- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- EarFun Clip – cimpazaj
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
válasz
Tomi_78 #2056 üzenetére
Hello!
> Akkor a SetSize csak kisebbíteni tud képet?
Ahogyan írtam is, a "SetSize" nem nyújt sem össze, sem szét, nem vetít, nem projektál. Tehát NEM kicsinyíti/kisebbíti és NEM nagyítja/nagyobbítja a TELJES képet. Tegnap este nem volt és most sincs előttem Delphi, de az általad írtakból + a Google találatokból is azt látom, hogy a "SetSize" a képből VÁG, kimetszi a kép egy RÉSZÉT az eredeti méretben, ha tudja, de működik az eredeti képméretnél nagyobb értékekkel is (nem akad ki a program), csak ilyenkor információ hiányában alapértelmezetten fekete színnel tölti ki a plusz helyet. De működik. Biztosan van valami "stretch" lehetőség, csak be kell állítani, de ezt rád bízom. Egyszínű képeknél ez a nyújtás még nem is okoz problémát, "rendes" képeknél viszont akár nagyon csúnya is lehet az eredmény. Kísérletezgetni, "játszani" kell a dolgokkal, és rá fogsz jönni.>Ezt hogyan csináltad?
Semmi extra, a képet megnyitottam Paint-ben, ahol az egérmutató (X,Y) pozíciója látszódott a státusz sorban, ebből könnyen kiszámítható volt, itt csak az X érték kellett. Ha jól emlékszem, a zöld sáv szélessége 86 pixel volt, a zöld+fekete sáv szélessége 135, az arányuk 86/135=0.637 (kb.), ami nagyon hasonlít a 256/400=0.64-re, csak a "durvább felbontás" miatt mondjuk kerekítési eltérés tapasztalható.Megoldás1: a "stretch" lehetőség megtalálása (vagy van, vagy nincs, fejből nem tudom, nekem még nem kellett)
Megoldás2: 256*256-nál (lényegesen) nagyobb kép alkalmazása, hogy nagyobb form-on se jelenjenek meg a fekete sávok (egyébként "alul" is megjelenhetnek, ha olyanok a számok ...)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- SSD kibeszélő
- Google Pixel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Express iPhone Szerviz 6 hónap garanciával, saját futár, ingyenes tisztítás és ajándék fólia
- Lenovo Thinkpad T540p i5-4200M / 8GB ddr3/ 120gb sata ssd / töltő / akku nincs
- EPSON TM-T20III (012) Ethernet Blokknyomtató
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest