- Motorola Edge 40 - jó bőr
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
borisz1994 #9501 üzenetére
Értem. Az a spec. Linux eléggé nem tűnik egyszerűnek az SD-re. Ha magát a Linuxot szeretnéd részletesebben ismerni, akkor kezd egy Arch telepítéssel, ha az megy jól, akkor Gentoo. Onnan már csak az LFS marad
-
válasz
borisz1994 #9499 üzenetére
Elég sok dolog érthetetlen, kezdve azzal, hogy kezdőként miért Kalit használsz, odáig bezárólag, hogy kezdőként miért alacsony szintű parancsokat akarsz használni, mikor az általad vázolt célokra vannak elég jól használható eszközök (Etcher, unetbootin stb.)?
-
-
Csinos történet... és emberek rácsodálkoznak, amikor liberálterrort emlegetek... http://techrights.org/2020/09/03/linus-debconf-linusgate/
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Hasonlót akkor láttam, amikor az AIX alól kiesett a SAN és fallbackelt SCSI-ra, az meg féldöglött volt.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Buster helyzetjelentés: alapból itt sincs fényerő-szabályzás (illetve a gombok megnyomására ugyan kikerül OSD-re, hogy megnyomtam, de a fényerő nem változik), ami megegyezik a Stretchnél és az Ubuntunál tapasztaltakkal, de: Stretchen nem tudtam a brightness controllert működésre bírni sehogy sem, Ubuntun ment, de minden alkalommal, amikor VLC-re váltottam, vagy Tecsőt néztem, visszaállt 100%-ra, itt meg belépéskor beáll a defaultra és úgy is marad. Piros pont. MATE alatt vmiért nem hajlandó váltani az audio outputok között, ha a hangszórót akarom használni, ki kell húzni a fejest.
Van benne python 3.7, de mongodb még nincs
Ha valakinek van szájbarágós leírása, hogyan lehet deb csomagot csinálni a mongo forrásából, ne tartsa magában.
Egyébként meg gyors, unalmas - pont ahogy nekem megfelel.
-
-
-
-
válasz
zoltanz #8988 üzenetére
Ha nem követted végig a szálat, akkor adaléknak: 8. generációs Intel cucc + nv GPU. Még az is fontos, hogy legyen python 3.7, bár azt simán lefordítom forrásból, nem gond. A többit viszont nem akarom faragni, használni akarom a rendszert. Ha kijön a stable buster, simán kivágom az Ubuntut.
-
-
válasz
Apollyon #8980 üzenetére
Nem, ez új cucc, IGP+GPU. Tearing nem volt MATE alatt, a Cinnamon-nal nem mentem túl messzire, mert már belépéskor közölte, hogy software rendering van, ott meg garantált a tearing. Sok kedvem sem volt faragni a rendszert, meg igazából ez tesztfutam volt, melyik Debian-based rendszerben működik alapból a legtöbb dolog. Egyelöre az Ubuntu a nyerö, de nem akarok ezen maradni, ezért jó lesz, ha a Buster mielöbb megjelenik.
-
Helyzetjelentés: Debian buster megy, ha bemásolom az intel ac9260 firmware-t a helyére, akkor műxik is, de 3 totális fagyás után dobtam. Stretch-en MATE és Cinnamon alatt nincs kompozitálás és nem megy a wifi sem. Brightness állítás egyik alatt sem ment. Ubuntu LTS-en alapból ment minden, kivétel a fényerö, semmilyen kernel paraméter nem hatásos, külsö program kellett hozzá.
-
-
-
-
-
-
Telepített már vki 8. gen Intelre Debiant?
-
-
válasz
prime_adam #8895 üzenetére
rsync
-
-
-
-
válasz
ubyegon2 #8807 üzenetére
Rosszul tudod, felveszed az orakulum tarolojat (ha jol remlik) es maris van VB-d backports nelkul, de ha csak onnan lehetne, akkor sem lenne relevans, mert eddig mukodott, csak a 9.5 ota nem akar...
#8809 Bici: koszi a tippet, de ugy dontottem, ennyit nem er szamomra a dolog, mert inkabb akarok produktiv lenni es feldobtam ra egy LXDE-t (es nincs kizarva, hogy beprobalok vmi ertelmesebb WM-et).
-
-
Mi a fakk van a 9.5-os Debianban a Cinnamonnal? Virtualboxban allandoan software renderben megy, hiaba pakolom fel az Additions-t.
-
-
-
válasz
jerry311 #8762 üzenetére
Business class Dellek és Thinkpadek körül nézelődj. Ha Debian stable a terv, akkor Skylake-nél ne nézelődj feljebb (újabb platform esetén talán a backports segíthet), ha pedig a wifis szívást is el akarod kerülni, akkor intel wifit ajánlott használni.
Dellekkel személyes tapasztalatom nincs, cimborám használta Ubuntuval, nem volt vele gondja. Nekem T sorozatú TP volt, felraktam és ment.
Most egy HP consumer classom van, ezen is megy, miután kicseréltem a wifi kártyát (jelezte a kapcsolatot, de meg sem moccant). Ettől függetlenül NEM ajánlom a consumer classt: akksiidő tré, szerelhetőség csapnivaló.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
herdsman12 #8517 üzenetére
dist-upgrade
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Scobbyka #8367 üzenetére
Ez a systemd-nek valami fassaga. Az a vicc, ha grafikus feluletrol kezdemenyezem a rendszer leallitasat, leall minden tovabbi nelkul, ha terminalba poweroff, akkor pont emiatt a baromsag miatt 2 percig var a kill paranncsal. Vicc, de a nevezett hibat nem tudtam megszuntetni.
-
válasz
norbert400 #8349 üzenetére
Felhasznalobaratabb.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ez. Felül Linux Mint 18, alul Debian alapú Kali.
Mikor riportoltam sechole-nak, 2 napig senki nem nyúlt hozzá, aztán megkértem Clemet, nézzen rá és meglepve vettem észre, hogy a bugreportot bezárta. E-mailben megadta a magyarázatot is: az apt egy wrapper a Linux Mint-ben az aptitude-höz és azért tették oda, hogy a felhasználóknak ne kelljen külön meghívni a sudo-t, mert az apt meghívja, ha kell. Persze a default rendszerbeállításokkal együtt az itt megadott jelszó is cache-be kerül.
Namármost, az én szememben ez egy iszonyú nagy sechole és széllel szembe akció helyett inkább használok olyat, amiben megbízom - mert sajna a Linux Mintben már nemigen, noha eddig nem volt vele sem teljesítménybeli, sem stabilitásbeli problémám.
-
válasz
#45997568 #8058 üzenetére
Nemigen van választásom a video alrendszert illetően, ez egy laptop és csak HD530 van, nincs más. Azért kérdeztem a 9-est, mert a 8-as testingre épülő Mint tearingelt, a legújabb már nem. Sajna azonban olyan szinten felhasználóbarát a rendszer, amit nem tudok tolerálni, így váltani szeretnék - de csak akkor, ha problémamentes. Ubuntu egyáltalán nem jöhet szóba, Kali lehetne, de ha jól tudom, az is 8-as Debianra épül. Megvárom a Debian 9-et, láttam, hogy most volt feature freeze, remélem, hamarosan meglesz a stable is.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
-
-
Használ vki 8-as Debiant Skylake-en? Ha igen, mik a tapasztalatok?
-
-
-
-
Akkor ezért kapod a hibaüzenetet.
Ubuntun bent van vmelyik tárolóban:
sh4d0w@gemini:~$ apt-cache search mongo | grep -i mongodb | grep -i metapackage
mongodb - object/document-oriented database (metapackage)Ahogy elnézem egyébként, a probléma a sor végén lévő információkkal lesz, azok ott ugyanis könvytárnevek, de ilyen útvonal nincs a mondogdb oldalán.
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest