- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
Alan
aktív tag
válasz
Auslander #62 üzenetére
Gratulálok, Ausländer, és örülök, hogy ilyen klassz munkád van! Meg annak is, hogy Delphiben csinálod, bár ez szigorúan magánvélemény (remélem, nem jön el az az idő, amikor már csak Visual Studio X meg Visual Studio Y közül lehet választani) :) Sok sikert meg további érdekes munkákat kívánok Neked!
-
Alan
aktív tag
válasz
Auslander #57 üzenetére
Csatlakozom, habár én azért hozzávenném a Digital Alpha processzorait is, míg ki nem nyírták őket.
Így van, az Alpha processzorok előtt is fejet hajtunk. Csodálatos sorozat volt, remek teljesítménnyel és gyönyörű architektúrával, én is sajnálom, hogy véget vetettek neki.
1. Ha én adom vissza, akkor új memória foglalásakor ezt igy érintetlenül nem kaphatom vissza. Ebben az esetben elvár(ha)tom, hogy nullázva legyen.
Ha te szabadítasz fel egy memóriaterületet és megint te kapod vissza, akkor szerintem előfordulhat, hogy optimalizál és nem nullázza ki, hanem már a szabad lapok listájáról kiadja. De ezen nem fogunk összeveszni :)
És amit igazából akartál kérdezni, arra sajnos csak azt tudom mondani, hogy namespace extension-ök írásában abszolút amatőr vagyok, de a [L]http://www.whirlingdervishes.com/nselib/[/L] oldalon láttam egy jónak tűnő keretrendszert, ami alapján legalábbis feltételezem, hogy protokoll típusú NE-re is van driver nélküli megoldás. Sajnos ebben más kell, hogy segítsen neked.
<off>
Amúgy Németországban fejlesztesz, ezért lettél ''külföldi''? Miben dolgozol, meg milyen projekteken (ha itt is érdekes és elmondható)?
</off> -
Alan
aktív tag
válasz
Auslander #53 üzenetére
Szia Ausländer! Köszi szépen az elismerést :)
Hát persze, nyilvánvaló, hogy szinte semmit sem az ujjukból szopnak a fejlesztők, mindennek van előzménye. A VMS-t én annyira nem ismerem, bár azt az egyet tudtam, hogy a munkakészlet onnan ''származott át''.
Nem vagyok biztos benne, hogy a flat modell előnyösebb lenne a szegmentáltnál. Utóbbinál pl. viszonylag egyszerűen lehetne memóriamegosztást biztosítani két process között. Ez flat modellnél nem egyszerű. (jojo, használhatom a kernel memory space-et, de ez nem szép))
Ízlések és pofonok, szerintem kifejezetten jópofa megoldás, hogy ha kernel vagy, minden folyamat címterében ugyanott találod a cuccaidat :)
Memóriamegosztáshoz nem is kell a kernel címtere, erre ott vannak a prototípus-laptáblabejegyzések, amikkel hatékonyan, 4K-nként lehet megosztani a memóriát.
Én egyébként korábban Motorola processzorokat programoztam, és a szegmentálástól a mai napig kiráz a hideg... A szegmentálás és a lapozás együttes használatánál valószínűleg sokkal lassabb lenne a címleképzés TLB miss esetén, de egyéb más okát nem tudom, miért nem használja a Windows (sem). De ennek speciel örülök, sosem firtattam mélyebben a dolgot :).
Hogy kell Non Pagable memóriát allokálni Windowsban? És lehet-e kérni, hogy ez ki legyen már nullázva? VMS alatt ez működött. Erős a gyanúm, hogy Windows alatt is mennie kell valahogyan. Jó lenne, ha nem nekem kellene ezzel foglalkozni. A rendszernek van elég ideje, hogy nullázgassa a lapokat.
VirtualAlloc() vagy VirtualAllocEx(), majd VirtualLock(). Az egy folyamatnak biztosított non-paged pool alapértelmezésben nagyon kicsi (~30 lap), ezzel a fajta foglalással vigyázni kell, nem biztos, hogy sikerül. Mihez kell neked nem lapozható memória? Drivert írsz?
Egyébként mindig kinullázott memóriát kapsz, bármit is csinálsz (ez C2-es biztonsági követelmény), kivéve, ha saját magad által korábban használt lapot kapsz vissza, az nem biztos, hogy ki lesz nullázva (de ez nem is biztonsági rés).
Az Intel adottságai miatt ez lehetne akár 4MB-os page is. No jó, csak a 386-osoktól kezdődően
Hm, élvezetes is lenne végigülni egy-két egészséges belapozást 4 megás lapoknál :D Egyébként AMD Athlonnál lehet 2MB-os lapokat is kérni, de ez a gyakorlat tudtommal nem nagyon terjedt el. Tudom, a Windowsnál lehet kérni, hogy a kernel egy részét tegye 1 db nem lapozható 4 MB-os lapra, fejből már nem emlékszem, hogyan, de a registry-ben külön kézzel kell beállítani. A SlotA Athlonok ezen a téren pont hibásak voltak és ezt nem volt szabad rajtuk bekapcsolni, különben jött a kék halál.
Ja, és annak idején a Motorola 68030-nál 0,5 és 32 KB között lehetett állítani a lapméretet.
Tíz másodperces néma főhajtás a Motorola 680x0 sorozat emlékére. A legjobb processzorok voltak.
Az e-mail címemre küldhetsz kérdést, persze, de jobban örülnék, ha itt a fórumon megbeszélnénk az érdekesebbeket.
Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ASUS TUF Gaming F16
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest