- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
brasil
senior tag
hali
lene pár kérdés:
van nékem egy dell inspiron e1705 notim. benne core duo t2500. Következő problémában kérnék segitséget: a gépet tápról inditva a procc 2000mhz-en megyen és nem is vesz vissza magából hiába pihen a cucc. ez még a kisebb baj lenne, a nagyobb h ha akkuról megy akkor a szorzó vissza 6-ra és terhelésnél sem megy feljebb. nem kéne ennek terheléstől függően változtati a szorzón?
köszi! -
wassermann
addikt
válasz
Monochrome #64 üzenetére
- Az alaplapon levő Smart Fan Control az egészen más! A C&Q-val igazán nincs közvetlen kapcsolatban, viszont, ha a C&Q hatására hül a proci, a fordulatot visszaveszi ő is!
- Valahol a BIOS-odban nincs olyan hogy C&Q? Azt kellene ENABLED-re állítanod.
Ha viszont nincs ilyen, akkor ellenőrizned kellene, hogy az alaplapod támogatja-e a C&Q-t...
[Szerkesztve] -
rsx
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #65 üzenetére
Nem nagyon
A biosba be lehet állitani hömérséklet függö ventiszabályzást ha az alapod tudja ezt a funkciot, ha nem akkor speedfan -
(Kolombusz)
veterán
A c&q a procihűtő sebességét is leszabályozza, vagy az hogy oldható meg?
-
Monochrome
csendes tag
Sziasztok!
-1.2.2.2 driver a procihoz felrakva
-Minimális energiagazdálkodás engedélyezve
-Alaplapon Smart Fan Control engedélyezve
Cool&Quiet-féle energiagarázdálkodás semmi, marad 1800 Mhz-en
Az lehet gond, hogy SP2 nincs fenn? -
jap
aktív tag
feltettem a progit, ahol a szorzót írja ki, ott minden szürke (11x, mivel 3200+), mind a 4 állás 11x, a fesznél mind a 4 helyen N/A.
gondolom itt lehetne állítani az okosságot, tehát nem müxik.
pedig csak a C&Q miatt szeretnék A64-re váltani
nincs valami más progi, ami rajtam segíthetne?
még1szer : LOCKMENTES BARTON!!!!!
[Szerkesztve] -
mattheus
őstag
Megvan a megoldás!
BIOS csere. Most már működik ! -
mattheus
őstag
Nekem nem megy a Cool & Quiet, pedig:
1. Újrahúztam platform váltáskor az XP-t.
2. SP2 feltettem
3. BIOS-ban engedélyeztem
4. 2004. október 25. K8 drivert felraktam( ez a legújjabb?)
5. Minimális beállítva
És nem megyötlet ? A gépemet megtaláljátok az adataimnál.
-
TommyGun
őstag
CnQ csakis akkor működik ha az eredeti szorzóhoz nem nyúltál....ha azt elállítod driver ide vagy oda, minimális energiagazdálkodás ide vagy oda, BIOS-ban CnQ engedélyezés ide vagy oda nem FOG MŰKÖDNI
Tehát minden A64-nek 200as az FSB-je.....
3500+ 2,2Ghz 11*200
3200+ 2Ghz 10*200
3000+ 1,8Ghz 9*200
ezért szokták általában csak az FSB-t megemelni mondjuk 220-250-re ha bírja a procc....szorzót nem állít akkor tuningolva is működik a CnQ
nekem 3500+ van, tuningolva bírja a 250FSB-t alap szorzóval 11*250=2750Mhz
A szorzót ugye nem változtattam meg csak az FSB-t....ha CnQ bekapcsol akkor a proccom 5*250-en megy azaz 1250Mhz.... -
TommyGun
őstag
Pajtikám egy kicsit legyél már önállóbb.....10x leírták már hogy mit kell csinálni, visszase olvasol és ráadásul ugyanazt kérdezed meg nyolcadszorra amit már sikerült megcsinálnod párszor az ebben a topikban lévő segítségekkel...
-BIOS-ban kapcsold be a CnQ-t (bár nekem nincs ilyen opció a BIOS-ban, mégis működik)
-töltsd le az AMD drivert....minden OP rendszer alá kell Bővebben: link
-aztán desktoppon jobklikk+tulajdonságok ->képernyőkímélő->energiaellátás-> ÉS itt beállítod hogy minimális energiagazdálkodás VAGY nekem ha maximális telepre raktam akkor is működött....monitor és hdd kikapcsolási értéket is nyugodtan megváltoztathatod...
ÁMEN
[Szerkesztve] -
na, mai hírek h. abszolute nem müxik és nem vágom miért múlkor kajak működött mit csinálhattam rosszul (annyira hülyének érzem magam)
szoval kezdjük előlröl mit kell baállítani a biosban (a c&q kívül)
mit kell feltelepíteni pontossan (link megkönyíteni az életem)
és végül winfos alatt mit kell beállítani?
előre is köszömöm -
(Kolombusz)
veterán
Mivel az amd a királx, ezért nyilvánvalóan a C&Q a nyerő.
-
Sziasztok !
Hétvégén fullonan meghalt a winyom, tehát low level format aztán format c:
A lényeg az h. win reinstal után nem müxik a cool & queit
Biosba meg csináltam c&q enabled, amd precess driver ,fent
az asztalon az job klikk képernyő védő --->energia gazdálkodás--->home/energia gazdálkodási mod .
ezt a három dolgot tettem az ügy érdekében mégsem müxik...
Mit basztam el? -
sunone
aktív tag
Intel 715, Amilo 7405
Centrino Hardware Controllal 6-15-ig állítható a szorzó 8 egyenlő lépésben a processzorterheléstől függően. Nálam 40%-ig hatos szorzó, onnan lineárisan nő 90% terhelésig, ahonnan 15-össel üzemel.
CPU feszültség szorzóértékenként változhat 6-osnál nálam 0.7V (min) 15-ösnél 1.340V (max) köztük kb lineáris.
+ extra: készülékházon lévő gyári nyomógomb fsb-t levesz 100-ról 80-ra, ventit félfordulatra (ha éppen megy...) -
_seth_
veterán
Aham, akkor meglepő mert mobil procikba való és mint ahogy erdoke leírta nem éppen asztali procikba szánja az intel de úgy tűnik van abban is
-
erdoke
titán
Enhanced SpeedStep
1. Pentium-M processzorok: Bővebben: link, White Paper (pdf): Bővebben: link
2. 6xx szériás desktop processzorok: Bővebben: link
3. Mobile Pentium 4 processzorok: Bővebben: link -
Club
őstag
Tud valaki valamit az Intelről is, vagy itt mindeki AMD-s?
-
sube
aktív tag
Igen kell, nekem is ugy mondtak itt
Ha CSAK FSB n allitasz akkor mukodni fog rendesen. Szorzon csak akkor alits akarmerre(jelen esetbe csak minuszba tudsz), ha CnQ t kikapcsolod, mivel alapbol Idle-be 5x szorzora visszaveszi, de hasznalatkor 9x rakja vissza.
Pl: 7x250(1750) be hasznalod a procit, CnQ aktivalodik, 5x250(1250), majd visszaallitja magat 9x250(2250) amit meg pl mar nem bir a procid es megis van a fagyas. -
és még egy a c&q az processzor terhelés függően állítgatja magát szoval ha filmet nézek akkor sem fog max teljesítményen működni nem?
vagy netezek vagy akármi... ? -
sube
aktív tag
CnQ az kapasbol valtoztatja magat mindenfele nalam is. CPU-Z be latszik a legjobban. Innen letoltheto: Bővebben: link
-
sube
aktív tag
De benne van. Ha BIOS ban engedelyezted a CnQ t akkor mar csak ezt kell tenned, hogy mukodjon is:
Startmenu->Vezerlopult->Energiagazdalkodas(?)->Minimalis energiafelhasznalas(?)
a (?) nemszoszerint egyezik valszeg, mer angol winem van, es igy ravagtam, hogy mi lehet magyarba -
Legolas
senior tag
Azzal a progival azért vannak gondok. Pl, feszt csak 1.6 V-ig enged ami 754-esnél kevés, mivel nekem pl 1.62 V kell neki 2500 mhz-hez. Ráadásul én azt vettem észre, hogy a C and Q baromi gyorsan reagál, észre sem veszed, ezzel szemben ez a Rightmark progi sokat gondolkodik mielőtt állítja a szorzót!
-
válasz
AMD!4ever #20 üzenetére
Bővebben: link
itt a link
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
részemről a C'n'Q-t nem szeretem, inkább a RightMark CPU Clock Utility-t használom. ha nincs terhelés, leveszi a beállított szorzóra / feszültségre, és rendesen műxik agyontuningolt CPU mellett is.
ha nem kell a kraft, 9x280 / 1,5V-ról leveszi 4x280 / 0,975V-ra1120MHz arra fusson egy FlashGet bőven sok
-
egy láma kérdés :
Na már most azt tudom h. C&Q nem müxik ha húzva vagyon a machine.
viszont most vissza szedtem mindent alapra és bekapcsoltam a C&Q-
ez tulajdonképpen mikor müxik mikor wesszi vissza az értékeket... ?
mert én nem vettem észre válotzást...
everstel figyelgettem a gépet a tuning résznél ott valos időben mutatja hogy változik a proc ora jele de nálam nem láttam h. változna.. -
_seth_
veterán
A speedstep az órajelet, a szorzót és a feszültséget állítja, ebből az első trükkös mert azt throttling-al oldaja meg amit minden p4 tud, kis progikkal ezeket winben is tudjuk jól szabályozni pl nekem 1-3066mhz-ig állítja a SpeedSwitchXP nevű progi. (Mobile P4 3.06 GHz) Akksiról 1.6 Ghz az alap beállítás és asszem 0.9V, hálózatról 1.2-1.3V-ot kap.
Az amd megoldását nem ismerem -
Mania
senior tag
AZ A64-ek skálázása
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Nem tudom! Nekem egy Pentium M-em van. Ezen elég bika a speedstep. 6-16-ig vándorol a szorzó, és legkisebb pörgtésen elég a procinak 0.7V. Van otthon egy C'n'Q-m is, azon pedig 5-9-ig vándorol a szorzó. Mindkettőben nagyon jól megvan csinálva a C'n'Q szerintem. Túlzottan nagy különbséget nem tudnék felmutatni.
-
lapa
veterán
a speedstep nálam szar, bármilyen patch-el, biossal és beállítással. nem veszi észre hogy pörögnie kéne és 2 helyett 1.2-n fut.
cnq-t szeretnék, mert az 2000+ procimat nem tom lejjebb vinni 133-ról csak ~100-ra, 66-on fagyogat. -
AMD!4ever
őstag
Az Amd-nél A CnQ Feszültséget 1.1 voltra és szorzót 5*re csökkenti le legjobban és a terheléstöl függöen szabályozza.
Pörögjön a topik -
Club
őstag
Sehol egy Guru?
-
Winetoo001
tag
Engem érdekel
-
tsu
tag
Jobbra fel, mert engem is nagyon érdekel a téma! (hátha felpörög
-
Club
őstag
Most az a baj, hogy én nyitottam a topicot, vagy ennyire nem érdekel senkitsem?
-
Club
őstag
Nemrégiben elkezdtem utánanézni ennek a Speedstep-nek.
Ahogy látom, ez nagyjából azt csinálja mint az AMD-nél a C&Q.
Ahogy látom, a Speedstep, szorzót és feszültséget is csökkent, állítólag.
Akkor ha jól veszem ki, akkor a két technológia tul képp. ugyanaz.
Mindössze az AMD jobban le van szabályozva.
Na most:
Alapból 16x szorzóval számolva mennek a Prescott procik ha jól tudom.
A Speedstep 14-re veszi ezt le.
De ha adott esetben, a Speedstep mondjuk 10-re levenné, akkor nem ugyanaz lenne mint a C&Q?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Patriot Viper Steel RGB 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16
- ASUS TUF GAMING B550-PLUS 31 hó alza gar
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged