Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• patakij

tag

Sziasztok!

Adott egy Intel Core i3 2100-as processzor. A hőmérséklet gyári hűtővel mindig 30-35 fok között mozgott, így nem is terveztem nagyobb hűtő megvételét. A napokban viszont ránéztem egy programmal, és az egyik magnak 80-90 fokot, míg a másiknak 38fokot írt. Más programmal nem néztem amely magonként mérné a hőmérsékletet, a BIOS pedig indítás után kb 65 fokig kúszik fel. A Speedfan jelenleg is 85 fokot mér. Elsőnek szenzorhibára gyanakodtam, mert számomra ez logikátlannak tűnt hogy a hő nem terjed át egyik magról a másikra, mert elképzelhetetlen hogy pár milliméterre találhatóak egymástól, és az egyik mag 90fokon, míg a másik -normális- 36 fokon üzemel. Ezt azonban elvetettem, miután apró égésnyomot fedeztem fel a processzor egyik oldalán. Újrapasztázás után a hőmérséklet természetesen változatlan. Nos, mivel gyógyíthatatlan beteggé nyílvánítottam a processzorom, így az lenne a kérdésem, hogy létezik e ilyen program amivel tiltható az egyik mag, mert Win8-on belül nincs sok kedvem szórakozni mindig az affinitással. BIOS-on belül nincs erre lehetőség.

• patakij

tag

Üdv!

Van egy 631es P4 3ghz-es procim (default órajeleken járatom). Bekacsolás után a Phoenix Biosom a ventit 1000fordulaton járatja (gyári Intel hűtő, egy Celeron D 3ghz-esről, de tudtommal az Intel az én P4esemhez is ezt csomagolta), szóval ekkor 37-40 fokos. De amikor játszom, hirtelen felugrik 65fokra, de volt már 75 fok is...ekkor 3300rpm-en megy a venti. A hivatalos oldalon az Intel, azthiszem 69 fokot jelölt meg mint maximális hőmérséklet. Károsodik e a processzor 75 fokon? pasztát most raktam rá pár napja, azzal sztem nem lehet gond. A hűtőt pedig portalanítottam. A válaszokat előre is köszönöm, viszont szívesen meghallgatnám azoknak a tapasztalatait is, akik ilyen processzorral rendelkeznek.

Új hozzászólás Aktív témák