- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
SmartAss #1786 üzenetére
Ilyen az X5-ben sincs.
Ha jól értem azt szeretnéd, hogy egy objektumot megtöbbszörözzön, mégpedig a megadott mennyiségben és megadott távolságra egymástól?
Az nem az Elrendezés menüben lesz, hanem a dokkolóknál a Transzformálás-t kell bekapcsolni.
Akkor oldalt megjelenik a dokkolóknál és ott be tudod állítani, hogy milyen irányba, milyen távolságra és mennyiségben szeretnéd. -
válasz
GumisPeter #1785 üzenetére
Küldöd?
-
válasz
GumisPeter #1783 üzenetére
Küldd el a fájlt és hogy mit akarsz rajta változtatni, meg hogy hányas Coreled van, és hétfőn megcsinálom neked szívesen.
-
válasz
GumisPeter #1780 üzenetére
De mit passzolsz? A Coreled az angol?
-
válasz
GumisPeter #1778 üzenetére
Mármint a Corel angol? Attól még vannak ékezetes karakterek, az a fontkészlettől függ, nem a Coreltől...
-
válasz
jhos910 #1764 üzenetére
Hát így hirtelen nem tudom, de olyan tudja ezt csinálni, ha mondjuk corelben RGB a kép, de amikor pdf-et csinálsz, akkor be van állítva, hogy konvertálja CMYK-ba (vagy fordítva...)
Meg mondjuk akkor ez szinte mindegyik színnél változást hozna, nem csak ennél a kettőnél.
-
-
Persze, de ha mondjuk corelben leméretezem, leveszem a felbontását (mert minek legyen 2500 dpi, egy névjegykártyán a logo, ha bőven elég 300 is...), esetleg világosítok rajta vagy egy kicsit a szaturáción módosítok, majd elmentem, másnap meg kiderül, hogy de jó lenne ha mégis inkább sötétebb lenne és szaturáltabb, akkor jobb a forrással dolgozni. Nekem van egy ideiglenes mappám, amibe mentem az ilyeneket, és pár havonta kidobálom a régieket. Addig meg elfér az a párszáz mega a terás vinyón...
-
válasz
no11liz #1727 üzenetére
Nem tudom, mert nincs pont ilyen nyomtatóm, de végig kellene bogarászni mindent, akár mélyebb beállításoknál, mert lehet, hogy van valami kis pöcök, ami eddig alapértelmezetten be volt pipálva, most meg ki...
Én például Corel9 óta nem tudok fekvő oldalt nyomtatni a Creo rip-re, mert nem tudja értelmezni. 9-esnél még jó volt, azóta nem. Minden más programból lehet a Creora fekvőt, és minden más nyomtatóra lehet a Corelből fekvőt, csak együtt nem megy...
-
Valami ötlet?
Telepítsem újra?
Másik gépen nincs gond vele, meg ha régebbi fájlt megnyitok, amiben van ez a szín, és kimásolom, akkor az használható például... -
Kellene egy kis segítség.
Adott az alapértelmezett cmyk színpaletta. Hozzá van adva egy CutPath (vágóvonal) nevű szín. Direkt szín, ebből tudja a vágóplotter, hogy hol kellene vágnia.
Namost újabban ez a szín eltűnik a palettáról. Minden megnyitás után újra hozzá kell adni. De most meg már olyat csinál, hogy megváltozik a színe feketére, és nem is jelenik meg a vágógép szoftverében az így jelölt vonal. Ha kiveszem a direktet feldolgozásra, akkor visszaáll a szín, de ugye akkor nem lesz vágóvonalként értelmezve.Ráadásul hiába mentem el a palettát, a következő megnyitáskor már nincs ott.
-
X6 small business lesz valamikor, esetleg upgrade X5 small businessről?
X7 mikorra várható? -
-
-
válasz
FazekasLaci #1654 üzenetére
Ha X5 small business-em van (3 gépre telepíthetős), arra van frissítés? Ha igen mennyi lenne? Jöhet privátban is.
-
Kösz nem. Sokáig angolt használtam én is (asszem a 9-es volt utoljára), de mivel többen dolgozunk a cégben, és a többiek egyáltalán nem tudnak angolul, ezért átváltottunk magyarra, az meg nem működik, hogy három gépen magyar van, egy meg angol...
Sokáig én se találtam semmit a magyarban, de most már fordítva van, az angolban nem tudok eligazodniAzt, hogy nem tudom mi micsoda lehet, de azokat a funkciókat, amiket tizensok év alatt soha nem kellett használnom, mert nem volt olyan alkalom, amikor kellett volna, hagy ne ismerjem már. Ezért van a fórum, hogy ilyenkor lehessen kérdezni.
(fel sem merem tételezni, hogy esetleg lehet benne olyasmi, amit én használok te meg még soha, és ezért én kapásból vágnám, amit te nem találsz...) -
-
Ilyet hogy lehet előállítani?
Szóval hogy ilyen halvány kék átmenet legyen körbe.
-
Pont fordítva. A nyomat lesz olyan, mint amit a corel mutat. Ha azt a kék/pirosat küldöd nyomdába, akkor olyan narancs/lilát kapsz, mint amit a profillal mutat.
Ráadásul a monitor színei és a nyomtatott színek soha nem lesznek teljesn egyformák, az egyik RGB a másik CMYK.
A corel megpróbálja megmutani, kb. milyen lenne nyomtatva, de mivel a monitor mindenképp RGB-t csinál belőle, ez csak közelítés. -
-
válasz
.:Kristian:. #1571 üzenetére
Jó kérdés, most nem vagyok a cégnél, itthon meg nincs corel, de ha egy keresőt ráengedsz, akkor jó eséllyel megtalálod. Mittudomén temp könyvtárban, vagy a @-ra rákeresel...
-
válasz
.:Kristian:. #1569 üzenetére
Nincs valahol egy ilyen @@akármi.tmp nevű fájl a környéken (sok összevessza karkter, de pár @ biztos van benne)?
Szokott olyat, hogy ha biztonsági mentés közben fagy meg, akkor nem tudja többé megnyitni az eredetit, de ha ezt a tmp fájlt átnevezed cdr-nek, azt igen. Vagy ugyanabban a könyvtárban van, ahová az eredti fájlt menti, vagy ha meg van neki adva valami hely, akkor ott... -
s különben is miért nem dolgozik össze a két program egymással
Talán mert másik cég másra való terméke? Ez kb. olyan, mintha azt kérnéd számon a BMW-n, hogy miért nem jó hozzá a Toyota hengerfej....Egyébként ne intelligens kitöltéssel csináld, csak egyszerűen kijelölöd a zárt alakzatot, és bal gombbal katt a színskálán a megfelelő színen...
De ha az intelligens kitöltéssel kifolyik, akkor szvsz nem zárt az a görbe...
-
válasz
Bambucka #1546 üzenetére
Az a baj, hogy a 9-esre már nem emlékszem, de az újabbaknál be lehet állítani pdf mentéskor, hogy görbe legyen a szöveg.
Ha a 9-es nem tudja, akkor egy pdf nyomtatót telepíts, és általában ott is lehet ezt állítani.
Esetleg corelben görbévé alakítani a szöveget, és utána csinálni a pdf-et, de 9-esnél ez problémás lehet, mert asszem csak grafikus szöveget tud görbíteni, paragrafust nem, az újabbak már tudják azt is... -
válasz
Picturemaker #1528 üzenetére
Akkor ezentúl használj
Sok hibát kijavítottak...
-
válasz
Picturemaker #1522 üzenetére
Hányas Corel? Van elég memória?
-
válasz
Picturemaker #1517 üzenetére
Mert tömöríti a képet a pdf. Be kell állítani, hogy milyen minőségűre akarod a tömörítést, érdemes minél jobbra...
-
Azt meg lehet-e oldani sorszámozáskor, hogy úgy legyen fölszerelve a cucc, hogy vágás után sorrendben legyenek a számok?
Mert most ugye ha egy SRA/3-ra fölszerelek mondjuk 12 jegyet, összesen 1000 db, akkor egymás mellett jönnek a számok, és a vágás után 12-esével nő a számozás a tömbben. Meg lehet oldani azt, hogy mondjuk ha a bal fölső az 1-es, akkor ne mellette legyen a 2-es, hanem a 2. oldal bal fölső legyen?
-
válasz
zzolika #1411 üzenetére
Nálam ez nem megy.
Van Win7 64 bites meg XP prof SP3 32 bites meg XP home SP3 32 bites.
Mindnél ez van...Más:
Most, hogy már nagyjából be lett állítva minden, uninstalláltam az X3-at.
Viszont az X5-ből eltűnt a Photopaint.Mármint a program megvan, működik is, csak megszűnt az, hogy Corelből közvetlenül el lehessen érni, ha egy bitmapet módosítani akarok.
Az alkalmazásindítóból is eltűnt a vonalkódvarázsolóval együtt.
Hogy lehet visszatenni? -
válasz
nemokapitany #1407 üzenetére
De most ha ők pdf-et kapnak, akkor honnan tudják, hogy hányas corellel dologozol?
Na meg X5-ből is tudsz visszamenteni corel8-ba, ha kell nekik véletlen a corel fájl is.
Ha meg csak a pdf, akor meg nem mindegy nekik, hogy illustratorból vagy excellből csináltad, ha jó?A distiller fizetős, vannak ingyenes pdf nyomtatók is, én a bullzip-et használom...
-
válasz
zzolika #1401 üzenetére
Sajnos ez nálam nem működik.
A Languages\ma\Draw könyvtárban nincs Templates alkönyvtár, csak "browser", "Object Data" és "Skin" alkönyvtárak. De hiába teszem bármelyikbe, nem jelenik meg sehol. Ha létrehozok egy Templates alkönyvtárat, akkor sem...A Dokumentumok mappa se jó
-
Senki nem használ saját sablonokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged