- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
beteg
őstag
1118!? nahát nahát
amúgy köszi!
jaja, egyformák, de a gigás 1360 sem az igazi, a rampage-ban meg ez az 1330-1340..
de lehet, hogy a lap "hibája"
rampage? nekem bejön! hát jobban, mint a striker extremede még nyúzom kicsit, mert még nem győzött meg, hogy jobb, mint a p5k prémcsi. lehet, hogy az lesz a vége. (erre a hónapra
) jövhéten elviheted 2-3 napra kipróbálni.
nygma: köszi
tom_tol -nak is ilyen van, csak jobb
mod: stabilitáshoz a Blend-et kell futtatni a Prime-ban?
-
beteg
őstag
köszi. bár igazából csak egyet néztem, Nálad a 2,9-et, úgyhogy én meg adtam neki 2,92-őt
Gyártó: CellShock
Típus: CS2221650 1150CL5
Méret: 2x1GB
Fesz Bios: 2,92
Fesz valós: -
Időzítés: 4-4-4-12
Sebesség (mhz): 1304MHz
PS/Valid: [cpu-z]
Hűtés: 1 db 12cm ventri
Alaplap: Asus Rampage FormulaA Te ramod egy igazi CL5-ös ram? mert ez full CL4.
Ennek ötben gyak értékelhetetlen az eredménye, 1300 fölé nem hajlandó nagyon menni -
törölt tag
Mármint mi miért van? Nem csak a ram frekvenciát toltad, hanem az fsb-t is, és azonos CPU sebesség mellett meg is kaptad az 1000 pötty különbséget, ami azonos CPU órajel mellett tisztességes különbség, szerintem az van, amit írtam. Ha az 1200-as ramot úgy tudnád hajtani, hogy 500*2,4 7-es szorzóval, akkor 11k környékén olvasna, ha tudnál varázsolni egy 600*2 -es ramot és 6-os szorzót, akkor sztem fölémennél a 12k-nak. És a ram még mindig 1200-on megy, csak az fsb-vel játszol.
Egyébként azért választottam ezeket a beállításokat, hogy a CPU sebesség fix legyen, mert az is befolyásol. Ha lenne proci, ami 500-as meg 600-as fsb-t megy és vannak feles szorzói, akkor lehetne tökéletes szintetikus összehasonlítást csinálni. Mondjuk 500*9 versus 600*7,5 ramszorzó végig 2 egész, és ott pontosan kijönnének a különbségek.
Egyébként még azt érdemes figyelned, hogy közben mennyi volt a performance level, vagy más néven tRD. Ugyanis ha bírja a lap és a memória, akkor egy 800-as rammal is lehet 8k-t olvastatni, ugyanakkor a csúcsbrutál 1200-as ramok mellett is kaphatsz egy 7000-es olvasást, ha nagyon gyenge a PL. Ezek persze végletek voltak.
-
-
Beowulf_78
addikt
Azt mondtam hogy kb. egyforma.Ahhoz képest hogy 200mhz iszonyat sokat kellene hogy számítson, nem nagy a különbség 1000CL4 és 1200 CL5 között.Minimálisan gyorsabb az 1200 CL5, ez az előny viszont elképzelhető hogy csak szintetikus tesztekben mutatkozik meg.Többek között pedig elbeszélünk egymás mellett, mert akkor lenne jó a vita alap, ha azonos alaplapban azonos ramokkal tesztelnénk le a CL4 ill CL5-öt. Mert minden ram másképp viselkedik különböző hardverkörnyezetben.Fontos az azonos fsb, 4 magos vagy 2 magos a proci...pl. Wolf E8400-el (9x475fsb) sokkal durvább ram eredményeket kaptam mint a Q6600-tal (8x472).Ez is számít.Tehát az hogy te milyen eredményt kapsz és én milyen eredményt kapok, nem összehasonlítható semmilyen szinten.Az elmúlt 2 évben legalább 6 alaplapom volt,10db-nál is több procim, és iszonyat sok ramot teszteltem különböző beállítások mellett.Ezért mondtam amit mondtam,amit továbbra is fenntartok.
-
DemonDani
addikt
Mert a legdurvább gyári ramok amit tudok(!) (lehet van jobb, ha tudtok róla akkor lehet mondani) az a GEIL 1160+ ULTRA PLUS. 1160 4-4-4-12 (2,35-2,55V) gyárilag beállítva.
Nagy valószínűséggel válogatott Micron D9GKX ramokkal van felszerelve, és tiszta béna hűtéssel, ilyen szinten... ugyan az a borda hűti ami az én régi 800as ultrámat is hűtötte -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest