Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android szakmai topik
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Halihó!
Kezdő vagyok, teljesen, nem kérdezni jöttem s nem is temetni

Eredetileg Ubuntut akartam egy régi laptopra (Thinkpad 570, p2-366, 384MB ram, 80gb hdd) telepíteni, de nem jött össze, s mivel a debian telepítőfloppyjaival sikerült a hálóra kijutnom, hagytam, hogy ő maga települjön fel. Mindenre találtam eddig leírást (plus4 majd dos 5.0 óta ismerkedem a számítógépekkel), mivel féltem, hogy ezt a terjesztést kezdőknek nem ajánlják.
Minden simán ment, felismerte a hardvereket (így azért könnyű volt
), 1x-1x belefutok fagyásba (multimédia lejátszó, gnome maga), de olyan boldog vagyok vele
Kicsit viszont gyorsabbra számítottam, az előtte rajta lévő w2k sem volt valami fürge rajta, de ez a rendszer kicsit nehézkesebb még egy fokkal. Egy érdekesség az egyik rootról vissza userre jelentkezéskor:
ShowtimeA legjobbakat!
Még valami: milyen fürgébb ablakkezelőt ajánlotok? Egy kollégám javasolta a Gnome-ot, miszerint úgyis gyors lesz (nekem nem úgy tűnik, legalábbis parancssorhoz képest
), míg több helyütt XFCE-t olvastam régi gépekhez ajánlottan. Más. Azt hol lehet kikapcsolni, hogy ne simítsa a képernyőfontokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Kicsit viszont gyorsabbra számítottam, az előtte rajta lévő w2k sem volt valami fürge rajta, de ez a rendszer kicsit nehézkesebb még egy fokkal. Egy érdekesség az egyik rootról vissza userre jelentkezéskor: