Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Ha macerásabb mint egy Arch, Tumbleweed, akkor nem igazán alkalmas a Debian rolling disztróként való használatra. Akkor nem próbálom ki élesben.
A stabilt viszont felraktam élesbe, az jól szuperál, másfél éve még nem ismerte a lankártyám.
Viszont van egy hülyesége a debian telepítőnek, hogy a windows efi partíciójába belenyúl és oda helyezi az indítómenüjét, pedig külön lemezen van a windows meg a debian is. Egyébként fő rendszerként Arch-ot használok, meg néha windowst. Mindegyik rendszerem uefi módban telepítve külön lemezre. Debian azért kell mert a Prometeheus scripttel(prometheus.freize.net) időként padavan router firmware-t forgatok, és a script csak debian és származékaival kompatibilis. -
attilav2
őstag
Mennyire ajánlott SID-et használni?
Virtualboxba raktam fel kde-s nonfree iso-val, gond nem volt a telepítéssel bootolással. Napi használatra mennyire megbízható? Azért csak újabbak a csomagok mint a stabilban. -
attilav2
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Debian live nonfree iso-t(https://cdimage.debian.org/images/unofficial/non-free/images-including-firmware/9.4.0-live+nonfree/amd64/iso-hybrid/debian-live-9.4.0-amd64-kde+nonfree.iso) kipróbáltam, a live rendszer alatt van net, de a telepítő alatt már nincs.
Ezzel az iso-val ispróbálkoztam: https://cdimage.debian.org/images/unofficial/non-free/images-including-firmware/9.4.0+nonfree/amd64/iso-cd/firmware-9.4.0-amd64-netinst.iso itt sincs a telepítő alatt net.
Más linuxoknál telepítés közben is simán van net, Arch, Kubuntu amiket próbáltam. Valamit nagyon elcseszhettek a debiannál. -
attilav2
őstag
Sziasztok!
Próbálok Debiant telepíteni a gépemre, konfig az aláírásban, de a dhcp beállításnál a telepítő elhasal, akár stretch akár buster netinstall-t próbálok. Úgy tűnik a hálókártyát felismeri mert kiírja az eszköznevet a telepítő, de a dhcp-t már nem képes beállítani. Kerestem a googleban a hibára de megoldást nem találtam, mások is panaszkodnak erre.
Az alaplapra Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8111) hálókártya van integrálva, a router egy linksys wrt160nl, OpenWrt Chaos Calmer 15.05.1 -el.
Virtualboxban simán felismeri a hálózatot a telepítő és megy a dhcp, fel is kúszott simán.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3622, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest