- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
Gyári hűtővel nem érdemes szabályozgatni mert ennyit tud. Hangos és gyenge hűtő. Le kell cserélni egy értelmes 4 pines hűtőre,l amit a biosban lehet arra beállitani hogy 50 fok alatt x%.on forogjon a venti rajta.
-
tibizje
tag
Elindítottam egy Prime95 tesztet, 100%-ra leterhelte a processzort és megnéztem közben a hőmérsékleteket.
Speccy nevű program a processzorra 255fokot írt(nyilván ez téves), az Aida 64 a kezdetekor szépen írta felfele folyamatosan, elment 57 fokig a CPU, de magokra egyenként ott is 255 fokot ír, aztán mióta 255-t ír a magokra, a CPU hőfoka lement 40fokra, de a magokra még mindig 255 fokot jelez, pedig a teszt még mindig megy, a processzor folyamatosan 100% terheltségen megy. Ezt nem értem. Valaki valami normális programot tudna mondani, ami leméri a hőmérsékletet rendesen? -
bododani
senior tag
válasz
tibizje #2991 üzenetére
Hát én azt javaslom, hogy venni kéne egy ventilátor szabályzót.
-
bododani
senior tag
válasz
tibizje #2989 üzenetére
Ezek a hőfokok teljesen jók. Mehetnek 80 fokig, felé ne nagyon.
Ha nem hangos a CPU, akkor nem baj ez a 3000rpm, de ha hangos akkor vedd lejjebb a kevesebb zaj érdekében. Illetve minél gyorsabban forog egy ventilátor, az élettartama annál kevesebb, és a 3000rpm nem kevés, szóval ezért is érdemesebb lehet lejjebb venni a fordulatszámot. -
tibizje
tag
Üdv. Ezek mennyire normális hőmérsékleti értékek FIFA 13 közben?(tudom, nem valami gépigényes játék)
http://kepfeltoltes.hu/130623/1353206917Untitled_www.kepfeltoltes.hu_.png
Alapjáraton az alaplap 35-36fok, a CPU 36fok, a magok egyenként 25 fokosak, a GPU pedig 47 fok 40%-os ventilátor mellett. Egyébként nem sok egy kicsit az a 3000rpm a processzor ventilátornak? alapjáraton és játék közben is ennyi.
MSI 760GM-P23 FX alaplap
AMD FX-4100 processzor(gyári hűtő)
MSI HD6850 1GB DDR5 R6850-PM2D1GD5 videokártya -
mokiber
tag
sziasztok, a következőben szeretnék tanácsot kérni:
szereplők:
-amd a8 3870k 3.00 GHz proci
-asrock a75 alaplap
-régi hűtőventilátor
-új hűtőventilátor: Be quit shadow rock topflowjelenség:
az asrock eXtreme tuner utilityben 1. szintre (10-ből) van állítva a prociventi, itt pörög e legkevesebbet.
a régi venti 2800-ról indult és ahogy melegedett a proci, ment utána, felpörgött kb .4000-ig is. ez ugye baromi hangos volt már ezért lecseréltem az újra.
az új venti 1 szinten 900-at pörög, viszont nem követi a proci hőmérsékletét. tegnap hagytam menni a gépet és mire visszatértem 60 fok a proci és a venti még mindig 900-t pörgött, aztán már annyit se, kezdett leállni, mert a target level 58 fokra volt állítva. ekkor egyébként egy videot konvertáltam, tehát dolgozott rendesen a proci.
kérdéseim:
1., a target temperaturt mennyire érdemes beállítani? a proci milyen meleg lehet, úgy hogy használom folyamatosan?
2. ha eléri a targetet mi történik a procival? nem kellene leállni a gépnek? nekem tegnap nem állt le, ahogy írtam.
3. miért nem követi a hőfokot a venti? valamilyen más programmal kellene vezérelnem? az a furcsa, hogy a régi ventivel jó volt ez a gyári Xtreme
köszi előre is a segítséget. -
bododani
senior tag
válasz
Niklaus #2984 üzenetére
Teljesen tökéletes ez a hőfok a processzornak alapjáraton. Laptopoknál terhelés alatt (pl.játék) mehet 85-90 fokig a hőfok,de ha 90 fölé megy akkor már jöhet takarítás és a pasztázás.
laca0000 : Egy másik, nagyobb táppal meg kéne próbálnod elindítani a gépet, de ha másik táppal nem működik a dolog, vagy nincs másik táp kipróbálni a gépet, akkor egy szervizben kivizsgálják, hogy mi a gond a géppel.
patakij : Ilyen megoldásról, hogy tiltani egy magot, még soha nem halottam, szerintem nem létezik ilyen. Ide egy másik processzort kell vásárolnod, de neked is azt ajánlom mint laca0000-nak, hogy egy szervizest megkérdezni, hogy másik processzor vásárlása helyett ilyenkor van-e olcsóbb megoldás.
-
patakij
tag
Sziasztok!
Adott egy Intel Core i3 2100-as processzor. A hőmérséklet gyári hűtővel mindig 30-35 fok között mozgott, így nem is terveztem nagyobb hűtő megvételét. A napokban viszont ránéztem egy programmal, és az egyik magnak 80-90 fokot, míg a másiknak 38fokot írt. Más programmal nem néztem amely magonként mérné a hőmérsékletet, a BIOS pedig indítás után kb 65 fokig kúszik fel. A Speedfan jelenleg is 85 fokot mér. Elsőnek szenzorhibára gyanakodtam, mert számomra ez logikátlannak tűnt hogy a hő nem terjed át egyik magról a másikra, mert elképzelhetetlen hogy pár milliméterre találhatóak egymástól, és az egyik mag 90fokon, míg a másik -normális- 36 fokon üzemel. Ezt azonban elvetettem, miután apró égésnyomot fedeztem fel a processzor egyik oldalán. Újrapasztázás után a hőmérséklet természetesen változatlan. Nos, mivel gyógyíthatatlan beteggé nyílvánítottam a processzorom, így az lenne a kérdésem, hogy létezik e ilyen program amivel tiltható az egyik mag, mert Win8-on belül nincs sok kedvem szórakozni mindig az affinitással. BIOS-on belül nincs erre lehetőség.
-
laca0000
csendes tag
sziasztok segítsetek nem tudom mi lehet a gond!szóval van 1 fujitsu siemens G31T-M2 es alaplapom, eddig volt benne 1 E2180 2 magos proci most vettem egy q8200 ast és a gép induláskor lefagy! kivettem az elemet és cmos törlés is meg volt ,itt megállt a tudományom,350 táp van a gépben.nem lehet hogy ez kevés?
-
Niklaus
csendes tag
Sziasztok, nekem is lenne egy kérdésem.
Ajándékba kaptam egy laptopot (használtan). Nagyon gyors, nagyon jól működik, de kíváncsiságból AIDA64-el megnéztem a processzort. Olyan 52-56 fok körüli hőmérsékleten mozog. Néha hallom, hogy jobban beindul a venti (bár megjegyzem, így is nagyon halk). Mennyi nagyjából az ideális hőmérséklet? A kezem a ventilátorhoz téve érzem, hogy nyomja a levegőt kifelé, tehát úgy tűnik, hogy az rendben van. Lehet pasztázni kéne a procit?
A hőmérsékleti értékek:Köszi a tippeket előre is!
-
LagerMaister
tag
Akkor most melyiknek van igaza? Vagy az alaplap csinálja ezt? Rossz a bios adat? Tegnap updateltem a bios, mondjuk azelőtt is igy mutatta az Aida. A biosfrissités meg zokkenomentesen lement...
-
Atesz1978
senior tag
válasz
LagerMaister #2981 üzenetére
Aidát használok én is, jó program nálam valós értékeket mutat de nálad valami nem ok hogy 4 fokot mutat!
-
LagerMaister
tag
Már nem tudom szerkeszteni, bocs a dupeért.
De amúgy ez hogy van, hogy AIDA szerint 34fokos a proci, magok meg olyan alacsonyan vannak, másik progi szerint meg 54fokos....
-
Atesz1978
senior tag
válasz
LagerMaister #2978 üzenetére
Kicsit magas az 50 fok a 22 fokos szobában mert kb 30-35 fok kellene legyen alapon!
-
LagerMaister
tag
Helló! Kb egy hónapja állítottam össze egy új konfigot. Eddig Intel most pedig egy AMD proci van benne, azt szeretném kérdezni, hogy normális e az hogy 50 fokon megy a proci, alap helyzetben, winamp, firefox fut a gépen, nah meg persze a többi száz winf"s alkalmazás. Mondjuk a szobában sincs az a veszélyes hideg, 22C fok van a szobában. A procin az alap hűtés van...
-
bodom88
csendes tag
-
bodom88
csendes tag
válasz
Atesz1978 #2975 üzenetére
igazándiból semennyire sem meleg a borda ezt a boltban is néztük sőt még a ventilátort is leszedte a srác a bordáról hátha még jobban melegedne de nem kb 4cm-re van a borda hátulja mögött a házba épített 12 cm-es ventilátor és ott sem érezni huzamosabb használat mellett sem h. meleget szívna el onnan. Mértem aida-val HW monitorral, Speedfan, de magában a Bios-ban is megvan ez az alap 45-50 fok a HW monitornál vettem észre van egy cputin ami terhelés nélkül produkálja ezt a 80+ fokot ha rádobom a terhelést szinte azonnal megfordul és 45 fok lesz és a cpu egyből megy felfele mintha fel lenne cserélve, de például crysis 3 ultra beállítások mellett kicsit sem akadt meg sőt szinte semmilyen komolyabb játék aminek szerintem ilyen hőfokok mellett erősen szaggatnia kéne, csak én attól tartok ha nem is valós ez a hőmérséklet attól függetlenül a cpu nem ad 100%-os teljesítményt.
-
Atesz1978
senior tag
válasz
bodom88 #2974 üzenetére
Nézd meg terhelt állapotban ha megfogod mennyire meleg a borda mert lehetnek mérési hibák is! A 100%-os terhelésen az órajel is maximumon kellene hogy menjen és elvileg ha 95 fokra melegedne már le kellene kapcsoljon az alaplap! Milyen programmal mérted ezeket az eredményeket?
-
bodom88
csendes tag
sziasztok egy i5 2500k van a gépemben nem gyári hűtővel (AC 13 pro) nemrég ki lett cserélve mert eltört a foglalata a hűtőnek és most az új-al érdekes hőmérsékleteket kapok alapjáraton 45 fok körüli a cpu terhelés alatt 95 is ezt a boltban is észrevették mikor kicserélték de azt mondták hülyeséget mér mert hideg az egész borda stb... és rendesen kell ,hogy fekdüjön a processzoron az én gondom ezzel az ha jól tudom akkor ekkora hőmérsékletnél nem akkora az órajele a cpu-nak mivel nagyon magas a hőmérséklet megnéztem teszt programmal és 95 fokon 100%-os terhelés alatt 2.5Ghz -en ment nemtudom ez mennyire normális.
A gép garanciás ezért belenyúlni nem tudok. -
fer
őstag
Szerintem mindenképpen megérdemli a pasztát, a terheletlen hőfok kicsit magas, de szerintem nem ettől lessz az akadás! Nézd meg inkább a procihasználatot, amikor akadozik a gép, szerintem valami a háttérben zabálja a prociidődet, én erre tippelek, de még ezenkívűl más is okzhatja! Az alaplap hőfoka is kérdéses! Mivel írtad, hogy eddig nem csinálta bizonyos játékoknál! Én a helyedben mindenképpen raknék bele egy core2-es procit, azzal sokkal gyorsabb lesz a géped! Nekem egy P5PE-VM lapban szuperul működött egy E4500! Azért a proci supportot érdemes megnézni csere elött!
-
P.mini
aktív tag
Sziasztok! A procim borzalmasan gyenge. Akadozik az olyan játékoknál, amiknél eddig nem. Akadozik a youtube, a flash tartalmak stb. Egyszer szétszedtem a gépet, és nem lett bele rakva hűtőpaszta, a régi beszáradtal lett visszarakva a CPU. Lehet-e ez a gond? Nem tudom, hogy ezután kezdte-e el csinálni a laggot, de a jelenlegi gyenge konfigommal:
Asus P5P800-VM alaplap
1 Gb Ram (DDRII)
128 Mb videokártya (Ati Radeon 9200)
Intel Celeron 2.8 Ghz
minden akadozik, és lassú, xp-vel és 7-el is.
512 mb rammal, 96 mb integrált videokártyával nem laggolt semmi, gyors volt.
Megoldaná-e a problémámat ha raknék normális hűtőpasztát?
Remélem érthető voltam, előre is köszönöm a segítségeteket! -
Weareus
addikt
(#2959) Smile8822 az sok! Lehet, h. tartósan elviseli, de ártani nem használ neki, hidd el. Ha az enyém 60 fok körül járna (tartósan), már nem lennék nyugodt. Nem tudsz alá venni ilyen ventis asztal-távtartót? Haveromnak van egy HP-ja, nyáron koliban (emelet, beton = hő) állandóan fagyott. Vett alá ilyen kütyüt és a fagyások megszüntek. Lehet, h. neked is segítene.
P.mini: Ha a "gépház" fala is forró, süt, akkor ott a szellőzéssel lehetnek azért gondok. Mikor volt szétszedve és kiportalanítva utoljára? És mik vannak benne? És főleg mennyi? (HDD, szellőzőventik, stb...).
Van ilyen sűrített levegős spray, vagy a porszívón (ha olyanfélétek van) megcseréled a gégecsövet, és máris porfújó lesz belőle. Aztán csavarnyúzó, gép oldala le, irány az erkély v. a természet lágy öle és adj neki...
Rengeteg hőt "beizolál" a por a gép belsejébe.
Van itt egy-két videó ezzel kapcs.: 1. 2. 3. -
P.mini
aktív tag
Sziasztok! Van egy Intel Celeron 2.8 Ghz-es procim. Borzalmasan melegszik, alapjáraton 50-60 fokot mutat az everest. Ha megy egy zene, 70 fokos. A gépház fala forró, süt. A hűtőpaszta kb 5 éve volt cserélve. Most a gép szaggat a videóknál, játékoknál, aminél régebben nem okozott, gondot, de régebben meleg se volt a gép. Ez okozhatja a lelassulást? Ha ez okozza, és szerintem tuti, akkor le fogom cserélni a pasztát, de ha nem lenne jobb, akkor csak új proci. A gépet csak netezésre használom, max egy-két régi játék. ja, és még egy plusz kérdés. Hogyan tudom leszedni a prociról a rászáradt hűtőpasztát, már kő kemény.
Előre is köszi a segítséget. -
Smile8822
senior tag
Sziasztok lenne egy kérdésem remélem tudtok segteni.
Adott egy
Nec Versa One típusú Netbook és egy T2370 es processzor van benne és érdekelne hogy hány fok a jó neki mert nálam ilyen 55fok körül mozog!
Azt tudni kell hogy egyfolytába kikapcsolt a gép még pár napja és újra pasztáztam a procit és most egyáltalán nem kapcsol ki és azért kérdezném hogy mennyi az ideális fok neki és hány fok már ami nem jó!köszönöm
-
Weareus
addikt
válasz
Gyufaaa #2954 üzenetére
Megtettem.
Találtam egy béta-verziót.
Működik.
Végre ki tudom iratni a CPU hőmérsékletet játékok alatt.
Most tényleg minden ok.
Csináltam néhány képet a Metro-ban és a Crysis 3-ban.
1.
2.
3.
Azért érdemes megnézni, hogy a Metro elvan ~ 3.5 Gb rendszermemóriával, míg a Crysis 3...
Ráadásul a Metroban, ebben a "szarul optimalizált" játékban milyen jól fut a CF, míg a Crysis 3-ban... (Bár a képen épp 84%-ot mutat, de játék alatt úgy ugrál, hogy rossz ránézni). Metro-ban stabilan 90% fölött van, ami azért FPS szempontjából (sem) mindegy. -
Weareus
addikt
válasz
Gyufaaa #2951 üzenetére
Próbálkozom én is, de semmi reakció...
A második karimat pedig eddig nem sikerült kiiratnom OSD-re, mert alapból ugye nem megy, és így nem is látom a kipipálható dolgok között.
Próbáltam ugyan futó játék alól alt+tabbal kilépve beállítani, és így már ugyan megjelenik az AIDA-ban, hogy GPU 2, ki is pipálom, de nem jelenik meg a játékban az eredmény (újraindítás után sem).
Azért ez így is valami, és én is próbálkozom, hátha... -
Weareus
addikt
válasz
Gyufaaa #2949 üzenetére
Köszönöm szépen, sikerült!
Most már csak a cicamica méretű OSD betűket kellene valahogy megnövelnem játék alatt...
Tudom, hogy a RivaTunernél van egy ilyen opció, de hiába állok rá az AIDA 64-re a RivaTunerben, majd állítom be a csuszkát, stb. semmi nem változik a játékban.
Ez vajon miért lehet? -
Weareus
addikt
Sziasztok!
Olvastam, hogy játékok alatt az MSI AB + HWINFO-val kil lehet iratni a procihőmérsékletet és -órajelet is.
Próbáltam keresni a topikban részletes leírást - gondolom, volt már róla szó -, de nem találtam.Gugliztam egy oldalt, ahol részletesen le van írva screenshotokkal, de ez örömlányra hosszú és komplikáltnak tűnik...
Tudna valaki adni egy leírást v. egy linket, hogy miként lehetne egyszerűen és gyorsan megoldani ezt a kérdést? -
cmu721
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdés, hogy szerintetek az alábbi hőfokok rendben vannak e, alap bios beállításoknál? A procihűtő Matterhorn pure, de a hőcsövei simán foghatóak, mikor a magra épp 72 fokot ír a program. Leszedtem a hűtőt. újrapasztáztam, másmilyennel, mint ami volt a hűtőhöz, de semmi nem változott. Szeretném húzni a gépet hamarosan...
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Nemsomára veszek egy FX-8320-as CPU-t, és gőzöm sincs milyen hűtés kell egy ilyen cuccra. Olyat mondjatok ami OC-t is bírna, pár év múlva valószínüleg túlhajtva használom majd.PCX.hu kínálatából lehet válogatni, mert innen rendelem a procit is. Szeretném olcsón megúszni!
-
Highground
aktív tag
Na meg van az új hűtő. Kb. 10 fokot csökkent a hőmérséklet. Most idle-ben 41C fok körül van, terhelés alatt(100% 10 percig) pedig 51C. Szerintem megérte, most már azért biztosabban merek játszani bármivel.
-
fer
őstag
válasz
Highground #2942 üzenetére
Várom az eredményeket!
-
fer
őstag
válasz
Highground #2940 üzenetére
Én nem is ösztönözlek arra, hogy vágd le a sapkáját, én csak azt írtam le, hogy én hogyan jártam hasonló tünetekkel, és mi volt a megoldás! Egyébként az nem jelent semmit, hogy fél éves a procid, mivel ez bármikor előfordulhat főleg az amd-nél, fel lehet ezt fogni gyártási hibának is, mivel nem került oda megfelelő mennyiségű paszta, vagy esetleg buborékos volt, és most keményedett ki annyira, hogy már nem vezet kellőképpen! De mivel én procim szinte nem került semmibe, és már eleve így jutott hozzám, ráadásul ez már a harmadik gépem, ezért nem sajnáltam annyira, a te helyedben lehet én is kicsit húzódzkodnék az efféle műveletektől!
-
fer
őstag
válasz
Hegyirabló #2937 üzenetére
Ha nincs elvezetve a hő megfelelően, akkor nagyon gyorsan fel tud menni a hőfok! Aki még nem csinált ilyet az hitetlenkedik! Először én sem gondoltam ilyenre, de kicsit utána olvastam a dolognak, megcsináltam, és 30 fokot csökkent a hőfok, ami szerintem még nem elegendő, de jobb mint volt!
Highground: Ha az van amit írtam, akkor vásárolhatsz akármilyen drága, meg űberf***a hűtést, a hőfokod akkor sem lesz alacsonyabb!
[link] Itt írnak ilyen problémáról, és legalul írja valaki a megoldást! -
Highground
aktív tag
Most az AIDA 64-et futtatom folyamatosan és naplóztatom. Szerinte a magok egyenként 28C fokosak, a CPU meg 45C jelen pillanatban(szintén nem fut szinte semmi különös, csak avast+utorrent+chrome).
A BIOS-t default-oltam... nem tudom... ki kellene próbálnom egy új hűtéssel, dehát az meg egy normális minimum 6000.-
Ja és volt már egy kék halálom is ma! Csak, hogy nehogy valami baj legyen... -
fer
őstag
válasz
Highground #2935 üzenetére
Ha azt még nem csináltad volna, akkor előbb mindenképp a hűtőt pasztázd újra, és ha nem jó csak azután érdemes a sapka alatt újrapasztázni!
-
fer
őstag
válasz
Highground #2933 üzenetére
Lehet nálad is az a helyzet ami nálam, én is hasonlóan jártam egy X2 4800+-os procival, nálam is 110 fokig ment fel a hőfok 100% prociterhelés közben! A megoldás a procisapka alatt újra kell pasztázni! Nálam egyik napról a másikra jött elő a probléma, most ott tartok, hogy max 80-ig tudtam levinni, lehet nekilátok még egyszer, mert szerintem nem sikerült elég jól a művelet! Szerintem nálad is ez lesz a helyzet, erre utal a nem forró hűtő, mivel a procisapka nem adja át kellően a hőt a hűtőnek!
-
Highground
aktív tag
válasz
Hegyirabló #2932 üzenetére
Mindenesetre köszönöm a segítséget! Várok még egy pár szakértői véleményt
Mert kicsit berezeltem. Nem is a 127C-tól, hanem hogy alapjáraton melegszik a gép(CPU).
Most az előbb leállitottam a HWmonitort, és újraindítottam. Eredmény: KÉP
Ez bolondMegint 52C fokot mutat, de a max. megint 127... ráadásul most a TMPIN 4 83C fokos
Valamivel valami nagyon nem stimm... -
Hegyirabló
veterán
válasz
Highground #2931 üzenetére
Előre bocsátom, én nem vagyok szakértő, csak a saját tapasztalataim alapján írok. Szerintem a hőmérséklet mérő dióda rossz. Hibás értéket küld, emiatt letilt a gép, pedig ahogy mondod, nem forró annyira, hogy ne lehessen megfogni. Ezt és azt figyelembe véve, hogy a képen látható hőmérsékletet véleményem szerint lehetetlen elérni, ezt gondolom én.
De lehet, hogy valaki, aki jobban ért hozzá, azt fogja mondani, hogy tök hülyeség, amit írok.
-
Highground
aktív tag
válasz
Hegyirabló #2930 üzenetére
A rézcső melegnek meleg, de meg lehet fogni. Nem tűzforró, nem kell elkapni a kezemet.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Highground #2929 üzenetére
Belenyúltál? Mennyire meleg? Megfogható? Ha éget, és elkapod a kezed, akkor az gond.
-
Highground
aktív tag
válasz
Hegyirabló #2928 üzenetére
Nem tudom, ilyen mérés eddig nem volt
Eddig "normális" értékeket mutatott.
Most, hogy egy editor-t használok, 51C fokot mutat. -
Hegyirabló
veterán
válasz
Highground #2927 üzenetére
Nem lehet, hogy rosszul mér diódád? Ennyinél már olvadna szerintem, már ha nem tiltana le hamarabb.
-
Highground
aktív tag
Na jó, kezdek egy kicsit aggódni... KÉP
Játszottam 15 percet... Most ezzel mi van?Ez komoly??? 127C??? A coretemp szerint is majdnem duplázódott a hőmérséklet.(min.:24C max.:46C) Valami nem stimmel...
-
Highground
aktív tag
Szép napot mindenkinek!
Tegnap előtt leállt a gépem túlmelegedés miatt, most nyomozok, hogy a táp vagy a CPU volt-e.
Tegnap este 1 óra(FC3) játék után ilyen eredmény volt miután kijöttem az asztalra(eltelt kb. 2-3 perc a játékból való kilépés után): KÉP
Most idle-ben futtatok hőmérséklet méréseket mert nekem gyanús a procihűtés.
Itt vannak az adatok teljesen alap járaton, nem fut semmilyen program:
KÉP1
KÉP2
Ami gyanús, hogy eleve húzva van a proci majd 3,6 gHz-re, holott nem megy semmilyen program vagy játék ami igényelné. Gyári AMD hűtés van rajta. Úgy néz ki(legalábbis az én laikus szememmel), hogy játék közben felmegy egészen 65-70C fokig, ami nem lehet igazán jó, mert ahogy utánanéztem 70C fok a megengedett maximum hőmérséklet, javítsatok ki ha tévedek. Ezt abból szűrtem le, hogy 63C volt amikor már kint voltam az asztalon pár perce, és tegnap előtt 1,5-2 óra játék után állt le a gép, nem egy óra után. Szóval szerintetek mi a helyzet? Ezek a hőmérsékleti adatok nem gyanúsak?Mert ha igen akkor be kell szereznem egy jobb hűtést a procinak. Hallottam, hogy a gyári elég kaki, de azért azt hittem elég lesz
Szerk.: Azt el is felejtettem mondani, hogy mindez levett oldallappal, és nyitott elülső résszel(a mostani mérések)!Köszönöm a segítséget!
István
-
lacika0926
tag
hali!
amd be555-es procim van, és 4magosítás esetén semmi esélyem sincs, hogy kiírja hány fokosak a magok?
a kupakhőben megbízhatok? -
törölt tag
Sziaszok nekem 1 olyan kérdésem lenne, hogy a procim olyan 45 és 61 között dolgozik.Ez mennyire befolyásolja pl gémek szaggatását?
-
Atesz1978
senior tag
válasz
vadallat88 #2915 üzenetére
Ideális az 55 °C-os hőmérséklet játék közben!
-
Sarkadi
tag
válasz
vadallat88 #2915 üzenetére
Teljesen normális értékekről van szó, sokaknak alapból 55 fokos a procijuk, szóval...
-
vadallat88
tag
Sziasztok! Csak érdeklődni szeretnék... a gép szíve egy i5 3570k. Erre vettem egy Alpenföhn K2-t. Tuning nélkül játék közben 55 °C a max hőmérséklet. Normál szobahőfokkal. (21 °C) Ez elfogadható vagy ennél jobbnak kellene lenni?
Választ előre is köszönöm. -
noby
aktív tag
sziasztok! nem tudom jó helyre irok de sos lenne a válasz.nem mostani processoról érdeklődnék egy régi 1magos p4es gépet váltana le ez a processor pentium d820ról lenne szó kisebb játékok futtatására kellene de sokan írják,hogy csak irodai munkára használható most mi az igazság?gyerekek gépébe játékra alkalmas vagy sem?
-
cipos2
csendes tag
Fontos kérdés és gyors választ várok hozzáértöktől
Kezdem is
alaplapom N1996 L-A690 LENOVO AMD ATHLON 64x2 4400+procival és egy gyári kis amdhűtövel szépen ment (Addig -Addig még én nem cseréltem le a processzort ) csere meg volt erre-AMD ATHLON 64x2
ADO5600IAA5DO
NAA9G 0808FPGW
9474091880038 Processzorra (5600+ Brisbane)
Ja lehet hogy fontos lehet 939 volt a 4400+ proci ez az ujjj pedig 940
Továbbá Melegszik a processzor most lecseréltem egy jobb minösű hütésre ASUS CROX K8M2-7MB5S
egy ideig jo is volt az ujj hütés szépen mentek a játékok is de már megint fel fel megy a proci hő fokja
alapba jelenleg is 28 -33 fok de ha netezek játcok akkor azzonal fel megy 55fokra már nagyobb játékkal nem is merek játcani illetve most már ki is vettem a kártyát csak egy beépittet kártya van benne Mert ha van benne videokártya akkor alapbol van rá eset hogy 45-52 fok mikor bekapcsolom
kérdésem hogy mitöl van ez
pormentes és ujj ca hütés 1 hete hogy vettem
Hátha lényeges lehet még ezt leirom Speed Fan progi ezt irja
Fan1- 13RMP Fan2-3400RMP Fan3-0RMP Sys Fan- 0RMP CpuoFan- 0RMP AUXO Fan-2058RMP CPU1 Fan-999RMP Aux1 Fan 0RMP -
borzolo
csendes tag
Sziasztok!
Miért van az hogy a Core Temp szerint a CPU-m hőmérséklete 44°C de a BIOS szerint csak 30°C.Vagy inkább kérdezem másképpMelyiknek higgyek????
-
Viesel
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a hűtés:http://www.aqua.hu/cooler-master-vortex-211q--rr-v211-15fk-r1-174389.htmlJó lenne ilyen procira?http://ark.intel.com/products/27512/Intel-Pentium-D-Processor-820-2M-Cache-2_80-GHz-800-MHz-FSB
És az már egy másik kérdés hogy tudnám-e vele tuningolni?
Választ előre is köszi -
Gyufaaa
veterán
Paszta semennyit nem segítene. Vegyél arra a kazánra egy kicsivel erősebb hűtőt, ha alacsonyabb hőmérsékletet szeretnél. A Freezer-t elég nehézkes felszerelni, vagy is könnyű rosszul feltenni.
-
Scrake
csendes tag
szerintem kenj rá hűtőpasztát ha az sem segít cseréld ki a proci hűtőt valami másra.
Freezer X treme rev2 egy nagyon jó kis hűtő, vagy ha felhúztad a proci teljesítményét bioszba az is lehet a gondja akkor állítsd vissza a normálisra. Csak akkor húzd a bioszt ha a hűtés elbírja. -
Viesel
csendes tag
Sziasztok valaki tud segíteni?
Nemrégiben vettem egy Intel Pentium D820-as procit. http://ark.intel.com/products/27512/Intel-Pentium-D-Processor-820-2M-Cache-2_80-GHz-800-MHz-FSB
Ezzel a hűtővel használom:http://www.aqua.hu/cooler-master-di5-9hdsl-0l-gp-775-38ghz-96223.html
De csak a videó nézésnél youtubeon 63C-os.
Mi lehet a baj?
A hűtőpaszta mennyivel javítana ezen? -
Ata88
csendes tag
Sziasztok!
A következőbe kérném a segítségeteket:
gigabyte GA-G31M-ES2C (ebbe nem vagyok biztos)
775-ös Pentium 4 3ghz (200x15)
2x2Gb Kingmax 800MHz
Gainward Geforce 8600 GT
A CPU ventilátort cserélni kellett Arctic Alpine 11 Rev2 került bele
Arról nincs adatom hogy a gép milyen hőmérsékleten üzemelt korábban, mert egyből ventilátor cserével indítottam, de most igen komolyan melegszik a gép 50-60 fokon megy alapjáraton, de rendszeresen felmegy 70 C fölé is. Gondoltam hogy a gyári hütőpaszta kevés ezért leszedtem és újra pasztáztam de még mindig ugyan úgy melegszik. -
evilzombie
tag
Sziasztok.
775-rol váltok 1366-ra, ilyen blokkom van.Ha a link jobb alján levő átalakítót jelenleg nem tudom beszerezni,van e valami alternatív módszer/lehetőség a felszerelésére?
Hol tudok venni olyan terméket ami helyettesíti? -
flamicom
csendes tag
es a proci egy masik ugyan ijen leptopba hibatlanul ment ugyhogy mas a gond
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest