Keresés

Aktív témák

• Sn00k

veterán

válasz ultim #1 üzenetére

Szerintem ez a hőfok simán jó!!!
    Főleg az időjárásra való tekintettel...:P

• heihachi

addikt

Ha most arra gondolsz, hogy nagyon alul mér, akkor szerintem nem. Nekem kb ugyan ilyenek a hőmérsékletek a nagy melegben.
    Korábban tök szar volt a házon belüli légáramlás, az +10 fok procinak, +10 fok belső hőmérséklet. Kissé átalakítottam, most hűvösebb..
    Szerintem ezek az értékek amiket mértél teljesen normálisak.

1800+ XP-ről váltottam, és először nekem is furcsa volt, hogy ilyen hideg :C

• DcsabaS

senior tag

A legkülönfélébb hibák léphetnek fel.

Van, hogy a szenzor csak pár fokot csal valamerre, de lehet akár néhány tucat fokos félremérés is. (Így üzemképtelenné is válhat egy alaplap(!), ugyanis akkora hőmérsékletet is észlelhet, amely mellett automatikusan kikapcsolja a tápfeszt, és a CMOS BIOS kisütése sem segít akkor, ha a default érték az hogy vegye figyelembe a CPU hőmérsékletét.)

Amúgy az alaplap (rendszer, avagy ház) hőmérsékletét is jól kell mérni, mert általában ehhez, mint hidegponthoz van mérve a CPU hőmérséklete, így ha ezzel gond van, akkor a CPU hőmérsékletének mérésével is.

Még olyan is előfordulhat (bár ASUS-nál nem valószínű), hogy a 2-féle hőmérséklet felcserélődik.

Hőmérő híján, és feltételezve, hogy a hűtőborda és a CPU között jó a termikus kapcsolat, 42-45 fokos hőmérsékletet már kellemetlen a kezünknek (''erősen lázas beteg''), az 50 fok körüli hőmérsékletet pedig már nem is bírjuk huzamosan elviselni. Ennek alapján az egészen durva tévedéseket ki tudjuk szűrni.

Megjegyzés:
    Ha a CPU és a hűtőborda között rossz a termikus kapcsolat (pl. egy beszorult kvarc szemcse miatt!), akkor a borda hűvösnek mutatkozik, mikösben a CPU valójában igen forró lesz.

Aktív témák