- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
patakij
tag
Sziasztok!
Adott egy Intel Core i3 2100-as processzor. A hőmérséklet gyári hűtővel mindig 30-35 fok között mozgott, így nem is terveztem nagyobb hűtő megvételét. A napokban viszont ránéztem egy programmal, és az egyik magnak 80-90 fokot, míg a másiknak 38fokot írt. Más programmal nem néztem amely magonként mérné a hőmérsékletet, a BIOS pedig indítás után kb 65 fokig kúszik fel. A Speedfan jelenleg is 85 fokot mér. Elsőnek szenzorhibára gyanakodtam, mert számomra ez logikátlannak tűnt hogy a hő nem terjed át egyik magról a másikra, mert elképzelhetetlen hogy pár milliméterre találhatóak egymástól, és az egyik mag 90fokon, míg a másik -normális- 36 fokon üzemel. Ezt azonban elvetettem, miután apró égésnyomot fedeztem fel a processzor egyik oldalán. Újrapasztázás után a hőmérséklet természetesen változatlan. Nos, mivel gyógyíthatatlan beteggé nyílvánítottam a processzorom, így az lenne a kérdésem, hogy létezik e ilyen program amivel tiltható az egyik mag, mert Win8-on belül nincs sok kedvem szórakozni mindig az affinitással. BIOS-on belül nincs erre lehetőség.
-
patakij
tag
Üdv!
Van egy 631es P4 3ghz-es procim (default órajeleken járatom). Bekacsolás után a Phoenix Biosom a ventit 1000fordulaton járatja (gyári Intel hűtő, egy Celeron D 3ghz-esről, de tudtommal az Intel az én P4esemhez is ezt csomagolta), szóval ekkor 37-40 fokos. De amikor játszom, hirtelen felugrik 65fokra, de volt már 75 fok is...ekkor 3300rpm-en megy a venti. A hivatalos oldalon az Intel, azthiszem 69 fokot jelölt meg mint maximális hőmérséklet. Károsodik e a processzor 75 fokon? pasztát most raktam rá pár napja, azzal sztem nem lehet gond. A hűtőt pedig portalanítottam. A válaszokat előre is köszönöm, viszont szívesen meghallgatnám azoknak a tapasztalatait is, akik ilyen processzorral rendelkeznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged