...
A tagger.zip-ben lévő forrásokat elnézegetve az általad alkotott osztályok egyike sincs példányosítva. Az, hogy létrehozol egy változót az osztály típusával, az még nem kreálja le a referenciát a példányra, mindössze annyit jelent, hogy ennek legálisan értékül adhatsz egy adott osztály-típusú referenciát. Ebben az esetben pl. tform1.displayv1tag; metódusban, mielőtt használnád a handler változót, a következő értékadást kellene végrehajtani: handler := t_handlerv1.create;. Ez példányosítja az osztályt. (Kitérő. Nem valódi példány lesz, hanem ''csak'' referencia, de ez már a delfi olyan mélységeibe vezet, ahová nem szívesen ereszkednék le...
Tehát a példány és a referencia delfi esetében 100%-os szinonímák. (Ha mégsem, akkor valaki majd kijavít. A D5 volt az utolsó amit használtam...)) Ezt az összes osztállyal és változóval el kell végezni...
A ''hájpekúl'' stílusról: nagyon takarékos a függvények utáni paraméterlista elhagyása a definíciónál, csak piszkos módon értelmezhetetlen a szememnek. Például. Ha delfiben nyomulsz, érdemes a borlandos forrásokat átnézni a ''szép'' stílusuk miatt és megpróbálni igazodni hozzájuk. Szerintem.)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
-
VladimirR
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
amit kihagytam (bar egy resze a kodbol ugyis latszik):
az ertekadas ugy sem megy, ha a tomb elemeit egyenkent probalom atadni (eredetileg igy volt a kodban, kinomban irtam at erre, mert value[i]-re azt mondja, hogy inaccessible value -- akar public, akar private, akarmi)
erre csak egyvalamit tudok mondani: wtf? -
LinX
tag
válasz
VladimirR
üzenetére
Oxi. Köszi. Megprobálom, ha hazaértem... Amúgy kikapcsolni a keretet eddig is tudtam valahogy, csak akkor maximális ablakméretnél full képernyős lett, tehát a tálcát is eltakarta. Mig amikor keretes, akkro maximálisnál a tálca is látszik.
Megnézem, hogy így mit reagál...
[Szerkesztve] -
btotyi
tag
válasz
VladimirR
üzenetére
Megpróbálom sorjában:
Lehet, persze. Megnyitod irásra/olvasásra belepozicionálsz ahova akarsz, beleírsz, bezárod.
Beszúrni persze közvetlenül nem lehet de nyitsz egy újat az elejére beírod amit akarsz és a régi file tartalmat hozzámásolod és törlöd a régit.
Memória kérdése de szerintem 100~150MB-t még tudsz allokálni.
if FileListBox1.Selected[n] then
Blokkonként olvasol addig amíg a keresett részt meg nem találtad. Ha sebességet akarsz elérni akkor a szektorméret (512 byte) többszörösét olvasod be egyszerre.
A pufferben tudsz keresni de magadnak kell megírni. -
granpa_matis
aktív tag
válasz
VladimirR
üzenetére
Ha errol van szo: Bővebben: link
Sztem az a differencia, h ez nem D 8-as
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Battlefield 6
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Motoros topic
- droidic: Safe Mode az agyban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Építő/felújító topik
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- További aktív témák...
- Sony G 24-105 f/4 - Sigma 50mm f/1.4 Art (SONY E)
- Összeszerelésre váró komplett gépezet várja új gazdáját!
- BONTATLAN Új Iphone 17 256GB White -Fe Szín 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehet
- Asus P5a-b Ss7 dobozos alaplap / K6-2+ 500mhz / Voodoo 3 /Awe 64 / Big Box Game
- Eladó 82 colos 4K HDR Samsung TV
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- új SteelSeries Arctis GameBuds fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest