Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vivo X200 FE amire vágytam
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Leminősítik az S26 Ultra zoomkameráját
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Mire a levelek lehullanak, jön a Nothing OS 4.0
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
BotaN
senior tag
Hali
Lecseréltem a ventilátorát a kis TX2-nek mert az eredetinek nem tudtam szabályozni a fordulatát ( pedig P35-DS3 a lapom ), most egy 9CM AC van rajta amit már képes irányítani a lapom. Kellemeset csalódtam mert a hűtő 600 fordulaton
megy a proci meg 30-40 fokos akármit csinálok vele, stresszelem, játszom, még fujkálom is
hátha, de nem változik nagyon stabil és halk. Ráadásul nekem megszűnik az a remegés amit a másikon érztem, pedig ezt is kipróbáltam 1500-on.
Akinek gondja lenne a felszerelésnél azoknak írtam egy "tutorialt" hogyan érdemes felszerelni, remélem nektek is beválik majd.
1. Lépés: Csomagold ki a terméket, ha Intel procid van akkor tedd félre az AM2-es rögzítőket. ( nekem Intel van, tehát azt írom le )
2. Lépés: Szépen lassan húzd le a műanyag burkolatot a bordáról, ügyelve a lamellák épségére, és a műanyagéra is. Ajánlott a művelet előtt egy lapos csavarhúzóval kicsit megmozdítani a burkolatot, mert úgy könnyebben lejön.
3. Lépés: Vedd le a régi procihűtőt, ügyelve a processzor, és az alaplap biztonságára, majd tisztítsd meg a procit a rajta lévő hővezető pasztától. Ha saját pasztát akarsz használni akkor tisztítsd meg a TX2-t is a gyárilag felvitt anyagtól, mert ha sok a paszta akkor az éppen olyan rossz minta nem is lenne.
4. Lépés: Helyezd el az új hűtőt úgy, hogy a lamellák oldalán lévő bevágás a memóriák felé nézzen, így felszerelés után pont a kifelé fogja fújni a meleg levegőt.
5. Lépés: Győződj meg arról hogy a rögzítőlábak nyitott állásban vannak, ezt legkönnyebben úgy állapíthatod meg hogyha a nyilak befordult állapotban vannak, és a lábak tetején lévő bevágások merőlegesek a fémlábakkal. Ha mind a 4 láb nyitott állásban van akkor, mozgasd meg kicsit a hűtőt a procin, hogy a lábak a lyukakba illeszkedjenek.
6. Lépés: Fogj meg egy hosszú szárú, lapos fejű, csavarhúzót, egyik kezeddel nyomd le valamelyik lábat erősen, közben a másik kezedben lévő csavarhúzóval nyomd le a szemközti lábat, a lapos (minuszos) csavarhúzó beleilleszkedik a vájatba, így könnyen elfordíthatod nyomás közben, a nyíllal ellenkező irányba kell fordítani. Ha bent van az első láb, akkor ideje kezelésbe venni azt amit a puszta kezeddel nyomtál, finoman helyezd át a nyomást a csavarhúzóra és az előző módon zár azt a lábat is.
7. Lépés: Ismételd meg a 6. lépésben írtakat a másik két lábon, ha úgy látod mind a 4 zárva van akkor rendesen mozgasd meg a bordát, inkább most ugorjon ki mint akkor amikor már bekapcsoltad a gépet, mert azért ha egy ilyen félkilós valami ha elszabadul a gépben percenként 2000-es fordulaton,
akkor az végzetes is lehet.
8. Lépés: Óvatosan csúsztasd vissza a műanyag burkolatot a bordára, vigyázz! nehogy elhajoljanak a lamellák, majd csatlakoztasd a ventilátort az alaplaphoz. Ne ijedj meg ha az alaplapodon egy 4 tűs aljzatot találsz, akkor is csak 1 módon lehetséges a csatlakoztatás, és a ventilátor működni fog, viszont lehetséges hogy az alaplap nem tudja majd vezérelni a fordulatszámot, ami maxon kb. 2000 fordulat/perc ez igen hangos tud lenni.
9. Lépés: Ha mindent rendben találtál, a hűtő nem mozog, és minden láb zárva van, akkor kösd be a gépet, és jöhet az indítás, én ilyenkor még nem szoktam feltenni a ház oldallapját, mindig megnézem forog-e rendesen a ventilátor, én nem lóg-e bele semmilyen vezeték. Tedd vissza az oldallapot.
10. Lépés: Élvezd a hűvös levegőt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 3D nyomtatás
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Synology NAS
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6248 (20c/40t, 2.5/3.9GHz), 512GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest