- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
Sziasztok. A lock card amivel a curve kartyat tudom lockolnin es unlockolni az jar valami hatrannyal vagy nyomogathatom akar naponta tobbszor is?
-
qqzs
őstag
Sziasztok.A Curve app fent lehet egyszerre tobb mobilon is ugy hogy a mobilfizetes is mukodik mindegyikkel?
-
qqzs
őstag
válasz
dredjudge84 #14915 üzenetére
Nekem ilyen zárolás meg nem volt ho par ev alatt.
Revolut bem jo mert nem akarok kulon szamlat meg utalgatni. -
qqzs
őstag
Nemrég kerdeztem es kiderult hogy nincs napi limit Curveban csak ugy hogy a moge rakott kartyan allitok internetes limitet.
De az csak 10e lehet minimum OTPvel. En 5 ezret szeretnék. Nem talaltam Simple topikot igy hatha itt van valaki aki tajekozott ebben. Lehet Simple virtualis kartyat igenyelni ahol ha jol lattam lehet 5 ezres limitet allitani. Ezt a kartyat lehet Curve ala rakni? Vagy ez csak mobilrol megy NFC+ simple appal? -
qqzs
őstag
Sziasztok. Van lehetőség napi limitet beállítani alapkartyan?
-
qqzs
őstag
Nekem ilyen duplan mukodik a nagyobb 10e folotti fizetesek 80%aval amiota meg van x eve a kartyam. Azt hittem ez a normalis. Otp kartya van mogotte.
-
qqzs
őstag
Az osszes tobbszor levont penz visszajott meg hetvegen. Pekseg 3x fagyi 2x . Igy ingyen volt a fagyi es meg a suti is. Vajon ezt ki fizette vissza? Az otp-ben ugy irjak hogy aruvisszavet ellenerteke. A curveban pedig csak plusszosok vannak es melle irva hogy mi volt az eredeti koltes.
Ha mar itt vagyok lehet ez is valami ismert jelenseg nekem egy csomo helyen igy mukodik, de ez penztarnal nem latszik csak kesobb mikor ranezek
-
qqzs
őstag
Visszaolvastam 30-at kb de egyik sem errol ir. A dm- ben jól mukodik, ketszer is probaltam kis es nagy oszeggel is.
Plusz meg azt is eszrevettem hogy a google pay app is elutasitast helzett a curvben nezve is. Egyedul az otp mutatja levonast. De hogy jon ide a google pay app amikor kartyaval fizetek erintosen??? -
qqzs
őstag
Panik van fiuk mi a megoldas. Erintessel vagy telefonnal fizetek. Az otpetol levonja de terminál elutasitja. Emiatt haromszor fizettem peksegben ketszer fagyizoban. Penz levonva mindig. Terminal elutasitja mindig. Sima curve cartya tobb eve hasznalom. Tegnap kezdte.
-
qqzs
őstag
Nekem tobb kisebb osszeg kell 5-10 ezer forintok es csak egy otp kartya van mogotte
-
qqzs
őstag
Magyarorszagon pénzt tudok kivenni akárhányszor ingyenes egy napon belul ha nem érem el az össz 74000 limitet ha egy OTP debit kartya van mögötte?
-
qqzs
őstag
ezt talaltam
ATM domestic frequency fair usage
ATM usage is free for up to 10 domestic (withdrawals in the same currency as your Funding Source) withdrawals per calendar month after which time you may be charged £0.50 (or currency equivalent) per usage for each additional ATM withdrawal.Ez alapjan havi 10x74000Ft-ot kivehete??? Es az otp sem chargeol?
Annyit ir meg hoyg ne essek neki egybol maxxal hanem fokozatosan
-
qqzs
őstag
válasz
Oliverda #8036 üzenetére
nekem nem latszik semmi a limitnel azt irja az amma hoyg returned null value. barhol mashol latszik ez?
help be azt mondja a standard listaba personal accountra hoyg daily atm limit 74000Ft hungariban. de azt nem irja hoyg ezert van e dij? vagy az otp ezt atmkivetnek veszi es chargeol ha tul vagyok a havi 150ezer ingyenesen
-
qqzs
őstag
Ha OTP debit kartya van mogotte akkor hanyszor milyen osszegben tudok kivenni ATM-bol?
-
qqzs
őstag
A curve app account szekcioban kartya limiteknel hibara fut. Máshol meg tudom ezt nézni?
-
qqzs
őstag
Fitbit pay re van egy curve kártya mögötti OTP kártya. Amióta új telefonom van már sokadszor declined vagy kéri a fizikai kártyát. Ráadásul nincs is fizikai curve kártyám akkor ilyenkor mit kér, az otp-t?
-
qqzs
őstag
válasz
anadroid #6737 üzenetére
[kép] ketszer kultok aztan egy 590ftos koltest 149 pontert vettem valami curve cashbol amit nem talalok az appban. vagyis van valami curve cash csak szurke de megis ra van irva hogy used automaticaly es ha rakkatintok azt mondja setup curve cash.
update: most meg rakkatintva latok par kultest ami innen ment mar 9 font ertekben. Jéé es valasztahtok 3 boltot ahol 1% cashbacket kapok. ez most mi akkor mi?
-
qqzs
őstag
Mik azok a pontok amiket kapok curve hasznalat utan? Appban nem talalom sehol
-
qqzs
őstag
Koszi mindenkinek. Sikerult hozzaadni fitbit pay-hez is, sot vasarlasnak erzekelte igy megkaptam az 5 fontot is. De miert fontot kaptam miert nem forintot?
Holnap eles teszt.
Remelem nem fogja neha kerni a fizikai kartyat mert az meg nincs. Ha promo koddal regisztráltam kapok automatikusan vagy akkor is igenyelni kell? -
qqzs
őstag
Na most ez ilyen lesz vegig? Hozzaadtam az elso kartyat sikeresen(!) megkaptam a selfi es szemelyigazolvany azonositas sikeres uzenetet is. Jelentkeznek be az appba keri a cvv-jet a kartyanak. Beadom erre azt mondja hogy lejarati datum nem helyes, jo formatumban adtam e meg ( amire mar az elobb leokezott mindent. Es ezutan add card lehetőségem van semmi mas.
-
qqzs
őstag
Koszi. Promo kodom honnan lehet es mire jo?
-
qqzs
őstag
Elkezdtem a regisztraciot. Melyik cimemet adjam be? Allando lakcimet , ami az otpnel van vagy ahol lakom, vagy a kulfoldit? Mert pl gondolom google account alajan azt hiszi ukban vagyok hiaba magyar telefonszamot adtam meg.
-
qqzs
őstag
Curve alatt elofordulhat az hogy fizeteskor keri a fizikai kartyat? akar a curvet akar amit epp alaraktam? Bar ha jol ertem fizikai curve kartya nem kotelezo, de az alarakottra szokott rakerdezni? Fitbitpay+transferwisenal neha elofordult hogy kerte a fizikai kartyat
-
qqzs
őstag
"Nincs is szükségem semmilyen másik kártyára ezután?
Ez nem igaz. A Curve csak munkanapon dolgozik jó árfolyammal. Hétvégén, mikor a tőzsde zárva 1,5% az átváltási költség. Így érdemes a hétvégék miatt beszerezni egy „feltöltős” azaz prepaid kártyát például a korábban említett két alternatíva egyikét.
Másik gond, hogy a bankközi árfolyamot az ingyenes kártyával havonta 500 font értékig biztosítják, afelett 2% lesz az átváltási költség."Ez csak a kulfoldi használatra ervenyes, igaz? Tehat ha itthon HU otp kartya van curve ala berakva akkor mindig minden ingyenes?
"Okosórák/aktivitásmérők közül a Fitbit, Garmin és Wena payt támogatja a Curve, de úgyszintén, egyelőre csak egyesült királyságbeli felhasználóknak."
Ez aktualis meg? A fitbit pay tamogatja hungaryban a Curve cardot [link]
emeritus: koszi , akkor valoszinu a fitbitpay is mukodni fog
-
qqzs
őstag
válasz
emeritus #6316 üzenetére
"Érdemben ez azt jelenti, hogy Curve kártyával megy, OTP kártyával pedig nem megy az GPay NFC fizetés" Most akkor ez helytallo vagy nem? Van aki azt irta otphez meg csak simple jo.
Mert utána meg szepen elmondtatok hogy curve ala be lehet rakni OTP-kartyat.
Tehat ha Gpayel tudok NFC vel fizetni curve ala berakott OTP kartyaval? Mert akkor remelhetoleg a fitbitpay is mukodik hasonlo modon. Csak mert nalam az ora a vegcel nem a telefon NFC.NFC default nalam nincs, egy Pixel telfonon, csak NFC engedelyezes tiltas van 10es andriod
-
qqzs
őstag
Ez a Gpay azt jelenti hoyg csak curve mastercarddal megy pl otp-s mastercarddal nem?
-
qqzs
őstag
Fitbit pay hungaryra irja a curvet (mastercard) tamogatott kartya kozt. Valaki hasznalja fitbit payt curve+otp kartyaval? Es curve mindig mastert ad? Van valami dij ilyenkor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest