- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
heihachi
addikt
Ha most arra gondolsz, hogy nagyon alul mér, akkor szerintem nem. Nekem kb ugyan ilyenek a hőmérsékletek a nagy melegben.
Korábban tök szar volt a házon belüli légáramlás, az +10 fok procinak, +10 fok belső hőmérséklet. Kissé átalakítottam, most hűvösebb..
Szerintem ezek az értékek amiket mértél teljesen normálisak.
1800+ XP-ről váltottam, és először nekem is furcsa volt, hogy ilyen hideg :C -
DcsabaS
senior tag
A legkülönfélébb hibák léphetnek fel.
Van, hogy a szenzor csak pár fokot csal valamerre, de lehet akár néhány tucat fokos félremérés is. (Így üzemképtelenné is válhat egy alaplap(!), ugyanis akkora hőmérsékletet is észlelhet, amely mellett automatikusan kikapcsolja a tápfeszt, és a CMOS BIOS kisütése sem segít akkor, ha a default érték az hogy vegye figyelembe a CPU hőmérsékletét.)
Amúgy az alaplap (rendszer, avagy ház) hőmérsékletét is jól kell mérni, mert általában ehhez, mint hidegponthoz van mérve a CPU hőmérséklete, így ha ezzel gond van, akkor a CPU hőmérsékletének mérésével is.
Még olyan is előfordulhat (bár ASUS-nál nem valószínű), hogy a 2-féle hőmérséklet felcserélődik.
Hőmérő híján, és feltételezve, hogy a hűtőborda és a CPU között jó a termikus kapcsolat, 42-45 fokos hőmérsékletet már kellemetlen a kezünknek (''erősen lázas beteg''), az 50 fok körüli hőmérsékletet pedig már nem is bírjuk huzamosan elviselni. Ennek alapján az egészen durva tévedéseket ki tudjuk szűrni.
Megjegyzés:
Ha a CPU és a hűtőborda között rossz a termikus kapcsolat (pl. egy beszorult kvarc szemcse miatt!), akkor a borda hűvösnek mutatkozik, mikösben a CPU valójában igen forró lesz.
Aktív témák
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest