- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
tahepa #144851 üzenetére
Nekem egy billenő kapcsolós elosztóm van a 80-as évek elejéről. Még nem jött rá firmware, de netről mégis meghackelhetetlen.
Ráadásul nincs TV-m (mai számítógépek és internet mellett totál értelmetlen), de ami volt sem okos, szóval a problem megint solved.
És még a mobilon appban sem kell kapcsolgatni semmit -
saril
senior tag
válasz
tahepa #144410 üzenetére
csodálkozz és lepődj meg, mindig is ilyen volt a színtiszta liberális ember ha őt "éri" bármi ami nem tetszik neki
szíved joga, mondjuk én szívességből szólok hogy csak finoman told az irántam érzett érzelmeidet karakterekbe, mert a moderátor nem szereti, az ilyen "gondolkodásra képtelenek" mint én meg jót nevet rajta
-
mezis
félisten
válasz
tahepa #144399 üzenetére
Nekem így tanították: "A politika az erőszak tudománya. A háború pedig a politika folytatása máás, nem békés eszközökkel."
Magánvélemény: Az erőszak professzorainak addig fontos az EGYÉN (ember), amíg megszerezte a szavazatát.
A többi meg amit össze firkálnak, csupán maszlag, porhintés.
-
Cs1csó
titán
válasz
tahepa #144399 üzenetére
Igazság szerint "vegytisztán" egyik rendszer sem működőképes. Vegyük az USA-t, van egy szociálisan érzékenyebb párt és egy konzervatívabb, ha az egyik "uralkodna" mondjuk 4-5 cikluson át akkor lehet súlyos deformitások lennének a társadalomban és a gazdaságban pont az a jó, hogy van egyfajta "váltógazdálkodás" 2-3 ciklus maximum és jön a "fordulat" és korrigálás ez szükséges.
-
saril
senior tag
válasz
tahepa #144399 üzenetére
Az a a szép hogy ilyen Magyarországon nem létezik, de az egész világon sem, szép dolog hogy ebben hiszel, csak nem ezt adják, és nem ezt kapod azoktól, akiket ezzel a jelzővel illetnek itthon, de ez a jó hogy mindenki abban hisz, amiben akar, Én is elhihetem pár dragon ball epizód után hogy tudok repülni, de ha kiugrok az ablakon akkor jobb esetben össze töröm magam, rosszabb esetben meghalok, lehet itt igérni, mondani, mutatni bármit, a gravitáció létezni fog, na ilyen az igazság is mint a gravitáció...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tahepa #144034 üzenetére
Nem mostanában, hanem ez régóta így van, de nem indokolatlanul, mindig van indok, max nem közlik, illetve a tulaj azért nem tud róla, mert nem olvasta el a felhasználói szerződést.
Eddig kb. 2 olyan esetet hallottam, ahol valóban nem volt visszavezethető semmire az, hogy miért zárolták. Ellenben a többinél előbb utóbb kiderült, hogy azért, mert valamilyen ügyeskedés, trükközés ment a felhasználónál, a rendszer meg nem engedte (pl. valuta váltogatás árfolyam nyereség elérésére, nem saját bankkártyával való feltöltés, stb. ). -
Cs1csó
titán
válasz
tahepa #144030 üzenetére
A legbiztosabb - gondolom én - ha beütöd a gugliba hogy "pénzváltó debrecen" és egyenként végigtelefonálod és megkérdezed őket.
Amúgy tudom, hogy van pl. a Kálvin téren az önkormányzat felőli részen, és van - ha jól emlékszem - a Kishegyesi úti Tesco-ban is.Amúgy ha telefonba annyit nem tudnak mondani, hogy mennyi forintért adnak 1 eurót akkor az a hely annyit is ér.
Kapásból azt mondom, hogy tuti követik ezek egymás árait tehát amelyik a legközelebb van hozzád.
-
patex1983
őstag
válasz
tahepa #142342 üzenetére
Ja, a Blaháné régen tényleg jó volt, de egy időben (kb. 2-3 évvel ezelőtt) az lett a tendencia náluk, hogy fullra vágják a dobozt körettel, hús, zöldség meg alig... Igaz, hogy már le is szoktam a rendelésről, de ha rendelnék is, tuti nem tőlük, a korábbi rossz tapasztalatok miatt.
-
bul07
nagyúr
válasz
tahepa #141049 üzenetére
Ha veszel ne valami név nélkülit, és legyen rajta Quick Charge 3.0, főleg elől ahol telefont és egyéb gyors töltésre alkalmas eszközt is töltenél, nem mindegy hogy 10-15perc alatt 20% tud belenyomni vagy csak 5-7%-ot
Ha úgy akarod bekötni hogy folyamatosan feszültség alatt legyen ne csak gyújtásra akkor én nem kockáztatnék valami névtelennel hogy esetleges zárlat esetén leégeti a kocsit, hiába van biztosítékkal biztosítva
Hátulra esetleg nem jobb lenne egy ilyen kinézetű amit valamelyik műanyag burkolatba kellene beleépíteni, nem lógna ki, meg szerintem jól is néz ki
-
bul07
nagyúr
válasz
tahepa #139606 üzenetére
Öcsém is boltosnak tanult , meg unokatestvérem is
Amit meséltek
Rúdba kapott felvágottat tűvel megszurkálva tiszta vízbe tették hogy szívjon fel még egy kis vizet, hogy nehezebb legyen, 5-9rúd esetén akár 1Kg vizet is felszívnak
Másik megtörtént eset, megjött a kolbász délután, másnap reggel akarták kirakni, hát nem penész jelent meg rajta délelőttre
Nincs gond enyhe hipós vízzel lemos megtöröl és mehet is ki a pultbaDe írok olyat ami édesapámmal történ
Húsboltból vett egy nagyobb darab combot egyben
Hazahozta és mikkor belevágott egy bazi nagy gennyes tályogot vágott keresztbe, visszavitte e abból a készlet húsból nem vett(#139624) local1
Sok webshop feltünteti a DOT számot
Tehát vagy ilyen helyről kell venni vagy fel kell őket hívni, de a hívás is két esélyes mert vagy tudja vagy ezt az adatott nem tárolják és csak annyit tud mondani hogy friss beérkezés a gumiDebreceni szilagyigumi történésem 2016-ból [link]
-
patex1983
őstag
válasz
tahepa #139606 üzenetére
Tényleg? Szomorú....
Korábban huzamosabb ideig csak náluk vásároltam húst, akkor nem volt baj a minőséggel... De sajnos ebben a szakmában egyszer játszhatja el valaki a vevő bizalmát.... Én is így vagyok ezzel. Ha egyszer valahol rossz minőségű árut sóznak rám, oda többet nem megyek.... és persze a környezetemben senki nem is fogom ajánlani az adott üzletet...
-
mezis
félisten
válasz
tahepa #139596 üzenetére
A kereskedelem ilyen. Én két alapvető szabályt vezettem be: 1.: Hétfőn soha nem veszünk húst. 2. Reggel korán sem veszünk húst hagyjuk meg a tegnapit tahepa-nak
Szűk 50 éve történt: Csapó kanyar, az új házgyári épületek mellett nyitónap után a szép, új ABC áruház. Sajt részleg, új üveg pult (ez sem volt ám minden boltban) mögött látom a ROKFORT sajtot. Ritkaság volt ez abban az időben. Eladó nagyon fiatal, ám rutinos csaj. Kértem 20 dekát. levágja, lefordítja maga felé a csomagoló papírra, készül becsomagolni és ekkor pár másodpercre "lefagyott". Arra döbbenhetett rá, hogy ez a sajt a frissen vágott részen is penészes és ezt már én is láthatom az üvegen keresztül. Felnézett rám, látta azt, hogy én is látom a sajtot és kicsit pironkodva jelentette be: "Ez a sajt penészes!" Mondtam neki, hogy tudom, azért veszem.
-
Cs1csó
titán
válasz
tahepa #139601 üzenetére
Sajnos... ekkor derül ki milyen "emberek" mert:
- büdös terméket SENKINEK sem adok
- a visszajáró vásárlóknak pedig ha jön valami NAGYON friss és olcsó hús külön szólni esetleg még kipakolás előtt
Megmondom neked őszintén hallottam már ilyen sztorit és nem értem, két tippem van:
1. a "jóhiszemű" tehát nem veszi észre, nem tűnik fel neki egész nap ott van abban a szagban fel sem tűnik már neki (nem hinném, hogy ez lenne de ez is egy opció)
2. "rászokott" rászokott arra, hogy MINDENT - is - kiárul és mivel már ezt akár évek óta csinálja a bevétel pedig vagy állandó vagy még dinamikusan növekszik is, tehát pusztán pénzügyileg jól jön ki belőle még ha hébe-hóba el is veszít így egy-két vevőt de a nyereségen ez nem látszik.
Másra nem tudok gondolni. -
Cs1csó
titán
válasz
tahepa #139599 üzenetére
Sajnos itt válik ez az ocsú a búzától ahogy mondani szokták, mert ott is ha FRISS árú érkezik akkor ugye AZT fogják adni neked tehát idáig nincs gond, akkor derül ki mennyire "becsületesek" korrektek, hogy ha egy ilyen szállítmány érkezik vagy náluk kezd el szaga lenni akkor mit csinálnak vele.
-
szotyika77
aktív tag
-
válasz
tahepa #139287 üzenetére
Ez nagyon furcsa, ugyanis évek óta törvény van rá, hogy nem érheti (pozitív) megkülönböztetés az új belépőket a meglévő tagokkal szemben! Én pont azóta nem váltottam és nem is kötöttem újra, kb. 4-5 éve. Most is számoltam, és az összes biztosító ajánlata rosszabb volt a mostaninál, a mostanira pedig ugyanannyit számolt, mint ami az értesítőben volt.
Biztos, hogy a mostani megkötésénél minden kedvezményt figyelembe vettél? -
kugli
aktív tag
válasz
tahepa #138341 üzenetére
Ebben a városban nem az észszerű logika alapján döntenek,nem az élet valódi könnyítése jobbá tétele a cél.Ami az egész országra is nagyon igaz. Tömegközlekedést nem ismerem nem használom,arról nem mondok véleményt. De a többi egy nagy katasztrófa.Lámpa lámpa és lámpa,ahol csak lehet körforgalmat kellett volna építeni erre mindenhol megfogják a forgalmat lámpával. Útminőség pedig nagyjából a 20 évvel ezelőtti romániai úthálózat színvonal. És nem is áll szándékában senkinek ezt jobbá tenni,látja mindenki a 35-ös bevezető jelenlegi felújítását. Azt a minőségi munkát miért kellett engedni,kifizetni?
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz
tahepa #137917 üzenetére
A helyi önkormányzati képviselődnél tudsz ezügyben kopogtatni, nézd meg, hogy mikor van fogadó órája. Egy évben egyszer, az végén dönt ilyen kérdésekben a testület, az utcában lakók aláírásaival érdemes megtámogatni a kérést. Nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon sokat segít, báhol is vezetik be, utána mindig lesz szabad parkolóhely.
-
szabonagyur
félisten
-
SOAD19
addikt
válasz
tahepa #137311 üzenetére
Nem szoktam, véletlenül rossz számot ütöttem be. De gondoltam, ha már így alakult, csak belenézek egy kicsit, mivel mossák az emberek agyát.
(#137312) csicso82
Lehet, hogy tényleg törölni kellene, ezt a pár csatornát, úgyse nézem őket. Csak felhúznom magam, hogy közpénzből ezt művelhetik. Semmi gondom nem lenne, ha egy fidesz által finanszírozott tv csatornáról lenne szó, de így, ebben a formában vérlázító. -
Tubi2
senior tag
válasz
tahepa #137271 üzenetére
Véleményem szerint a sárga kockázás annyit jelent, hogy nem kell leszállni. Általában ezeknél is ki van téve macisajt vagy STOP tábla.
A debreceni közlekedési kultúrához: tegnap fordultam rá a Dózsa Gyrögyröl a Füredi útra balra. Az elöttem levö ment a külsöbe, én a belsöbe. A sor végén ragadtunk a zebrán. Elkezdett átanyázni, hogy hogyan gondoltam. Azóta sem értem, mi volt a baja.
JóBringa és SZÈP kártya: valóban lehet náluk, 50 ezer forint az alsó határ és rájön egy 8%-os jutalék pluszban.
-
elfelejtette
veterán
válasz
tahepa #137271 üzenetére
Ez az egy irányú út is olyan dolog, hogy van olyan uniós irányelv, hogy nagy forgalmú főúttal párhuzamos egyirányú mellékutcába, külön erre vonatkozó tiltás hiányában behajthat a kerékpáros a forgalommal szemben, inkább mint hogy a főút járdáján menjen a gyalogosok között.
-
bobace
addikt
válasz
tahepa #137155 üzenetére
Itt lenne az elképzelés a 3. képen. csak hát eltelt egy év és semmi nem történt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nintendo Switch
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
- Elemlámpa, zseblámpa
- Interactive Brokers társalgó
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest