- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Folytatás itt: PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
-
Rajta vagyok...
-
Akkor tényleg a voda banner szar.
Ez senkinek sem jó, hogy bizonyos mobilokat egyszerűen megöl a bannerük. Sajnos nincs mód cserélni. Elvileg még két napot kell valahogy kibírni, márciustól már nem jelenik meg a problémás banner.
-
Valószínűleg valamelyik banner okozza.
Légyszi linkeljétek be a konkrét oldalt, ahol lassú. Illetve a telefon típusát is írjátok le.
-
UPC felől szar a kapcsolat, dolgoznak rajta.
-
válasz
Winner_hun #2618 üzenetére
Levelező-szoftver megette az inode table-t. Azért áltunk sokáig, mert későn értesültem.
-
És most még gyorsabb...
-
Már nálunk van az új szerver, épp szoftverelés van folyamatban, szóval már nem kell sokat várni, és újra villámgyors lesz a oldal.
-
válasz
Kékes525 #2555 üzenetére
Összefoglalom:
1. Router probléma elég sokáig, lassú volt az oldal
- routert cseréltük sokkal komolyabbra, jó lett
- ideiglenes új szerverre költöztünk
2. SSD halál, teljes oldal lehalt kb egy napra
- átköltöztünk újra, de elég teszkós a diszk alrendszerr, mindenesetre ment
3. Új routerben firmware bug, néha teljesen lehalt az oldal
- frissítettünk, jó lett
- nemrég átköltöztünk újabb, 10 gigabites szörnyek mögé, biztos ami biztos
4. Most az új ideiglenes szerver diszkjei nekiálltak hisztizni.
- éjjel csinálok "defragot", attól meg szokott javulni.Új szerver már le van tárgyalva, csak még nem jutott el hozzánk.Illetve SSD-ket is be kell szereznünk, persze utóbbiból már enterprise kategória, amit bírja a strapát, s lesz tartalék is.
-
Indokolatlan I/O limit van, rajta vagyunk.
-
válasz
#20749568 #2528 üzenetére
Miattatok van, túl sokan vagytok.
Komolyra fordítva a szót, ha bekerül a szerver a 10g-s routerek mögé, akkor biztos nem lesz már ezzel gond évekig. A mostaniak is komoly darabok (több GB RAM, instrusion detection, stb), de EOL és valami bug vagy mi van. Egyébként ami meg anno volt "kis router", az is egy jó cucc volt, nagyon sok olyat használtak a hostingnál, csak hát több szerver átköltöztetése, stb után konstatáltuk hogy kevés. Nem olyan egyszerű eset, ahogy sokan hiszik.
-
Már megy folyamatban a szoftverfrissítés. Persze ennyiből nem áll meg a dolog.
-
-
válasz
Oliverda #2446 üzenetére
Persze, az még mindig nem kérdés, hogy enterprise kéne.
A fura az, hogy egy 7 winyós tömb szűk 2 hónapot bírt. Előtte gyakorlatilag nem futott rajta semmi, szóval kvázi szűz rendszerről van szó. S ez egy ideiglenes (nem saját) szerver volt, pár hónapnál tovább nem szándékoztuk rajta lenni.
Na, mindegy, én kíváncsi leszek a diagnózisra, hogy konkrétan mi történt.
-
válasz
Oliverda #2441 üzenetére
Persze, nem csak NAND chipekből áll az SSD.
Egyébként annyira azért nem ír brutálisan a PH DB-je. Az I/O minimalizálva van, RAM-ban marad minden amíg csak lehet. Szímtásaim alapján effektíve kb pár tíz TB / hó írási terhelés van, persze ez nagyrészt random. De most 3-4 terányi SSD-vel ennek nem kéne akkor bajnak lennie -- mondja az elmélet.
Ez az SSD storage-os szerver egyébként ugye egy ideiglenes hely volt. Most megint máshol van a DB, idén ez a 3. szerver, persze ez is ideiglenes. Most épp egy AMD-s szörnyről fut. Mondjuk az I/O nagyon vicc kategória, sajnos csak 5400 RPM lemezek voltak csak kéznél.
De még így is jól megy, van elég RAM.
-
Mi is köszönjük a türelmet!
-
Feltámadtunk!
szerk: mondjuk egyelőre még bűn lassú, de most ennek is örülünk.
Majd elmúlik, még van mit cachelnie magán a szervernek még így is, hogy rásegítettem. Remélhetőleg 20-30 percen belül a lényegi dolgok már mennek RAMBÓ, elég vicc teljesítményű diszk alrendszer van most.
-
Lehet épp reszelik a routert még. De most nálam pl iszonyat gyors.
-
válasz
r.levente75 #2395 üzenetére
Remélhetőleg most tényleg sikerült a frissítés, mert én úgy tudtam, hogy az már 10 napja kész.
Egyébként pár hét múlva megint cserélve lesznek a routerek, valami 10 gigabites csodára. Ugyan a mostaniak is elég komolyak (nem tplink
), de már EOL, meg ugye bugos firmware is volt, gondolom ezért az újabb csere.
-
Router firmware frissítés van folyamatban, mert a mostani bugos. Ez okozza a problémát. Nem csak a ph haldoklik ilyenkor, hanem a router mögött többi site is.
-
Valóban voltak gondok a webszerverünkön, de most masszív rekonfigurációt hajtottam végre az erőforrások hatékonyabb felhasználása érdekében. Remélem ezzel most egy jó időre megöltem a topikot.
-
Mint kiderült hálózati probléma van / volt, tök független a HTTPS-től, szerverektől.
-
válasz
Bjørgersson #2344 üzenetére
Még folyamatosan reszelem. Most hirtelen túl gyors lett.
-
Ma hajnalban volt szervercsere, de az okozta, hanem más. Rajta vagyunk.
-
Nesztek, ultragyors beléptetés.
-
válasz
Bjørgersson #2285 üzenetére
Nyugalom, dolgozunk a lassúságon.
-
Sorry, én voltam, sajnos az öreg indián fura dolgokat művel.
-
Aki ért hozzá, plz nézze meg a debug részen (F12), hogy a hálózati kapcsolat felépítése lassú-e. Nálam azzal tököl egy csomót.
-
Még megy a kutatás, hogy mi a @%&! van.
-
válasz
Bjørgersson #2239 üzenetére
Na úgy tűnik, sikerült... kop-kop-kop.
-
Már javulgat...
-
Mai napra konstans lassúság eltűnt. A random fagyás / lag problémáján még dolgozunk.
-
Rajta vagyunk, sajnos kicsit bonyolultabb a probléma, mert nem a RIOS lassú.
-
Franc vigye el, valahogy kikerült a kedvenceim közül ez a topik, visszatettem.
Szóval, igen, dolgozunk rajta, kisebb-nagyobb sikerekkel.
-
válasz
Bjørgersson #2185 üzenetére
A szerver úgy döntött, hogy ő bizony a hónap dolgozója lesz, még ha bele is pusztul, ezért nekiállt karbantartani / kitakarítani egy halom adatunkat. Nem én csinálom, magától megy, s lelőhetetlen a folyamat, pontosabban muszáj megcsinálnia, különben beköszönt az apokalipszis. Ez évi 1-2 alkalommal szokott előfordulni, s most pont sikerült beletrafálnia egy hétfő estébe, így eléggé észrevehető. Talán éjfélre befejeződik.
-
válasz
Bjørgersson #2151 üzenetére
De szerintem nem a szkript volt a ludas. Hanem egy privát-keresés, főleg, ha többen is csinálják egyszerre. Az megdögleszti a szervert.
-
válasz
Bjørgersson #2149 üzenetére
Ja, a privátok közötti gyorsabb kereső még mindig indexel. Itt-ott érződhet, de ha általánosságban lassít, akkor visszább veszem a terhelését. Csak akkor még lassabb fog elkészülni.
-
válasz
Bjørgersson #2121 üzenetére
Én most azon ügyködök, hogy rájöjjek mi a probléma. De most látszólag jó.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest