- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
Flashy
veterán
inkább kifele. a célszerű irányított áramlás úgy néz ki hogy alul(elöl) hideg be, felül a procinál vagy a tápon keresztül meleg ki. zárt házban ha sikerül egy jó áramlást kialakítani akkor így a jobb. nyitott vagy rosszul kialakított házban sokminden tud rajta javítani, akár egy ilyen is hogy procinál hideget befele.
-
Flashy
veterán
Everest annyiból feddhetetlen, hogy legtöbb alaplapon kiírja a diódát meg a sima cpu-t is, össze lehet hasonlítani. de ha arra akarsz célozni hogy nem hiszel neki, hát akkor döntsd el egyedül hogy melyik proginak hiszel :) de nehogy elkezdj a 45 fok miatt izgulni, mert mi meg elkezdünk csúnyán beszélni :)
-
Flashy
veterán
a diódát figyeld. ha a szomszéd szobában nézed a hőmérsékletet attól még a procid megsül :D és ha nem tudod 45 alá vinni akkor mi van? ha 45-re le tudod vinni az már bőven jó.
hogy az Asus progija mit ír, azt egyszerű kideríteni: elindítod mellé az Everestet és összehasonlítod. -
Flashy
veterán
a dióda azért változik gyorsan, mert a procimag belsejében van. ha a környezetében levő része dolgozik a procinak akkor nagyon hamar felfűti. az alaplap cpu szenzora a proci alatt van, csak akkor megy fel amikor már az egész mag felmelegedett és alatta a levegő is. hogy miért ugrál azt nem tudom, talán ennyire nem kéne összevissza ugrálnia.
-
Flashy
veterán
ja hogy lehet le kéne már szokni az amd=melegedés témáról lassan? :D
amúgy amd-nél is lekapcsol a gép abban a pillanatban. nem a windows, hanem az alaplap elveszi a kakaót. és szirénázik, mintha az olyan fontos lenne. úgyis le van húzva a speaker. és még 10x bekapcsoltam a gépet mert nem jöttem rá miért kapcsol le 2 sec után :D -
Flashy
veterán
aha, KT400A. nem használom, örülök hogy full sebességen nem sült meg a proci pár hete :) FalconrockII, nyitott ház (rossz a szellőzése és nincsenek ventihelyek)
normál időjárásnál nem megy fel 60 fokig terhelve, idlében cpuidlével együtt akár 45 alá is lemehet. pár hete a 70-et rezegtette játék közben.
tapogatás alapján a hőmérő jól mérhet. mint írtam, nekem minden program csak 1 CPU hőt ír, 45 fok alatt fogható, 60 körül már éget a borda. -
Flashy
veterán
hát fenetudja. a digitális-analóg rendszerek összekapcsolása mindig macerás. eleve nagyon kevés lineárisan működő dolog van a gépben, semmi nincs ami bármire is lineárisan változna, feszültségre, áramerősségre, ugyanígy a hőmérsékletre sem. lehet hogy egy hőmérő 20-40fok között jó közelítéssel lineárisan működik, 40 fölött viszont durván elkezd torzítani valamelyik irányba. persze mindenre lehet megfelelően bonyolult kapcsolást építeni, ami már elég pontos, úgy tűnik prociba nem hajlandóak pontosabbat integrálni. talán túl bonyolult lenne, vagy beszorítva a procimagba a saját disszipációja már tönkre is tenné a mérési pontosságát.
valami olyasmit is olvastam, hogy a hőmérők nem decimális számot adnak celsius-ban, hanem valami olyan értéket vagy értékeket, amiből a szoftver számol nekünk vissza fokot valami alapján, ha két progi kis különbséget mutat azonos időpontban, az emiatt lehet, máshogy közelítenek vissza celsiusba. -
Flashy
veterán
talán nem annyira fontos a pontos érték mint amennyire felfújják. a procinak egy a fontos: ne legyen a tönkremenési határ fölött. persze tudom, az se mindegy hogy mennyivel van alatta. de sokkal kevesebb idegbajos ember lenne ha csak annyit tudnánk hogy alatta vagyunk, vagy közel vagyunk már hozzá. az alaplap úgyis lekapcsol magától a hőmérő értékétől függetlenül (tapasztalat :) ) ha túl meleg a proci.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Milyen okostelefont vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest