- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Ha macerásabb mint egy Arch, Tumbleweed, akkor nem igazán alkalmas a Debian rolling disztróként való használatra. Akkor nem próbálom ki élesben.
A stabilt viszont felraktam élesbe, az jól szuperál, másfél éve még nem ismerte a lankártyám.
Viszont van egy hülyesége a debian telepítőnek, hogy a windows efi partíciójába belenyúl és oda helyezi az indítómenüjét, pedig külön lemezen van a windows meg a debian is. Egyébként fő rendszerként Arch-ot használok, meg néha windowst. Mindegyik rendszerem uefi módban telepítve külön lemezre. Debian azért kell mert a Prometeheus scripttel(prometheus.freize.net) időként padavan router firmware-t forgatok, és a script csak debian és származékaival kompatibilis. -
attilav2
őstag
Mennyire ajánlott SID-et használni?
Virtualboxba raktam fel kde-s nonfree iso-val, gond nem volt a telepítéssel bootolással. Napi használatra mennyire megbízható? Azért csak újabbak a csomagok mint a stabilban. -
attilav2
őstag
válasz
bambano #8721 üzenetére
Debian live nonfree iso-t(https://cdimage.debian.org/images/unofficial/non-free/images-including-firmware/9.4.0-live+nonfree/amd64/iso-hybrid/debian-live-9.4.0-amd64-kde+nonfree.iso) kipróbáltam, a live rendszer alatt van net, de a telepítő alatt már nincs.
Ezzel az iso-val ispróbálkoztam: https://cdimage.debian.org/images/unofficial/non-free/images-including-firmware/9.4.0+nonfree/amd64/iso-cd/firmware-9.4.0-amd64-netinst.iso itt sincs a telepítő alatt net.
Más linuxoknál telepítés közben is simán van net, Arch, Kubuntu amiket próbáltam. Valamit nagyon elcseszhettek a debiannál. -
attilav2
őstag
Sziasztok!
Próbálok Debiant telepíteni a gépemre, konfig az aláírásban, de a dhcp beállításnál a telepítő elhasal, akár stretch akár buster netinstall-t próbálok. Úgy tűnik a hálókártyát felismeri mert kiírja az eszköznevet a telepítő, de a dhcp-t már nem képes beállítani. Kerestem a googleban a hibára de megoldást nem találtam, mások is panaszkodnak erre.
Az alaplapra Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8111) hálókártya van integrálva, a router egy linksys wrt160nl, OpenWrt Chaos Calmer 15.05.1 -el.
Virtualboxban simán felismeri a hálózatot a telepítő és megy a dhcp, fel is kúszott simán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Futás, futópályák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest