- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Aktív témák
-
exile
tag
Probléma megoldódott!
Volt mellettünk egy hatalmas építkezés és valószínüleg az ottani nagy teljesítményű gépek egyike volt a zavaró tényező. Mivel a ház felépült a gépek is elmentek, a zaj is megszűnt.
Köszi a segítséget! -
Tigerclaw
nagyúr
Még valami: Kipróbáláskor érdemes kikapcsolni minden egyéb elektromos eszközt, a számítógépet különösen, mert rádiófrekvenciás zajt is összeszedhet hangszett. Ha így sem szűnik meg a zaj vidd el valamelyik ismerősödhöz, rokonhoz aki nem a környéketeken lakik, hogy kiküszöböljük az energiahálózat helyi jellegzetességeit és RF zajokat.
Amenyiben a lakóhelyeden van nagyobb ipari vállalat, esetleg másik városba is érdemes átmenni kipróbálás miatt mert pl. egy ívkemence nagyon szennyezheti az elektromos hálózatot. Ha ott is megmarad ugyanez a zaj, akkor
érdemes megpróbálni egy garanciális javítást (remélhetőleg még garanciás)
A lényeg az, hogy javításra csak akkor add le, ha biztosan a készülék okozza a zajt és nem külső tényező. -
exile
tag
''Azt javaslom, hogy húzz ki minden audiókábelt a T7700-ból és hangosítsd fel, hogy hallatszik-e valami zaj.''
Kipróbáltam, és így is zajos a bal első szatelit.
Észrevettem, hogy a zaj a hangerő fokozásával nem változik. Tehát amikor bekapcsolom a hangszórót, akkor már megjelenik a zaj úgy, hogy a hangok még nem hallatszanak, minimum hangerőn van.
Furcsa -
exile
tag
Amúgy már arra is gyanakodtam, hogy hátha a táp csinál valamiféle zajt. De lehet, hogy hülyeséget beszélek.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nálam is volt hasonló probléma, bár nem biztos, hogy ugyanazon okból. Nekem egy Gigaworks S750 + DTTS100 dekóder párosom van és erős búgás hallatszott a mélynyomóból egy ideig. Nálam a kábelTV hálózat kábelén jött be valamilyen erős alacsonyfrekvenciás jel, ami kersztül ment a videómon és a dekóderen is. Amint kihúztam a dekóderből a video audiókábelét megszünt. A végleges orvoslása valószínűleg a kábelárnyékolás földelése lesz.
Te azt írtad, hogy valamelyik szatelitből jött a hang tehát inkább nagyobb frekvenciás zaj lehet, de lehet a T7700-as erősítője másképp reagál ilyen zajra. Persze az is lehet, hogy más a zavar forrása. Azt javaslom, hogy húzz ki minden audiókábelt a T7700-ból és hangosítsd fel, hogy hallatszik-e valami zaj. Ha nem, akkor tegyél rá egy walkmant, vagy discmant, ami elemről működik, hogy akkor van-e zaj. Ha még így is ok, próbáld rá a hangkártyádra. Így elvileg kiderül, hogy önmagában zajos-e a szett, vagy ha nem, akkor honnan jön a zaj. -
exile
tag
A probléma még mindig fenn áll.
Segítsetek! -
exile
tag
2004 Karácsony óta van ilyen hangfalszettem és idáig meg voltam vele elégedve, de egy ideje valami nem stimmel. Bár az is lehet, hogy a kezdetektől, csak én nem vettem észre.
A probléma a következő:
A bal első hangszóróból enyhe zajt hallok. Ez a zaj már akkor is hallható, ha nincs bekapcsolva a gép, csak a hangszóró (távirányítón). Ugyanezt a zajt hallom, ha bedugom a távirányító fejhallgató bemenetébe a a fülest, szintén zaj van a bal oldalon.
Próbáltam a fejhallgatót direktbe a hangkártyába dugni és akkor nem zajolt, és próbáltam másik hangszóróval is a hangkártyát és azon sem zajolt, tehát nem a hangkártya a hibás.
Esetleg találkozott valaki hasonló problémával? Vagy valaki tud vá valami megoldást?
Félek, hogy a hangfalszett a hibás, pontosabban a mélynyomóban található erősítő valamelyik kondenzátora csinálja a zajt.
Várom hozzászólásaitokat!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest