Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
válasz
kuyarashi #1915 üzenetére
Némely kézivezérlő enged egyedi objektumot definiálni.
Van, amelyik csak statikus elemet (szupernóva, nem listázott látványosság, stb), némelyik állítólag dinamikusat is (kisbolygó, üstökös) tud kezelni a megfelelő pályaadatok ismeretében. Hisz pl a naprendszerben mindent számol a GoTo.De ezt inkább a kézivezérlő dönti el.
(ha esetleg WiFi egységre cseréled, akkor a teló közvetlenül tudja vezérelni a GoTo-d) -
vegyszer
addikt
Derült eget!
Az a kérdésem, hogy valaki vágja-e fejből, tapasztaatból, hogy a skywatcher Newton tubusok segédtükör jusztírozó csavarjai milyen menettel vannak megáldva?
Levente árul Kollimációs csavar Newton távcsőhöz néven illetett terméket, de igen szép ára van.Hátha Xiao Ping tized áron kínálja az alin, csak tudni kellene, hogy mit is keresek...
Köszönöm a segítségét!
-
vegyszer
addikt
válasz
popey37 #1898 üzenetére
Nálam a CF terhelés esetén (ha nyomtam volna vissza) nem engedett. Csak ha tekertem a fókuszírozót.
A mostani helikális fókuszírozót még szoknom kell. Kicsit lötyög, és nem is tart. Érlelődött bennem a gondolat, hogy a menetét meg kéne kenni (csak féltem, hogy mindent össze kenek majd vele). -
vegyszer
addikt
válasz
Cray Tyler #1893 üzenetére
Ha kijjebb tekered, látszani fog a fogsor.
És nem CF kihuzat.
De ha nem fotózni akarsz, akkor szerintem én nem gondolkodnák rajta nagyon. Mondjuk a 10x-ezős CF az nagyon bejött anno. -
vegyszer
addikt
válasz
popey37 #1883 üzenetére
Ezért kell szükségből a fókusznyújtás.
Hogy legyen fókusz a DSLR-ben is.
Egyébként mi a leghosszabb okulár, ahol még képet kapsz, és ott mennyi tartalék van a kihuzatban?
Ha jól emlékszem, a legtöbb mai apó tartalmaz centi/milliméter beosztást.A Canon EOS 44mm-es tükör akna mélységgel dolgozik. Ha pl 32mm okli ad képet akkor 12mm a híja, hogy legyen kép.
-
vegyszer
addikt
válasz
Rusher4587 #1865 üzenetére
Ha a kipróbálás is szempont, akkor a hétvégi észlelő alkalmak, találkozók nagyságrendileg jobbak.
(felteve, hogy nem egy 20"-os RC távcső vásárlása a célod, néhány tucatnyi ezer eurós kupac ellenében.)Pl az MTT éves Tarjáni táborai kiváló lehetőséget adnak a szájtátástól a konkrét vásárlásig lehetőség van mimderre, sot, kerdezni is szabaf. Idén sajnos elmarad.
-
vegyszer
addikt
válasz
Rusher4587 #1861 üzenetére
Ha a Google-nak hihetek, a Polarison kívül két csillagda van a fővárosban
Az egyik a 4 kerben (Kulin csillagda)
A másik a Svábhegyen.Bocsánat a kifejezésért, de nem értem mire gondolsz az alatt, hogy mi mit nyújt?
A heppy ending az itt nagyon más, mint a thaiföldi masszázs lányok által nyújtott élmény.Két éve a Bakony csillagdában voltunk. Jó volt, és tetszett a fiúknak, de engem azért nem nyűgözött le teljesen.
Valahogy a régi szép időkben a Szegedi csillagda jobban tetszett. Főleg, mikor voltunk vagy hatan, és mindenki a "nagy" műszerrel akart észlelni érdekes mélyegeket, de nekem egy 20 cm-es tubus mellett egy hallgató segített, kvázi privát bemutató keretében ismerkedni az éggel.
Aznap este asszem a bőven még csak közelítő Hale-Bopp mellett 3 üstököst mutatott meg. Meg tucatnyi M, és NGC szépséget.Nekem ez volt a legjobb élmény, valamikor 96 kora őszén asszem.
-
vegyszer
addikt
válasz
Cray Tyler #1857 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Ezért a részét a városnak egyáltalán nem ismerem.
Te jártál már itt?
Melyik része az, ahonnan a fák fölött jól ki is lehet látni?
Két focipályát is látok a műholdképeken rajta. Esetleg az egyikről próbálkoztál? -
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Újrakezdőként a főváros pesti felén esetleg van valakinek tapasztalata, hogy helyileg hol vannak ha nem is tökéletes, de legalább középszarnál két fokkal jobb észlelőrétre?
Mert itt a XVII kerületben nem túl nagy túlzással állíthatom, hogy egy 7x35-os binoklival könnyedén elérem azokat a szabadszemes láthatósági értékeket, amit a tarjáni MTT találkozók alkalmával ott láthattam.
Most ugye üstökös kapcsán jó északi nyitott tér kellene. De itt a főváros keleti részén a helyismeret nincs meg, régebben Dunakeszin éltem, a reptér mellett, és az adta magát, de az most nem feltétlenül elsődleges célpont lenne.
Köszönöm a segítségét!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kuponkunyeráló
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux felhasználók OFF topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Eladó KTM női bicaj!
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest