- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
Mennyire célszerű, javasolt pl. egy footert float: left és position: absolute - relative kombó megoldásokkal megvalósítani?
Nem igazán értettem mit is értesz ez alatt, míg meg nem néztem a kódot. Ezt így ahogy megcsináltad semmiképp nem javaslom. Több okom is van ezt mondani:
1. Azonosítókat (id) használsz feleslegesen. Használj osztályokat, semmi sem indokolja, hogy ne tedd, amellett, hogy jobb megoldás, olvasmányosabb lesz a kód és megúszol egy kazal duplikációt.
2. Teljesen szükségtelen a csomó float, és abszolút pozíció. Amellett, hogy szükségtelen ráadásul meg is bonyolítod vele a saját dolgodat. Abszolút pozit ott használj, ahol szükség van rá (pl: egy popup "ablak").
Akkor hogy kéne?
Így. Ha megnézed lényegesen egyszerűbb a kód. Emellett hatékonyabb is. Megszűntek a duplikációk. A négyzetnek nem tudom mi volt a funkciója. Kivettem.(#1511) adam_
Erre, ahogy már PumpkinSeed írta, a padding a legegyszerűbb megoldás, de szebb ha csak felső (és esetleg alsó) padding van beállítva, a szöveg pedig középre igazítva. Így megoldott az is, hogy horizontálisan is középre legyen igazítva. A legszebb az lenne, ha vertical-align attribútummal oldanád meg, de ezt nem javaslom, az egész nem ér annyit, hogy azzal szívj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest