Hirdetés
- iPhone topik
 - Vivo X200 Pro - a kétszázát!
 - Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
 - Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
 - A Gemini húzza ki a Sirit a csávából
 - One mobilszolgáltatások
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - Sok földi jó került a Redmi K90-be is
 - Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
 - Apple Watch

- 

Mobilarena
Debian GNU/Linux

Új hozzászólás Aktív témák
- 

saelin
veterán
válasz

bambano

üzenetére
						De... csak az elég 90-es évek.

Olvasgattam picit rsync témában és arch wikin találtam ezt a commandot -persze azóta már átszabtam az én "ízlésemnek", hogy a home-ot ne másolja mán:
rsync -aAXv --exclude={"/dev/*","/home/*","/proc/*","/sys/*","/tmp/*","/run/*","/mnt/*","/media/*","/lost+found"} / /media/saelin/Debian-BuP-- a debian-bup egy 30GB-os pendrive.Ezt visszamásolva a rsync-el megmaradnak a programjaim beállításai, és úgy mindenem? Persze a a home tartalmát kivéve. Eredetileg arch linux alá próbáltam kitalálni valamilyen backup megoldást, de végül úgy döntöttem, hogy egy univerzális megoldást szeretnék. Lévén a partícióim fixek (root, swap, home), csak a rajta lévő disztró szokott változni. Gyakorlatilag egy snapshotot szeretnék a rendszerről, amit visszaállítva onnan folytathatom a dolgom, ahol azt abban a pillanatban abbahagytam.
 - 

saelin
veterán
Közben meg rájöttem, hogy ez így nem fog menni, mert fel van mountolva a /home, így pedig annak tartalmát is beleírja az img-be.
Ha umount-al tty-ből leválasztom a /home-ot és a kimenetet megváltoztatom erre:of=/dev/sda5/home/saelin/dev_sda1_debian_20161023s.img, akkor jó lesz?
megj: az sda5 az sda3 extended partíciója.
Szerk:
Megint zsákutca, mert tty7-en meg ott fut a rendszer. Akkor marad a live xarakodás.
 - 

saelin
veterán
Köszi!

Épp a dd-t tesztelem backupolásra, de nagyon idegsített, hogy debian alatt nem láthatom egy ablakban az aktuális progress-t.
A kódom így néz ki:
$ dd if=/dev/sda1 | pv | dd of=/home/saelin/dev_sda1_debian_20161023s.img bs=128K conv=noerror,syncMondjuk nem igazán értem, hogy ha az aktuálisan futó rendszerről csinálok a dd-vel mentést, akkor mit kezd a közben változó fájlokkal? Simán csak korruptan írja át az img fájlba?
 - 

saelin
veterán
Erm, debian alatt a dd status=progress kapcsolója nem működik, mert csak coreutils 8.24 felett került be ez a funkció. Ti mivel szoktátok nyomon követni az aktuális progresst? %-ban lenne a legjobb.
Eddig a watch pkill -usr1 dd-t haszáltam egy külön terminál ablakban. Több mint a semmi.

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
 - Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
 - Kormányok / autós szimulátorok topikja
 - droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
 - Battlefield 6
 - Lakáshitel, lakásvásárlás
 - Otthoni hálózat és internet megosztás
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - Apple MacBook
 - iPhone topik
 - További aktív témák...

- Update 11.03. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
 - Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - Macbook Pro 2019 // i9 // 32GB / 2TB // Számla+Garancia //
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest