- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple Watch
- Nagy bemutatóra készül az Oppo
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:50 Téma összefoglaló
Megérkezett a Codemasters legújabb, a Formula 1 2012-es szezonját feldolgozó része, PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re egyaránt. A játék egyik legfontosabb újítása a Young Driver’s Test mód lesz, amelyben gyakorlatilag megtanítanak F1-es autót vezetni és hasznos tanácsokkal látnak el a bajnoksággal kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
2X 5 kört mentem Monzában, hát nem estem hasra. AI idióta módon pattog néha egyik oldalról a másikra, érthetetlenül felgyorsulnak, majd egy KERS gombnyomásra eltűnnek mögöttem, tükör kuka, grafika kicsit felturbózott az elődökhöz képest. A pilóta nézetben talán kicsit feljebb van a kamera, mintha több látszódna pályából ebben a nézetben. A hang szerintem szar, mint eddig.
ABS, med tr.ctrl-lal mentem, de aki kontrollerrel tud ilyen programmal hibátlan kört menni, annak benyalok.. lehetetlen egyszerűen egyenesben korrigálni.
Az első rajtnál 4 kerékkel a boxutca kihajtó részén előztem autókat, erre bemutatta, hogy van 5 mp-m visszaadni helyezést.
kanyarlevágást nagyvonalúan elnézi sok helyen, de így is csak 1:32 340-et tudtam menni (nem ér röhögni
), na majd holnap a pc-s verzióval.
ja a menü: letisztultság jellemzi a színeket, a formákat, viszont totál eltévedtem benne, egyelőre engem zavar, majd gondolom megszokom.Box kontrollerrel játszottam pc-n a 2011-et. Esőben minden segítség nélkül tudtam menni.
-
hermanyi
addikt
2X 5 kört mentem Monzában, hát nem estem hasra. AI idióta módon pattog néha egyik oldalról a másikra, érthetetlenül felgyorsulnak, majd egy KERS gombnyomásra eltűnnek mögöttem, tükör kuka, grafika kicsit felturbózott az elődökhöz képest. A pilóta nézetben talán kicsit feljebb van a kamera, mintha több látszódna pályából ebben a nézetben. A hang szerintem szar, mint eddig.
ABS, med tr.ctrl-lal mentem, de aki kontrollerrel tud ilyen programmal hibátlan kört menni, annak benyalok.. lehetetlen egyszerűen egyenesben korrigálni.
Az első rajtnál 4 kerékkel a boxutca kihajtó részén előztem autókat, erre bemutatta, hogy van 5 mp-m visszaadni helyezést.
kanyarlevágást nagyvonalúan elnézi sok helyen, de így is csak 1:32 340-et tudtam menni (nem ér röhögni
ja a menü: letisztultság jellemzi a színeket, a formákat, viszont totál eltévedtem benne, egyelőre engem zavar, majd gondolom megszokom."de így is csak 1:32 340-et tudtam menni (nem ér röhögni
)"

De ér

ha kijön holnap a demo
-
Steady74
addikt
ja a menü: letisztultság jellemzi a színeket, a formákat, viszont totál eltévedtem benne, egyelőre engem zavar, majd gondolom megszokom. -
pepusos
senior tag
-
hermanyi
addikt
-
pepusos
senior tag
-
hermanyi
addikt
-
pepusos
senior tag
-
Nunder
őstag
-
Jim74
nagyúr
-
Nunder
őstag
-
giigz
veterán
Nekem csak annyi a lényeg, hogy holnap délelőtt lehessen tölteni... A mai napról már letettem...
-
munky
őstag
Az üzenet arról szól, hogy (Észak-Amerikában) Playstation Network-ön már elérhető, a Steam-es (PC) változat esetén még "dolgoznak" azon, hogy amint lehetséges tölthető legyen, de ott legalább globális a dolog.
Viszont azóta sincs semmi valóban.

-
fess
őstag
-
Jim74
nagyúr
-
hermanyi
addikt
-
giigz
veterán
Akkor a demo letöltéséhez steam-et kell felrakni?
Ma már nem játszom, de holnap hazaérek 2 óra fele, beülök a gép elé, és nyomni fogom neki

-
stefi76
aktív tag
LOL.
Please stop spamming so many posts in quick succession.
We're working with Steam now folks, hopefully shouldn't be too long.--------------
Codemasters Community Manage -
munky
őstag
-
stefi76
aktív tag
-
fess
őstag
-
giigz
veterán
A Dirt Showdown próbaverziójánál is ugyan ez volt. A Codemasters bejelentette, hogy melyik nap érkezik aztán csak nem akart elérhető lenni. Persze akkor is ugyan ez volt a szöveg: nem rajtunk múlik, amint a Valve megnyomja a "mágikus gombot" játszhattok. Valamiért voltam olyan naiv, hogy ezúttal arra számítottam minden rendben és flottul megy majd és 7 óra után már lehet tölteni. hehe
Xbox-nál is volt ilyen késés?
-
munky
őstag
A Dirt Showdown próbaverziójánál is ugyan ez volt. A Codemasters bejelentette, hogy melyik nap érkezik aztán csak nem akart elérhető lenni. Persze akkor is ugyan ez volt a szöveg: nem rajtunk múlik, amint a Valve megnyomja a "mágikus gombot" játszhattok. Valamiért voltam olyan naiv, hogy ezúttal arra számítottam minden rendben és flottul megy majd és 7 óra után már lehet tölteni. hehe
-
giigz
veterán
Sörrel szoktunk kezdeni... utána jön kb. fél fél liter Hubertus. Ha még tudunk magunkról, 2-2 Spitz rum zárásként. Csak az íze kedvéért

Na akkor nem szóltam...
Ez jó adag, csak nálam Hubi helyett whiskey szokott lenni, a rum helyett meg egy mojito, csak hogy felvágjak a csajoknál.
Sör meg közben mindig jön folyamatosan... -
Motion_Blur
félisten
-
C0d3r
addikt
Én meg indulok sörözni, a Codies meg tehet egy szívességet..
Majd holnap másnaposan ránézek

-
Steady74
addikt
-
giigz
veterán
Én meg indulok sörözni, a Codies meg tehet egy szívességet..
Majd holnap másnaposan ránézek

Hány sört fogsz te inni, hogy másnapos leszel holnap?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jim74
nagyúr
-
Motion_Blur
félisten
-
Steady74
addikt
-
Jim74
nagyúr
Hát én eddig vártam... Baxxák meg....

Megyek filmet nézni.... -
Steady74
addikt
-
hermanyi
addikt
Amíg várjuk a demót, OFF-ba pofátlanul betolom hogy mivel készültem ma az F1-re:
RaceRoom Racing Experience - Aquila CR1 Sports GT @ 1:21.737
Beteg vagy
-
cNpowa
tag
kezdek türelmetlen lenni
Rá vagyok tapadva az F5-re

-
Jim74
nagyúr
Én is azt hittem, hogy reggel elindítom,elmegyek dolgozni és mire hazajövök már próbálhatom is ki. Erre még mindig csak a "refresh" gombot nyomogatom...

(#262) GuruZone: ja-ja. Felbukkan, eltűnik, felbukkan, eltűnik....
-
GuruZone
őstag
jönnek a gémek. Intrusion 2 !!!!!!!!
szerk: valamikor ráfrissítek és eltűnik, de utána újra megjelenik
-
giigz
veterán
-
Jim74
nagyúr
-
giigz
veterán
Csak holnap jön a demo!?
-
Jim74
nagyúr
-
Steady74
addikt
Amíg várjuk a demót, OFF-ba pofátlanul betolom hogy mivel készültem ma az F1-re:
grat!!!
Jim: nálam is, de még semmi. konzolra már 15%on tart a letöltés

-
Jim74
nagyúr
Nálam már elmúlt 7 óra...

-
Motion_Blur
félisten
-
hermanyi
addikt
-
Jim74
nagyúr
-
jozsi252
veterán
7 kor szokott update lenni steamen. Lehet hogy akkor dobják ki a demo-t.
hermanyi
Fura módon nekem tökéletesen megy G27-el. Felismert egyből szépen mindent. Esetleg a logi driverbe állítsad be a játékhoz tartozó beállításokat, ne a játékon belül.
-
Jim74
nagyúr
És még mindig semmi.... Lehet, hogy majd éjfél előtt 1 perccel rakják fel...

-
fess
őstag
-
hermanyi
addikt
-
MajaG
senior tag
-
fess
őstag
-
hermanyi
addikt
Örülök hogy bejött az rFactor.
Ha egy picit frissebb szimulátorral szeretnél nyomulni, és menni az óra ellen akkor javaslom a RaceRoom demóját, Steam-en fent van ingyenes. Egy pálya, egy autó, nem lehet változtatni a setupon, ami a csövön kifér
jelenleg több mint 11.000 feltöltött idő van Leaderboardon, szal csapják neki rendesen. Nagyon kíváncsi vagyok hogy az F1-es menők hogy teljesítenének itt 
leszedtem feltelepítettem de a pedálomat össze vissza érzékeli
szóval állandó fékezésem van és a kuplung a gáz 
-
Steady74
addikt
-
GuruZone
őstag
szevasztok, itt vagyok én is várakozó állásponton.
remélem sok régi arccal talizunk hó végén.
#228 Nunder! Logi Wingman FF nálam is vamn a szekrényben, kiváló kormány, én nagyon szeretem. Simán felveheted majd a tempót!
-
ftomi74
tag
Jaja, érezni hogy van pár assist benne sajnos. Megtoltad azért? Mennyit mentél?
Lecsekkoltam, de nem mentem többet 10 körnél, semmi maradandót nem alkottam

-
Motion_Blur
félisten
-
ftomi74
tag
Ha egy picit frissebb szimulátorral szeretnél nyomulni, és menni az óra ellen akkor javaslom a RaceRoom demóját, Steam-en fent van ingyenes. Egy pálya, egy autó, nem lehet változtatni a setupon, ami a csövön kifér
jelenleg több mint 11.000 feltöltött idő van Leaderboardon, szal csapják neki rendesen. Nagyon kíváncsi vagyok hogy az F1-es menők hogy teljesítenének itt 
Jó lesz a RRE, de ezen az "Amatör" szinten annyira nem hoz lázba, majd ha kikapcsolják a segitségeket.
-
Motion_Blur
félisten
Ki akarom próbálni

Motion én lexarom a grafikát a fizika legyen hasonló a 2012 es rFactor demóéhoz és elégedett leszek . " sikerült elindítanom és a 8. köröm lett az első mért kör
Az volt az első amit szárnytörés nélkül és komolyabb sóderágy nélkül tudtam teljesíteni
"
Szerelmes lettem rFactorba
-
Jim74
nagyúr
-
Nunder
őstag
Az a gond, hogy nincs összehasonlítási alapom, csak ezzel a kormánnyal játszottam még a játékot, de szerintem ha belejövök a közösségi életérzésbe, nem lesz annyira nagy hátrány, hogy nem kerül 45K-ba

Egyébként meg szeretem, mert nagyon kézre áll, és annak ellenére, hogy hivatalosan nem támogatott, mégsem tapasztalok vele semmilyen problémát. Szóval ha befogadtok, akkor majd jövök én is, csak legyen már a kezemben a kópia

(Esetleg ha valaki még okítana a 2010-zel, az még megvan)
-
Steady74
addikt
-
Jim74
nagyúr
Kérdés: nekem egy kissé öregecske Logitech Wingman Formula Force GP kormányom van, ahogy az a videón is látható. Az eddigi két rész nem okozott problémát, mert csak a single rész érdekelt, viszont az új részt szeretném multiban is játszani. Lehet még ezzel labdába rúgni, vagy ne erőlködjek?
Én kormánnyal toltam a 2011-et, de még a némely billentyűzetesnél is bénább voltam, mégis megtűrtek a többiek

Ugye Steady?

-
Steady74
addikt
Kérdés: nekem egy kissé öregecske Logitech Wingman Formula Force GP kormányom van, ahogy az a videón is látható. Az eddigi két rész nem okozott problémát, mert csak a single rész érdekelt, viszont az új részt szeretném multiban is játszani. Lehet még ezzel labdába rúgni, vagy ne erőlködjek?
hát Vixen talán Logitech momo-val borzolta először az idegeinket...

szóval nem parázz, sztem ha nincs baj a hozzáállásoddal, fair módon játszol, nem hiszem, hogy bárkinek gond lenne, ha jönnél, sőt!
-
giigz
veterán
Szerintem nyugodtan jöhetsz, természetesen minél jobb a kormány annál jobb az élmény

Ha esetleg tudsz rászánni, 15-20k körül már van Logi Driving Force GT, ennyiért sztem nagyon megéri, jó kormány.
De nehogy az tartson vissza a multitól, hogy öregecske kormányod van

En meg billentyűzettel tolom.

-
werszomjas
addikt
Szerintem nyugodtan jöhetsz, természetesen minél jobb a kormány annál jobb az élmény

Ha esetleg tudsz rászánni, 15-20k körül már van Logi Driving Force GT, ennyiért sztem nagyon megéri, jó kormány.
De nehogy az tartson vissza a multitól, hogy öregecske kormányod van

-
Steady74
addikt
Jah, féktávok nem voltak irreálisak, inkább a gyorsulás és a végsebesség volt a gáz. Meg ugye a tapadás.. bár nem félek tőle hogy nem oldunk meg bármilyen féktávot 50m alatt a Magical GripLevel Editor segítségével

MGE, tényleg!! le kell poroljam a régi szoftvert

Pénteken akkor jövő héten online party?
-
MajaG
senior tag
Valóságba 130-nál fékeznek. Kb itt lehet a játékba is, ha jó ütembe váltasz vissza, de inkább 150. köridők közelebb vannak a realitáshoz.
-
Motion_Blur
félisten
Jah, féktávok nem voltak irreálisak, inkább a gyorsulás és a végsebesség volt a gáz. Meg ugye a tapadás.. bár nem félek tőle hogy nem oldunk meg bármilyen féktávot 50m alatt a Magical GripLevel Editor segítségével

-
MajaG
senior tag
YTD iszonyat fárasztó és idegesítő cucc...
Monzába a futam előtt is csak 1 repülő kör van. Futam 5 körös. -
Nunder
őstag
-
Steady74
addikt
-
Nunder
őstag
Nálam munkahelyen az egyik monitor a Steam-en van, de hiába megy a refresh, semmi egyelőre

-
polonic
félisten
A steamet ismerve majd este 7 óra körül lesz elérhető a demo.
-
Motion_Blur
félisten
Köszi! Hát ez nem túl sok...
Folyamatosan nézem a Steam-et, de még semmi

-
fess
őstag
"A kipróbálható változat két új feature-be enged betekintést, a Young Driver Test első napját élhetitek végig, illetve a Season Challenge mód első, monzai futamán nyomhatjátok tövig a gázt."
Ha minden igaz ezek vannak/lesznek benne. -
Motion_Blur
félisten
-
MajaG
senior tag
Köszönjük az első tapasztalatokat!
"Ezután, az autó teljesen sín autó. lett."
Akkor Monacoban be fogunk menni 1perc alá, zsírkirály

Nem fogsz, mert a féktáv jelentősen nőt. Csak tömege nincs az autónak.
-
Motion_Blur
félisten
Tudom, hogy itt lenézitek az xboxot, de nagyjából mivel tavaly se volt semmi különbség a két játék között grafot leszámítva, ( ill pc bugosabb volt) így leírom, mik a tapasztalatok.
Az első 5 percben, marhára tetszett a dolog nehezebbnek tűnt. Aztán állítgattam a kormány beállításon. ( kocsin nem lehet a demoba...zsír alap quick setup van) Ezután, az autó teljesen sín autó. lett.
Én mindig cockpitből játszom, illetve minden segítség ki van kapcsolva. Na most itt nem lehet tő gázzal kanyarból kijövet megpördülni. Olyan kb, mintha mindig kipörgésgátlód lenne. Az autó annyira könnyű, mintha repülővel mennél. Olyan mintha visszarakták volna a 2011 helyett a 2010 fizikáját kis túlzással. A graf szép lett, a szárnyak szépen mozognak. A kers fantasztikus lett. Ami fura, h DRS-nél nincs meg a levegő hang, így csak a visszajelzőről tudod, hogy aktív. Röviden ennyi. Én lehet visszamondom az elő rendelésem....
A kamera nézetek sokkal jobbak, a cockpit kimondottan jó lett. Az AI valamivel jobb.Köszönjük az első tapasztalatokat!
"Ezután, az autó teljesen sín autó. lett."
Akkor Monacoban be fogunk menni 1perc alá, zsírkirály

-
MajaG
senior tag
Tudom, hogy itt lenézitek az xboxot, de nagyjából mivel tavaly se volt semmi különbség a két játék között grafot leszámítva, ( ill pc bugosabb volt) így leírom, mik a tapasztalatok.
Az első 5 percben, marhára tetszett a dolog nehezebbnek tűnt. Aztán állítgattam a kormány beállításon. ( kocsin nem lehet a demoba...zsír alap quick setup van) Ezután, az autó teljesen sín autó. lett.
Én mindig cockpitből játszom, illetve minden segítség ki van kapcsolva. Na most itt nem lehet tő gázzal kanyarból kijövet megpördülni. Olyan kb, mintha mindig kipörgésgátlód lenne. Az autó annyira könnyű, mintha repülővel mennél. Olyan mintha visszarakták volna a 2011 helyett a 2010 fizikáját kis túlzással. A graf szép lett, a szárnyak szépen mozognak. A kers fantasztikus lett. Ami fura, h DRS-nél nincs meg a levegő hang, így csak a visszajelzőről tudod, hogy aktív. Röviden ennyi. Én lehet visszamondom az elő rendelésem....
A kamera nézetek sokkal jobbak, a cockpit kimondottan jó lett. Az AI valamivel jobb. -
Steady74
addikt
-
giigz
veterán
A mai program 3 után. Számítógép teljes összeszerelése(vadi uj konfig) telepités miegymás. Ma jön ki a BF3 armored kill azt is meg kell sasolni, no meg az F1 demóját is. Szerintetek mikor végzek, reggel? :
DDElöször lehessen letölteni...
-
RevolutioN2
tag
A mai program 3 után. Számítógép teljes összeszerelése(vadi uj konfig) telepités miegymás. Ma jön ki a BF3 armored kill azt is meg kell sasolni, no meg az F1 demóját is. Szerintetek mikor végzek, reggel? :
DD -
Jim74
nagyúr
Egyébként mire lehet számítani, ha mára van kiírva, akkor mikor lesz elérhető a steam-en? Csak kíváncsiskodom, mert még sosem használtam ezt a rendszert.
Vagy ez teljesen változó minden megjelenésnél?
-
Jim74
nagyúr
-
Steady74
addikt
este lehet lekapom boxra is megnézem milyen a graf különbség a pc verzió között. meg persze az időket is megkukkantom.
-
giigz
veterán
Akkor most még nincs demo?
-
Nunder
őstag
Remélem mire hazaérek munkából, már tölthetem lefelé

-
Jim74
nagyúr
Hogy ti emnnyire várjátok
Majd 21. én meg jön a 2. demó. Annak már nem lesz ilyen nagy öröme 
Kíváncsi vagyok rá működés közben. Megvenni úgyis csak akkor fogom, ha pozitívak lesznek a visszajelzések. A 2011-et előrendeltem és jól meg is bántam.... (Főleg a mentési hiba miatt, de más problémák is voltak vele.)
-
RevolutioN2
tag
-
Jim74
nagyúr
Jó, de az a ki a fenét érdekel?
-
Motion_Blur
félisten
-
Jim74
nagyúr
-
giigz
veterán
Na pár óra, és ki lehet próbálni a játékot!

-
Jim74
nagyúr
Mennyiért vállalod a gyártást?

DFGT-hez is jó lehet? -
hermanyi
addikt
Ki akarom próbálni

Motion én lexarom a grafikát a fizika legyen hasonló a 2012 es rFactor demóéhoz és elégedett leszek . " sikerült elindítanom és a 8. köröm lett az első mért kör
Az volt az első amit szárnytörés nélkül és komolyabb sóderágy nélkül tudtam teljesíteni
"
Szerelmes lettem rFactorba
-
RevolutioN2
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Arc Raiders
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung kuponkunyeráló
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- -20% használtpiaci ár KERESKEDŐI CSOMAG! NVMe SSD SSD SSD - 10x1TB + 10x512GB + 5x256GB + 3x2TB
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sör meg közben mindig jön folyamatosan...