Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
Köszönöm!
Egyelőre odáig jutottam hogy 3.4Ghz 1.4volt BIOS-ban, 1.36V Cpuz szerint(0.04Vdroop), így több mint egy óra Prime után stabil volt.
Megnéztem még 3.6Ghz-et 1.392 valós fesz (cpuz) (1.42bios)szerint de Prime már az elején elszállt.
Meddig mehetek el biztonságosan a feszültséggel?Realtemp szerintem meg meghülyült mert 34 fokot mutat terhelés alatt mikor az everest 54-et.. az azért közelebb áll a valósághoz.
Az az 5GHz léghűtéssel komoly?
C2D proci az is?
Van róla valahol valami beszámoló?
-
-FreaK-
veterán
Tegnap megpróbáltam komolyabb a tuningot és hát eléggé elszomorodtam.
10x350MHz-en, 1.34125-ös proci fesz melett(biosban beállítva) már az elején hibázott a Prime95.. mindenre adtam +0.1V-ot alul, energiagazdálkodási funkciók kikapcsolva, ram azthiszem 900-on ment(de mindenképpen 1066alatt).
Most 3.4-en hagytam de Prime-ot mégnem futtattam, lehet ezt se fogja bírni..
Úgy néz ki kifogtam egy "tuningolhatatlan" példányt megint, 2500ös barton-om mondjuk rosszabb volt, ott még +100Mhz-et sem bírt durva fesz emelés melett.
A proci(7300-as amúgy) full terhelés alatt 51 fokos volt ha jól rémlik. Mondjuk a hűtőt(Freezer7pro) a gyárilag felrakott pasztaréteggel raktam fel, lehet hogy jobb lenne picit egy vékonyabb és jobb pasztaréteggel.
Szerintetek van még esély 3.6-3.8Ghz-re vagy ne erőlködjek vele?
Munkatársam jól járt ellenben, 8500-ast vett, 3.8-on alapfeszen bírta a 3dMarkot06-ot, igaz Prime-al még nem próbálta, azt most ajánlottam neki. Szerintem lazán meglesz neki a 4.2..
-
-FreaK-
veterán
Szia!
Köszi az infókat!
VID-t és Vdrop-ot mivel tudom kideríteni? Everest, CPU-Z? VID-hez akkor tartsam terhelés alatt a procit pl Orthossal?
Energiakütyük nem zavarják a tuningot, legalább addig míg megtalálom a max elérhető órajelet? Az EIST pl. folyamatosan állította másodpercenként a szorzót.Egyébként szeretnék 3.6Ghz-et min. de eddig nem nagyon akart menni (3.15 sem volt stabil) igaz, épp hogy csak megpróbálgattam biosban a dolgot. -
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Kellene kis segítség tuninghoz.
C2D 7300-as-om van Giga P35 DS3-as lapban, az előbb megpróbálkoztam a tuningal de nem sok sikerrel, újraindult már rögtön boot elején. Most 3.15Ghz-en megy de nem stabil. -Everestet nézem és folyamatosan ugrál a szorzó és a sebesség, ez valami engergiagazdálkodási funkció a bios-ban?
-Miket érdemes kikapcsolni/beállítani a biosban tuninghoz?
-Bios frissítésre mi a jó módszer(F2 van rajta)? úgy tudom van valami windows alól frissítő program a cd-n de, nem merem megpróbálni. Megbízható?
-Plussz feszültséget minek és mennyit érdemes adni? -
-FreaK-
veterán
válasz
kicsigeri
üzenetére
Hogy kell ügyesnek lenni?
Van ahol van lehetőség esetleg válogatni azonosító alapján vagy ez totál zsákbamacska dolog?
Az árak amiket írtál honnan vannak? Én Gianni bazárjára gondoltam ahonnan meg kéne rendelni, egy-két dolog nincs meg nála amit írtál, pl ramnál ez kifejezetten jó típus(olyan chip van rajta mondjuk) vagy választható helyette bármilyen másik Corsair vagy Geil mondjuk?
Itt a 800Mhz-es modul elég, nem kell 1066-os? (a proci fsb-je 1066-os ha jól tudom)
A 3870-es radeon helyett meg szerintem 4850 lesz mert gianninál csak pár 1000-el drágább, remélem a proci ki fogja tudni hajtani.Jah, bocsánat, öcsém accountjával(NoiZz) lett írva ez előző 2 Hsz, az enyémmel jelszó problémám volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- Eladó XFX Radeon 7700 2GB videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
C2D proci az is?

Van ahol van lehetőség esetleg válogatni azonosító alapján vagy ez totál zsákbamacska dolog?