Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Fotók, videók mobillal
- Ezt az öt videót volt a legjobb megcsinálni idén
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Myers
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Sok itt a kérdés emberek.
Szép sorjában.Zé_Mester: "hehe, mert bután csinálod. ezért jó a hosszú kábel. szépen kimegy az ajtó alatt, te meg ücsöröghetsz bent a melegbe"
Na ha ezt nálunk megcsinálnád, akkor elvesztenéd a kapcsolatot a géppel. Ugyanis a takaróléc szépen elvágná a drótot.
Amúgy gratulálok, gyönyörű példányod van!

subaruwrc: Miben, mármint hogy leteszteled a procimat?
Az jóóóó, az nagyon jó!!! 
dokar: Igaz, hogy gyári hűtő. De szerintem jól le van fogatva, és a pasztázás is jó. Már nem a gyári ragacs van rajta, hanem normál paszta.
Tegnap mikor kint a minuszokban újraindult a gép, az kb 50-60 foknál történt. És gyári hűtővel bírt 72-t is (bent a szobában), kisebb fesszel és órajelen és nem indult újra a gép. Tehát nem hiszem, hogy a hő butította meg. Az 50-60 fok ehhez kevés lett volna.xeon.Szabi: Chieftec 400-as. De szinte semmi nincs rákötve. Ugye van 1 winyó, meg egy ősi S3-as pci-os kártya.
-
Myers
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Kintvoltam! Majd szétfagyok. Pedig az idő felében bentről néztem a kinti monitort.

Nálunk -9 fok van.

Amit ki birtam hozni a cuccból, az 11*310=3410 1,58 Volton, a proci 60 fok volt. Orthost 10 percig hagytam.
Volt néhány egyéb próbálkozásom is. Pl 11*320 = 3520, 1,6 Volton, de a gép újraindult. 2 perc terhelés után.
Érdekes, hogy az orthos soha nem jelzett hibát, mindig a gép indult újra.
Egyéb észrevétel:
1. az alaplap nem tud kisebb hőmérsékletet mérni, mint 8 fok.
2. A kábelek olyan kemények voltak kint, mint a jégcsap. Szerintem úgy is lehetett volna törni őket
Kicsit vegyesek az érzelmeim. Az jó, hogy legalább már ment 3,4-et. De hogy ehhez 1,6V meg -9 fok kell (igaz gyári hűtő), az kicsit gáz.
Igazából nem tudom, hogy mi a rendszer gyenge pontja.

-
Myers
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Kicuccolok most már csak azért is.
Lassan elkezdem.És mit mutat a hőmérő ?

Lassan feladok egy hirdetést, hogy le kéne tesztelni 2 procit tuti, működő 100%-os környezetben, lehetőleg p5k-ban. Odáig fajulok, hogy fizetek is érte!

Mert itt nálam valami nagyon nem jó. Vagy az alaplap, vagy tényleg a procik "szarok", vagy rosszul állítok be valamit. Na de ennyire, egyszer csak be tudom jól állítani, de úgy látszik, még nem jött el az ideje.
-
Myers
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Hát nem nagyon.

Orthos 4 és fél perc után dobta fel magát. Ez több volt mint az átlag. Igaz a proci is 72 fokos volt.
Másodszorra meg 1 perc orthos után újraindult a gép.
Lehet, hogy a 72 fok miatt?
Most 1,45-ön van a Vcore.Még annyit fogok csinálni, hogy kiviszem hidegre a gépet, mert most szét van szedve. És megnézem úgy mit mutat.
-
Myers
senior tag
válasz
adibook
üzenetére
adibook: Nem tudom, én csak kiskaliberűekkel játszom!

ez_meg_emaz: A tököm tudja. Vagy valamit nem jól állítok be?
De nem hiszem, hogy szarvashibát vétenék.
Ez igazából akkor derülne ki, ha valaki megtudná nézni a procit, hogy mit megy, egy már fullra kipróbált rendszerben.subaruwrc: Ok májsztró! Egyéb p5k specifikus beállítás, amire esetleg érzékeny?
-
Myers
senior tag
10*300 és egy kis fesz emelés 1,35-re (bios).Terhelve, terheletlenül: 1,336Volt
Orthos, jó. Hő 62 fok.10*320 1,4Volt. Elhasal, win újraindul.
Úgyhogy 1,425-öt állítottam be, cpu pll = 1,7Volt, North bridge = 1,4Volt.
Nem jó. Orthos sem, és néha újraindul.Mit csináljak?
-
Myers
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Szerényebb voltam.

Csak azért, hogy ne érjen akkora hidegzuhany, mint ez e2180-nál.Tehát, most 10*280, alapfeszen. Azaz 1,325-öt állítottam be neki, mert nem tudom, hogy auto-n mennyit ad neki, az állatja. És minden más feszültség auto-n.
Orthos, 7 perce megy (tudom nem nagy szó, de az eddigi 2 percekhez képest jó)! Orthos stabil, 57fokos a proci.
Lehet, hogy lesz valami ebből a prociból?
Ne kiabájluk el!
Minden esetre jobb, mint az e2180, 1,42-n, 300-as FSB-n való instabilitása.Azt hiszem feljebb lépek.

-
Myers
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Tovább próbálkoztam. 320-as FSB-vel. Nem volt neki elég az 1,5 volt. 1,55 volt kellett neki.
De ezzel már irgalmatlanul melegedett. Az orthos 1 perc alatt 72 fokra tekerte, ezért leállítottam.
Most következik az e4500, ugyanis végső elkeseredésemben megvettem.

Most kiderül, hogy valami rosszul van beállítva a biosban, vagy az e2180 nem bírja a kiképzést.Mondjuk ez egy tálcás e4500-as, és nyomokat látok a tetején. Lehet, hogy már valaki próbálta?
És visszadobta, mer nem megy 3G fölé...

-
Myers
senior tag
Van némi eredmény!
Úgy látszik kikecmeregegtem a gödörből az e2180-al.
Megcsináltam a P5K-n a vmodot. Olyan jól sikerült (szinte feketére festettem grafittal az ellenállást
), hogy a biosban 1,5-öt állítok be, és terheletlenül valamint terhelve is 1,488-on megy!!!! (CPU-Z szerint) ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És végre nem dobta el magát az orthos!!!
Már 7 percet kibírt, de inkább lelőttem, mert a proci már 71 fok volt CoreTemp szerint.Úgyhogy éjfélkor kiviszem a cuccot a teraszra, nagy valószínűséggel kint már most 0 fok alatt van a hőmérséklet!
Lehet ennek valami veszélye? Tudom, ha visszahozom rá fog csapódni a pára. -
Myers
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Droppolni droppol.

Bios: 1,5
Win - CpuZ terheletlenül: 1,48
Win - CpuZ - orthos terhelve: 1,42Ez elég nagy drop. Na de ez még mindig 1,42 V, akárhogy is nézzük. Ennek még bőven elégnek kellene lennie. De ma megcsinálom a ceruzás vdrop mod-ot a lapon. Meg azt hiszem, veszek ma egy másik procit.

-
Myers
senior tag
Kicsit off:
Tudjátok kb. mennnyivel különbözik egy e2180 és egy e4500-as gyári hűtője. Vagy egyformák? -
Myers
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Jó, megpróbálom a primeot.
Azt nem tudom mondtam-e már, az még hagyján, hogy az orthos elhasal, de néha a gép is újraindul. Terhelés nélkül nem, csak akkor ha megy az orthos. Kb akkor szokott újraindulni, mikor kb az orthos elszáll. Tehát vagy az orthos száll el előbb, vagy a gép. Ez max 62 foknál szokott bekövetkezni.
Lehet, hogy a 62 fok a kulcs? Talán ki kéne vinnem ma a gépet a fagyba!

De engem még mindig az érdekel főként, hogy a 300-as FSB-nek minek kell 1,5 volt? 1,4-el be sem röffen. Másnak meg alapfeszen megy a 300-as FSB. -
Myers
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hi!
Már régóta 1,4V-ot kap az NB.
Kapásból ennyire raktam, mikor először láttam, hogy nem megy 300-on. Próbáltam úgy is, hogy 900-on ment cas5-ben.Mindig ugyanaz a nóta. 300-on 2 perc alatt vége az orthosnak.
Ma valszeg megcsinálom a lapon a vdrop modot (p5k), bár nem hiszem, hogy ez a baja.
-
Myers
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Orthos max 2 perc alatt hibázik.
Tehát a felállás: 1,5V biosban, terhelés nélkül ez 1,48, terhelve 1,42. CpuZ szerint. Mikor hibát dob az orthos, akkor a CoreTemp szerint 62 fokos a proci. Tehát ez még nem tűnik vészesnek.Ha 1,4V-ot állítok be bios-ban, akkor be sem bootol, csakúgy mint alapfeszen (300-as FSB-ről beszélünk, még mindig).
A ram ddr2-600-ra van állítva, ami egy 800-as Black Dragon cas4-es. Mondanom sem kell, hogy cas5-ön hajtom a ramot, nehogy az legyen a ludas. Tehát bőven alul van hajtva.
-
Myers
senior tag
Hi all!
Van egy e2180-am. De 10*300-on 1,5V-al sem stabil! Nem tudom, hogy a proci ilyen gáz, vagy valamit én cseszek el nagyon. Asus P5K-ban van, 800-as Geil Black Dragon van mellette, bőven alulhajtva, DDR2-600-on. Tehát valszeg a ram nem ludas. Próbáltam már biosfrissítést is, nem használt.
Úgyhogy eldöntöttem, holnap veszek egy e2180-at vagy egy e4500-at. Szerintetek melyik legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Januártól igényelhető a kiskorúak tartalomvédelme a mobilszolgáltatóknál
- Milyen NAS-t vegyek?
- EAFC 26
- Windows 11
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az jóóóó, az nagyon jó!!! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)