- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ultrák összecsapása: 500 megapixel fölé lő a Vivo
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Elmossa a Samsung a valóság és az AI-fantázia határát
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2
üzenetére
Yip Man a Wing Chu kungfu mestere volt, amiről nem sokat tudok, de azt hiszem az jobb mint a shaolin.
"Ez még nem jutott eszembe, egyedi gépnél van jelentősége egy felhasználó esetén?"
Mármint a sudo-nak? Nincs
Pont az lenne a lényege hogy be lehessen állítani különböző jogosultságokat. Amire a userek 99%-a használja otthon a sudo-t arra a root tökéletesen megfelelne. (A root ellen csak annyi szól hogy azt könnyebb támadni ha elérhető mintha még ki is kellene találni a usernevet. De ha már ilyen szinten támadás ér, akkor már nem ezen múlik a dolog.) Már leírtam párszor gondolom unjátok is
de szerintem sokkal optimalizáltabb root-ot használni adminisztrációra mint minden egyes parancs előtt sudo-zni ami egyébként be sincs állítva és így értelme sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Milyen autót vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Projektor topic
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Apple MacBook
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ultrák összecsapása: 500 megapixel fölé lő a Vivo
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 16GB G.SKILL Trident Z 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic LUMIX G 25mm f/1.7 ASPH objektív
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Pont az lenne a lényege hogy be lehessen állítani különböző jogosultságokat. Amire a userek 99%-a használja otthon a sudo-t arra a root tökéletesen megfelelne. (A root ellen csak annyi szól hogy azt könnyebb támadni ha elérhető mintha még ki is kellene találni a usernevet. De ha már ilyen szinten támadás ér, akkor már nem ezen múlik a dolog.) Már leírtam párszor gondolom unjátok is
de szerintem sokkal optimalizáltabb root-ot használni adminisztrációra mint minden egyes parancs előtt sudo-zni ami egyébként be sincs állítva és így értelme sincs.