Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mobil flották
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2
üzenetére
Yip Man a Wing Chu kungfu mestere volt, amiről nem sokat tudok, de azt hiszem az jobb mint a shaolin.
"Ez még nem jutott eszembe, egyedi gépnél van jelentősége egy felhasználó esetén?"
Mármint a sudo-nak? Nincs
Pont az lenne a lényege hogy be lehessen állítani különböző jogosultságokat. Amire a userek 99%-a használja otthon a sudo-t arra a root tökéletesen megfelelne. (A root ellen csak annyi szól hogy azt könnyebb támadni ha elérhető mintha még ki is kellene találni a usernevet. De ha már ilyen szinten támadás ér, akkor már nem ezen múlik a dolog.) Már leírtam párszor gondolom unjátok is
de szerintem sokkal optimalizáltabb root-ot használni adminisztrációra mint minden egyes parancs előtt sudo-zni ami egyébként be sincs állítva és így értelme sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
- Nokia 5.3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Pont az lenne a lényege hogy be lehessen állítani különböző jogosultságokat. Amire a userek 99%-a használja otthon a sudo-t arra a root tökéletesen megfelelne. (A root ellen csak annyi szól hogy azt könnyebb támadni ha elérhető mintha még ki is kellene találni a usernevet. De ha már ilyen szinten támadás ér, akkor már nem ezen múlik a dolog.) Már leírtam párszor gondolom unjátok is
de szerintem sokkal optimalizáltabb root-ot használni adminisztrációra mint minden egyes parancs előtt sudo-zni ami egyébként be sincs állítva és így értelme sincs.