Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyGun
őstag
CnQ csakis akkor működik ha az eredeti szorzóhoz nem nyúltál....ha azt elállítod driver ide vagy oda, minimális energiagazdálkodás ide vagy oda, BIOS-ban CnQ engedélyezés ide vagy oda nem FOG MŰKÖDNI
Tehát minden A64-nek 200as az FSB-je.....
3500+ 2,2Ghz 11*200
3200+ 2Ghz 10*200
3000+ 1,8Ghz 9*200
ezért szokták általában csak az FSB-t megemelni mondjuk 220-250-re ha bírja a procc....szorzót nem állít akkor tuningolva is működik a CnQ
nekem 3500+ van, tuningolva bírja a 250FSB-t alap szorzóval 11*250=2750Mhz
A szorzót ugye nem változtattam meg csak az FSB-t....ha CnQ bekapcsol akkor a proccom 5*250-en megy azaz 1250Mhz.... -
TommyGun
őstag
Pajtikám egy kicsit legyél már önállóbb.....10x leírták már hogy mit kell csinálni, visszase olvasol és ráadásul ugyanazt kérdezed meg nyolcadszorra amit már sikerült megcsinálnod párszor az ebben a topikban lévő segítségekkel...
-BIOS-ban kapcsold be a CnQ-t (bár nekem nincs ilyen opció a BIOS-ban, mégis működik)
-töltsd le az AMD drivert....minden OP rendszer alá kell Bővebben: link
-aztán desktoppon jobklikk+tulajdonságok ->képernyőkímélő->energiaellátás-> ÉS itt beállítod hogy minimális energiagazdálkodás VAGY nekem ha maximális telepre raktam akkor is működött....monitor és hdd kikapcsolási értéket is nyugodtan megváltoztathatod...
ÁMEN
[Szerkesztve] -
sube
aktív tag
Igen kell, nekem is ugy mondtak itt
Ha CSAK FSB n allitasz akkor mukodni fog rendesen. Szorzon csak akkor alits akarmerre(jelen esetbe csak minuszba tudsz), ha CnQ t kikapcsolod, mivel alapbol Idle-be 5x szorzora visszaveszi, de hasznalatkor 9x rakja vissza.
Pl: 7x250(1750) be hasznalod a procit, CnQ aktivalodik, 5x250(1250), majd visszaallitja magat 9x250(2250) amit meg pl mar nem bir a procid es megis van a fagyas. -
sube
aktív tag
De benne van. Ha BIOS ban engedelyezted a CnQ t akkor mar csak ezt kell tenned, hogy mukodjon is:
Startmenu->Vezerlopult->Energiagazdalkodas(?)->Minimalis energiafelhasznalas(?)
a (?) nemszoszerint egyezik valszeg, mer angol winem van, es igy ravagtam, hogy mi lehet magyarba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged